10. toukokuuta 2011

So save your plans for someone better than me

Palataan vielä tuohon ihmisten arvosteluun ja normien asetteluun toisille. Kun halutaan määrätä miten toisten on sopiva pukeutua. Itse haluaisin määrätä, että ihmiset eivät käyttäisi Crocseja. Siis aikuiset ja kaupunkioloissa. Lapsille ja esim. mökille ne ovat aivan sopivat kulkuvälineet. Muussa ympäristössä ne näyttävät typerältä. Osittain perustelen määräyshaluani myös ekologisuudella, sillä se muovilävikköjen määrä ei varmasti maadu koskaan.

No mutta, otetaanpas sitten legginsit käsittelyyn. Joidenkin mielestä legginsit ovat hirveintä, mitä naissukupuoli on koskaan päällensä laittanut. Ehkä niin, mutta minun mielestäni siihen vaikuttaa myös se, mitä siinä legginsien päällä on. Olen itsekin ollut alunperin legginsien dissaaja, mutta kun olen huomannut, miten mukavat ja käytännölliset ne ovat päällä, olen kääntänyt kelkkani. Jos päällä on legginsit ja pelkkä paita tai lyhyehkö tunika, niin tottahan se näyttää tyhmältä. Mutta kuulkaa perusteluni, miksi legginsit voivat olla myös hyvä juttu.

Itse ostin äsken kaupasta mielestäni vähän nätin farkkuhameen. Hameessa on napitus edessä ylhäältä alas asti. Hame on noin polvimittainen. Minulla on kauhean rumat ihraiset ja kalmankalpeat koivet. Paljailla säärillä hame näyttää päälläni kauhistuttavalta, mutta mustien legginsien kanssa siedettävältä, ehkä jopa ihan kivalta. Legginsit ovat ainoa vaatekappale, joka antaa minulle ja kaltaisille rumajaloillekin vapauden pukeutua kesällä vähän lyhyempiin hameisiin ja mekkoihin. Nyt legginsien vihaajat voisivatkin neuvoa, että miten rumajalkaisten pylleröiden pitäisi pukeutua kesäisin? Ihan vilpittömästi. Pitäisikö pitää pelkkiä nilkkapituisia hameita (tai housuja, koska eikös capritkin ole sooooo last season)? Vai mielellään joku juuttisäkki ja vielä voisi vähän ripotella tuhkaa päälle? No, vitsi vitsi.

Olen joskus tuntenut pientä kateutta, kun olen nähnyt jossain ihmisen, joka on pukeutunut uskomattoman epäsopivaan tuulipukuun tai muuhun vastaavaan hirvitykseen. En siksi, että itse haluaisin näyttää samalta, vaan siksi, että kyseinen ihminen on todennäköisesti kaikkien ulkonäköpaineiden ulkopuolella. Ne eivät vaan kosketa häntä. Haluaisin itsekin pystyä samaan. Olla välittämättä siitä, miltä muiden mielestä näyttää ja olla jatkuvasti kuulematta sitä pientä ääntä pään sisällä, joka kuiskailee, miten kamalalta taas näytän.

Ugh, sanoo Tiina, joka aikoo nyt lähteä Suomen kolmanneksi suurimman kaupungin keskustaan pyörimään legginseissä ja farkkuhameessa.


16 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Minä ihailen kovasti ihmisiä, jotka pukeutuvat niin kuin tahtovat eivätkä niin kuin kehotetaan. Tein jonkun pukeutumisneuvontatestin kerran, ja se kehotti minua korostamaan nilkkoja ja ranteita. Heh heh, burkha olisi varmaan tälle vartalotyypille just sopiva.

Tähän saakka olen käyttänyt nilkkapituisia hameita (ja niitä capreja, ou nou), mutta olen aikeissa kokeilla miltä oloni tuntuu polvipituisessa kellohameessa, iik. Minihame nyt ei ehkä muutenkaan ole ns. minun juttuni, mutta haluaisin päästä siihen, että kykenisin pukeutumaan näyttämättä muslimilta. Ei sillä, että muslim Nojoo.

Ja legginsit on parhautta. Ihastuin niihin viime talvena pakkasilla. En yleensä ole käyttänyt farkkujen alla mitään tai sitten oikein kunnon pitkiä kalsareita. Sukkahousuja vihaan estoitta, mutta leggareissa (tätä sanaa ei varmaan jonkun mielestä saa käyttää) ei tunnu siltä kuin puolet kroppasta olisi ahdettu kondomiin.

Tiina kirjoitti...

Mä en oikein edes tiedä mitä eroa on pitkillä kalsareilla ja legginseillä, mutta tässä tapauksessa itse siis tarkoitan sellaisia ei-kokopitkiä legginsejä. Sellaisia pohjepituisia, siis.
Sukkahousut on ihan yäk eikä varsinkaan kesällä mikään vaihtoehto. Eikä oikein talvellakaan.

Korostaa nilkkoja ja ranteita... :D :D :D :D Repesin. Polvipituinen kellohame on varmaan tosi kiva!

