17. toukokuuta 2011

Syöksylaskijoita kaikki tyynni

Suomen nuoriso on nyt pois pilattu. Voimme heittää (tulevaisuuden) toivomme kaivoon ainakin parin tulevan sukupolven osalta. Suomi nimittäin voitti jääkiekon maailmanmestaruuden ja sitten ne pelaajat tulivat Suomeen ja oli kansanjuhla järjestetty torille ja ne oli kännissä!!! Yksi kaatui ja toinen halasi presidenttiä ja loput mokelsivat muuten vaan jotain käsittämätöntä. Ja nyt koko Suomen nuoriso kuvittelee, että sellanen on siistiä ja haluavat tehdä perässä, koska eihän nuorilla ole päässä järjen hiventä tai arviointikykyä ja kaikkihan justiinsa ottavat mallia jääkiekkoilijoista, kun on niin siistiä tapella ja hymyillä harvoilla hampailla ja hohhoijaa...

Onni onnettomuudessa on, että tällaista tapahtuu Suomessa vain noin kerran 16 vuodessa. Hyvällä säkällä jokunen sukupolvi nuorisoa säästyy turmeltumasta siinä välissä. Muistatteko kun sama tapahtui 16 vuotta sitten? Nehän olivat kännissä kuin käet silloin. Minkä ikäinen silloin olit itse? Minä olin 16-vuotias ja tässä näette lopputuloksen. Pilalle menin. Jokin lapsenusko aikuisten käyttäytymiseen ja selväpäisyyteen meni silloin sisälläni lopullisesti rikki.

Onneksi nuoriso ei sentään kuuntele mitään sellaista musiikkia, jossa laulettaisiin, että "mää oon kännissä" ja "hyvästi selvä päivä". Ei kun, hetkinen... Ei, kyllä se on nimenomaan jääkiekon mm-joukkue, joka nuoret turmelee.

13 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Näin tänään kaupungilla noita lätkäihmisiä, ihan räävittömässä kunnossa. Ihmnettelen vaan, että mikä ne pilasi, kun niiden nuoruuden aikaan ei kai edes pelattu jääkiakkoa saati sitten mestaruuksia voitettu.

Tiina kirjoitti...

Mua vähän huvitti, kun tänään eri selitysten mukaan Jutila on joko saanut pienen sairaskohtauksen tai sitten sillä on nilkkatulehdus, kun se ei päässyt eilen sinne lavalle mukaan mm-mitalijuhlaan. Jep jep... :D

Bemary kirjoitti...

Joo, lätkä on syynä kaikkeen pahuuteen maailmassa ja etenkään meistä lätkäfanittajien lapsista ei tuu ikinä mitään, koska meillä on niin kauhean huonot lähtökohdat elämään, vai mitenkä se kylmä totuus meni... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki: voitte tulla esiin kellareistanne ja pyyhkiä mustan tussin ikkunoista ja tv-ruudusta.

Stefan Wallin on hesarin mukaan soittanut Kalervo Kummolalle ja paheksunut tällaista käyttäytymistä.

Sitten kun Kummola sanoo pojille "soo-soo" ja "hyi hyi", Suomesta tulee täysraitis maa juhannukseen mennessä.

Lupasin itselleni että en itke, mutta....anteeksi....

Kirsikka kirjoitti...

Jaa Stefan Wallin. Eikö se ole suomenruotsalainen?

Mutta kyllä. Itse oli viattomassa viidentoista vuoden iässä edellisellä kerralla. Sen jälkeen on elämä mennyt ryminällä alamäkeen. Missään muualla kun en koskaan olekaan ylimenevää alkoholinkäyttöä nähnyt, kuin vuoden 1995 voitonjuhlissa. Katson niitä edelleen kerran viikossa videolta ja muistelen vanhoja hyviä aikoja.

sea kirjoitti...

Määkin olin teini -95 ja arvatkaa vaan millanen kännikala musta on tullut. Viimeeks ryyppäsin...odotas...kolme vuotta ensimmäisen voiton jälkeen?

Gata kirjoitti...

