22. marraskuuta 2007

Babble babble bitch bitch

Willeltä kopsasin tällaisen meemin. Vaihteeksi puhutaan musiikista...

(Käytän tässä nyt musiikkivarantoani laajimmassa mahdollisessa merkityksessä, jotta nolojen biisien määrä maksimoituisi. Lista sisältää 1710 kappaletta.)


1. Avaa Winamp, iTunes tai mikä tahansa musiikin toisto-ohjelma.
2. Laita random päälle.
3. Kirjoita 20 ensimmäistä randomilla tullutta, vaikka ne olisivat kuinka noloja.
4. Kirjoita lyhyesti joitakin muistoja/ajatuksia jokaisen biisin alle.


1. Red Hot Chili Peppers - Otherside
Ihana biisi. Hauska video. Ihanat kitarat. Ihana John. Ja ihana Anthony, of course. RHCP:n olen tuntenut ja tykännyt pienestä pitäen, mutta oikeastaan joskus vuosi sitten se räjähti tajuntaani. Sitä ennen en nauttinut tästä NÄIN paljoa.

2. Jimi Hendrix - Little Wing
Kas, sattuipas. Tämä biisi oli tuolla eilisellä listallanikin, joten saatatte ehkä arvata, että tykkään. Ensimmäinen kosketukseni tähän biisiin taisi olla Skid Rown versio biisistä joskus vuonna -92 tai sen jälkeen. Näin sitä ollaan kehitytty sukkahousuhevarista kunnon hipiksi.

3. Alice In Chains - Confusion
Aivan ihana angstibiisi. Se oikein tihkuu Laynen äänestä. "Love, sex, pain, confusion, suffering, you're there crying, I feel not a thing"... Rakastan tätä kappaletta. Voisin jopa sanoa yhdeksi lempparikseni AIC:ltä, tosin niitä yksiä saattaa olla aika monta.

4. Marilyn Manson - This is the new shit
No hei kamoon, en oikeasti manipuloi tuota soitinta yhtään! Tämä biisi onkin kuultavissa tuossa edellisessä postauksessa. Me likey. Tämäkin on sellaista oikein mukavaa ja leppoista aggressioiden purkuun sopivaa musiikkia.

Äh... Tässä vaiheessa huomasin winampin soittelevan ihan väärää soittolistaa, mutta en jaksa aloittaa alusta. Ilmankos nuo neljä ensimmäistä olikin noin hyviä biisejä. Jatketaan sillä laajemmalla soittolistalla.

5. Rolling Stones - Paint it black
Tämä on joku live-versio biisistä. Yksi harvoista Rolling Stonesin kappaleista, joista tykkään. Voi niitä toki olla useampiakin hyviä, mutta en ole juuri kuunnellut. Tämänkin olen ladannut, koska esittäjänä muka oli The Doors. Joka se ei todellakaan ole. Mutta hyvä biisi.

Ja tässä välissä katkesi nettiyhteys pariksi tunniksi. Bloggeriin siirtymisestä ja sen autosavesta oli hyötyä. Ja taas jatketaan...

6. Juliet Jonesin Sydän - Meidän talossa
Tykkäsin Juliet Jonesista kovasti joskus siinä täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Olen nähnyt bändin pari-kolme kertaa livenäkin. Tosin livebändinä JJS ei ollut kovinkaan loistelias. Levyltä parempi. Rumpali taidettiin ampua tässä joku vuosi. Tosin ei varmaan siksi, että olivat livenä huonoja. Tämä on hauska biisi. Leppoisaa musaa ja hyvät lyriikat. "Yläkerrassa kirjoittaa Jukka-Pekka, on sillä vaikeeta, kun täytyy olla älykäs ja rankka yhtä aikaa, on sillä vaikeeta"...

