29. toukokuuta 2011

Toisenlaisten sankareiden maa

Välillä, tiedättekös, ärsyttää.

Nyt, kun on nämä Perussuomalaiset, niin sitä kuulee mitä erikoisempia luonnehdintoja siitä, millaisia ovat suomalaiset. Ennen vaaleja Persut(* lässyttivät puhuvansa kansan kielellä. Ja nytkin Hesarin jutussa sanotaan Teuvo Hakkaraisesta, että hän on "värikäs ja vieläpä lähellä kansaa oleva persoona". Uuden Suomen jutussa sanotaan, että Hakkarainen edustaa "tavallisia köyhiä suomalaisia" ja hän on joutunut median pihteihin "kansanmiehen otteittensa takia".

Siis miten? Minkä? Mitä tuo kaikki tarkoittaa? Olenko minäkin niin vieraantunut elämästä, että en tajua Suomen Kansan olevan ihan oikeasti neekeriukkoja pelkääviä herra hakkaraisia? Omaan tuttavapiiriini heitä tuskin kuuluu. Eli onko Suomen Kansa nyt loppujen lopuksi vain se persuja äänestäneiden osa eli n. 20 % suomalaisista? Onko sellainen Oikea Suomalainen(** maalainen (ja tällä tarkoitan maaseudulla asuvia, en helsinkiläisten termiä "maalainen")? Että kaupunkilaiset eivät oikeastaan edusta sitä Oikeata Suomen Kansaa? Sitä paitsi minun on ihan vakavasti ottaen vaikea uskoa, että maallakaan kaikki ihmiset olisivat kuin liian monta kertaa päänsä johonkin tosi kovaan lyöneitä. Ei minun sukulaiseni ainakaan.

Suomessa Kansan kieli on siis sellainen, että puhutaan paljon, mutta loppujen lopuksi ei kuitenkaan haluta ottaa vastuuta sanomisistaan tai jakseta ruveta mitään oikeasti muuttamaan. Kunhan on kiva valittaa ja syyttää muita siitä, että kaikki on mennyt päin persettä ja tulee jatkossakin menemään. Ja Suomalainen on siis keski-ikäinen helluntailainen, joka on ensin 20 vuotta juomatta ja sen jälkeen ratkeaa ryyppäämään niin, että tanssii ravintolassa ilman paitaa. (Eihän siinä sinällään mitään vikaa ole, mutta kyllä minusta viisikymppisen ihmisen pitäisi pitää paita päällä julkisilla paikoilla). Suomen Kansalainen ilmeisesti sairastaa helposti touretten syndroomaa ja sen vuoksi huutelee holtittomasti ympäriinsä. Ja koska aapisessa on joskus lukenut, että N niin kuin neekeri, niin mahdotonhan sitä sanaa on oppia enää olemaan käyttämättä.

Otin tämän nyt vain esiin sen vuoksi, että minusta on viime aikoina alkanut tuntua, etten enää kuulu Suomen KansaanTM. Ei tunnu kivalta se.

*) Soini on tuohtunut Perussuomalaisten lempinimestä Persut, koska siitä tulee mieleen persaus. Hänen mielestään pitäisi sanoa Perus eikä Persu. Niin miettikääpä nyt tuotakin lausetta: Ennen vaaleja Perus... Perukset? Ei toimi, sori Timo. Lempinimeään saa harvemmin itse valita.

**) Tiedän, että kansalaisuudet kirjoitetaan pienellä, niin että työnnä se punakynäsi nyt... Isot kirjaimet toimivat tässä tehokeinona.

17 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Minusta useimpien ihmisten ikään katsomatta olisi hyvä pitää paita päällään julkisilla paikoilla. Ja vastustan ehdottomasti sitä, että oikeus pöydillä tanssimiseen on vain viinapirun vallassa olevilla keski-ikäsillä helluntailaisilla.

Tiina kirjoitti...

