29. heinäkuuta 2014

Oodi kesälle

Alkaa tuntua, että olen kohta ainoa ihminen näillä leveyspiireillä, jota ei vituta nämä helteet. Ei se mitään. Ainoa, mikä harmittaa, on se tieto, ettei tämä pitkään kestä. Kohta taas palellaan ja vietetään seuraavat yhdeksän kuukautta sisätiloissa.

Ihanaa, kun ei tarvitse vetää vaatetta niskaan ulos lähtiessä. Riittää kun työntää lipilapit (flip-flops) jalkaan ja painaa ulos. Aurinko tuntuu hyvältä iholla. Tuulenvire tuntuu hyvältä paljaissa säärissä. Tämä on ensimmäinen kesä ties kuinka moneen vuoteen, kun hyppelehdin ulkona hameessa ja paljain kintuin, koska sääreni alkavat olla katseenkestävät.

Rakastan näitä lämpöisiä kesäiltoja. Voisin olla ulkona yötä myöten. Jos minulla olisi parveke, nukkuisin siellä. Kaikista ihaninta olisi nukkua pihalla, vaikka riippumatossa, mutta näin kaupungin keskustassa se ei oikein ole mahdollista. Tai kuten Zepa sanoi: "ihmiset on nykyään niin sekaisin, että joku tulee kumminkin tappamaan".

Lisäksi olen huomannut auringonpaisteen vaikuttaneen positiivisesti muuhunkin kuin ihon väriin. Nukun nimittäin yhtä lyhyitä yöunia kuin aina muulloinkin työviikoilla, eli jotain viisi tuntia yössä, mutta en ole töissä enkä töiden jälkeenkään yhtään väsynyt. D-vitamiini rulaa.

Ja läskikin näyttää paremmalta ruskeana kuin valkoisena.

Voi kunpa tämä kesä kestäisi ikuisesti.

Ei kestä. Tiiän. Nyyh.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kieltämättä alko ärsyttää, kun ensimmäiset koulujen alkamismainoksetostakrääsää tulivat telkasta. Ja elokuu kuulemma tuo muutenkin syksyn merkit.

Mymskä kirjoitti...

Et sinä varmaan ainoa ole, jota ei helteet vituta. Mutta olet kyllä ainoa, joka painaa ulos pelkissä flip flopeissa. Tai ainakaan kukaan muu eitoistaiseksi ole tunnustanut.

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, ihan sama juttu mulla! Kysyin yksikseni ääneen, että ete voi olla tosissanne, kun viime viikolla telkussa alettiin höpistä koulujen alkamisesta.

Mymskä, niin no. Mä en kotonakaan ole yleensä alasti, että jos lähden käymään kaupassa tai muuten ulkona, niin olen jo ihan valmiiksi vaatetettu. :D

-a kirjoitti...

No kuule, eläpäs luule itsestäsi liikoja, moni muukin osaa arvostaa kunnon kesäkelejä. Kesällä nautitaan lämmöstä ja talvella pakkasesta.

Sen vaan sanon, että pieni kulttuurishokki tuli vaatteiden kanssa kun mökillä tottuu ensin kulkemaan pari viikkoa sortseissa (ja ilman) ja nyt on joutunut aamuisin pukemaan sekä paidan että housut että sukat töihin. Ei ole helppoa toimistorotan osa.

Tiina kirjoitti...

Hyvä jos en ole. Ei tää ollut mitään lesoilua, vaan lähinnä huolenilmaisu, kun kaveritkin alkaa käydä jotenkin aggressiivisiksi. :D

Mäkin olen konttorirotta, mutta kyllä vain hyppelehdin töissäkin kevyessä mekkosessa ja varvastossuissa. Tosin jos sä olet mies, niin saattaisi sama pukeutumiskonsepti herättää hämmästystä. Toisaalta... mitä sitten. ;)

-a kirjoitti...

Meillä on sen verran vanhoillinen pomo, että meillä herrapuolilla ei suvaita sortseja ja rouvillekin suositellaan asiallista pukeutumista. Joten en ole sitten lähtenyt kokeilemaan rajojani kesämekon kanssa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minuakin ihmetyttää, miten samat ihmiset jaksavat valittaa kun on liian kuuma, liian kylmä, liian märkä, liian kovat pakkaset, sataa liikaa ja sataa liian vähän.
Nauttisivat aina kustakin vallitsevasta ominaisuudesta: Kun on kuuma, ei ole kylmä. Kun on kylmä, ei ole kuuma. Kun ei sada, ei kastu. Kun sataa, ei ole pölyä ja kasvit tykkäävät.

Näiden ihmisten pitäisi muuttaa jonnekin tieteiskirjallisuuteen - siellähän planeettojen säätä kontrolloidaan satelliitein. Tai suosiolla jonnekin ostoskeskukseen, kodithan ovat ovat usein liian kuumia tai kylmiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ajan vitsaus on juuri nuo narsistis-sarkastiset sääprotestit. "Liian kylmä, mihin voin valittaa? Mrr, nyt en pääse ulkoiluttamaan uutta hiuskoruani." "Päivällä alkoi sataa, mihin voin reklamoida, en todellakaan tilannut tätä, mitenhän nyt käy kenkieni, jos autoon juostessa astun lätäkköön? Vvihaan sadetta." Lisäksi rakenne 'olin kerran ilmastossa X, enkä enää viihdy täällä'. Tuttu kävi kymmenen vuotta sitten eräässä maassa. Siitä saakka jokainen vuodenajanvaihdos Suomessa käsitelty äänekkäästi tyyliin "vitsi, mikä sää, vitsi ko oisin [siellä toisessa massa]". Yhdyn kyllä tuohon toiveeseen...