1. elokuuta 2011

Kärpäsiä ja muffinsseja


Bärtil ei oikein välitä helteistä ja kuumasta auringonporotuksesta. Välillä se voi silminnähden huonosti, vaikka kaadan sille vettä joka päivä aluslautaselle. Pari loukkua on alkanut tummua ja osaa se sulkee ilman erityistä syytä eli saalista. No nyt kai viilenee vähän, joten ehkä Bärtilillekin koittaa lihavammat ajat. En viitsi kuitenkaan siirtää sitä pois tuosta ikkunalaudaltakaan, ettei se ala kuvitella olevan jo talvehtimisen aika.


***

Acata lahjoi minua tällaisella tunnustuksella.Kiitos, tämä blogini on niin makea!

Sääntöihin kuuluu kertoa lempi 1) väri 2) ruoka 3) paikka, jossa haluaisi käydä. (Tehtävänannon kirjoitusasu ja kielioppi ei tule minulta itseltäni. Lievästi häiriinnyin, mutta annoin olla.) Ettäpä katsotaanpas...

1) Tässä olisi helpompi ottaa sellainen poissulkutaktiikka, eli mitkä värit eivät ole lempivärejäni: ruskea, BEIGE, harmaa, luonnonvalkoinen... Tykkään väreistä paljon. Paitsi noista edellä mainituista epäväreistä, joiden kruunaamaton kuningas on beige. Ruskean ja harmaankin saa näyttämään hyvältä yhdistämällä niitä johonkin toiseen väriin, mutta beigeä ja luonnonvalkoista ei varmaan koskaan. Niin siis. Tykkään kirkkaista väreistä. Kotonani on paljon valkoista ja sen kontrastina kirkkaanpunaista ja muita värivärejä. Pukeudun mustaan (mustakin on kirkas väri, hä?) JA väreihin. Hauskin kommentti, mitä olen pukeutumisestani koskaan saanut, tuli yhdeltä entiseltä työkaverilta joskus sen jälkeen, kun emme enää olleet työkavereita. Hän sanoi uskaltaneensa alkaa pukeutua iloisen värisiin vaatteisiin sen jälkeen, kun tutustui minuun, koska olin näyttänyt niin hyvää esimerkkiä. Ooh, olin hetken jonkun tyyliguru.

2) Tämä on vaikea, koska tykkään aika monenlaisista ruokalajeista. Lapsena lempiruokani oli Saarioisten jauhelihapizza. Sittemmin makuni on kehittynyt. Aiemmin kun kyselin, millä vastustuskykyä voisi parantaa, niin joku kehotti lopettamaan lihan syömisen. Voin sanoa ihan suoraan, että ei tule tapahtumaan. Rakastan lihaa. En pystyisi kuvittelemaan elämää ilman lihaa. Tämä nyt suututtaa kaikki aatteen vuoksi vegetaristit tai vegaanit lukijani, mutta ei tarvitse alkaa pitää mitään luentoja tehotuotannosta yms. Tiedän kyllä, enkä itsekään tykkää siitä. Mutta lihasta tykkään. Voiko lempiruoaksi siis sanoa lihan? Ei sillä ole väliä minkä eläimen se liha on, kunhan se ei kasva kasvimaalla. Tosin, hyvin tehty kasvisruokakin on hyvää.

3) Haluaisin kiertää koko maailman. En pysty mitenkään mainitsemaan vain yhtä. Haluaisin käydä Barcelonassa ja nähdä Gaudin rakennukset ja Dalín museon. Haluaisin käydä New Yorkissa ja Los Angelesissa ja kaikkialla niiden välillä. Haluaisin käydä Skotlannissa ja Irlannissa ja Australiassa ja Uudessa-Seelannissa (taivutetaanko se noin?) ja idässä ja lännessä ja etelässä ja miksei pohjoisessakin. Jo aiemmin käydyistä paikoista haluaisin palata Lontooseen, sillä sieltä jäi vielä niin paljon näkemättä.

Kaiken huipuksi tämä pitäisi jakaa eteenpäin 15 bloggaajalle. Huh huh! En ole viime vuosina jaellut enää mitään eteenpäin, kun se tuntuu niin vaivalloiselta ja epätasapuoliselta. Sitten taas jos sanoo, että jokainen halukas saa sen (tunnustuksen) ottaa, niin kukaan ei ota, koska se ei ole henkilökohtaisesti kenellekään osoitettu. Mutta jos nyt joku haluaa vastata noihin kysymyksiin, niin vastaa ja ottaa samalla tuon muffinsin mukaansa. Kerta ootte kaikki hyviä kuitenkin.

Kiitos ja hei!

13 kommenttia:

Irwikissi kirjoitti...

