12. lokakuuta 2011

Shake Your Money Maker

Pyysin ja sain Elegialta viisi sanaa.


1. Musiikki

Kaikkihan te tiedätte, että voisin paasata musiikista loputtomiin. Musiikki on todella tärkeätä sekä hyvässä että pahassa. Tällä hetkellä en pysty kuuntelemaan huonoa musiikkia yhtään. Ahdistun ja tekisi mieli alkaa paiskoa tavaroita. Esimerkiksi kaupoissa soitetaan järjestään huonoa musiikkia. Tietyissä vaatekaupoissa on melkein mahdoton asioida, kun siellä soi ihan järjetön tanssijumputus. Kuuntelin ja katselin tässä yhtenä päivänä lyhyesti jonkun Pitbullin musiikkiesitystä Conanissa ja mietin, että tuossa ei oikeasti mitään kovin ihmeellisiä lahjoja tarvita. Kuka tahansa osaa heilua lavalla ja sanoa välillä mikrofoniin että "hey babe" ja näyttää Herra 47:ltä, kun toiset tekevät duunin. (Oikeasti luulin aluksi, että tuo oli joku sketsi, mutta hetken päästä ymmärsin hemmon olevankin ihan tosissaan). Enkä oikeasti tajua tuota kummallista metallista lauluääntäkään, jota nykyisin käytetään joka toisessa biisissä. Säälin nykynuoria (tästä huomaa tulleensa vanhaksi) ja toivon, että he jossain vaiheessa löytäisivät jonkun musiikillisen järjen elämäänsä. Vaikka itsehän ovat osansa valinneet, laumasielut. Paleface sanoi eilen jossain ohjelmassa, että nykyisin tehdään musiikkia ihmisille, jotka eivät välitä musiikista. Tajuan täysin.

Mutta hyvällä musiikilla (eli sillä mitä itse kuuntelen) voi tehdä ihan mitä vaan. Voi purkaa agressioita tai suruja tai tulla hyvälle tuulelle ja joskus jopa vähän pakahtua. Toisinaan melkein turhauttaa, kun muut eivät tajua, miten mielettömän hienot kitarat tai mahtavat lauluvibat jossain tietyssä kappaleessa on. Haluaisin ruveta jonkun levy-yhtiön headhunteriksi. Minulla olisi Tampereelta jo pari bändiä, jotka ansaitsisivat kunnon levytyssopimukset.

2. Puisto

Puistosta tulee jostain syystä ensimmäisenä mieleen pussikaljat. Puistot on kyllä kivoja ilman pussikaljaakin. Tampereella on kivoja puistoja. Hämeenpuistossa on tilaa yli kilometrin verran, joten toivoisin, että sitä hyödynnettäisiin kesäisin jotenkin paremmin. Koskipuisto on ihan hyvä näin, älkää koskeko siihen.

Pussikaljasta tulee mieleen Pussikaljaelokuva, jolle hehottelen vieläkin ajatuksissani ja aion katsoa uudestaan heti kun vain mahdollista.

3. Mielipide

Joskus tuntuu, että minulla on vähän liikaakin mielipiteitä asioista. Että joskus voisi olla ihan hiljaakin ja antaa muiden pitää (väärät) mielipiteensä. Kiihdyn välillä kaikenlaisista yhteiskunnallisista ja epäyhteiskunnallisistakin asioista ja uutisista. Toisinaan ihmettelen, kun tuntuu siltä, että valtaosaa ihmisistä ei oikeasti kiinnosta muu kuin se, mitä siinä oman navan välittömässä läheisyydessä tapahtuu. Paitsi jos kyse on homoista. Koska niitähän ei tunneta, mutta halutaan siitä huolimatta päättää niiden asioista ja oikeuksista. Jotka eivät, kuten Päikkä sanoo, ole ihmisoikeuksia.

