23. joulukuuta 2009

In the year 2009

Taas on aika tarkastella kulunutta vuotta...


IHMISSUHTEET:

Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?
- Toivon näin. Olen saanut paljon uusia kavereita, joista yhden toivoisin jäävän ystäväksi. Aika näyttää sen sitten, vaikka skeptikkona epäilen, ettei näin tule käymään.

Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt?
- Olen joo. Kuten polttanut tupakan ja luovuttanut verta.

Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?
- Ja kilin kellit.

Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta?
- Nooh, siis Tehiksen keikka kesällä oli aivan mahtava, kuten kaikki muutkin musiikkitapahtumat, ja muutenkin kesällä oli kivaa, ja ihanien ystävien kanssa vietetyt illat, ja sitten syyskuu ja lokakuu ja marraskuu ja kaikki liian lyhyiksi jääneet hetket...

Oletko riitaantunut kenenkään ystäväsi kanssa kuluneen vuoden aikana?
- En ole mielestäni riitaantunut kenenkään kanssa.

Oletko muuttunut paljon viimeisen vuoden aikana?
- Olen. Minusta oikeasti tuntuu, että olen ihan eri ihminen nyt kuin vaikkapa vuosi sitten. Jotenkin positiivisella tavalla eri ihminen. Kaikki paskakin tuntuu vahvistaneen. Tunnen itseni ehkä aikuisemmaksi (sanalla on negatiivinen kalske, mutta tarkoitan sen positiivisella tavalla) kuin koskaan ennen, mikä ehkä on tässä iässä jo pikkuhiljaa paikallaan, vaikka toisaalta olen välillä myöskin käyttäytynyt kuin pahainen teini.

Oletko saanut porttikieltoa minnekään tämän vuoden aikana?
- No en sentään.

Oletko ollut elokuvissa YKSIN tämän vuoden aikana?
- Olen. Tykkään käydä elokuvissa yksin.

Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana?
- En taida olla. Asun tosin nykyisin aivan yhden tatskaliikkeen lähellä, joten riskinsä on olemassa. Ensi vuonna.

TURHANPÄIVÄINEN ÄLYKKYYS:

Kuka oli paras uusi tuttavuus?
- Ettei se nyt vaan olis se nuori runopoika... Ja sitten yksi toinen poika, joka on hieno ihminen ja puhtaasti kaveri.

Synnyttikö kukaan läheisesi?
- Ei tänä vuonna.

Kuoliko kukaan läheisesi?
- Ei, onneksi.

Missä maissa kävit?
- Käväisin Tsekinmaalla.

Mitä sellaista haluaisit vuodelta 2010, joka ei onnistunut vuonna 2009?
- No... Te varmaan tiedätte jo mikä minulta ei onnistunut tänä vuonna. Valehtelisin jos väittäisin, etten haluaisi sen onnistuvan ensi vuonna. Sanotaan se nyt ääneen: haluaisin rakastua, ja siis niin että minua rakastettaisiin takaisinkin. Mutta sisäinen skeptikkoni nostaa päätään ja huutaa: HAH! Joten en halua odottaa sellaista ensi vuodelta. Haluaisin siis saada töitä. Kesätöitä. Mitä töitä tahansa. Perkele.

Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2009?
- No justiinsa ehkä muistan syntymäpäiväni ja jouluaaton, kun ne on samaan aikaan joka vuosi.

Vuoden suurin saavutuksesi?
- Ehkäpä kuitenkin painonpudotus, vaikka se ei tavoitteessa vielä olekaan. Tai siis ei ole mitään erityistä tavoitetta, mutta mikä nyt sitten tuntuu hyvältä.

...ja suurin epäonnistuminen?
- Kylläpä tätä epäonnistumista nyt sitten jankataan. Suurin epäonnistuminen oli se mitä tapahtui yhden ihmisen kanssa, mistä en ole täällä hiiskahtanut sanallakaan. Olisin niin maailman eniten halunnut sen onnistuvan. Eikä liity tällä kertaa siihen kauniiseen runopoikaani.