7. Green Day - Holiday
Green Daykin oli näitä teinitykkäysbändejäni, ja nyt sitten taas näiden "uusien" pari vuotta vanhojen biisien myötä. Tosin tämä Holiday taitaa sijoittua johonkin siihen välimaastoon ajallisesti. Oikein kiva biisi.

8. Lapsikuoro ja joku ukko - Joulupukki joulupukki
No niin, jo läks... :D Unohdin, että joululaulut on tällä samalla listalla. Oikein mukava ja perinteinen joululaulu. Tosin itse asiassa sieltä tylsimmästä päästä. Tuli piparkakun maku suuhun. Pitäisiköhän lämmittää glögiä?

9. Led Zeppelin - Immigrant Song
Tässä on paras tuo alkuhuuto. Tästä biisistä tulee väistämättä aina mieleen Conan O'Brien, koska se on niin monesti esittänyt tätä kappaletta siinä ohjelmassa. Ihan hyvä biisi, eikä onneksi ihan kymmenen minuuttinenkaan. Epänormaalin lyhyt Led Zeppelinin biisiksi.

10. Faith No More - Easy
Tästäkin tykkäsin joskus kiljoona vuotta sitten ja tykkään toki yhäkin. Tulee sellainen oikein leppoinen sunnuntaiaamu mieleen. Mukava biisi. Oikein mukava. Ja Mike Patton on tosi jees.

11. Juha Lehti - Rakkauden haudalla
Tsiljoona kertaa parempi versio tästä Juicen biisistä kuin se Jonna Tervomaan versio. Juha Lehti on ihku. Niin miellyttävä ääni. Sir Elwood on nähty livenä joskus tuhat ja yksi kertaa.

12. Juliet Jonesin Sydän - Kosto
Olinkin ihan unohtanut tämän biisin. Hyvä biisi, oikein hyvä! Tulee nuoruus mieleen. "Nyt oot kasvanut isoksi, et voi antaa anteeksi, pelkäät pimeää, hakkaat tyttöystävää, myöhemmin yhdessä itketään, päätetään sun täytyy tappaa se." Mikähän sen pitää tappaa?

13. Alice In Chains - Chemical addiction
Tämä biisi, näin olen kuullut, on jotain AIC:n varhaisia demoja, joita ei ikinä ole varsinaisesti levytetty. Näinä demoina liikkuu kaikkia feikkejä, mutta harjaantunut layne-korvani kyllä kertoo mikä on aito ja mikä ei. Eihän tätä nyt ihan pelkästään musiikillisten nautintojen vuoksi kuuntele, sen verran kasaria meininkiä. "I don't know much about heroin, but I wanna try just about everything once before I die"... Jotkut meistä elävät niin kuin opettavat.

14. Norah Jones - The prettiest thing
Salattu puoleni on jazz, blues ja tällainen rauhallinen, jonkun mielestä jopa unettava musiikki. Norah Jonesia ei vaan voi kuunnella tuntematta oloaan kevyeksi kuin höyhen leijailemassa ilmassa... Tämä ei ole kylläkään lempibiisejäni Norahilta. Enkä jaksa kuunnella tällaista kovin usein, mutta jos on sopiva fiilis.

15. Bob Dylan - Everybody must get stoned
Jaahas... Nämä kappaleet eivät kyllä mitenkään kerro omasta päihdekäyttäytymisestäni. :D Tykkään Dylanista. Olen kerran nähnyt sedän livenäkin, tosin se saattoi olla aika mielenkiintoinen kokemus. Lähinnä koska Dylan veti kaikki biisit tasan samalla sävelellä. Ne saattoi tunnistaa ainoastaan sanojen perusteella. Tämä on hauska kappale.

16. The Doors - Summer's almost gone
Doorshan nyt on ikisuosikkini. Rakastuin bändiin samalla kun teininä rakastuin yhteen poikaan, joka kuunteli Doorsia. Rakkaus Doorsiin kesti ja on sillä pojallakin vielä ihan oma paikkansa tuolla jossain sisimmässäni. (Toim.huom. Meillä ei siis koskaan ollut mitään, ja ehkä parempikin niin.) Tämä on aika verkkainen biisi, mutta oikein mukava. Valitettavasti kesä on jo kokonaan mennyt.

