23. heinäkuuta 2015

Ei välttämättä yleisön pyynnöstä: Valtsun Vakkarit

Vajaa viisi vuotta sitten kirjoitin blogiini pitkän ja polveilevan arvostelun Siwa-säkistä, tuosta karkkipussien mahdollisesta kuninkaasta tai ainakin kruununprinssistä. Kansa vieläkin googlaa sitä (en tosin itse löytänyt sitä googlella jostain syystä äsken kun etsin) ja muistelee tuota kirjoitusta haikeudella sekä lämmöllä.

No mutta, nyt on aika uuden karkkipussiarvostelun! Kävin nimittäin äskettäin Valintatalossa ja löysin sieltä vastaavan Valtsun Vakkarit -karkkipussin. Katsotaanpas mitä se sisältää:

  • Kinuskikuulia 16 kpl. Maailman parhaita karkkeja. Eniten lemppareitani ikinä. 10+
  • Lakutoukkia 10 kpl (tummia 4 kpl, vaaleita 6 kpl). Aivan hyviä nämäkin. Tuttuja ja turvallisia. 
  • Amerikan pastilleja 20 kpl (valkoisia 7 kpl, vihreitä 5 kpl, oransseja 8 kpl). Pinta raksuu ja sisällä suklaata, ei voi mennä pieleen. Eri väreissä ei liene makueroja, ainakaan huomattavia.
  • Salmiakkiruutuja 10 kpl. Pehmeää ja suuni mukaista salmiakkia. 
  • Vadelmaveneitä 5 kpl ja lakuveneitä 3 kpl. Vadelma- ja lakuveneitä kuuluu syödä niin, että tunkee suuhun yhden kumpaakin yhtä aikaa. Mutta sitten on tää salaliitto, että salmiakkeja on aina vähemmän! Hyviä, mutta suullinen huomautus epätasajaosta.
  • Kolapulloja 6 kpl. En yleensä tykkää hirveästi hedelmä- ja/tai viinikumikarkeista, mutta kolapullot on niistä parhaita. Kelpaa.
  • Salmiakkiautoja 4 kpl. Jotenkin ärhäkämmän makuista salmiakkia kuin nuo ruudut. Mieleeni tulee joku takauma jostain toisesta karkista, mutta en saa päähäni mistä. Hyviä nämäkin, ei liian kovia tai mitään. 
  • Tutteja 3 kpl. No, niitä hedelmä- ja viinikumikarkkeja, joissa ei ole edes mitään erityistä makua, jolle pystyisi antamaan nimen. Onneksi niitä ei ole enempää. 
  • Pussintäytekarkkeja 10 kpl (jotain eläinhahmoja yms.). Nimensä mukaisesti täysin turhia esanssikarkkeja, joista kukaan tuskin tykkää, mutta tuleehan ne syötyä sen pussin mukana. Yhteistä molemmissa karkkipusseissa on kinuskikuulat (joita onneksi oli melkein tuplamäärä tällä kertaa), lakutoukat, salmiakkiruudut sekä tutit (joita oli onneksi vähemmän), ja täytekarkeissa saattoi olla muutama samanlainen kuvio. Siwa-säkki sisälsi yhteensä 78 karkkia (jos nyt oikein laskin), Valtsun vakkarit sisälsi peräti 87 karkkia (jälleen, jos oikein laskin) ja mielestäni kokonaisuus oli parempi. Enemmän minua miellyttäviä karkkeja, vähemmän niitä muita ja pussintäytteitä. Rehellisyyden nimissä täytyy kyllä sanoa, että en tiedä onko Siwa-säkin sisältö muuttunut sitten noiden aikojen, eli ovatko nämä kaksi karkkipussia oikeasti yksi yhteen vai omanlaisensa. 

Tästä lyhyestä, mutta sitäkin seikkaperäisemmästä arvostelusta voimme kuitenkin todeta, että sekä Siwa-säkki että Valtsun vakkarit ovat hinta/laatu-suhteeltaan parhaita sekalaisia karkkipusseja, joita tästä maasta löytyy. Siwa-säkki maksoi viisi vuotta sitten alle kaksi euroa, Valtsun vakkareiden hinta taisi olla nyt 2,19 euroa. 