Sitäkään mä en oikein ole koskaan ymmärtänyt, että miksi ne caprihousutkin nyt sitten on muka niin kauheat. Siis näin olen kuullut joidenkin väittävän. Eihän tässä siis kauheasti jää enää vaihtoehtoja, että mitä kesällä voi pitää päällä.

Anonyymi kirjoitti...

Kesät kuljen farkuissa tai muissa pitkissä housuissa. Ja se ei ole kyllä aina se viilein vaihtoehto. Olenkin nyt muutaman vuoden katsellut legginssejä silläsilmällä, vielä en ole niitä uskaltanut päälleni laittaa. Ne kyllä olisivat niin hyvät, koska edelleenkään ikinä en mitään mekkoja tai hametta päälleni kehtaa pelkästään laittaa. Vois viedä mut ihan uudelle vaatetuskokemukselle! Ja tärkeälle sellaiselle. Mut silti jotkut ystävätkin niitä morkkaavat ja jotenkin sitä sitten on vaikea niitä päälle pukea.. Ja tuommoisesta ei todellakaan pitäisi provosoitua.
Mutta tänä kesänä voisi olla asiat toisin!

Kiitos leggins-avautumisesta :)

Mymskä kirjoitti...

Mä ymmärrän legginsit kapeasti sellaisina pätkäistyinä sukkahousuina, mutta onhan niitä tosiaan farkkuleggareita ja vaikka mitä muitakin.

Ja sivumennen sanoen sulla ne caprimittaiset legginsit sen ruutukuosisen mekon kanssa on eri äreet! Siis hyvän näköiset :)

Ofelia-joka-vihaa-itseään kirjoitti...

Mä ostin elämäni ekat perusmarkettilegginsit viikko sitten. Jottai tosiaan voisin näillä karmeilla säärillä käyttää hametta mut jos on liian kuuma niin ei tarvii laittaa sukkahousuja. Mut sit jäin miettii et voiko hame+leggarit -yhdistelmään panna sandaalit?! Vai näytänkö idiootilta ja moukalta? Koska jos laitan sukkahousut, on PAKKO panna umpikengät! Kuuma!!

Mun osallistuminen sun norppaprojektiin on tehnyt rimanalituksen ja minä oon vetänyt pohjat. OON LIHONUT!!! :( Eli valitsen kesäksi yllä mainutun burkan?

(P.S. Crocsit tosiaan pitää kieltää!)

Anonyymi kirjoitti...

Meinasin kysyä, miksi ihmeessä Vantaalle, mutta sepä taitaakin vielä olla yhden lähiöllisen päässä...

Elegia kirjoitti...

Legginsit on täällä kova sana. Niitä myydään joka puodissa ja ihan polkuhintaan, koska ovat ns. päivittäiskamaa. Itse en omaa yhtiäkään legginsejä, mutta se johtuu siitä, että olen sukkahousufani.

Minusta legginsit ovat monipuoliset ja tunikasta/hameesta/muusta yläosasta riippuen ne voivat olla ihan juhlavatkin niin halutessaan (jos legginsit ovat siis mustat). Voisin kuvitella, että farkkuhame plus legginsit on hyvä yhdistelmä!

Toivottavasti kelleen ei nyt mene hernemaissi nenään todetessani, että oma pukeutumiseni on vapautunut huimasti täällä. Aikamoiset tamineet saa heittää päälleen, että joku niihin kiinnittää huomiota. Ja jos kiinnittääkin, niin yleensä huomio on positiivista tyyliin ”kaunis hame” tai ”kauniit kengät”.

En pukeudu paljastavasti, vaan pikemminkin peittävästi. Mitään roiskeläppiä en laittaisi päälleni enkä esittele tissivakoa (jota ei edes ole, heh).

Minusta legginsien kanssa voi käyttää sandaaleja – ainakin täällä niitä näkyy. Ja minä muuten käytän kärjestä avonaisia sandaaleja myös sukkisten kanssa, jos huvittaa. Joo, kamala etikettivirhe, mutta ei kiinnosta :D

Kirsikka kirjoitti...

Kun pituuttaa sattuu löytymään 185 senttiä, lähes kaikki housut on järjestään capreja... Siksi olen ollut aina vain iloinen kun caprit ovat sattuneet olemaan muodissa. Taikka eipä sillä nyt juuri väliä ole, kun en muutenkaan muodista piittaa.

Legginsit on teoriassa kauheita, mutta käytännössä perhanan käteviä. Jopa sellaiset sukkahousulegginsit. Sukkahousuthan sinällään ovat saatanasta.

Viime kesänä sorruin jopa käyttämään pyöräilyhousutyyppisiä trikoopökiä. En tosin sentään silleen T-paidan kanssa makkarankuorena. No okei, ehkä kotona.

Minä muuten erottelen pitkät kalsarit ja legginsit sillä, että pitkissä kalsareissa on se muka-eroottinen pitsi lahkeensuissa. Logiikassani on varmasti aukkoja.