Totta. Mä ajattelin, että se on ihan ok, jos vaikka jotkut alle 5-vuotiaat on ilman paitaa. Tai miehet, joilla on tosi kuuma vartalo (mun mielestäni).

En tiedä onko Persut vielä tehneet julkilausumaa siitä, keillä on oikeus tanssia pöydillä.

Mierolainen kirjoitti...

Olipas hyvä kirjoitus! Mä koen itse aika vahvasti samoin. Jos herra H. viljelee neekeriukko-termiä ja väittää puhuvansa kansan kieltä, ainakin minä irtisanoudun kansasta ja sen kielestä ja ihmettelen, että ketkä siihen oikeasti kuuluu?

Zepa kirjoitti...

Täsmälleen näin. Hyvä, Tiina! Mä en halua olla suomalainen, jos suomalainen aletaan käsittää hakkaraiseksi tai edes persuksi.

Hakkaraisessa vituttaa ehkä eniten se, että se ei vieläkään tajua asemansa muuttuneen: se ei ole enää jossain suolenmutkassa sahalla töissä, vaan se on kansanedustaja, jonka kuuluu pitää erityinen huoli siitä että noudattaa maan lakeja ja normaali-ihmisen käytöstapoja. Ei tuollaisia huru-ukkoja voi päästää ihmisten keskuuteen ylipäätäänkään.

kervå kirjoitti...

"maalainen (ja tällä tarkoitan maaseudulla asuvia, en helsinkiläisten termiä "maalainen")"

RASISTI!!!

:D

Tiina kirjoitti...

Mierolainen, kiitos. Välillä mä epäilen, että kun asuu (Suomen mittakaavassa) isossa kaupungissa, niin ihan oikeasti ei tiedä millaista jengiä tuolla jossain syvällä metsissä asustelee. Että jos se kansa ja kieli sitten on tuollaista.

Zepa, tässä tulee mieleen, että on se vaan onni, ettei näistä tyypeistä tullut ministereitä. Se se vasta olisikin ollut. Persuissa on kuitenkin vain muutama tyyppi, joilla on mitään sijaa ministeriksi, ja useammalle se salkku kuitenkin olisi pitänyt antaa. Vaikka toisaalta oppositioon jättäytyminen kyllä valitettavasti pönkittää niiden suosiota...

Kervå, rasisti my ass... :D
Ensinnäkin, helsinkiläiset eivät ole mitään eri rotua kuin minä ja toisennakin, tuohan on ihan totta. Tiedän muutamankin paljasjalkaisen helsinkiläisen, joka käyttää ilmaisua "maalaiset" kaikista, jotka asuvat Kehä III:n ulkopuolella.

Anonyymi kirjoitti...

"Vaikka toisaalta oppositioon jättäytyminen kyllä valitettavasti pönkittää niiden suosiota..."

Suhtautuminen persuihin on jo lähtökohtaisesti ollut niin nuivaa ja syrjivää muiden osalta, että en tuota ihmettele. Ylimielisyys ei pue ketään.

Sen sijaan Hakkaraisen hölmöily varmasti karkoittaa sekä miehen että puolueen äänestäjiä. Puolue kuitenkin ratsastaa jonkunlaisena rehellisenä vaihtoehtona kabinettipolitiikalle ja siihen kuuluu luontevasti rehelliset duunarit. Jos näiden sijaan huomataankin ehdokkaiden olevan tuommoisia pelkkiä ymmärrystä vailla olevia vähä-älyisiä rasisteja, kaikkoavat äänestäjät todellisia rasisteja lukuunottamatta aika nopeasti.
Ihan pelkkä tavallinen hölmöys ei tuohon katoamistemppuun riitä, sillä sellaisia ollaan katsottu ministereinä jo vuosikausia. (Karpela, Brax, Linden, ... Älkääkä minulta kysykö, miksi lista koostuu naisista. En minä noita ole äänestänyt.)

