19. helmikuuta 2014

There's no time to discriminate, hate every motherfucker that's in your way

Jääkiekkopeliä odotellessani viihdytin itseäni lukemalla netistä keskusteluja siitä, mikä salilla ärsyttää. Ihmisiä — varsinkin naisia — ärsyttää kyllä mitä ihmeellisemmät asiat. Se, miltä joku toinen näyttää tai se, miten joku toinen treenaa. Parhaita ovat kyllä ehkä ne, joita ärsyttää, jos joku toinen ei hikoile treenatessa. Mitä hittoa? Miten olisi, jos keskittyisi ihan siihen omaan treeniin? Voisin kuvitella, ettei se omakaan treeni mitenkään tehokkainta ole, jos on hirveästi aikaa ärsyyntyä toisten ulkoisesta olemuksesta tai tavasta elää ja olla siellä salilla.

Kyllä itseänikin ärsyttää toiset ihmiset salilla toisinaan, mutta yleensä vain silloin, jos se toinen ihminen jollain tapaa vaikuttaa omaan treeniini. Kaikista irrationaalisin ärsytys on se, kun joku toinen on siinä "laitteessa" (lainausmerkeissä, koska en treenaa laitteilla vaan vapailla painoilla; ylätaljaa yms. ei lasketa laitteeksi), johon olisin itse menossa. Tiedostan silti kyllä, etten ole maailman napa, joten joko odottelen tai menen tekemään jotain muuta.

Toiseksi ärsyttää ne tyypit, jotka kävelevät jostain kymmenen sentin päästä, kun itselläni on kesken vaikkapa joku etuheilauttelu- tai pullover-sarja. Saa kyllä syyttää ihan itseään sitten, jos ottaa osumaa. Vähän myös ärsyttää ne tyypit, jotka ovat kyvyttömiä kommunikoimaan, mutta jäävät pyörimään puskuriin sen näköisinä, että jotain ne nyt olisivat vailla. Pitkän ja kysyvän katseen jälkeen ne sitten vasta uskaltautuvat kysymään, että käytänkö vaikkapa jotain lukkoa, joka on siinä kahden metrin päässä. Tokikaan kesken sarjan ei kysellä keneltäkään mitään, mutta ei silloin myöskään pyöritä siinä hermostuneen näköisenä. Odotetaan, ja sitten kun sarja loppuu, kysytään. Suu auki ja artikuloidaan ääneen.

Jos joku haluaa käydä "salilla" ja sitten tulee sinne lähinnä lukemaan lehteä ja hinkkaamaan laitteilla vuodesta toiseen samoilla kevyillä vastuksilla, niin mitäpä se minulle kuuluu. Eivätpä nuo yleensä ole minun tielläni. Nykyisin, reilun vuoden kestäneen tekniikkani hinkkauksen jälkeen, minua on alkanut häiritä selvästi aloittelijan näköiset tyypit, jotka tekevät liikkeitä täysin väärin. Ei siksi, että minua ärsyttäisi jos joku ei osaa, vaan siksi, että pelkään näiden tyyppien ihan oikeasti rikkovan itsensä. Selkeästi massaa jo kasvattaneet tyypit saavat teutaroida miten haluavat. Enkä erityisesti tarkkaile toisten tekniikoita, mutta joskus sarjataukojen aikana näitä vaan osuu näkökenttään.

Sarjatauoista tulikin mieleeni ne tyypit, joita ärsyttää, kun ihmiset pitävät "liian pitkiä" taukoja. Tai ihmiset, jotka ähkivät ja kolistelevat treenatessa. Hei kamoon. Jos ne painot ovat oikeasti raskaita, niin sitä toista sarjaa ei ihan kymmenessä sekunnissa eikä välttämättä minuutissakaan vedetä siihen perään. Jossain vauva-keskustelupalstalla joku kirjoitti, että heillä on ainakin laitteisiin ohjelmoitu 20 sekunnin tauot. Laitteisiin ohjelmoitu..? Siis mitä että?? En ymmärrä. Ja ne painot kolisee. Teepä itse maastavetoa sadalla kilolla ja laske ne painot siihen tatamiin hiljaisella ja rauhallisella jarrutuksella. (Itse en maveta sadalla kilolla, en itse asiassa maveta juuri lainkaan, mutta noin niin kuin esimerkkinä). Ähisemään ja puhisemaankin olen joutunut vastentahtoisesti alkamaan. Jo ihan siksi, että joskus ne painot vaan painaa niin paljon. Hiukan myös otti sielun päälle se, kun penkkaustekniikkaan otettiin huomattava hengitys mukaan, mutta uskokaa tai älkää, se auttaa. Ähkin toki naisellisesti enkä silleen kuin ne salin isoimmat körmyt.

Olen lähinnä kateellinen niille, jotka eivät hikoile, koska itse hikoilen treeneissä aina vähän ylitsekin omien tarpeideni. Toisinaan jopa ihmettelen, miten freesin näköisiä osa porukasta on, vaikka näyttävät treenaavan muutakin kuin reidenlähentäjiä tai -loitontajia niissä laitteissa istuen. Eikä kyse edes ole siitä, että hikoilen, koska olen niin huonokuntoinen.

Yhteenvetona voisi siis tästä päätellä, että minua salilla ärsyttää eniten ne tyypit, joita eniten ärsyttää muiden tyyppien tekemiset?

Minulla olisi ollut tähän loppuun vielä hyvä kevennys Pakkikselta (kyllä ne miehetkin nääs osaa), mutta en nyt enää löydä sitä... Lisään myöhemmin, jos joskus löydän.


Disclaimer: Olen varmasti kirjoittanut tästä(kin) aiheesta ennenkin, mutta ehkä tässä tuli jotain uuttakin sanottavaa. Jos ei tullut, niin so not. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sustakin on varmaan tullut hottis...

http://www.iltasanomat.fi/laihdutus/art-1288656754843.html

Tiina kirjoitti...

Joo, tietysti. ;)
Tai no ainakin sinne ollaan matkalla.

Lemppariohjelmani tietysti tuo Puolen vuoden superdieetit. Tuota viime jaksoa vaan ei meinannut kestää, kun siinä sanottiin "niinku" niin monta kertaa, ettei pysynyt enää laskuissa mukana.

Mä muuten pystyn punnertamaan 40 (vrt. tuon hottiksen 29 punnerrusta).