Mä voin ilmoittautua kuuluvani Tiinan naamakirjakavereihin ja olevani yksi näistä paheksujista. Julkikännääminen idolin asemassa ei ole ollenkaan coolia, eikä mitenkään sen sallitumpaa lätkänpelaajalle kuin kenellekään muullekaan tuollaisessa asemassa olevalle julkisuudenhenkilölle. On varmaan aika kärjistävää väittää, että koko Suomen nuoriso olisi poispilattu Leijonien torijuhlien vuoksi, mutta on aika ääliömäistä myöskään hyväksyä idioottimaista käytöstä sen vuoksi, että Suomessa nyt vaan kuuluu vetää lärvit juhliessa.

Mitä tulee vaikka lätkänpelaajiin, ei niistä juuri kukaan kuppiin sylje, vaan juomatavat ovat aika seitkytlukulaisia edelleen. Jos joku väittää, ettei lätkäpiireissä tällainen periydy isommilta nuoremmille, niin väärässä on. Nyt Leijonilla olisikin ollut tuhannen taalan paikka käyttäytyä jotenkin toisella lailla, eikä rikkoa esim. pokaalia (vaikka kopio olikin) ja halailla pressaa julkisesti, ja puhua mitä sylki suuhun tuo. Pojat on poikia, ja annetaan poikien juhlia. Vitut. ÄÄLIÖMÄOSTÄ URPOILUA toi juhliminen ja YLI MENI PAHASTI.

Itse lätkävoitosta nautin paljon ja siitä riemuitsin. Riemua kyllä varjostaa ikävästi se, että edes voittajat itse eivät voittoaan osanneet kunnioittaa, vaan töhrivät sen kossunhajuiseksi örvellykseksi. Juopottelu on jees silloin, kun sen vaikutukset ei moninkertaistu hyökyaallon lailla negatiivisessa mielessä. Ja kyllä sitä kännäämistä on paheksunut julkisesti esim. Ville Nieminen, pelaaja hänkin. Mä en vaan ymmärrä, minkä takia joidenkin ihmisten mielestä örsöttäminen on jees ja niinkun MIKSI?

(Ja kyllä, olen örsöttänyt itsekin joskus ja ollut huono esimerkki varmaan tuolla kaupungilla kulkiessani. Aikuisena näen kuitenkin vastuuni asiassa nykypäivänä. Millaista juomisen kulttuuria haluan jälkikasvulleni mainostaa? En ainakaan sellaista, mitä lätkän mestaruusjuhlat antoi ymmärtää.)

Tiina kirjoitti...

Gata, no mutta höh, enhän mä naamakirjakavereista mitään maininnut tässä? Enempi nää ajatukset liittyi mediaan ja siellä käytyihin keskusteluihin.

Mun pointtini tässä enemmänkin oli se, että tässä maailmassa tapahtuu paheksuttavampiakin asioita kuin tää leijonien toilailu. Siis jos nyt ottaa vaikka esimerkiksi justiinsa ton Petri Nygårdin, niin miten sitä ei ole kukaan tätä ennen paheksunut (eikä tämän jälkeenkään)? Mun mielestäni se antaa nuorille paljon enemmän huonoa esikuvaa, kun on hauskaa laulaa että missä sää oot, mää oon kännissä jne. Mutta jokaisen on tietysti valittava taistelunsa. :)

Ihan oikeasti en ole sitä mieltä, että känniääliöys olisi jotenkin siistiä, mutta en vaan löydä sisältäni sitä pientä murusta, joka osaisi paheksua tuota jääkiekkoilijoiden touhua. Sitä paitsi ikävää yleistää, koska ei ne kaikki käyttäytyneet huonosti, olivat sitten ottaneet tai ei. Ainut, keihin ehkä sormeni osoittaisin, ovat ne joukkueenjohtajat. Ne aikuiset miehet, joista yksi ei pystynyt edes tulemaan lavalle "nilkkatulehduksen" takia ja toinen kompuroi laskeuduttuaan koneesta. Ehkä ne olisivat voineet antaa esimerkkiä niille nuorille pelaajillekin?

Mun mielestäni tämä median "jeesustelu" vähän pilasi ilon siitä mm-kullasta. Jos mulla olisi lapsi itselläni, niin ehkä olisin eri mieltä. Nyt olen vaan sitä mieltä, ettei se nyt oikeasti niin kauheata ollut.

Gata kirjoitti...

En kokenutkaan niin, että tämä olisi mulle osoitettu yksinään, mutta kuten sanottua, mediaan kuuluu nykyään myös sosiaalinen media, jonka vaikutusta mielipidekeskustelussa ei voi sivuuttaa. Ihan sama, MITÄ mediaa tarkoitit, mutta omalla mediakanavallani naamakirjassa olin yksi niistä urputtajista. Että kyllä sä nyt vaan muakin tarkoitit ja sillä sipuli.

