15. elokuuta 2011

I can give you what you want but you gotta come home with me


Iltalehti ohjaa ja opastaa miehiä, kuinka naisiin tehdään vaikutus. Harmi, että jutussa ei mainita, onko se miehen vai naisen kirjoittama. Aion nyt kuitenkin vahvistaa tai kumota kohtien paikkansapitävyyden. (Kursiivilla toimittajan näkemys asiasta, alla minun vastineeni).


1. Kommunikointi

Kiinnostava mies osaa ilmaista itseään ja kuunnella naista. Parasta on vaikuttaa keskustelussa itsevarmalta mutta samalla empaattiselta.


Kommunikointi on kyllä aina kauhean kätevää. Helpottaa huomattavasti ihan elämääkin, kun toinen ei vain urahtele sohvan nurkassa kuin mikäkin luolamies. Toisaalta myös naisen pitää osata kommunikoida, eikä kuvitella miehen olevan ajatustenlukija.

2. Tyyli

Naiset valittavat usein, etteivät miehet kiinnitä tarpeeksi huomiota ulkonäköönsä. Hyvä tapa saada nainen kiinnostumaan on siis panostaa huoliteltuun ulkoasuun. Nainen ei välttämättä etsi tyyliniekkaa; puhtaat perustyylikkäät vaatteet ja säännölliset parturikäynnit riittävät miellyttävän ulkonäön luomiseen.

Tyyli on kyllä ehdottoman tärkeä, mutta ei välttämättä sillä tavalla kuin toimittaja yllä yrittää väittää. Siis ainahan sanotaan, että naiset rakastuvat renttuihin. Joten pukeutuminen voi olla sellaista tarkkaan harkitun epähuoliteltua ja parturissa voi ihan hyvin jättää käymättä. Kunhan löytyy se oma tyyli, josta nainen voi diggailla.

3. Seksi

Nainen arvostaa miestä, joka tietää mitä tehdä makuuhuoneessa. Seksi ei välttämättä aina ole itsessään tärkeää, mutta naiset suhtautuvat seksiin usein tunteellisemmin ja pitävät sitä mittarina miehen tunteille.

Allekirjoitan ensimmäisen lauseen ylläolevasta, mutta tuo loppu on vähän liirumlaarumia. Itse ainakin mittaisin tunteita jollain muulla kuin seksillä. Ellei sitten halailua, pussailua ja yleistä koskettelua lasketa seksiksi. Mutta noin muuten kyllä hyvä seksi on aika olennainen osa toimivaa parisuhdetta. Vaikka eihän tässä puhuttu parisuhteesta vaan vaikutuksen tekemisestä. Ja jos vielä tullaan tänne 2010-luvulle, niin väittäisin kuitenkin, että useimmille naisillekin seksi on tärkeätä ihan seksinä? Itse ainakin tulen äkäiseksi, jos en... no niin.

4. Kädentaidot

Miesten oletetaan hallitsevan tavallisimmat remonttihommat, korjaavan vuotavat putket ja vaihtavan renkaat autoon. Mies, jolla on peukalo keskellä kämmentä, ei vetoa naisiin.

Auton renkaita ei ole tarvis vaihtaa itse, mutta miehen pitää mielellään hoitaa viemäreiden aukaisut ja sellaiset ällöttävyydet sekä pelastaa minut pelottavilta ampiaisilta ja sitä isommilta eläimiltä, jos sellaiset sattuvat minua uhkailemaan. Ja se se vasta tekisikin vaikutuksen, jos mies osaisi vaikka ommella tai neuloa.

5. Urheilullisuus

Vahva ja maskuliininen mies vakuuttaa. Siksi golf-osaaminen ei tee yhtä suurta vaikutusta naiseen kuin esimerkiksi testosteronia tihkuvan taitelulajin taitaminen.

No joo. Kyllä kai. Riippuu vähän lajista. Testosteronia voi kyllä tihkua vähän liikaakin. Mieluummin tietokonenörtti kuin joku hormoneja itseensä pumppaava kehonrakentaja.

6. Ruoanlaitto

Ei tarvitse olla huippukokki, jotta kokkaustaidot tekisivät vaikutuksen naiseen. Jokainen nainen yllättyy aina, kun mies kokkaa - vaikka vain jotakin pientä ja yksinkertaista purtavaa.

Joo! Ehdottomasti! Tämä on yksi kriteereistäni, koska omat kokkaustaitoni ovat hyvin auttavat, tai lähinnä en ole kiinnostunut ruoanlaitosta. Mies saisi siis olla. Tosin en tuosta yllätysmomentista nyt ole niin varma, eikös se ole aika tavallista, että miehet ovat hyviä kokkeja.