Esim. tuohon ministeriasiaan olisi mukava saada muutosta, joten onnea kai persuillekin siltä osin..
Ehdokaslistat kuntoon niin pääsisivät oikeasti hallitukseen muuttamaan asioita. Toisaalta jo tuommoinen vaalivoitto ravistelee puoluekenttää, vaikka Vihreissä ei taideta vieläkään ymmärtää vaan siellä ollaan hirttäydytty kiinni ennakkoluuloihin.

Tiina kirjoitti...

Jooh. Siis mulla ei sinällään ole Perussuomalaisia vastaan mitään, siis sitä puoluetta. Ihan hyvä, että joku vähän ravistelee tuota perinteistä kolmen suuren puolueen joukkoa. En nimittäin tykkää niistäkään kovin paljoa. Ja olisin melkein toivonut, että persut olisivat lähteneet hallitukseen, niin oltaisiin nähty, että muuttuuko asiat paremmaksi vai ei.

Mun käy kyllä oikeasti sääliksi sitä Hakkaraista. Ei se paha mies ole, mutta on astunut vähän liian isoihin saappaisiin tälleen äkkiyllättäin ja kompuroi nyt niissä sitten.

kukkis kirjoitti...

Teksti on erittäin jees, mutta varsinaisesti tulin tänne sanomaan, että Albania on ihan paras biisi. Kiitos siitä!

Tiina kirjoitti...

Kukkis, tuliko sulle tunne (jos kuuntelit Albanian tuosta), että se olisi ollut liian hidas? Ei se varmaankaan kyllä ollut. En vaan ollut kuunnellut sitä niin pitkään aikaan, että muistin vähän nopeatempoisemmaksi.

Ofelia kirjoitti...

Ihanan hauska kirjotus!! :D Nauran seuraavat 2 viikkoa sanontaa "kuin liian monta kertaa päänsä johonkin tosi kovaa lyöneitä".

Ja mä en tajua miten Hakkarainen pääsi eduskuntaan enkä sitä miten se ei tajua miten siellä käyttäydytään. Luulis järki-ihmisellä olevan ees vähän halua antaa itestään fiksun vaikutelman.

-Anne- kirjoitti...

Hyvä kirjoitus, yhdyn siihen totaalisesti.

kukkis kirjoitti...

Kyllä se mun mielestä kuulostaa ihan aidolta. Hitaanpuoleinenhan se on. Kato silloin 80-luvulla ei ollut niin hektistä, ihmisillä oli enemmän aikaa :)

Toistan: ihan huippu biisi. JJS:n paras. Ainakin melko varmasti.

Tiina kirjoitti...

Ofelia, tänks. :D
Niin, onhan toi eduskunta vähän erilainen työpaikka kuin saha. Tarttis vähän katsoa miten käyttäytyy ja mitä päästää suustansa.

Anne, kiitän.

Kukkis, samaa mieltä!
Mä oon vaan niin hektinen nykyisin, että se kuulosti hitaalta. :D

hdcanis kirjoitti...

On tuo Albania minusta myös ihan oikealla nopeudella, nuo volyymivaihtelut saattavat hämätä muistikuvia :)

Ja kyllä, allekirjoitan tämän täysin, sillä olenhan minäkin tavallinen suomalainen ja tuloluokissa varmaan kuulun siihen alhaisempaan puolikkaaseen...enkä minä koe mitään yhteenkuuluvuutta persujen yleislinjan tai Hakkaraisen kanssa (ja hyvin harvoin sen kanssa mitä iltapäivälehdistö nimittää "kansaksi").
Tosin myös ulkomaiden uutisia katsellessa sopivammaksi teemakappaleeksi tulisi Bowien Life on Mars?

Kirsikka kirjoitti...

En oo koskaan tanssinut pöydillä, mutta haluaisin kovasti. Teen sen viimeistään viiskymppisenä tiukassa leopardikuvioisessa trikoomekossa. Taidan ihan kiusallani odottaa siihen asti...

Tiina kirjoitti...

Hdcanis, toisinaan sitä tuntee kyllä itsensä melkoiseksi ulkoavaruuden olioksi. :)

Kirsikka, teepä se! Jes! :)