4. maaliskuuta 2015

Never let no one tell you you ain't beautiful

Satuinpa äsken samoille kulmille meikkitaiteilija Raili Hulkkosen kanssa ja voi että, kylläpä rupesi ärsyttämään.

Raili muun muassa kertoi, että jos mies sanoo vaimolleen saunan jälkeen, että vaimo on sillä hetkellä kauneimmillaan, hän valehtelee. Ja esimerkiksi sauvakävelylenkissä ei mene yhtään sen kauempaa, vaikka sen tekisi huulet punaisina. Ainoa hyväksyttävä poikkeus Hulkkosen mielestä on, jos tekee töitä tulikuumien ruokapatojen ääressä, niin silloin naisen ei tarvitse meikata. Aha.

En tokikaan vastusta meikkaamista, toisinaan teen sitä itsekin (lähinnä tosin vain töihin ja viihteelle), mutta miksi helvetissä naisten muka täytyisi meikata? Saa jos haluaa, mutta että olisi pakko, koska... niin miksi? Miksi mies kelpaa sellaisena kuin on, mutta nainen ei? Pitää peittää ja korostaa ja varjostaa ja nyppiä ja pidentää ja taivuttaa ja mitä kaikkea.

En sinällään vastusta miestenkään meikkaamista. Antaa mennä vaan, jos hyvältä tuntuu. Jotenkin en vaan oikein saa irti mitään kovasti meikkaavan miehen kasvoista. Joistain rokkareista on esimerkiksi tosi vaikea sanoa, ovatko he hyvännäköisiä, koska en "näe" heidän kasvojaan niiden paksujen rajausten alta. Luonnollisempi on parempi. Miksei niin sitten voisi olla myös naisten suhteen?

Ymmärrän toki, että jos ammatti on maskeeraaja ja meikkitaiteilija, niin täytyy puhua meikkaamisen puolesta. Mutta onhan se jotenkin ihan tosi hassu rituaali, kun sitä oikein ajattelee. Onneksi tiedän, että maailmassa on myös miehiä, joiden mielestä nainen on seksikkäimmillään hikisenä treenatessaan (ilman meikkiä, toivon). Että siinä teille, Hulkkoset ja muut naisten pakkomeikkaajat.

Jännä muuten, että eläinmaailmassa, ainakin lintujen keskuudessa se on yleensä se uros, joka on värikkäämpi ja koreilevampi. Minkähän takia ihmisten keskuudessa se on juuri päinvastoin?

6 kommenttia:

-a kirjoitti...

Tiina 1 - Raili 0

Meikkaamiselle on aikansa ja paikkansa, mutta ennen treeniä tai sauvakävelyä ei ole se aika tai paikka.

Näyttäisi siltä, että nuoremman sukupolven miehet (no, pojat) ovat alkaneet huolehtimaan enemmän ulkonäöstään. Tässä sitä sitten keski-ikäistyvä yrittää miettiä, että pysyttelisikö rexona-jengissä vai pitäisikö vielä lipsauttaa kemikaalion puolelle... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hulkkosessa mä olen aina ihmetellyt sitä, miksei se sitten laita itseään todella kuntoon, jos naisen kunnossa kerran pitää olla. Ne kolmen värin luomet ("banaanirajaukset"), helvetin pieneksi ja kovaksi meikattu suu jne. toistuvat vuodesta toiseen ja näyttävät aina yhtä pahoilta. Tukasta en edes aloita.

Kaikille ihmisille ei sovi meikki. Pahimmalta Hulkkosen tapauksessa tuntuu minusta se, että hän on aina oikein hyökännyt sellaisia tavallisia saunapuhtaita suomalaistätejä vastaan. Siis sellaisia naisia, jotka ovat ihan oikeasti paljon 'kauniimpia' posket hehkuen sen sauvakävelylenkin jälkeen kuin epävarmana pakkelit naamalla luimistellen. Epävarmuus on se avainsana, Hulkkonen mielestäni vähän niin kuin istuttaa naisiin epävarmuuden idun. Kaikki ne "muuttumisleikit" ja "meikkipussin päivittämiset" ja puheet tyyliin "isännälle yllätys"... Yäk. Niiden viesti on vain: olet jämähtänyt rumilus, eikä miehesikään halua sinua.

Zepa kirjoitti...

