19. heinäkuuta 2015

A big legged woman ain't got no soul

Lauantaina tuli pyörähdettyä Porissa Jazzeilla. Robert Plant oli aivan loistava livenä. Mies on vanhentunut, kuten kuuluukin, mutta ääni oli tallella ja entisensä. Soolotuotantonsa lisäksi Plant veteli myös useita Led Zeppelinin biisejä hiukkasen uudella tavalla sovitettuina. Kaipa niitäkin kyllästyy vetämään samaan säveleen vuodesta toiseen. Oikeastaan Plant olisi voinut laulaa vaikka ukkonooaa siellä lavalla, olisin ollut yhtä hurmoksessa siitä huolimatta. Että minä niin kuin seison tässä ja tuossa seisoo Robert Plant elävänä. Robert Plant.

No mutta, Pori Jazzeilla tuli taas mietittyä näitä Suomen tuhansia sääntöjä ja ohjeita ja määräyksiä. Että mitään ei suomalaiset ilmeisesti osaa tehdä ilman, että kielletään tai määrätään tai osoitetaan paikka missä mitäkin saa tehdä tai ei saa tehdä. Alkoholia ei saa kuljettaa tämän aidan sisä- taikka ulkopuolelle. Alkoholittomia juomia saa tuoda avaamattomassa pakkauksessa. Täällä ei saa tupakoida. Tuolla saa tupakoida. Tässä ei saa istua, tässä ei saa seistä, tässä ei saa maata, ilonpito on hoidetta tarkkaan rajatulla alueella, ettei vaan lähde käpälästä.

Kieltojen ja sääntöjen lisäksi jotenkin rupesi ahdistamaan muutenkin se ihmisten aitaaminen. Meitä ajettiin siellä kuin lehmiä karja-aitojen sisällä. Rannekkeenvaihtopiste tässä. Turvatarkastuspiste tässä. Anniskelualueelle mentäessä piti toiseen kertaan näyttää rannekkeita ja sen jälkeen taas turvatarkastettiin. Anniskelualueelta poistuessa tuijotettiin tarkkaan, ettei vie sitä kallisarvoista alkoholia pois alueelta. Palatessa taas haluttiin nähdä rannekkeet ja tarkastaa laukut, vaikka varsinaiselta konserttialueelta ei ollut siinä välissä poistunut ollenkaan. Ja jos olisikin, niin siellä porteilla oltaisiin tarkistettu rannekkeet ja laukut.

Ja kaikki tämä loputon tarkastaminen tapahtui tarkkaan rajattujen karja-aitojen välissä, joissa oli vain sen verran leveät kulkuväylät, ettei kukaan päässyt livahtamaan järjestysmiehen näkemättä. En tiedä. Olisi varmaan pitänyt ruveta ammumaan...

Muistelen aikaa, kun Pori Jazzeillekin sai tuoda ihan vapaasti vaikka oman viinipullon. Joo, laki varmaan määrää tästä asiasta jotain, mutta ettei nyt kiiluisi kuitenkin euronkuvat järjestäjien silmissä?

Ei ihme, että turistitkin ihmettelevät. Voitaisiinkohan me vaan relata vähän?

3 kommenttia:

Lupus kirjoitti...

Zirp! Iltapulun toimittaja olisi oitis lähettänyt uutistoimitukseen pikasähkeen: Festivaalialueella ammuttu tiukoista turvallisuusjärjestelyistä huolimatta!

Tiina kirjoitti...

Hahahahahaa!

Arvaa googlasinko ensin, missä festareilla on ammuttu, ennen kuin tajusin?

Lupus kirjoitti...

*Pyrsk* =D