7. Tanssiminen

Nainen näkee miehen, joka tanssii, itsevarmana ja rentona. Tanssiva mies ei ota itseään turhan vakavasti ja osaa nauraa itselleen, vaikka ei mikään parkettien partaveitsi olisikaan.

Tämä on muuten aika hyvä. Tässä taannoin yhdellä rokkikeikalla minuun oikeasti teki vaikutuksen yksi hemmo, joka ihan todellakin tanssi hyvin musiikin mukana muiden lähinnä möllöttäessä ja nyökytellessä päätä kädet rinnalla puuskassa. Tanssimisen lisäksi tyyppi myös hymyili koko ajan. Minkähän takia muuten hymyilyä ei löydy tältä listalta? Minulta se ainakin vie usein jalat alta ja on aika tärkeä osa vaikutuksen tekemistä. Miehet, älkää vain totelko tätä artikkelia, paitsi jos haluatte tehdä itsestänne tyhmän ja tylsän.

8. Auton korjaaminen

Tämäkään ei tarkoita monimutkaisia mekaanikontaitoja. Tärkeintä on pystyä diagnosoimaan tavallisimmat viat ja korjaamaan ne.

Nääh. Boooooring...

9. Soittotaidot

Esimerkiksi kitaran- tai pianonsoittotaito kertoo naiselle miehen herkästä puolesta. Harva nainen pystyy vastustamaan pientä serenadia.

KYLLÄ!!! Kitaransoitto löytyy myös kriteerilistaltani. Serenadeista en nyt niin tiedä, mutta kyllä mies ja kitara kouraisee vatsanpohjasta. Ehkä joistain muistakin soittimista voi saada plussaa. Kuten didgeridoosta.

10. Kielitaito

Listan vaativin taito opetella, mutta kielitaito tekee vaikutuksen taatusti. Kommunikointi vieraallla kielellä kertoo, että olet jaksanut nähdä vaivaa taidon eteen ja omistautua asialle.

No kunhan nyt suomea osaa edes. Sillä tavalla, ettei tarvitse hävetä, kun tyyppi kirjoittelee yhdyssanoja erikseen tai päättää jokaisen lauseen kolmeen pisteeseen tai jättää välimerkit kokonaan pois. Kiinnitän kyllä paljon huomiota miesten oikeinkirjoitukseen ja muutenkin kauniiseen kieleen. Minun ikäluokkani miehet sentään vielä osaavat puhua jokseenkin ymmärrettävästi. Toki kielitaito on plussaa, mutta ei se minuun erityistä vaikutusta tee. Paitsi jos kuiskailee korvaani ranskaksi.


Kuva: Natalie Dee

11 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Minuu nyt alkoi heti ärsyttää nuo toimittajan yleistykset. Ja myös se, että ikään kuin miehen pitäisi jopa harrastukset hankkia sen mukaan, miten nainen (muka) niihin suhtautuu sen sijaan, että harrastaisi sitä, mikä ITSEÄ kiinnostaa. Niin, mieheni pelaa golfia. :D

Ja että ihanko JOKAINEN NAINEN YLLÄTTYY, jos mies kokkaa. Hohhoijaa, nykyäänhän kokkaavia miehiä on joka paikassa eikä vähiten telkkarissa niin kuin sinäkin kirjoitit.

Minulle on ihan sama osaako mies kokata. Kävi kivasti, kun osaa. On näes hyvä, että joku siitä tykkää ja hallitsee. Minua kun ei voisi vähempää kiinnostaa :D

Samaa mieltä olen kanssasi myös kieliasiasta: kunhan äidinkielensä osaa, muu osaaminen on plussaa. Moni ei tosin edes sitä äidinkieltään osaa. En voi mitään, mutta tosi surkeasti ja virheellisesti itseään suomeksi ilmaiseva antaa minusta kuvan sivistymättömästä ihmisestä. Ja se nyt koskee sekä miehiä että naisia - ja toimittajia, lol :D :D

Tämä oli hauska analyysi jutusta, kiitos nauruista! :))

Tiina kirjoitti...

Niin, erityisesti toimittajia! ;D

Minusta nuo väitteet olivat osittain jostain kivikaudelta tai ainakin viime vuosituhannelta.

Aika vaikeaksi menee kyllä miesten elämä, jos alkaisi järkkäillä elämänsä sen mukaan (esim. opiskella jonkun kielen) ihan vain siksi, että tekisi vaikutuksen naisiin. Muista syistä toki saa toteuttaa noita kohtia niin paljon kuin sielu sietää. Joku voisi kertoa miehille, että ne oikeasti on ihan hyviä tuollaisina (paitsi jos ovat törppöjä).

Bemary kirjoitti...

