16. kesäkuuta 2013

Jos kysyt miksi, ota pikaisesti yhteyttä apinaan

Jotenkin vähän harmittaa, kun tekisi mieli blogata, mutta ei ihan oikeasti keksi mitään sanottavaa. Ja jos korvien välissä etäisesti joku aihe joskus kolkuttelisikin, niin sitä ei millään jaksa alkaa muuttaa kirjalliseen muotoon. Miten tuo kevään hype tämmöiseksi vaihtui?

Sama koskeen muidenkin blogien lukemista. Ei oikein jaksa keskittyä lukemiseen, saati sitten kommentoimiseen. Kai se on tämä kesä. Kun elämä on tuolla jossain, lasiruudun ulkopuolella.

Olen vihdoin saanut katkaistua napanuorani Google Readeriin. Johan oli aikakin, sillä eihän se ole toiminnassakaan enää kuin pari viikkoa. Päädyin The Old Readeriin, joka on ihan perus perus perus syötteenlukija ilman mitään aerodynaamisia vai mitä nää ny on käyttöliittymiä ja kikkareita ja kakkaroita.

Treenit kulkevat hyvin. Niin hyvin, että jouduin pitämään vähän ylimääräistä treenitaukoa (kolme päivää), kun en pariin päivään pystynyt kävelemään kunnolla. Tänään aion mennä taas. Ensi viikkokin aiheuttaa jonkinlaisen tauon, koska juhannus.

Niin, se juhannus. Sekin aiheuttaa harmia. Olen jotenkin joutunut elämässäni sellaiseen asemaan, että en voi viettää pakollisia juhlapyhiä niin kuin itse haluaisin, vaan vietän ne niin, että mahdollisimman harvalle tulisi paha mieli. Hetkittäin vituttaa, mutta minkäs teen.

Lisäksi tiettyjen sisäelinteni terveydentila aiheuttaa huolta tällä hetkellä, mutta en kai vielä ole tekemässä kuolemaa kuitenkaan. Jos minusta ei tämän jälkeen enää kuulu niin

14 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Kiinnostavaa kuulla mihin vaihdoit Greaderin - tuo on ittellänikin yhtenä välilehtenä auki odottamassa valintaa. Eli siirto meni hyvin ja toiminnallisuudet aika samoja?

Tiina kirjoitti...

Joo, hyvin meni siirto. Täytyi tietysti merkata kaikki luetuiksi manuaalisesti, koska xml-tiedosto ei sitä tietoa kertonut, mutta tein sen koko hoidolle kerralla. Päädyin The Old Readeriin sen käyttöliittymän yksinkertaisuuden ja kansiorakenteen vuoksi, niin ei tarvitse ihmetellä ja opetella jotain uutta tapaa. The Old Readeriin sai myös lisäosan Chromeen, joka kertoo tuossa osoiterivin perässä heti, jos on luettavaa kamaa.
Onhan sen värimaailma vähän tylsä, mutta pikkuseikkoja.

Aloin käyttää sitä eilen, joten ainakaan vielä ei ole mitään valittamista. :)

Timo kirjoitti...

Koitin katsoa josko tsäkällä olisi ollut Old readerista iOS-versiota, mutta kylläpä se läppärillä tulee useimmiten luettua ja voihan tuokin toimia ihan hyvin iPadin selaimessa jos on perustekniikkaa.

Tiina kirjoitti...

Joo, ilmeisesti väsäävät iOS-appsia, mutta kiirettä taitaa pidellä tyypeillä eli en ihan henkeäni pidätellen odota sen ilmestymistä. Jonain päivänä varmasti.

SusuPetal kirjoitti...

Kiitos vinkistä, nyt on oldreader käytössä, säästyi lisäpohdintojen vaivalta, kun kerroit. Äh, muutoksia...

Ihan hyvältä näyttää.

Tiina kirjoitti...

Ilo olla avuksi. En jaksanut ihan kauhean montaa vaihtoehtoa testata, mutta niistä muutamasta kokeilemastani tykkäsin tuosta old readerista eniten.

Zepa kirjoitti...

The Old Reader! Jo nimi kuulostaa hyvältä. No, mul on nyt kuitenkin tuo netvibes niin olkoon. Olen jo vähän kiintynyt siihen.

Timo kirjoitti...

Mulla oli niistä seuraajaehdokkaista avattuna tämä TOR ja Feedly - TOR on toisaalta symppis ja käyttö kivan tuttua selainpohjaista - tekijät vain näyttää olevan harrastuspohjalla, joten vähän epäilyttää. Feedly on ammattimaisempi, iOS-app on valmiina ja ominaisuuksia paljon. Toisaalta F on kans melkein liian hieno, että menee hankalan puolelle.