Elegia kirjoitti...

Ihan pakko nyt kysyä, miksi legfginsit ovat teoriassa kauheita? Vai pitääkö vain olla sitä mieltä ja sitten kuitenkin niitä käytetään? Missaanko mä nyt jotain? ;)

Tiina kirjoitti...

Hapsuinen, nyt rohkeasti legginsit jalkaan vaan ja menoksi! Tehdään vallankumous! ;)

Mymskä, no nää mun legginsit ei ole sukkahousumateriaalia. Tosin mietin juuri eilen, että pitäisikö sellaisetkin hommata jostain.

Ofelia-joka-ei-nyt-yhtään-vihaa-itseään, ilman muuta voi laittaa sandaalit. Eihän niistä legginseistä muuten mitään iloa olisi, jos se sitten estäisi kesällä sandaaleiden tai varvastossujen käytön!

Anonyymi, niinpä juuri.

Elegia, mä en tykkää käyttää sukkiksia, koska ne ei jätä varpaita paljaiksi. Jos haluaa paljaat varpaat, niin sitten pitää riisua ylhäältä asti!
Juhliin en kyllä laittaisi legginsejä vaan sukkahousut.
Ja tottahan se varmasti on, että mitä isompi paikka ja mitä enemmän erilaisempia ihmisiä, niin ei kukaan jaksa nähdä vaivaa siitä miltä toiset näyttää tai miten ne pukeutuu.

Kirsikka, mulla on kotilegginseinä sellaset pitsireunaiset ja julkisilla paikalla pidän pitsittömiä. :D Ne pitsireunaisetkin on kyllä pohjepituiset.
Sukkahousut on kyllä saatanasta.

Ja Elegia taasen, mä luulen, että osittain siihen mulla ainakin vaikuttaa se, että legginsit jalassa on ikään kuin pitkät kalsarit jalassa. Sellainen tunne mulla ainakin itselläni oli, kun ekoja kertoja liikuin julkisesti legginseissä. Että olisin lähtenyt alushousuissa ulos.
Samoin jos päällysvaate, esim. paita, ei peitä persettä, niin silloin legginsit kyllä näyttävät aika kauheilta. Siis sitten tulee ehdottomasti sellainen tunne, että joltain on unohtunut housut kotiin. Mutta jos päällä on riittävän pitkä tunika tai mekko tai jopa shortsit, niin homma on ihan ok.

Elegia kirjoitti...

Voisin ehkä talveksi ostaa legginsit. Ne on hyvännäköiset esim. varsisaappaiden kanssa.

Minen taas tykkään paljastella varpaita, koska mulla on saatanan rumat varpaat :D

Dårka™ kirjoitti...

Arvaapa Tiina montako kertaa kommenteissa on mainittu sana legginsit (po.legginit)? Ei muuten, mutta pitemmän päälle lukemisesta tulee raskasta, jos legginsien (po. legginien) esiintymisfrekvenssi kasvaa.

Toisaalta mä en hahmota edes millaiset legginsit (po. legginit) ovat, joten ei kai asialla ole merkitystä.

Zepa kirjoitti...

Toki leggarit saa anteeksi jos vaihtoehto on talvikalpeet pökköjalat (tämä oli siis mun omaa kuvitelmaa ja yleistasolla, en ole koskaan nähnyt SUN sääriä) :-D

Viilein vaatetus kesällä ei muuten ole siis mikään pintaa pitkin imevä, vaan liehuvat valkoiset. Vinkki. Kokemuksen r-ääni.

nona kirjoitti...

Legginsit ovat kauhistus, koska miehiltä riistetään visuaalinen havainto naisten paljaista sääristä. Joku kirjoitti siitä näkyvästi kolumninkin. Maailmassa on to-oosi pahoja ongelmia, kun tuollainen ressaa toista sukupuolta. Tai no, en ole mies, en tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Semmoisía vähän liian lyhyitä kireitä housuja, joita hyvännäköiset naiset televisiomainoksissa esittelevät..

-Anne- kirjoitti...

En voi olla pistämättä nokkaani legginsikeskusteluun.
Siis oikeastihan jokainen saa pukeutua miten haluaa, mutta... Itse en ikinä pukeutuisi pohjepituisiin legginseihin, koska ne katkaisevat koivet ihan ihmeellisestä kohtaa. (Kuulun nääs ihmisryhmään jolla on pitkä selkä ja tynkäkoivet...)Olen siis lähinnä sukkahousuihmisiä, kesät talvet. Tosin tässä iässä ja näillä kiloilla ei enää pukeudutakaan lyhyisiin hameisiin.
Ja sitten Crocseihin: pyydän anteeksi niitä käyttäviltä, mutta ne ovat mielestäni rumuuden perikuva. Kauhistuin juuri männä päivänä kun paikallisessa ostarissa oli Glitter-putiikki vaihtunut Crocs-puljuun. HUI!

Mutta oikeasti siis kaikki saavat pukeutua jne jne... ;-)