Kärsitkö vammoista?
- Vain fyysisistä ja henkisistä mustelmista.

Mikä oli paras asia, jonka ostit?
- Hmm, ostinkohan tuon uuden kameran tänä vuonna? Jos, niin se, ja sitten uusi känny ja sitten kaikki sellaiset henkistä hyvinvointia parantavat kauniit asiat tai esineet.

Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta?
- Itse asiassa olen tutustunut yhteen puoliksi venäläiseen poikaan ja minua hämmästyttää kerta toisensa perään miten hyvin hänet on kasvatettu. Ei siksi, että pitäisin venäläisiä huonotapaisina, vaan siksi etten ole tainnut koskaan tavata suomalaista poikaa, joka olisi yhtä kiltti, ystävällinen ja kaikki huomioon ottava kuin hän.

Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?
- Saanko vastata itseni? Ja tietysti jossain määrin joidenkin poliitikkojen, mutta ehkä nämä nyt eivät ihan ahdistukseen asti pääse. Ja sitten tietysti... Niin. Joskus on vaikea ymmärtää, miten joku voi olla yhtenä hetkenä maailman ihanin, katsella silmiin ja hymyillä niin nätisti, ja toisena hetkenä olla viileä ja etäinen. Ja sama henkilö väitti, että miehet ovat yksinkertaisia. HAH!

Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
- No varmaan vuokraan ja ruokaan ja ylipäänsä elämiseen. Laskuihin. Olisi varmaan tosi kiva vastata tähän joskus jotain repäisevää kuten "uhkapeleihin" tai "maailmanympärimatkailuun" tai "heroiiniin".

Mistä innostuit eniten?
- Muutosta varmaan tässä loppuvuodesta ainakin. Enkä ole katunut hetkeäkään. Ja tietyistä bändeistä aina tasaisesti (kts. edellinen postaus).

Vuoden 2009 ihmiset:
- No niin, alanko toistaa itseäni? En jaksa.

Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?
- Sekä että. Toisin sanoen molemmat tunteet ovat voimakkaampia tällä hetkellä. Vuosi sitten olin varmaankin tasapainoisempi. Se oli ihan hyvä silloin.

Rikkaampi vai köyhempi?
- Köyhempi verottajan kannalta. Rikkaampi henkisen pääoman kannalta.

Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän?
- Harrastanut sek... Siis pussaillut ja halaillut.

...entä vähemmän?
- Jännittänyt, pelännyt ja ollut yrittämättä. Olen myös saattanut toisinaan olla tarpeettoman ilkeä ja hankala. Blondimomenttejakin olisi voinut olla pari vähemmän.

Miten aiot viettää joulun?
- Porukoiden luona kinkkua mähkien ja joulupäivän iltana kaivaudun omaan koppaani lepäämään. Ja mähkin vielä vähän lisää kinkkua.

Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?
- Hmmmm... Yhden hetken muuttaminen tuskin vaikuttaisi kovin radikaalisti mihinkään, tai kahdenkaan. Tosin voisin kelata taaksepäin ihan pari viikkoa ja muistaa kertoa yhdelle tyypille yhden jutun, joka minun piti kertoa ja jonka sitten unohdin. Mutta tämä ei ole mikään peruuttamaton vahinko, voin yrittää muistaa kertoa sen myöskin ensi vuonna.

Rakastuitko vuonna 2009?
- Kovin on suuri sana tuo.

Kuinka monta yhden illan juttua sinulla oli?
- En harrasta. Tosin... no, en ehkä olisi tietyssä tilanteessa pistänyt vastaankaan.

Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?
- Skins.

Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?
- Viha ei ole kovin rakentava tunne. En vihaa ketään.

Mikä oli paras lukemasi kirja?
- Mitähän kirjoja olisin lukenut tänä vuonna? Tosi vähän on kyllä tullut luettua, ensi vuonna voisin luvata lukea enemmän. Luinkohan sen Heroin Diaries tänä vai viime vuonna? Ei mitään hajua.

