11. joulukuuta 2011

Porsaita äidin oomme kaikki


Mikähän tässä maailmassa on vinksallaan, kun yllä olevasta kuvasta tulee niin monelle ensimmäisenä mieleen pedofilia? Sen sijaan, että tulisi mieleen rakastava isä pitämässä tytärtään sylissään. Kopioin (varastin, pahoittelut siitä) kuvan Radio Rockin Facebook-sivulta, jossa kuvan alle tuli paljon kommentteja, kuten "hyi *****" (valitse mieleisesi kirosana) ja "sairasta" ja "mautonta" yms. yms., mutta onneksi myös niitä, joissa kuvassa ei nähty mitään muuta kuin isä ja tytär.

Onko asiat tosiaan menneet siihen pisteeseen, että isä ei saa enää koskettaa tai pussata tytärtään ilman, että ympäristö kokee sen perverssinä ja pahana asiana? Mahtaa olla vaikeata olla mies tänä päivänä. Jokainen isä on potentiaalinen pedofiili. Entäs äidit sitten? Onko se ihan ok, että äiti halaa ja pussaa poikaansa ilman, että vieressä kukkahattutädit pitävät sitä jotenkin sairaana ja ovat soittamassa lastensuojeluviranomaisille?

Onneksi meillä Suomessa on aina ollut sauna, joka on hiukan lieventänyt tätä erkaantumista tosielämästä. Meillä ainakin oli lapsena ihan tavallista, että käytiin koko perhe, ihan isää myöten, yhdessä saunassa. Silleen ilman vaatteita. Ei siinä ollut mitään outoa tai likaista. Onkohan sekään nykypäivänä enää sopivaa?

Joku siellä kuvan kommenteissa tiesi kertoa, että H&M:llä olisi kampanja, jossa julkkismiehet poseeraisivat lastensa kanssa. Jotenkin todella rumaa ja surullista, että joidenkin ensimmäinen ajatus kuvista on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Ps. Minua ärsyttää myös ihan täydeltä laidalta nykymaailman mukahauska kaksimielisyys. Kun ihmisiltä on pilattu kaikki sanat piparista hinaajaan. Mitään ei voi enää sanoa ilman, että hih hih vähä noloo se sano pipari...

9 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Voi hyvä ihme. Kyllä tuossa minusta on kaunis isä-lapsi -kuva, jopa oikein hyvinkin kaunis.

Ihmiset on ihan pimeitä. Pipari on ihan hauska eufemismi "sille" (mä hihitän vielä lapsellisesti piparivitseille), mutta ei nyt kuitenkaan unohdeta, että se on ensisijaisesti pikkuleipä. Ja asioita saa panna paikoilleen ja tukka tarkoittaa hiuksia.

Ärsyttää.

Tiina kirjoitti...

Yksi parhaita kommentteja tuolla oli: "Ei tässä nyt paljon ole kyse viasta mielessä. Kuva on sairas ilman sitä vikaakin, piste."
Joo, tosi sairas. Ehhh...

Siis toki nää piparijutskat ja muut muakin naurattaa, mutta siinä vaiheessa kun ei voi enää puhua pipareista pipareina, niin alkaa ärsyttää.

Mun mielestä hauskinta on entinen Varamiespalvelu, joka muutti nimensä lyhyesti ja ytimekkäästi VMP:ksi. Jokainen voi sitten miettiä tykönään, että mistä toi vmp toimii lyhenteenä. ;)

Elegia kirjoitti...

Minustakin kuva on tyylikäs enkä kyllä löydä siitä seksiä, vaikka kuinka tuijottelin. Joulu on perhejuhla ja tärkeä lapsille, joten minusta on noin muutenkin vain luontevaa, että lapsi on mukana kuvassa.

Minua kuvottaa se, että joka asiasta pitää tosiaan tehdä likaista. Ja miesten kohdalla tämä tosiaan tuntuu menneen ihan äveriksi, kun ei saisi edes omaa lastaan (poika on ihan yhtä no no kyin tyttö!) pitää sylissä ja halia.

Meilläkin käytiin saunassa koko perhe ollessani pieni ja ihan ilman vaatetusta siellä oltiin. Iskä jopa heitti meitä pentuja uima-altaaseen (joo, meidän taloyhtiön saunassa oli uima-allas). Kyllä olis kukkahatulla mennyt kahvit nenään sitä katsellessa!

Ofelia kirjoitti...

En mä näe pedofiliaa kuvassa. Tosi kurjaa ja omituista että toiset näkee pedofiliaa kaikkialla.

Mut pipari-sana on kyl pilalla! :D Mulla on tyhmä olo joka kerta kun kysyn vaikkapa Maudilta että ottaisitko/tekeekö mieli piparia. :-O

Ja myönnän tyhymyyteni: mitä siitä VMP:stä pitäis tulla mieleen?