Hienoa on kumminkin se, että voi olla eri mieltä ja sanoa senkin ääneen! Keskustelu ja debatointi on aina tervetullutta, mutta ei jeesustella täällä, ettei kritiikki koskettanut myös minua, siinä missä ihan kaikkia muitakin asiaan negatiivisesti suhtautuneita. Media ja sos.media yhdessä tän kohun aikaiseksi sai. Mä olen mieluusti sitten se takakiree bitch, joka ei siunaa poikien julkikännäysjuhlintaa. Ja sanon sen reippaasti myös ääneen!

Tiina kirjoitti...

Ok, sovitaan sitten niin, takakiree bitch. ;)
Mä en ihan kauhean tarkasti ole Facebookissa seurannut ihmisten keskustelua tästä asiasta, koska en ole siihen siellä halunnut osallistuakaan. Toi sun kommenttisi aloituksesi takia vaan luin pari kertaa ton oman juttuni lävitse, että mainitsinko mä oikeasti siinä jotain Facebookista tai FB-kavereistani, kun en mielestäni niin ollut tehnyt enkä edes missään määrin ärsyyntynyt kenenkään mielipiteistä siellä.

Eli joo, en ajatellut sua tätä kirjoittaessani, mutta kuulut siis siihen joukkoon, joka on asiasta eri mieltä kanssani. Ja se sallittakoon. :)

Lupus kirjoitti...

Joo, määkin oon eri mieltä sun kanssa, Tiinuska. Oon aina toivonut fiksujen Big brotheria, ja musta fiksujen mm-juhlat menee ihan samaan kategoriaan. Mun mielestä se kamera ei edes olis kuulunut sinne pukuhuoneeseen pelin jälkeen. Siinä ei vaan ollut mitään tyyliä. Olis edes vetäny shampanjaa, mutta kaljaa tölkistä...
Blaah... Mikä draaman kaaren mahalasku, samaa luokkaa kuin se pasi nurmisen suorittama.

Toisekseen, kuka työnantaja toivoo henkilöstönsä örveltävän vahvasti humalassa järjestämässään edustustilaisuudessa, jossa lähetettävä viesti välittyy ehkä miljardille ihmiselle? Ei, ei... Vetäkööt jätkät millaiset perseet haluaa omalla ajallaan, ei siinä mitään. Nyt vaan aika ja paikka oli mun mielestä aika mauton. Takakiree on puhunut.

Tiina kirjoitti...

Mä en vaan oikein ymmärrä, että mitä väliä. Miksi justiinsa tämä sai kukkahattutädit ja muut takakireät hahmot aktivoitumaan eikä moni muu asia. Kyse kuitenkin on vain jääkiekosta. Ja mun mielestäni ne voittivat sen palkinnon ensisijaisesti itselleen. Draaman kaaren mahalasku oli takakireiden vinetys ja paheksunta.

Se, mikä mua ehkä eniten tässä ärsyttää, on se, että nyt on jotenkin yleistetty, että ne kaikki sikailivat ja olivat ääliöitä (näin kärjistetysti sanottuna). Siellä oli monta leijonaa, jotka ei tehneet mitään typerää tai mitä tarvisi hävetä, mutta onko kukaan kukkahattutädeistä tai muuten takakireistä muistanut mainita sitä ääneen? Eipä ole tainnut.

sea kirjoitti...

Puheiden ja lehtien perusteella voisi olettaa, että siellä on puoli joukkuetta ollut turvallaan ja toinen puoli oksentanut kannuun... Minä katsoin sen lähetyksen televisiosta eikä se minusta edes ollut mitään älytöntä örveltämistä. Kertokaa nyt hyvä tavaton mitä missasin?

Humalassahan siellä toki osa oli, mutta niin oli varmasti puolet katsojistakin. En myöskään ymmärrä tätä "ovat esikuvia nuorille"...halooo...eikö kukkahattutädeillä todellakaan ole tämän enempää luottamusta nuorien omaan arvostelukykyyn? Suoraa toki kopioivat vain mitä leijonat lavalla teki niinkö? Eihän ne itse osaa ajatella?

Mitähän esimerkkiä ne nuoret sieltä kotoa saa ja kuka tässä kasvattaa ja kenen lapsia?