Provosoiduin ja otin omani. :)

Tiina kirjoitti...

Jeeeee!!! Kerrankin joku. :)

Irwis kirjoitti...

Ja ainiin, väreistä ollaan täsmälleen samaa mieltä! Ja lihasta. Ja matkoistakin melkein... - Eli voitkin varmaan skipata minun versioni tästä meemistä kokonaan ;D

Acata kirjoitti...

Ei ollut muuten munkaan (mieleen) toi kirjoitusasu, mutten tullut sitä sorkkineeksi jotten riko jotain kirjoittamatonta tunnustusetikettiä... ;D

Ofelia kirjoitti...

No miekii otan kyllä! :) Oon jo kauan kaivannut kaikkia meemijuttuja ja onhan tuo kuvakin hieno.

Pöh, mä en usko et lihansyönti vaikuttais lunssaan! :D Syökää lihaa rauhassa, neiti Harmiton.

Mä oon käynyt Barcelonassa enkä hirveesti viihtynyt (lienen ainoa ihminen maailmassa joka ei tykkää parsseloonasta) mut Gaudin rakennukset ON hienoja!

Tiina kirjoitti...

Irwis, niin tai vaihtoehtoisesti sun ei tarvitse kirjoittaa omia vastauksia ollenkaan, kun kopioit vaan tän mun. ;D

Acata, joo, mäkin menin linkkejä pitkin taaksepäin ja katsoin, että tuo kirjoitusasu tulee jostain kaukaa historiasta, joten eihän sitä nyt ollut sopivaa mennä muuttelemaan. :D

Ofelia, olepa hyvä!
En osaa kuvitella, että maailmassa olisi olemassa joku (isompi ja vanhempi) kaupunki, josta en tykkäisi. Ja jatkan lihan syömistä rauhassa. :)

Acata kirjoitti...

Juu, parempi pitäytyä protokollassa. :) Mut voi Bärtiliä. :( :(

Barcelona on ihan ihana! Se on jotenkin niin monipuolinen, kun tarjolla on kaupunkivilinää (ihan parhautta istua jossain terassilla ja vaan katsella ihmisiä), rantatunnelmaa, ihania puistoja (, joissa paikalliset hengailevat aktiivisesti) sekä toki se Gaudi. Kannattaa muuten vuokrata kämppä jos sinne matkaat, oli kivan natiivi olo, kun starttasi aamuisin matkaan "kämpiltä" eikä se oma kattoterassikaan huono juttu ollut... ;D (Ko.majoitusmuoto ei ollut tyyris.)

Ilkka kirjoitti...

Irkuista järjestyy sit tarvittaessa vieraspaikka (ihkaoma huone tarvittaessa ilmoitusluontoisesti) viikoksi ainakin nyt toistaiseksi. Ollaan ukkouduttu senverta pahasti tähän huusholliin että vaikka yksi kaveri muutti pois niin ei otettu ketään asustelemaan tilalle -> meillä on vierashuone :)

Tiina kirjoitti...

Acata, ehkä se Bärtil tuosta tokenee. :) Kun vielä saisi sille jonkun saaliin!!!
Olen kuullut muiltakin positiivisia asunnon vuokrauskokemuksia Barcelonasta. Tarvii kyllä ehdottomasti pistää harkintaa tuo.

Ilkka, ou jee, mikäs sen ihanampaa kuin oma huone jostain poikamiessoluboksista. ;) Ei vaan, Irlanti on kyllä houkutteleva vaihtoehto. Jos tästä johonkin lähtisi, ja mieli kyllä tekisi.
Sä et olekaan sitten enää Suomessa!

ill. kirjoitti...

söpö muffinssi ^^

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Voi miten Bärtil on söpö. Mä just viime käynnillä kukkatarhassa katselin ihan Bärtilin näköstä kasvia, nyt ihmettelin, että miksi mä sen sinne jätin. Ehkä se on siellä viellä ens kerralla.

Sulla oli hauskat vastaukset lemppareissa. Musta tuntuu, että tulen jossain vaiheessa hakeen ton muffinsin, kun ei mua oo kukaan haastanut. ;)

Ofelia kirjoitti...

Olethan lukenut tän:
http://www.yle.fi/alueet/lahti/2011/07/lihansyojakasvi_nielee_kiusalliset_karpaset_2752953.html

Mä eilen kauheella vaivalla liitin ja linkitin muffinssitunnustusta mut persanteri, vuodatus heitti mut ulos! Ois pitänyt kirjautua uudelleen... Meni hermo. Teen sen tänään...

Anonyymi kirjoitti...

Palkintosikaa ei mainittu.
Vai onko se vähän kuin karateka?