25. toukokuuta 2011

So what if we've seen each other naked

Olen huomannut, että Aamulehden verkkolehti sensuroi kommenttiosastoaan. Mikä toki on sallittua, mutta sensuurissa omituista on se, että varsin usein minun kommenttini jäävät jonnekin sensuurin hampaisiin, kun taas kaikenlaiset trollit ja muut nettiöyhöt pääsevät kevyesti läpi. Yleensä tietysti kommenteissani on Aamulehden toimituksellista tasoa kritisoiva aspekti, mutta ihan varmasti muotoilen sanani asiallisesti ja rakentavasti.

Aamulehden verkkolehti on muuten ihan uskomatonta kuraa nykyisin. Sen lisäksi, että uutiset monesti koostuvat siitä, mitä Facebookissa tapahtuu (ja olen tätä kritisoinut ja kommenttini on jäänyt sensuurin haaviin), niin siellä ei tunnu nykyisin olevan enää ketään töissä viikonloppuisin eikä ilta-/yöaikaan. Esimerkiksi viime yönä, kun Hämeenpuistossa paloi talo (tai osa siitä), tästä löytyi uutinen ainakin Hesarin ja Iltalehden nettisivuilta, kun Aamulehdestä ei asiasta löytynyt halaistua sanaa. Sama oli silloin sen pizzeriapalon kanssa, kun yritin aamulla ennen töihin lähtöä ottaa selvää, että mitä hemmettiä tuolla tapahtuu, niin kiitos 957:n sain edes jotain tietoa siitä, uskallanko poistua kotoa ja mihin tallustelen, että pääsen bussilla työpaikalle.

Tämä harmittaa minua siksi, koska käytin ennen Aamulehden nettisivuja pääsääntöisenä uutisten hankintapaikkanani, mutta nykyisin siellä joko julkaistaan tosi vähän mitään uutisia tai sitten en vaan löydä niitä, koska nettisivu-uudistuksen jälkeen näkimiini osuu lähinnä vain jokaisen osaston 10 uusinta uutista. Ja loput sitten ovat jossain sen sekamelskan keskellä. Vaikka uudistuksesta on jo ties kuinka monta kuukautta, eivät silmäni eivätkä aivoni ole vieläkään oppineet tunnistamaan sen logiikkaa. Joten tsekkaan yleensä vain ne 10 uusinta uutista ja jos en löydä sieltä haluamaani, niin siirryn lukemaan Hesarin nettisivuja. Joissa sentään luojan kiitos on jonkinlainen selkeä kokonaisuus eikä pällijournalismi kukoista vielä liikaa. (Sitä paitsi nuo Aamulehden urlitkin ovat niin käsittämättömiä nykyään eikä kuvien katselukaan toimi Chromella, että en niistä edes rupea...)

Oikeasti minun ei pitänyt alunperin käyttää tätä palstatilaani Aamulehden haukkumiseen vaan sensuurista puhumiseen, mutta hoitakoon Anssi Kela sen puolestani. Sanoisin, että Hymy kusee tuossa kintuilleen. Samoin kuin Sonera, vaikka tämä jälkimmäinen ei sensuuriin liitykään, mutta saan sen (linkin) eteenpäin jakamisesta outoa tyydytystä.

7 kommenttia:

Ohari kirjoitti...

(Ou jees ai äm.)

Jotenkin hassua on se, ettei noinkin isoissa lehdissä toimittavat ihmiset tajua, ettei negatiivinen kritiikki ole mikään paha mörkö ja että siitä voi a) ehkä oppia jotain ja b) selvitä ihan nätisti vastaamalla lukijain hihkuntaan. Että niinku hyssyttelemällä hyvä tulee, hohhoh. Tekisi mieleni kokeilla, miten törkeän ätläkkää kehuskelua ne sivuillaan sietäisivät. "Hyvä Hymy! Sinä asiallisen journalismin pää-äänenkannattaja ja lehtien kuningas! Kiitän, kiitän ja kiittämästä päästyäni kii^daAhha taisinkin tehdä jo pointtini selväksi :-)

Kela vaikuttaa kauhean täyspäiseltä! Kääk! Taidan joutua oikein kuuntelemaan sitä vielä jonain päivänä.

Elegia kirjoitti...

Tässä on nyt joku salaliitto kyseessä, sillä Ilta-Sanomat taasen sensuroi minun kommenttejani, vaikka ovat joskus kriittisiä, mutta kuitenkin asiallisia.

Kerran kritisoin käännösuutista, jossa oli asiavirheitä - sitä ei julkaistu! Laittaisivat nyt jumalauta sellaisia ihmisiä sinne kääntämään, jotka kieltä osaavat.

Huh, helpotti tämä kanssa-avautuminen!

Elegia kirjoitti...

Oho, Kelan kirjoitus on asiaa! Ja on vähän muuttunut siitä, millaisena hänet muistin Nummela-levyn julkaisun aikoihin. Minähän siis tykkään siitä levystä :D

Acata kirjoitti...

Voihan Sonera. :D Saattaa 'Eerik' sihauttaa tänä iltana auki kaljan tai kaks...

Elegia kirjoitti...

Vasta nyt luin tuon Soneraketjun. Oli ihan pakko ottaa näkkäriä menoon mukaan (ei ollu poppareita) :D

"Eerik" ehkä tosiaan vetää perseet iltasella...

Anonyymi kirjoitti...

Hesarikin sensuroi kommenttipalstaa. Öyhöt eivät pääse läpi, mutta "väärän" mielipiteen puolelta päästetään joskus vain tampiot läpi.

Kirsikka kirjoitti...

Sonera-ketju oli vallan virkistävä. :)

Hymyt ja vastaavat on olleet aika vahvassa asemassa siinä, ettei musta koskaan tullut toimittajaa. Jotenkin en vaan halunnut astua siihen läjään, minkä ne on toimittajien ammattikunnan maineesta tehneet.