Aloitin siis molemmat ja katsotaan kumpi jää. TOR-aloitus teettää töitä kun tilauksia oli yli 400 ja kaikki siellä lukemattomina - meen nyt J:ssä läpikäyntiä ja samalla saa toisaalta putsata yli vuoteen päivittymättömät pois.

Mymskä kirjoitti...

Aah, olenkin odotellut, että joku mainitsee jonkun vaihtoehdon. Mitenkään laiskahan en ole hakemaan itse... Tosin en kyllä edes tiedä, miten hakemisen alkaisin :D
Old Readeriin täytyy ainakin tutustua, siis. Kiitos!

Kyllä se syy bloggausinnon vähenemiseen on juuri kesä, kenttä hiljenee aina kesän lähestyessä. Ihmisillä muka jotain parempaa tekemistä. Syksymmällä sitten taas, kun moninaiset syyt pakottavat pois laitumilta! Minulla vähän sama meininki, tosin ei kauheasti tee edes mieli blogata. Lueskelen laiskasti, mutta kommentointikin on jäänyt. Ennen jätin kikkareitani joka puolelle, mutta nykyisin en enää.

Timo kirjoitti...

Nyt on pari iltaa luettu molemmilla - oikeastaan kumpikin tuntuu aika yhtä hyvältä. Mutta saako Old Readerissa jotenkin vasemman reunan listan näyttämään vain ne tilaukset, joissa on jotain uutta luettavaa? Feedlyssä sen sain päälle ja TORrissakin luulin niin ruksaavani, muttei toimi?!

F:n iOS sovellus on nätti, mutten jotenkin osaa lukea sillä niinkuin haluaisin.

Tiina kirjoitti...

Zepa, niin, muutos on aina vähän ahdistavaa. Jos johonkin on jo tottunut, niin se on aina parempi kuin säkillinen uusia. :)

Mymskä, varmaan jos tutkailisin mitä olen edellisinä kesinä kirjoittanut, niin löytyis melko varmasti samaa settiä siitä, etten jaksa/ehdi kirjoittaa/lukea/kommentoida. Näin tää vaan menee. :D

Timo, mua siinä Feedlyssa epäilyttää se, että se käyttää nimenomaan Google Readerin tietoja. Mitäs sitten, kun Google vetää readerin alas? Onko Feedlylla tallessa ne jossain omassa tietokannassaan tai jossain? Ja mua ärsyttää sen Feedlyn käyttöliittymä, vaikka se onkin olevinaan moderni ja dynaaminen ja blaa blaa.
Hirveästi en ole old readerin asetuksia yrittänyt rukata, riittää että näen mitä luettavaa löytyy. :D Jotenkin oudosti kyllä jotkut blogit on päivittyneet useampaan otteeseen ja osa vuodatuksen blogeista (nyttemmin poistetut mahdollisesti?) alkoivat tempoa jotain ihan randomeja postauksia jostain vieraista blogeista. Poistin niiden tilaukset sitten vaan. Tää on nyt ihan hyvä. Jos ne jossain vaiheessa heittävät koko projektin roskakoppaan, niin... voi voi. C'est la vie! :D

Timo kirjoitti...

Mulla taitaa jäädä Feedly käyttöön - eilen tuntui että se oli vähän nopeampi, mutta tänään kyllä olivat taas aika samoissa. TORris vain edelleen hidastaa se pitkä blogilista, jota pitää rullailla hidastavasti.

Siellä oli ainakin kovat vakuuttelut, että synkkaavat listan molempiin paikkoihin ja kun Greader katoaa, niin tuo jää sujuvasti jatkamaan samasta. F:ssä mäkään en tykkää siitä tablettisovelluksen käyttöliittymästä, mutta tulossa on kuulemma selainversio, joten sillä voi sitte sen puolen hoitaa.

Nythän oli kuulemma Digg julkaissut jonkin samaan kohderyhmään kilpailevan palvelun, mutta vähä myöhään.

sea kirjoitti...

Ah, vähän toivoinkin, että täältä löytyisi vinkkejä. Itsellä on uuden readerin etsiminen jäänyt vähäiselle ja googlea vielä käytän. Kello vaan käy ja kohta on jotain tehtävä.
Saakos tuonne Old readeriin jotenkin suoraa ne kaikki vanhat tilaukset googlelta vai onko kaikki syötettävä käsin?

Tiina kirjoitti...

Google Readerista täytyy ensin upata se xml-tiedosto, joka sitten ladataan The Old Readeriin. Kaikki vanhat jutut vaan on merkattava käsin luetuiksi, mutta sen voi tehdä kaikille kerralla, mikäli pystyy aloittamaan silleen puhtaalta pöydältä.