"Jokainen nainen yllättyy aina, kun mies kokkaa" Juu ei näin. Meillä mies yllättyy, jos nainen kokkaa, ja voin sanoa, että sitä ihmettä ei oo tässä taloudessa kovin montaa kertaa nähty, ellei pakastepizzan tunkemista uuniin lasketa kokkaamiseksi. :D

Tämmöset listat on tosissaan sitä sorttia, että jos joku mies oikeasti ottaa neuvot vakavasti luullen kaikkien naisten pitävän samanlaisista miehistä, nii mettään mennään ja pahasti. Sitä paitsi pitkätukka sen olla pitää. Parturit on yliarvostettuja (terkut vaan sille toimittajalle, joka ei selvästikään oo metallimiehiä- tai naisia).

Acata kirjoitti...

Siis en kyllä yhtään ymmärrä mitä tarkoitat sillä, että olis jotenkin pässiä päättää kaikki lauseet jatkopisteisiin...? Häh...? ... Aijuu, se koskikin vaan miehiä, toteaa huojentuneena joku, joka ei osaa korrektisti päättää lausetta vaan ripottelee jatkopisteitä sinne sun tänne... :D

Anonyymi kirjoitti...

"Ehkä joistain muistakin soittimista voi saada plussaa. Kuten didgeridoosta."

Vuvuzela!

kervå kirjoitti...

"korjaavan vuotavat putket"
esim. kerrostalossa? jepujepujeps.

"golf-osaaminen" mikä sana?

"taitelulajin taitaminen" häh?

"Auton korjaaminen" toi onnistui vielä 80-luvulla.

"Harva nainen pystyy vastustamaan pientä serenadia." joka menee ihan päin v****a.

Kirsikka kirjoitti...

Näitä kriteerejä kun katsoo, niin Donhan on oikea miessukukunnan valioyksilö! :)

Ainakin otsikkotasolla, koska esmes tuossa tyyli-kohdassa minun(kin) näkemykseni tyylistä taitaa hiukan poiketa toimittajan näkemyksestä.

Ja mitä tulee kielitaitoon ja etenkin kirjoitustaitoon, niin sen suhteenhan olen "tiukahko" sukupuolesta riippumatta. Esmes kesätyöntekijöitä valittaessa kiinnitin varmaankin kohtuuttoman paljon huomiota siihen, että ehdokkaat osasivat ilmaista itseään selkeästi paperilla.

Ja oli muuten vaikeeta kirjoittaa näin pitkä kommentti ilman yhtäkään kolmen pisteen sarjaa...

Anonyymi kirjoitti...

Toimitussihteeri: meillä ois vielä alakulmassa 10 000 merkin juttupaikka auki. Laitanks mää meidän tähtitoimittajat etsimään uutisskuuppia?

Päätoimittaja: nääääh, siellä sataa ja on kylmä ja harmaata ja meidän toimittajat on tehty syljestä ja sokerista. Eiks meillä oo se harjottelija? Laita se tekeen joku juttu.

Toimitussihteeri: no kais se vois tehdä jonkun ihmissuhde tai horoskooppi-jutun, ne on aina helppo tekasta. Mutta tietääks tollaset 12-vuotiaat noista jutuista?

Päätoimittaja: no sano sille että jos ei osaa niin KVG tai kysyy noilta kahvihuoneen innostuneilta sonneilta. Ja sano kaikille että ei häiritse mua kun mä pelaan mun lintupeliä.

Tiina kirjoitti...

Bemary, mäkin luulen, että jos mulla olisi mies, niin se yllättyisi siitä, jos kokkaan. ;)
Onneksi kaikki miehet eivät ole yhdellä muotilla tehtyjä.

Acata, juu, älä huoli, se koskee vain miehiä. ;D Vilkaisin vähän blogiasi, etkä sinäkään nyt jokaista lausetta kolmeen pisteeseen lopeta.

Anonyymi, nope.

Kervå, hyviä pointteja. :D

Kirsikka, ei niille kolmelle pisteelle mahda mitään, joskus ne aina tunkeutuu...
Kielitaidoksi mulle riittää, että osaa suomea ja mielellään englantia, mutta ei nyt mitään kymmentä kieltä tarvi osata, saati sitten opetella minun vuokseni joku uusi kieli (jota en edes osaa). No paitsi jos mies olisi ulkomaalainen, niin silloin suomen opettelu olisi plussaa!

Termostaattori, noin siinä on melko suurella todennäköisyydellä tapahtunut.

Acata kirjoitti...

Oho, sulle on osunut joku poikkeuksellinen otanta, en oo vissiin jaksanut naputella ylimääräisiä pisteitä... .. . ;D

Anonyymi kirjoitti...

> Paitsi jos kuiskailee korvaani ranskaksi.

Minulla on hiukan sellainen vaikutelma, että täällä olevat on hiukan nuoria, jotta olisivat nähneet seuraavan, mutta katsokaapa siitä 2.30:n kohdalta eteenpäin:

http://www.youtube.com/watch?v=JVkPW-zUlbU