4. Vapaus

Vapaudesta tulee ensimmäisenä mieleen linnut. Linnut ovat ehkä kaikista vapaimpia olentoja tällä planeetalla. Ne voivat ottaa ja lähteä ja tulla ja mennä miten niitä huvittaa. Tai suurin osa linnuista ainakin, jos ei lasketa näitä kaupunkeihin jääviä pullasorsia ja puluja. Ihmisenä on kai aika vaikea olla vapaa. Vaikka sitä kuinka kuvittelisi olevansa anarkisti, niin silti sitä jollain tavalla kuitenkin on osa tätä koneistoa. Itse en jaksa edes yrittää, vaan menen virran mukana.
Kiinnostaisi tietää, mitä Aaro Hellaakoski ajatteli ja tarkoitti kirjoittaessaan "vapaa on vain umpihanki".

5. Onnellisuus

Onnellisuus on kai niitä asioita, joita nyt osaa arvostaa menneisyydessä. Jouluja ja syntymäpäiviä ja kesäpäiviä ja ihan tavallisia päiviä, joista tästä eteenpäin puuttuu jotain olennaista. Äiti ei varmaan koskaan ymmärtänyt, miten valtavan aukon tulee jättämään meidän elämiimme. Siksi en oikein nyt osaa sanoa onnellisuudesta sen enempää. Edessä sitä on kyllä ihan yhtä varmasti kuin onnettomuuttakin.

Eipä tämä elämä silti pelkkää itkua ole ollut. On ollut iloa ja nauruakin. Olen niin helposti huvittuva ihminen, että olisi ihan mahdotonta lakata huvittumasta asioista. Naurun täytyy päästä välillä purskahtamaan ulos, muuten se kerääntyy lantiolle.


Ps. Olisin lisännyt jonkun kivan valokuvan kuvaamaan jokaista kohtaa, mutta en jaksanut etsiä sopivia. Kuvitelkaa.

17 kommenttia:

Puhalluskukkatyttö kirjoitti...

Saanks mäkin sanoja, jos pyydän?

Tiina kirjoitti...

Saat, ootas kun mietin...

Talvi, valokuvaus, perhoset, kirjat, kiukku.

:D

Puhalluskukkatyttö kirjoitti...

Kiva, tänks. :D

Ps. Pussikaljaelokuvasta piti vielä sanomani, että en ollenkaan ymmärrä, kun taas pari päivää sitten törmäsin toisaalla kommenttiin, jossa väitettiin, että se elokuva oli huono. Mikä ihmisiä vaivaa? Vääränlainen huumorintaju?

Tiina kirjoitti...

No sepä se. Tyhymät.

lostis kirjoitti...

Saisinko minäkin sanoja? Pelottaa vain, että annat liian vaikeita.

Olet ajatuksissani.

Bemary kirjoitti...

Katoin kans sen Conanin (katon lähes joka jakson muutenkin, koska Conan ny vaan rokkaa!), jossa Pitbull veti shownsa, enkä voinu kyllä ymmärtää miksi semmosta kukaan tahtoisi livenä nähä. Pieni osa tommosista biiseistä toimii toki radiosta kuunneltuna (joskin sen ääntä muokkaavan vocoderin käyttö pitäis jo kieltää lailla), muttei oo mitään järkeä vetää lavashowta, jossa ns. pääesiintyjä vaan hokee jotain mikkiin silloin tällöin ja loppu on yhtä ylituotettua sekamelskaa. Kovempi meno ois markkinoillakin.

Tuli väkisin mieleen se hetki, kun Kaivarin kesäkonsertin pääesiintyjänä oli K-maro, jonka lavashow oli yhtä kuin musa playbackinä ja iso kasa hytkyviä tanssityttöjä. Jätti aika kylmäksi ainakin allekirjoittaneen seurueineen, kun oli nähnyt kymmenkunta ei-playbackinä vedettyä esitystä sitä ennen. x)

Bemary kirjoitti...

