14. syyskuuta 2011

Jos haluu saada on pakko antaa

Voi että, kun ärsyttää sellaiset miehet(*, jotka ovat niin sitoutumiskammoisia, etteivät pysty muutamaa tuntia aikaisemmin sitoutumaan mihinkään tapaamisen tapaiseen, saati sitten vaikkapa jo edellisenä päivänä. Ihan vaan, että saattaisi sitä itselläkin olla jotain muuta tekemistä kuin pyöritellä peukaloita puhelimen vieressä. Parhaassa tapauksessa turhaan.

Yleensä näiden samaisten miekkosten mielestä ainoastaan myönteinen vastaus on ilmoittamisen arvoinen. Jos ei pääse paikalle, niin ei ole myöskään mitään raportoitavaa. Siinä sitä sitten odottaa, kunnes johonkin kellonaikaan alkaa olla melko varma, että se ei ole tulossa ja uskaltaa ehkä jopa poistua kotiovesta. Yleensä sitä myönteistä vastaustakaan ei tietenkään ilmoiteta kuin vasta ihan viime tipassa ("olen siellä kohta"), koska tottahan nainen nyt tuntee pelkällä sydämellään, miten se miehinen habitus on jo melkein kohta tulossa.(**

Kaikista ärsyttävintä on se, jos tyyppi on oikein ääneen ilmaissut, että ei pysty olemaan klo se ja se paikalla, joten itsekään ei pidä aiheellisena olla paikalla. Mutta yllättäin sitten kello se ja se alkaa tullakin puhelimeen mankunaviestejä, että olisin täällä ja harmi kun et ole paikalla ja tulisit nyt kotiin, ja raivostuttaa niin tajuttomasti, koska ihan hyvin sitä olisi voinut olla paikalla, jos äijä ei olisi itse ilmaissut, että kyseinen ajankohta ei sovi!

Kysytte varmaan nyt mielessänne, että miksi edes vaivaudun.


*) Pahoittelen, että puhun monikossa, koska yhdestä miehestähän tässä nyt vain on kyse. En kuitenkaan suostu uskomaan, että kyseessä olisi mikään uniikkikappale. Vian on pakko olla siinä y-kromosomissa.

**) Tänään oli oikeasti ihan muutamasta minuutista kiinni, etten adrenaliinia puhkuen ehtinyt lähteä jumppaan, kun sain lopulta tekstiviestitoteamukseeni "et ilmeisesti ole tulossa" puolen tunnin päästä vastauksen "kyllä mä ajattelin". Ajattelit?!! Olisiko ollut mahdotonta kertoa ääneen? Olisi varmaan pitänyt vaan mennä sinne jumppaan, ei ne tällä tavalla oikeasti koskaan opi.

16 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Don't.

Tiina kirjoitti...

Ai joo, nyt on muuten pakko tarkentaa, ettei tässä ole kyse mistään seurustelusta eikä tule olemaankaan, ettei silleen tarvi huolestua. ;)

Kyse on enemmänkin vanhasta tuttavuudesta, jonka "ominaisuuksia" olen oppinut sietämään aika hyvin jo tässä vuosien varrella, mutta välillä se silti ärsyttää. Mutta on siinä hyvätkin puolensa.

Elegia kirjoitti...

Oi, minäkin olen joutunut veivaajamiehen uhriksi eli et ole ainoa. Tai siis tuo miekkonen ei ole ainoa!

Ja jotta olisin oikein säälittävä, niin minäpä päivystelin tuolloin sitä puhelinsoittoa (jota ei siis koskaan tullut) lankapuhelimen äärellä, kun silloin ei nuo kännykät vielä olleet niin arkipäivää. Vain snobeilla oli silloin sellaiset ja niitä halkoja kannettiin näyttäväasti esillä, että kaikki varmasti näkee, et mulla on kännykkä! :D

Oho, sori meni aiheen ohi. Ei ehkä pahasti, mutta kuitenkin.

Elegia kirjoitti...

Aijoo, tässä siis on kyseessä "vain" kaveri. No kyllä sekin ottaisi päähän. Ihan sama onko tuleva sulho tai muu, mutta tuollainen venkslaaminen nyt vaan ärsyttää!!!1

Tiina kirjoitti...

Joo, niin, tai ehkä ihan vain kaveri, koska silloin sillä ei niin väliä oliskaan. Tai en ehkä jaksaisi kaveeratakaan. Miten tän nyt sanois... Friends with benefits... :D :D :D (Ai kauheeta).

Onneksi nykyään sentään ei tarvi istua lankapuhelimen vieressä. Itse en ilmeisesti lankapuhelinaikana ollut vielä tämmöinen, koska en muista kenenkään kosiskelijan puheluiden pidätelleen menoani. Toisaalta kännyn huono puoli on se, että se on sitten koko ajan mukana ja sitä on kytättävä, jos on vastaava tilanne!

