8. syyskuuta 2013

We don't need no thought control

Taas on se aika vuodesta, kun lähes jokaisella ihmisellä (eläimillä tuskin) on mielipide Big Brotherista. Yllätyksekseni olen huomannut, että minulla sitä ei juurikaan ole tänä vuonna, mutta ajattelin silti kirjoittaa aiheesta muutaman sanasen ja samalla kumoan edellisen väitteeni vääräksi.

Olen katsonut tämän vuoden Julkkis Big Brotheria (noin se kirjoitetaan) ehkä jotain parikymmentä minuuttia. Huomasin, että jos Andy ja Frederik keskustelee, niin vastuu siirtyy kuulijalle. Joka ei ymmärrä mitään. En-niin-yllätyksekseni myös huomasin, että en tunne varmaan puoliakaan noista "julkkiksista". Hunks-tanssija, Mr Finland, Mr Gay Finland, Miss XL, silikoneista tunnettu malli, wtf..?

Julkkis Big Brother on teorian tasolla mielenkiintoisempi kuin se tavallinen wannabe-julkkis Big Brother, mutta toteutus ontuu. Varmastikin lähinnä siksi, ettei kukaan oikeasti järkevä ja hyvistä syistä julkkikseksi tullut hahmo suostuisi tuohon ohjelmaan. (En tarkoita etteikö Andy olisi hyvistä syistä julkkis, mutta hän taas vaikuttaa koko ajan olevan kamoissa, vaikka ei mitään olisi vetänytkään). Jos Julkkis Big Brotherissa olisi esim. Esko Valtaoja ja Veijo Hietala, ja vaikka Mikko von Hertzen sielun ja silmän ravinnoksi, niin katsoisin varmasti joka jakson. Julkkis Big Brotherissa voisi olla myös jotain Duudsoneita tuomassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sekä Madventuresin pojat, tosin mieluummin katselen keskiviikkoiltaisin Docventuresia Kakkoselta (jos olette missanneet sen, niin korjatkaa äkkiä tilanne). Olisi myös hauska, jos taloon oltaisiin saatu joku nainen, edes yksi, jonka korvien välissä on muutakin kuin hirveästi botoxia. Olisiko liikaa vaadittu? No ei.

Sinällään en jaksa kiihkeästi vastustaa taikka puolustaa Big Brotherin katsomista. Ihan sama. Jokainen kuluttakoon iltansa niin kuin parhaaksi näkee. En pidä ketään parempana tai huonompana, tai fiksumpana tai tyhmempänä sen perusteella, mitä televisiosta katsoo. Eiköhän meillä jokaisella ole omat kieroutumamme. Itsehän katselin mielenkiinnolla muutaman ensimmäisen tuotantokauden, mutta nyt huomaan netistä noita edellisten kausien asukkaita plärätessäni, että en tunnista tyyppejä enää sitten vuoden 2009. Vuonna 2010 taisin lopettaa BB:n katsomisen siihen, kun Hannu poistettiin talosta viekkaudella ja vääryydellä. Ei kukaan enää muista kuka on Hannu, en minäkään, mutta sen nimi tuli vastaani tuolla juuri.

Yhteenvetona siis sanottakoon, että tämä tämänhetkinen Julkkis Big Brother -toteutus ei ihan hirveästi eroa siitä alkuperäisestä. Tai siitä, miksi se alkuperäinen on muuttunut viime vuosina. Meinasin ensin, että reissuni jälkeen katson digiboksilta edes sen ensimmäisen jakson, mutta en saanut pakotettua itseäni siihen. Deletoin jaksot. Jotenkin hengityskin alkoi kulkea vapaammin ja linnut rupesivat laulamaan ulkona. Vapauttavaa.

Ps. Onko nyt intiaanikesä vai vielä ihan tavallinen kesänjatke syyskuun puolelle?

5 kommenttia:

gata kirjoitti...

Mun mielestä se Andy ON kamoissa. Sillä on pistosjälkiä käsivarsissa ja pelkällä alkoholilla ei olla tota rataa narisevia ja pöhnäisiä. Mä luulen kyllä, että herra McCoy on saanut erityissopimuksen tässä asiassa, koska miten muka narkkari voisi olla 24/7-realityssä ilman sellaista? Niin, ei mitenkään. Mitä se sitten vetää ja miten se on toteutettu, tuskin kannattaa miettiä, mutta saletisti kyllä vetää. Se on sen luokan rapanitka, että typerämpikin tunnistaa ja tajuaa, ettei se siellä kusi puhtaana kuljeskele.

Ja kyllä, katson Julkkis Big Brotheria (vittu tota kirjoitusvirheistä nimeä stna!).

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tämä julkkisversio noin ulkopuolisen silmään alkaa vaikuttaa Pig Brothelin joutsenlaululta. Hyvähyvä.

Laiza kirjoitti...

Oijoi, taas puhut meikäläisen suulla. Justiin ennen bb:n alkua mietein, että olis siistä kun olis Valtaoja ja jotain muita fiksuja keskustelemassa ja elämässä talossa. Vaan ihan nevahöödejä on suurin osa näistä. Mä oon tainnut joka kauden seurata ja vieläpä 24/7 ja senhän hölmöyksissäni ostin nytkin, kun satuin rahoissani olemaan. Blaah, kerran oon aukaissut. Mulle se on ollut aina semmonen aika henkkoht ohjelma, en oo siitä keskustellut kenenkään kanssa, enkä vaihtanut mielipiteitä. Paskaahan se on ollut useamman kauden jo, mutta silti oon jostain syystä ainakin ekan kuukauden katsonut.

Tiina kirjoitti...

Gata, aika hurja ajatus, että yhdelle oltaisiin annettu erivapaus vetää kamaa tuolla BB-talossa. Voi silti olla, en tiedä. Itse ajattelin vaan, että se on vetänyt aivonsa jo niin muhjuksi, että selvinpäinkin vaikuttaa sekavalta.

Anonyymi, luultavasti joo. Paitsi että kun tää nyt rikkoo kaikki katsojaennätykset, niin siitä innostuneena ensi vuonna tulee taas joku entistäkin ehompi (not) tavisversio.

Laiza, joo, siis olis hauska kuunnella sellaisten ihmisten keskustelua, jotka ajatteleekin jotain ennen suun avaamista.
Tää julkkisversiohan ei kestä kai kuin kuusi viikkoa, joten ei ihan joulukuuhun asti tarvi jauhaa aiheesta mediassa ja muualla.

gata kirjoitti...

Niin, mä kelasin, et jos se saa esim. korvaushoitolääkkeen (Subutex, Suboxone) ja sit jotain rauhoittavia päälle. Ne on ihan reseptillä meneviä lääkkeitä, ja ne on BB-talossa sallittuja. Kyllä riittävällä määrällä pillereitä ja viinaksia saa päänsä sekaisin + tietysti se monien vuosien käytön aiheuttama ozzymaisuus.