Tiina kirjoitti...

Elegia, mä tulin nyt vaan kateelliseksi tosta uima-altaasta! Meillä saunominen rajoittui mummolan puusaunaan, mutta siellä ei ollut järveäkään ihan lähellä.
Mietinkin sitä, että onko isä-poikasuhde ihan yhtä epäilyttävä kuin isä-tytärsuhde. Tod.näk. joo.

Ofelia, ei siitä tarvi mitään tulla mieleen, mutta tämä Stubbinkin käyttämä ilmaisu "vittu mitä paskaa" lyhennetään toisinaan vmp. Ei ole mun itseni keksimä juttu! :D
Syödään vaan hei piparia jatkossakin!

Irwis kirjoitti...

No isä-poikasuhdehan on vielä sairaampi kuin isä-tytär. - Kun sehän on sairainta homostelua ikinä!!! D:

(Edelläoleva kappale: purevaa sarkasmia. Toim.huom.)

Eli joo. Minä olen myös monesti miettinyt tätä epäkohtaa nykymaailmassa. Toisaaltahan toitotetaan kosketuksen, läheisyyden ja hellyyden merkitystä; kuinka tärkeää se on ihmiselle ihan vauvasta vaariin.

Ja toisaalta se kaikki nykyisin kriminalisoidaan, tai ainakin asetetaan kyseenalaiseksi sillä tietynlaisella ylireagoimisella, hysterialla ja mediarepostelulla, eikä pian tosiaan enää tiedä mikä on sallittua/laillista ja mikä ei. :|

Tämä ajanhenki on kyllä todella rasittava, ja kun ajatellaan nykypäivän isien tietynlaista "eksyneisyyttä", niin tämä kaikki överiannosteltu ja ylireagoitu pedofiiliskeida on vain omiaan lisäämään sitä. :(

Tällä menolla alkaa pelottaa tulevat sukupolvet: lapsia kun ei saa millään tavoin fyysisesti kurittaa, eikä myöskään fyysisesti koskettaa...

Niin että, minkähänlaista sakkia sieltä sitten pikkuhiljaa alkaa kasvamaan? Voi voi. :(


Ja, loppukaneettina kerrottakoon että itse käyn 6- ja 7-vuotiaiden poikieni kanssa ihan ilkosillaan saunassa - ja saatammepa jopa kerran pari, päivässä kekkelehtiä muutenkin vähintään puolialasti toistemme nähden kun riisutaan/puetaan/vaihdellaan vaatteita!

Lisäksi nuhjaamme paljon sohvalla kolmestaan kylki kyljessä, ja usein iltaisin ollaan samassa sängyssäkin vierekkäin kun luetaan porukalla! Myöskin suukottelen poikiani joka ilta kun peittelen heidät nukkumaan
(tämä siis _vähintään_ iltaisin, joskus jopa muulloinkin vuorokauden aikana!). Harrastan myös jonkin verran ihan sattumanvaraista halimista, silittelyä, paijaamista ja taputtelua. Siis ai kauheeta! :O

- Elkää nyt sit vaan kertoko kelleen! ;D

liskonainen kirjoitti...

eufemismein puhutaan jo ihan liian kanssa tässä maailmassa.

tavallinen jouluinen ilmaisu, vaikkapa "jorma pisteli piparia poskeen" aiheuttaa punastelua tai pahennusta.

ja mitä tulee vanhempien ja lasten keskinäiseen halimiseen ja hyvänäpitoon, kauhistuttaa ajatuskin kylmyydestä, johon pedofiliapuheet syöksevät ihmiset.

jo vuosituhannen alussa oltiin paljolti naisporukalla nuorisotilan valvojina, miehet ei tohtineet tulla, kun pelkäsivät että tulee puhetta pedofiliasta.

että tällaista mallia lapsillemme olemme jättämässä perinnöksi.

minusta tuo on kaunis ja lämmin kuva. ajattele, tulossa on ihanat juhlat iskän kanssa, saa pukeutua kauniiksi ja lähteä yhdessä!

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta kuvasta pitäisi tehdä muotti.
Saisivat sitten kaikki syödä pedofiliapipareita.

sea kirjoitti...

Mä taas täällä huutelen myöhässä kun ei ole kerennyt lukemaan blogeja...

Myönnän, että tuo kuva pisti hieman silmääni, mutta ei siksi, että se olisi pedoa vaan, koska jouduin katsomaan kahdesti onko tuo todella lapsi eli onko se isä-tytär vai mies-nainen. Se miksi tuosta tulee väärät mielikuvat on liika poseeraaminen mm tytön mallikäsi lantiolla ja liika sliippaus. Jos tyttö näyttäisi todella lapselle ja mies olisi vähän vähemmän mallipoju niin ehkä mielikuva ohjautuisi paremmin isä-tytär-kuvaksi.