12. joulukuuta 2014

...Reilun kolmen vuoden jälkeenkin yhä tulee sellaisia hetkiä, kun ensimmäinen ajatus on, että tästä täytyy kertoa äidille.

Ja sitten muistaa, ettei voikaan.9 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Tavallaan voi. Jos kehtaa puhua itekseen niin kuin vaikka mie.

Tiina kirjoitti...

No, tavallaan. Mut ei silleen oikeesti kuitenkaan.

Ja, pakko lisätä, kun tää varmaan vaikutti jotenkin hirveän surulliselta kirjoitukselta, että yleensä "ne asiat" on just jotain iloisia asioita. Jos joku on hauskaa tai oon jostain hirveän innoissani, niin niistä tulee aina ekana mieleen, että pitäisi kertoa äidille, koska kukaan muu ei tajua samalla tavalla kuin äiti, joka ei koskaan saanut mua tuntemaan itseäni tyhmäksi, vaikka olisin kertonut miten vähäpätöisen jutun.

Lupus kirjoitti...

En ensiksi oikein tiennyt, mitä tähän pitäisi sanoa, joten en sanonut mitään. En kai minä oikein tiedä vieläkään. Koska kuitenkin itsepintaisesti pidättäydyt kirjoittamasta uusia tarinoita, olen päättänyt yrittää.

Ensimmäinen ajatukseni oli, että tuohan on kuin jostain elokuvasta. Että on (ollut) sellainen äiti, jolle kerrotaan asioista. Tai sellainen suhde äitiin. Tai toiseen ihmiseen ylipäätään.

Ymmärsin kyllä heti tarkoittamasi niin kuin olit sen tarkoittanutkin, enkä pitänyt tätä surullisena, paitsi siltä osin, ettei sudetta enää ole, vaan on jonkinlainen kaipuu sitä kohtaan. Pystyin mielessäni näkemään, miten tapahtui jotain, ja sitten siitä pitä kertoa äidille.

Koen itse hyvin vahvaa yhteyttä tuohon "tapahtui jotakin pientä" -osastoon. Sitä näkee sellaisia hassuja sattumuksia, tai oivalluksia, jotka kaikessa pienuudessaan voivat itselle olla hyvin sykähdyttäviä. Ei kuitenkaan ole mitään hyötyä jakaa asiaa sellaisen kanssa, jolla on erilaiset silmät. Lohikäärmeestä ei tule todella olevaista, ennen kuin joku toinenkin on sen lohikäärmeeksi todennut.

Tiina kirjoitti...

Haha, tää ei ollut mikään väijytys. Yritän viikonlopun aikana saada ulostettua uutta postausta. Saattaa liittyä joululauluihin ja pitkätukkahemmoihin...

Joo, en mä äidille kaikkea ole kertonut koskaan, mutta sen kanssa oli helppo puhua semmoisista muiden mielestä vähäpätöisistä ja vähän tyhmistäkin asioista. Luulen, että oltiin sillä tavalla kiinnostuneita samoista asioista, eli aika monista asioista.
En mä usko, että mun muutkaan lähipiiriläiset tarkoittaa tehdä mulle tyhmää oloa, mutta jos ei oikein osaa sanoa mitään mun juttuihin, niin se nyt on sitten aivan sama. Tai jos heti leimaa sen vaan jonkinlaiseksi minulle luonteenomaiseksi haihatteluksi, niin kyllähän se vähän jotenkin on loukkaavaa. Vaikka osaankin nauraa itselleni, niin ei aina jaksa olla pelkkä vitsi. (Varmaan vaikea hahmottaa mitä tarkoitan, kun en nyt viitsi antaa mitään seikkaperäistä esimerkkiä).

Onneksi on Facebook, jossa voi jakaa ainakin edes osan noista sattumuksista, mutta sielläkin itsesensuuri aika usein huutelee, että olisit nyt vaan ollut hiljaa taaskin, ei kukaan tajua tai ei ketään kiinnosta.

Tiina kirjoitti...

Mä en tajua tätä mun oman blogini kommentointia. Mulla ei edes pitäisi olla päällä sitä robottitunnistusta ollenkaan, mutta silti tää JATKUVASTI multa itseltäni vaatii todistusta, etten ole robotti. Ja mä nyt olen kuitenkin tämän blogin omistaja, jumapliut!

Lupus kirjoitti...

Niin, minustakin tuo "rasti ruutuun" robotti-indikaattori on aika epäilyttävä. En ole nähnyt tuollaista ennen. Itse en tehnyt mitään mitään todistellakseni inhimillisyyttäni, koska en halunnut ruksata mitään lukematta noita käyttöehtoja, enkä halunnut seurata mitään epämääräisiä linkkejä. Sen sijaan vedin vain foliohatun syvemmälle korville, ja julkaisin kommentin. Ja - tadaa - ei mitään ongelmaa. Sinuna tekisin, mitä näissä tilanteissa yleensäkin tehdään.

Ihan uteliaisuudesta kysyn, että millaiset asiat on saattaisivat olla sellaisia pieniä, joita joku saattaisi pitää vähäpätöisinä tai tyhminä tai haihatteluna?

Anonyymi kirjoitti...

Seitsemänkin vuoden jälkeen tulee. <3 / Riikka

-kummitus- kirjoitti...

Joululauluista en tiijjä mittään enkä äideistä, joita voisi kaivata, mutta silti toivotan sesongin mukaisestim että Houhouhou!

-kummitus- kirjoitti...

Ei muuten tarvinnut todistella mitään, kun oli bloggeriin kirjautuneena sisälle.