20. syyskuuta 2011

Vinkkivinkki

Oletteko huomanneet, miten Bloggerin kuvat aukeavat nykyisin sellaiseen typerään mustaan kehykseen tähän blogi-ikkunan päälle eikä niitä pysty enää katsomaan omalla sivullaan luonnollisessa koossa tai muuta mukavaa? Itse ainakin inhoan tuota ominaisuutta tosi paljon. Siksipä kerronkin teille, millä pääsette halutessanne eroon tuosta ominaisuudesta!

Kopioikaa alla näkyvä skriptin pätkä blogipohjanne koodiin ennen head-osuuden lopputagia: </head> ja voilà, kuvat avautuvat jälleen kuten vanhoina hyvinä päivinä.

<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
function killLightbox() {
var images = document.getElementsByTagName(
'img');
for (var i = 0 ; i < images.length ; ++i) {
images[i].onmouseover=function() {
var html = this.parentNode.innerHTML;
this.parentNode.innerHTML = html;
this.onmouseover = null;
};
}
}

if (window.addEventListener) {
window.addEventListener('load',killLightbox,undefined);
} else {
window.attachEvent('onload',killLightbox);
}
//]]>
</script>

Kokeilkaa vaikka, jos ette usko:Ps. Ohje löytyi täältä. Jos kopsaatte ohjetta eteenpäin, niin muistakaa, että Bloggeriin ei pysty suoraan kirjoittamaan html-koodia. Koodi täytyy ensin "enkoodata" Blogger-sopivaan muotoon esim. täällä (kopioikaa koodin pätkä siihen ruutuun ja painakaan encode), jonka jälkeen koodi on valmis kopioitavaksi blogiin ilman, että Blogger reagoi siihen html-koodina.

8 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Kiitos ihana vinkistä! Periaatteessa tuo uudistus voisi olla hyvä, että mitä järkeä on klikata kuvia, kun ne eivät tosiaan suurene "kunnolla", vaan sen verran kuin Blogger haluaa.

Ja musta tausta hidastaa, olen huomannut. Hyvää on se, että kaikki kuvat voisi katsella yhdellä klikkauksella, mutta ei siinä ole järkeä, kun eivät ne kuvat suurene tarpeeksi. Joten why bother.

Kiitos myös encode-vinkistä! Itse olen tehnyt tuon ennen Note padissa ja aina pitää yrittää muistaa miten päin ne merkit nyt menikään :D

Elegia kirjoitti...

Oho, kyllä ne kuvat sittenkin näkyy täyssuurina mustalla taustalla. Mielestäni kylläkään aiemmin ei näkynyt.

Tiina kirjoitti...

Onhan siinä varmaan puolensa, mutta itse kyllä inhoan sitä aivan älyttömästi. Enkä kyllä saa niitä näkymään täysikokoisina omalla selaimellani ainakaan. En tiedä, jos siinä on joku kikka, jolla saa zoomattua, mutta liikaa liikkuvia osia, en tykkää.
Kaikista ärsyttävintä on se, että kuvaa klikkaamalla siihen vaihtuukin joku ihan toinen kuva. Tuo on fb:ssä ihan hyvä ominaisuus, mutta blogissa en koskaan katsele kuvia minkäänlaisena ketjuna, joten se ärsyttää.
Ja kaikki tuollainen taustailu ja ihmisten pakottaminen tiettyyn formaattiin on ärsyttävää.

Elegia kirjoitti...

Joo, monissa blogeissa kuviin liittyy kuvatekstit, joita ei sitten näe, kun kuvat tulee jonossa mustalla taustalla, joka hidastaa blogia (tai siis kuvien avautumista).

Ofelia kirjoitti...

Ihana ankanpoikaskuva!!! <3

Blogissani on sulle ruusutunnustus. :)

Ja voimia siihen taannoin kertomaasi juttuun! Luin tänään uudelleen postauksia ja kommentteja ja nyt vasta tosissani tajusin kuinka vakavasta tilanteesta onkaan kyse... :'( Jotenkin ajattelin aluksi että asia ei olisi ihan niin paha. Ikävää! Halauksia, ruusujen kera! :)

sea kirjoitti...

Tuommoista ongelmaa en omassa blogissa ole huomannut, mutta olenkin kieltäytynyt päivityksistä. Ainoa mikä on kun lataa kuvia niin se asettelee ne blogiin ihan eri järjestykseen kun missä olet ne ladannut, tämä siis jos lataa useamman kerralla, muutenhan se tyrkkää uusimman latauksen aina ylimmäksi. En ole vielä keksinyt mikä on bloggerin logiikka jotta voisin valmiiksi ladata ne hänen mielensä mukaan...

Tiina kirjoitti...

Elegia, niin, sekin vielä!

Ofelia, kiitos ruusuista ja kiitos myös voimista. :)

Sea, ilmeisesti se on nyt otettu väliaikaisesti pois käytöstä, koska siinä oli niin paljon ongelmia käyttäjillä. Palaavat parannetun version kanssa. Mutta kyllä se oli kaikissa bloggerin blogeissa.
Toi on kanssa ärsyttävä ominaisuus, että bloggerissa ei voi kuvaa lisätä siihen kohtaan, mihin sen haluaa, vaan ne tulee käänteisessä järjestyksessä sinne kirjoituksen yläreunaan, josta ne on sitten siirrettävä oikeille paikoille.

sea kirjoitti...

Minulla ne ei tule enää edes käänteisessä järjestyksessä, ennen tuli. Nyt ne tulee jossain totaalisen randomissa jonka idea vaihtuu joka kerta. *mur*