17. The Samshing Pumpkins - Age of innocence
Näiden kurpitsojen kanssa minulla on vähän sellainen viha-rakkaussuhde. Joskus en jaksa yhtään ja joskus taas tykkään kovastikin. Tämä biisi on ehkä hitusen tylsä... En myöskään koskaan tiedä kuuluuko tuohon bändin nimen eteen tuo the vai ei?

18. Circus of power - Heaven 'n hell
Tässä taas yksi biisi, joka tuli Alice In Chainsina minulle. (Se vaan tuli jostain!) Totuushan siis on, että Jerry Cantrell soittaa tässä kitaraa, mutta muuta tekoa tällä ei ole AIC:n kanssa. Säilytin tämän soittolistoillani kuitenkin, koska tämä svengaa kuin hirvi. Ihan hyvä biisi.

19. Maj Karman kauniit kuvat - Jonnat tulevat
Tämä biisi on kyllä jotain siskon aivopesua. Tykkään Maj Karmasta, erityisesti tuoreemmasta tuotannosta. Tämä kuulostaa aika mielenkiintoiselta. Periaatteessa voisin tällaisesta räimeestä tykätäkin. Paljon rankempaa kuin uusi Maj Karma.

20. Offspring - Gone away
Offspringkin on kestosuosikki jo teinivuosilta. Tämä oli ainut bändi, jota eksän kanssa voitiin sovussa kuunnella. Gone away on kaunis, mutta ei kuitenkaan liian hidas biisi. Kertoo kuulemma Dexter Hollandin tyttöystävän kuolemasta. En tiedä onko totuus. Tykkään kuitenkin.


Siinäpä ne. Olisin voinut jatkaa pidempäänkin, kerta vauhtiin pääsin. Eihän siellä tullut edes vielä mitään joululauluja nolompaa.

7 kommenttia:

Sirenita kirjoitti...

Mutta siellähän oli monta samaa mitä mullakin on... Hauskaa. Se on kumma miten voi unohtaa joidenkin hyvyyksien olemassaolon (ainakin siis hetkellisesti). Esimerkiks nyt mun pitää alkaa heti kuunteleen Doorsia. ;)

Tiina kirjoitti...

Joo, ilman muuta Doorsia pitää kuunnella! :)

Rappiotäti kirjoitti...

Ooh, Juliet Jonesin Sydän. En ole vähään aikaan muistanut koko bändiä. Minulla oli joskus maailmassa vakava JJS-fanituskausi.

Jos sinä ihmettelet, mikä se pitää tappaa, niin minä taas pähkäsin ja naureskelin JJS:n Helppo Elämä-kappaleen tektinpätkää "Helppo elämä/Rikas isä ja koira (koira)".

Siis mitä ihmettä, onko sillä laulun tyypillä rikkaan faijan lisäksi rikas koirakin, tä? Vai kuuluuko se helpo elämän tunnusmerkistöön, että omistaa koiran? Ei minun mielestäni ainakaan, sitähän pitää ruokkia ja ulkoiluttaakin...

Tiina kirjoitti...

Rappiotäti, ooh! :)
Ehkä se koira jotenkin kuuluu siihen kuvioon... Että ollaan vähän snobeja niin on koirakin sitten.
Ei voi tietää. :D

Serika kirjoitti...

Joo, kurpitsat, doors, Dylan, Norah Jones. Tykkään, tykkään! :) Tarkastin levyn kannesta että on THE Smashing Pumkins. Joskus on kanssa Green Day ja Easy päiviä. :)

pia kirjoitti...

Taidanpa pölliä tämän. :)

Tiina kirjoitti...

Serika, hyvä musiikkimaku sulla. :)

Pia, pöllihän, kuomaseni. :)