...entä musiikillinen löytö?
- Tässä on vähän sama kuin kirjoissa tai leffoissakin, että en muista onko asiat tapahtuneet tänä vai viime vuonna. Eli siis... Kyuss oli ihan aito löytö, mikäli se tapahtui tämän vuoden puolella. Sen lisäksi oli ei-ehkä-niin-löytöjä, koska olen toki tuntenut bändit jo aiemminkin, esimerkiksi Jaakko & Jay ja nyt viimemmäksi The Libertines.

Mitä halusit ja sait?
- Muuttaa keskustaan.

Mitä halusit, muttet saanut?
- Is it just me vai kääntääkö tämä kysely teidänkin mielestänne puukkoa haavassa? Oh, I'm sorry, did my back hurt your knife?

Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi?
- Ääh. Pitäisi varmaan alkaa kirjata joka ainut elokuva ylös tänne blogiin, koska en ikinä muista mitä leffoja olen nähnyt. No blogi todistaa, että olen käynyt katsomassa Coenin veljesten Burn After Readingin tammikuun toisena päivänä, joka oli siis tänä vuonna, joten valitsemme sen. Minulla on myös hämärä muistikuva, että olisin ollut kesällä tai syksyllä vaikuttunut jostain elokuvasta, mutta enpä tosiaan muista mikä se olisi voinut olla. Katsoin myös dvd:ltä The Darjeeling Limited, josta tykkäsin kovasti.

Mitä teit syntymäpäivänäsi?
- No enpä muista, mutta tarkistetaan blogista... Jaahas, olin näköjään tentissä. Näin jälkeenpäin voin kertoa, että sain kyseisestä tentistä hylätyn. Se taisikin olla ensimmäinen hylsy koko yliopisto-opiskeluni aikana ja siitäkin toki sain syyttää itseäni, koska en ollut lukenut juuri lainkaan.

MUUTA:

Kuinka monta ihmistä olet suudellut vuoden aikana?
- Pus pus.

Oletko joutunut tappeluun?
- Aina öisin maailmaa pelastaessani.

Oletko tehnyt mitään luvatonta vuoden aikana?
- Onko luvaton sama asia kuin laiton? Olen aikuinen, en varsinaisesti tarvi lupaa juttuihin. Lakia nyt tulee rikottua aina vähäsen.

Oletko juonut "perseitä"?
- Oh yeah. Tai lähinnä kai olen juonut alkoholia.

Oletko tehnyt jotain, mitä olet katunut kauan jälkeenpäin?
- En kauaa. Ihan lyhyesti ja aina välillä. En kadu mitään. Oikeasti. Mitä hyötyä on katumisesta? En suinkaan kadu. Olen tehnyt jopa ehkä tervejärkisempiä tekoja kuin pitkään aikaan, tai ainakin tehnyt ylipäänsä jotakin. En kadu, ehei. (En tiedä todistelenko tätä nyt enemmän teille vai itselleni).


There you have it. Hyvää joulua kaikille!

6 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Tää piti tietty tehdä kans!

Joulu-Dårka kirjoitti...

Hyvää joulua Tiinalle. Ja ehkä muillekin.


Muistakaa syödä luuumusoppaa tai luumuja, jos mätätte kinkkua ja muuta ylenmäärin...

Tiina kirjoitti...

Minja, pitääpä tulla lukaisemaan. :)

Joulu-Dårka, kiitos! :) Joulu-Dårkallekin hyvää joulua.
Hyvä, että joku huolehtii ruoansulatuksen toimivuudestakin tähän aikaan vuodesta.

--KATA-- kirjoitti...

haahhaa! toi katumisjuttu vikassa kysymyksessä on ihan suoraan mun elämästä. mä taidan tehdä tän kanssa taas, mutta vasta kun vuosi oikeasti loppuu :)

Kirsu kirjoitti...

Vaki stalkkaasi täällä hei! taidan ensimmäistä kertaa avata sanaista arkkuani, ja vain kertoakseni julkeasti kopioineeni tämän omaan blogiini :)

Oikein lupsakkaa loppuvuotta ja menestyksellistä vuotta -10!

Joonas kirjoitti...

Hirveen pitkä...