Korjaanpas: olihan sillä Pitbullilla bändikin mukana, kuten tosta videostakin näkee. Muisti teki dementikolle tepposet. :p Noh, en siltikään tykänny esityksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Epäilyttää tuo Pussikaljaelokuva.
Kirja oli nimittäin loistava.
Taitaa taas olla kyseessä Taru sormusten herrasta eli hyvä elokuva vain niille, jotka eivät lue, ja muille joka tapauksessa hyväksyttävää suurempi pettymys.

Tiina kirjoitti...

Lostis, saat! Yritän olla antamatta liian vaikeita sanoja, hmm... Laulaminen, terveys, ystävät, värit, lämpö. :D

Bemary, no oli bändi tai ei, niin olihan se ihan pöllö koko esitys. ;D

Anonyymi, mistä päättelet, etten olisi lukenut Pussikaljaromaania? Jos pipo kiristää, niin ei ehkä kannatakaan katsoa sitä leffaa.

lostis kirjoitti...

Kiitos!! :)

Tiina kirjoitti...

Niin ja kiitos myös itsellesi tuosta ajatuksissa olemisesta. :)

sea kirjoitti...

"Sanalla avioliitto on läpi ihmiskunnan historian tarkoitettu miehen ja naisen välistä liittoa. Tätä ei tarvitse muuttaa."

Sanojen merkityshän ei voi muuttua ajan saatossa?! Kynä tarkoitti vuosisatoja sulkakynää kunnes keksittiin muut kynät, ikkunakin on vielä viime vuosikymmeniin ollut se lasinen hässäkkä seinässä kunnes siitä tulikin jotain tietokoneisiin liittyvää. Kiellän Räsästä käyttämästä näitä sanoja jos ei viittaa niiden alkuperäiseen muotoon!

Edelleen vetoan siihen mihin koko tämän "sodan" ajan. Kirkko ei omista sanaa avioliitto.

Kirsikka kirjoitti...

Miekii tahon sanoja hei!

Hiffasin tässä päivänä muutamana kuuluvani vähemmistöön, joka ilmeisestikin on suurempi kuin tämä suurin seksuaalivähemmistö, mutta paljon, paljon huomaamattomampi. Silloin päätin, että voin varmaankin jättää homojen murheet muiden kannettaviksi ja keskittyä omiini. Jotenkin aika vapauttavaa vaikka kuulostaakin juuri siltä omaan napaan keskittymiseltä. :\

Tiina kirjoitti...

Sea, hyviä pointteja. Olen koko ajan miettinyt, että missä siinä avioliitto-sanassa muka mainitaan nainen ja mies. Ei missään. Se on vain kirkon läpinää eikä kirkko kirjoita lakeja.

Kirsikka, no hei, en nyt ihan tuota tarkoittanut sillä omaan napaan keskittymisellä. Että pitäisi murehtia vaan toisten murheita eikä omiaan ollenkaan.
Sanoja, odotas, heitän hatusta... Kirsikka, tuoksu, kädet, pakkanen ja hauskuus!

Kirsikka kirjoitti...

Yhtiömme kiittää sanoista!

No joo, ehkä mä ymmärsin sun napajuttusi oikein, mutta menin sit vähän marttyyriasenteella. Sellainen päivä tänään. :)

Irwis kirjoitti...

Oi miten HIENOSTI sanottu Palefacelta :O Minäkin tajuan niiiiin täysin!!!

Ja kiitos nyt vaan tuosta Hellaakosken arvoituksesta :/ Joutuu nimittäin ihan pohtimaan asiaa! :D

Ja sitten lopuksi, kärtän miekin itselleni sanoja, pliiis?

Tiina kirjoitti...

Kirsikka, kyl mää ymmärsin, että sää ymmärsit. ;)

Irwis, eiks vaan ollutkin. :) Ja kerro mulle sitten, kun olet arvoituksen ratkaissut!
Sanoja, sanoja, sanoja, odotas... Karvat, syksy, nauru, taide, odotus!