Ai niin, vielä karkkipussin sisältö kirjaimin ja numeroin: sokeri, tärkkelyssiirappi, liivate, muunnettu tärkkelys, glukoosi-fruktoosisiirappi, inverttisokeri, ruskea sokerisiirappi, paahdettu sokeri, tärkkelys (vehnä, maissi), vehnäjauho, vesi, melassi, täysmaitojauhe, kaakaomassa, suola, lakritsiuute, raakalakritsa, salmiakki, aromit, happamuudensäätöaineet (E270, E325, E330), sakeuttamisaine (E41), emulgointiaine (lesitiini), kasviöljy, kovetettu kasviöljy, värit (E100, E120, E132, E141, E150, E150d, E153, E160a, E160b, E160e, E162, E163, E171), pintakäsittelyaineet (E901, E903, E904, E907). Nami nam nam!

Ja edelleenkään, tämä ei ollut maksettu mainos. Voin kyllä edelleenkin jatkossa ottaa karkkisponsorointia vastaan, jos joku innostuu! Yhteydenotot sähköpostiin! 


Ps. Olin tällä kertaa vähän vanhempi ja viisaampi enkä vetänyt koko pussia kerralla arvostelua kirjoittaessani. Näin vältyin huonovointisuudelta ja sokeriövereiltä.

Pps. Ne pussintäytekarkit taisivat olla niitä, joista viisi vuotta sitten joku anonyymi ragesi, etten voi edes leikkiä karkkiarvostelijaa, jos en tiedä, että niitä on ollut Haribon Matador Mixissä jo noin kivikaudelta alkaen. 

7 kommenttia:

-kummitus- kirjoitti...

Juuri pussintäytekarkeissa on se syy, miksi irtokarkkeja tahtoessani vierailen irtokarkkilaareilla. Viinikuminomsit ovat p*rseestä. (Anteeksi tämä aggressiivinen lausuntoni.) Ja sitten kun minä tahdon juuri tietynlaista salmiakki, lakritsaa, vaahtokarkkeja ja vielä vähän suklaata, niin pussit eivät ole kuin tyydyttäviä.

Parasta irtokarkkilaareissa on se, että saa ottaa vaikka vain yhden jokaista lajia. Tai kaksi. Tai monta. (Ja sitten vielä ihmettelen, miksi hampaisiin tulee reikiä.)

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Noi pussintäytekarkit on JELLYJÄ! :) Mut sitä en kyllä usko et niitä Haribon mixeistä löytyy, Fazerin karkkeja :O

Lupus kirjoitti...

Ei voi tulla övereitä noin pienestä pussista!

Lupus kirjoitti...

Mä niin sorruin sun piilomainokseen. Ostin Siwa säkin. =D

Hämmentynyt kirjoitti...

Hämmentynyt kysyy, että onko tässä nyt tapahtunut ns. ratkeaminen? Ei enää tiukkaa reenausta?

Tiina kirjoitti...

Kummitus, juu, ehdottomasti paras paikka karkkiostoksille on esim. Makuunin irtokarkkilaarit. Joista onnekkaasti myös saa kinuskikuulia. Yleensä sieltä(kin) tulee otettua muutama liikaa.

Tiia, ok. :D Mulla ei ole harmaintakaan käsitystä asiasta... Se vanhan postauksen anonyymi tarkoitti kai semmoisia hedelmän/marjan muotoisia karkkeja, koska niitä oli Siwa-säkissä enemmän.

Lupus, voi tulla, jos syö ne parissa minuutissa! Saanko provikat tästä piilomainonnasta?

Hämmentynyt, sä olet katsellut liikaa televisiota, jos luulet, että karkinsyönti ja tiukka reenaus jotenkin poissulkee toisensa.

Hämmentynyt kirjoitti...

Joo siis tarkoitin porttiteoriaa, että jokainen nami johtaa jatkonamiin ja sitten taas huomaa, että on tullut ostettua joka viikko. Itse olen monesti ratkennut. Pitäs varmaan treenaa taas.

Oli mulla asiaakin:

Tuote jota kannattaa välttää on Fazerin Tutti Frutti tropical island mix.
Pussin mukaan "voted by FANS in tutti frutopia"

Mix tälläinen on tehty ja mikä ihmeen FANS?

Onnex tässä on muutama salmiakkijutska mukana. Muuten ihan hirveitä. Ei jatkoon.