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen akateemisesti korkeasti koulutettu ja kännyn hankin vasta viime vuonna. Sitä ennen en ole omistanut kännyä. Lopetinpa sitten myös lankaliittymäni, kun on high-speed valokuituyhteys nykyään taloyhtiön puolesta. En läheskään aina kanna kännyä edes mukanani kun menen ulos, kyllä ilman sitäkin pärjää. Jos kaverit tai sukulaiset soittaa, niille voi aina soittaa takaisin, kun kännyyn jää ilmoitus soitosta.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmoittaudun y-kromosomilliseksi (niitä on yksi, samoin kuin aksää). Ei tuommoiseen kannata mennä mukaan, mulkku mikä mulkku. Pitää vain sanoa, että "kun et ajoissa vastannut niin minulla on nyt muuta menoa". Sitähän nuo saattavat olettaakin - varsinkin jos heillä on monta rautaa tulessa tai pikemminkin yksi rauta monessa tulessa.

Tuplatähteen sen verran, että tekstaria ei saa koskaan olettaa nopeaksi viestintävälineeksi. Se on kuin sähköposti: nopea, jos sen vastaanottaja huomaa ja tällä on aikaa vastata, hidas muuten. Molemmissa koko viesti sentään jää luettavaksi myöhemmällä ajalla.
Vrt. puhelu: hyvin nopea mutta huomiota vaativa ja "hetkessä elävä" eli, jos ei saa toista kiinni, ei jää jälkeä siitä, mikä ja kuinka kiireellinen asia oli. (Itse ainakin hyvin harvoin kuuntelen vastaajaviestejä.)

Tiina kirjoitti...

Anonyymi #1, good for you.

Anonyymi #2, kromosomien lukumäärästä päätellen olet siis normaali mies.
Ei tässä nyt sentään kukaan mulkku ole, eipäs ylireagoida. Sitä paitsi miksi aina oletetaan, että nainen on uhri (hei, miehiin saa ärsyyntyä olematta uhri!), voihan mullakin olla yhtä hyvin monta rautaa tulessa. ;)
Ja tässä tilanteessa kyllä oli ihan aiheellista odottaa nopeata vastausta tekstariin.

Ano #2 kirjoitti...

En olettanut, että nainen oli uhri. Tuo nyt vain on todella törkeätä käytöstä sukupuolesta riippumatta (eli kys. henkilö ns. on mulkku).

Ihmettelen vain tekstariepisodissa sitä, miksi oletit, että tämä mies, joka ei ilmeisesti vastaa hitaampiinkaan yhteydenottoihin, istuisi tuijottamassa puhelintaan odottamassa kiireellistä tekstiviestiä..?

Tiina kirjoitti...

En ole olettanut sellaista. Odotin, että hän kertoisi suunnitelmistaan, kuten oli aiemmin luvannut. Ja niin hän olisikin kertonut, mutta vasta sitten kun oli jo tulossa.

Suurin osa tästä "mulkkuudesta" johtunee siitä, että ajattelemme vaan näistä asioista niin eri tavalla. Miehet Marsista, naiset Venuksesta jne...

anna arsniva kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Zepa kirjoitti...

Ihan tavallisia käytöstapoja ja toisen huomioonottamista voi odottaa kaveriltakin. Mitä tuollaisia päivystämään.

Tiina kirjoitti...

Juu, olet ihan oikeassa. Ja tiedostan kyllä, että se on ihan oma vikani, että mahdollistan tuollaisen käytöksen. Mutta ei taida vanha koira oppia enää uusia temppuja.

Ei vaan, mulla on nyt huono omatunto siitä, että annoin draaman keinoin ilmeisesti tosi kauhean kuvan koko tyypistä. Oikeastihan tämä epäyhteiselo on nykyisin (muuten) kovinkin helppoa ja seesteistä. Täytyy aina välillä puntaroida, että onko sitä hyvää vai huonoa enemmän, nykyisin ollaan ihan hyvin plussan puolella. :)

ill. kirjoitti...

drama queens and drama kings never run out.. >_<

ill. kirjoitti...

ah, sori, tuo oli tarkoittamaan niitä jotka eivät "ehdi" vastaamaan ajoissa ja sitten tekevät ison numeron siitä jos ei jatkuvasti kyttää niiden vastausta ja päättävät tehdä jotain muuta.

Tiina kirjoitti...

Joo, tässä tapauksessa ei varmaan ole drama queenejä tai kingejä. Paitsi ehkä minä itse vähäsen. ;)
Tyyppi varmaan olisi suhtautunut asiaan ihan ok, jos olisin ehtinyt jo lähteä jonnekin muualle.