Mä en meinannut pentuna edes uskoa, että ne koreilevat on uroksia, siis eläimistä. Koska olin nähnyt ihmisissä sen ihan toisinpäin... Oisko niin, että luonnossahan urokset keikailee ulkonäöllään lähinnä viestiäkseen elinvoimasta ja hyvistä geeneistä, jotta muijat hei, tässä teille tosimies. Ihmisnaiset taas viestii miehille ulkonäöllään samaan tapaan, että tässäpä tämmönen huippubööna, tehdäänkö hei lapsi. Eli sitä sama lisääntymisjuttua, mutta jostain syistä eri päissä.

Onhan se ihmisillä kyl kulttuurisidonnaistakin. Noihan noi latinot ja muut hurmurit, eihän ne malta olla pörhöttämättä sulkiaan heti kun joku nainen pelmahtaa näkyviin. Koska "kuuluu asiaan".

Tää nyt oli aika paska kommentti mutta postaanpa silti.

En ole robotti ..

Anonyymi kirjoitti...

Se on ihmisillä täysin kulttuurisidonnaista. Muistettakoon, että sosiobiologia ja evoluutiopsykologia ovat länsimaisten miesten kehittämiä tieteenaloja. Onko sitten ihme, että niissä korostetaan miehen "luontaista" vapaan seksin tarvetta ja naisen "luontaista" yksiavioisuuden kaipuuta sekä "parhaiden jälkeläisgeenien etsintää", mikä sitten todentuu siinä, miten länsimaiset nykynaiset epätoivoisesti pynttää itseään houkutellakseen siementäjiä - jotka sitten taas saattavat pian jo karata seuraavan naisen luo. Näinhän se meidän kulttuurissa valitettavasti menee. Ei se silti onneksi universaalia ole.

Hah, tulee mieleen esimerkikse se kerta, kun Filkkareilla, Niagarassa tai jossain näytettiin kuuluisan dokumenttiohjaaja Werner Herzogin leffoja. Joukossa oli Herdsmen of the Sun, dokkari yhdestä sellaisesta kansasta, jossa miehet kaunistautuu ja järjestetään jopa miesten missikisoja, missä vain naisilla on tuomarointioikeus. Sieltä elokuvateatterin salista lähti ryminällä pihalle kaikki sovinistit, ja n-sanat tietenkin lenteli, kun kyseiset miesmissit oli meitä tummempia.

Länkkärimiehelle ja varmasti myös Raili Hulkkoselle on usein tosi vaikea käsittää, että kaikkialla maailmassa naiset eivät ole epävarmoiksi opetettuja.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan Mimi-meikki paljon kauniimpi kuin luonnollinen look..!

Tiina kirjoitti...

-a, mä näkisin, että ulkonäöstä huolehtiminen on eri asia kuin meikkaaminen. Hirveä pakkelointi tekee ihmisestä toisinaan jopa suttuisemman näköisen kuin se saunanraikkaus.

Anonyymi #1, mä kans en viitsi mennä henkilökohtaisuuksiin, mutta on tiettyjä tunnettuja vanhempia rouvia, joiden meikkaaminen jotenkin enemmänkin korostaa sitä vanhentumista ja rypistymistä. Ei sillä, että se (vanheneminen) väärin olisi, mutta luulen meikin tarkoituksen olevan kuitenkin päinvastainen.
Tosi surullinen ajatus, että mies valehtelisi, jos sanoisi naistaan kauniiksi juuri sellaisena kuin hän on. :/

Zepa, joo, totta, kulttuurisidonnaista on. Mikä on hyvä juttu. Ajattelin tässä tietysti vain tätä meidän länskärikulttuuria, jossa naiset lähinnä koreilee ja miehet ei. Onneksi nuorempi sukupolvi tuo tähänkin muutosta koko ajan.
Ihan samoin mäkin lapsena kuvittelin, että totta kai ne "kauniimmat" linnut on naaraita ja värittömämmät uroita. :)

Anonyymi #2, luulisi, että kun se on länsimaisten miesten kehittämää, niin ne olisivat halunneet itse koreilla ja keikaroida sen minkä voivat. Tylsäähän se on pukeutua aina tummaan pukuun ja krakaan, mikäli asemaltaan on sellainen, että pukeutuu muuhunkin kuin verkkareihin.

Anonyymi #3, no, jokaiselle jotain. :D