12. toukokuuta 2015

Vastauksia, osa III

Pahin stressi alkaa olla takana, joten nyt on aika vastailla loppuihin kysymyksiin! (Uusiakin saa esittää, jos hotsittaa!)Anonyymi kysyi: Oliko Harmaa Hattu päässyt vahingossa postaamaan?

No musta tuntuu, että se on päivittänyt jopa pari kertaa tässä välissä. Siis välissä, jossa kysymykset on esitetty ja nyt vasta vastaan. Huh huh! Se ei kuitenkaan ollut syy oman blogini aktivointiyritykseen (koska tapahtui vasta sen jälkeen).


Lupus kysyi: Mikä on tärkeää?

Tärkeää on vapaus. En tarkoita sillä mitään parisuhdestatusta. Vapaa voi olla avioliitossakin tai perheellisenä ihan yhtä lailla kuin yksineläjänäkin. Tarkoitan esimerkiksi semmoista vapautta omiin mielipiteisiin, omaan elämään, tekemään sitä mitä itse haluaa tehdä. Kukaan ei kahlitse eikä paina minua maahan, enkä minäkään tee niin kellekään toiselle. Vapauteen kuuluu myös ehkä jonkinlainen pyrkimys hyvään ja antaa kaikkien kukkien kukkia -tyyppiseen ajatusmaailmaan. Tätä on ehkä vaikea selittää niin että kukaan muu täysin pystyisi ymmärtämään mitä tarkoitan.

Toki tiedostan, että tässä yhteiskunnassa on mahdoton olla täysin vapaa, ellei rupea joksikin elämäntapaintiaaniksi, jos silloinkaan. Kuten muistaakseni Nollavaimo joskus viisaasti sanoi: olen vapaa valitsemaan oman vankilani.


Lupus kysyi myöskin: Mitä tykkäät Lapkon uudesta albumista? Entä vanhasta?

Onko Lapkolla vain kaksi albumia?

Nyt jos olen aivan rehellinen, niin en ole ikinä kuunnellut yhtään Lapkon albumia. Lapkossa on teorian tasolla potentiaalia (Ville Maljalla on nätit silmät), mutta jotenkin käytäntö ontuu. No, se nyt on vain liian rauhallista musiikkia minun makuuni. Toki sieltä levyltä voi löytyä jotain raskaampaa poljentoa, mutta epäilen... No kyllä ainakin All the best girls ja Killer whales on ihan hyviä biisejä, mutta en ehkä jaksa levyllistä kerrallaan tuon sorttista kamaa.


Anolyysi kysyi: Mitä tarkoittaa "vatuloida"? 

Tuo sana nyt on aivan itsensä selittävä. Vatulointi on sellaista vatvomista ja vetulointia. Älä nyt vaan kysy mitä on vetulointi, kyllä sä tiedät. Vetkuttelua. Myös Urbaani sanakirja osaa selittää vatuloinnin.


Antti-Juhani kysyi: How many toes should a prebatout have?

As many as it feels comfortable with.

Antikliimaksina on pakko kertoa, että googlasin tuon eikä minulla oikeasti ole aavistustakaan mistä siinä on kyse. :( Mutta tykkään vastauksesta silti, vaikken varmaksi tiedäkään onko se oikea.

***

Kiitos kysymyksistä. Palataan ensi numerossa!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"tapan its"

eli Harmaa Hattu..

Tiina kirjoitti...

Juu, totta kai. Hän on kaikkien itseään kunnioittavien vanhan polven bloggaajien esikuva ja suuri kurpitsa.

Lupus kirjoitti...

On kai niitä albuumeita jo useampi, oliko viis. Ite tulin tietoiseksi vasta siitä edellisimmästä. Lapko kuuluu osastoon "en osaa muodostaa mielipidettä". Siinä on jotain melko kiinnostavaa, mutta sitten.... Friends are the flowers of life. Ystävät on elämän jauhot. Tai miten se meni.

Olisi varmaan kyllä vaikea muuttaa johonkin diktatuuriin, jossa Putin jakaa mielipiteitä, kuten Fingerpori osuvasti osasi kertoa. Kyllä silloin menee ihmiseen piru, jos joku sanoo, ettei jotenkin voi tehdä, tai jokin on jollakin tietyllä tavalla.

Tiina kirjoitti...

Kyllä sitä täällä Suomessakin osataan sanoa miten voi tehdä ja miten olla. Ei tosin ihan samassa määrin kuin Venäjällä tai muualla, mutta holhota tykätään. Sitä vastustan aika paljon.

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Onpas tuo reCAPTCHA tänään vitsikäs.

Prebatout-kysymyksen tarkoitus oli heittää koepallo. Kuten kolmannella kotimaisella sanotaan: "Let's see what you make of this." Sanoithan, että saa kysyä mitä haluaa :)

Kysymys on peräisin erästä sf-romaanista, jonka taisitkin löytää. Siellä se oli työnhakijan soveltuvuustestin yksi kysymys, ja löytämäsi vastaus ilmeisesti aika harvinainen. Arvelin jonkin seuraavista vaihtoehdoista toteutuvan:

1. tunnistat kysymyksen, koska olet lukenut kirjan ja vastaat sen mukaisesti (tämä kertoo jotain kirjamaustasi)

2. googlaat kysymyksen ja vastaat sen mukaan, minkä löydät (tämä taisi toteutua; se kertoo älykkyydestä ja tiedonhakutaidosta)

3. vastaat jotain tyhmää (esim "4") koska koet kysymyksen tyhmäksi (tämä ei olisi kovin imarteleva vaihtoehto)

4. vastaat jotain todella originaalia koska kysymys herättää luovuutesi (tämä kertoisi jotain positiivista, mutta en tiedä mitä tietämättä mikä se originaali vastaus olisi ollut)

5. kieltäydyt vastaamasta (tämä olisi ollut tylsää)

Eli joo, oli yksi monesta oikeasta vastauksesta :)

(Mietin pitkään selitänkö vai en. Selvästikin olen liian itsekeskeinen olemaan selittämättä:))

Tiina kirjoitti...

:)

Mäkin mietin pitkään, että jätänkö mä sen vastauksen ihan vaan noineen siihen vai spoilaanko, mutta päätin sitten olla rehellinen.
Sci-fi ei tosiaankaan ole mun kuppini teetä, joten on aika epätodennäköistä, että olisin googlaamatta tiennyt mistä on kyse. Tiedonhakutaitoni sen sijaan ovat ihan ykkösluokkaa. :D