18. elokuuta 2014

What's the frequency, Kenneth?

Ystävät ja kylänmiehet! Mikä se juttu on, jos mies tsekkaa naisen vatsan? Ymmärrän kyllä, jos rintojani katsotaan (tai no, luultavasti jonkun toisen rintoja, joissa on enemmän katsomista), enkä siitä erityisemmin pahastukaan, mutta että vatsaa? Eikä tämä ollut edes ensimmäinen kerta. Olen hämmentynyt.

Tämänkin kyseisen hemmon pitäisi olla melko kärryillä siitä, että en ole raskaana, eikä minun vatsani pitäisi enää olla muutenkaan kovin iso, jotta sitä senkään takia mittailisi. Minulla ei myöskään ole pyykkilautavatsaa, jota ihailla, ja jos olisikin, niin ei se vaatteiden lävitse näkyisi. Tarkistin myös, ettei hupparissani ollut päivän ruokalistaa näkyvissä.

Tiedän kyllä, että on olemassa tissimiehiä ja on olemassa peppumiehiä, mutta onko olemassa myös joku kolmas, kovin vähälle huomiolle jäänyt ryhmä: mahamiehet? Ymmärtäisin vielä senkin, jos mies öögailisi lantiota, jos kyseessä olisi joku alkukantaisista vaistoista kumpuava arviointi, onko naisella synnytykseen sopiva uuma. Mutta että vatsaa?!

Vatsa on minulle yhä jotensakin herkkä paikka, joten olenkin koko päivän huolissani vilkuillut kyseistä aluettani peileistä ja näyteikkunoista. Mutta ei, minusta se ei näytä enää tavattoman pahalta. Ihan tavallinen massu se alkaa olla. Vähän pömppö.

Onko kukaan muu koskaan törmännyt tämmöiseen vatsan tsekkailijaan vai onko minulla nyt käsissäni aivan spesöl keissi?

13 kommenttia:

-a kirjoitti...

Myönnetään. Tai en myönnä olevani vatsamies, kyllä tissit ja peppu menee edelle, mutta kyllä naisen vatsa kertoo myös kantajastaan :)

Litteä (ei-röllykkä) vatsa kuuluu mun mielestä samaan sarjaan kivan etumuksen ja takamuksen kanssa jos ajatellaan puhtaasti ulkonäköä. Tässä meidän iässä myös jostain kumman syystä naisten vatsat kiinnostavat myös mahdollisen raskauden vuoksi. Johtuu varmaan biologiasta ja puhtaasta uteliaisuudesta.

Elegia kirjoitti...

Oletko varma, että se nimenomaan "tsekkasi"? Entäpä jos vaan katsoi vailla mitään ajatuksia. Minunkin katseeni saattaa joskus pyyhkiä ihmisiä, joihinkin jopa pysähtyä, ilman sen kummempia "tsekkausajatuksia". :)

Tiina kirjoitti...

-a, oh noes. Voisiko olla mahdollista, että olisi mahamiehiä, joiden mielestä pieni pömppis on seksikäs?

Elegia, no en tietenkään, mutta kyllä sen yleensä erottaa, milloin joku katsomalla katsoo jotakin. Varsinkin jos saman tyypin "katse pyyhkiytyy" toistuvasti samalle alueelle.

Anonyymi kirjoitti...

Sinne katsotaan minne silmä eksyy. Jos katse vain nyt sinne vaeltaa, vaikka kuinka yrittäisi olla katsomatta. Tuskin olisi ensimmäinen kerta kellekään. Yleensä tietysti on joku syy, mutta ei sen mitenkään helposti artikuloitavissa tarvitse olla.

Kyllähän jotkut tykkää muskeleista ja fitneksista, varsinkin jos itse harrastavat. Jotkut pitävät taas asteikon toisesta päästä ja jotkut mistä mitäkin. Itselleni ei tule muuta mieleen kuin katsoa ettei ole ns. liian iso tai liikaa kuntoiluun/voimailuun hurahtanut.

Voihan se myös olla, että se vain pistää silmään, jos projekti ei ole vielä asettunut ns. koherenttiin vartalonmuotoon. Sehän tietysti on vain positiivinen merkki, jos olet vatsanseutuun selvästi erottuvaa koloa saanut tehtyä tai muuten saat ihailevia/himokkaita katseita.

-a kirjoitti...

Kyllä sitä ihmisen kuule innostuu erikoisemmistakin asioista kuin pienestä pömpöstä, joten tuo on hyvin mahdollista. Ja jos sulla on treenattu kroppa, niin se näkyy myös keskivartalossa, oli siinä pömppöä edessä tai ei.

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, sopiiko sama selitys myös tissien ja perseiden katseluun? Notta sinne katsotaan, minne katse vaeltaa. Johan tuossa heti ensimmäisenä yksi mies myönsi tsekkaavansa naisten vatsoja, joten turha sitä nyt on sitten inistä, ettei semmoista tapahtuisi.
Mutt emmää usko, että tällä on mitään tekemistä muskeleiden tai fitneksen kanssa. Eikä varsinkaan mun vatsani muuttumisen kanssa.

-a, musta tuntuu, että vatsa on mulla kyllä just se alue, mistä se (treeni) ei näy eikä varsinkaan hupparissa. Mut tää on sinällään erikoista, etten oo muiden huomannut tekevän tuommoista ja tää sama tyyppi on harrastanut sitä sekä viime että tänä kesänä. Niin en oo ihan varma onko se nyt sitten hyvä vai huono asia. Tai onko sillä edes väliä.

-a kirjoitti...

Nih. Tai sitten sille on opetettu, että rintamusta ei saa tuijottaa ja silmiin ei kehtaa katsoa joten jäljelle jää vatsa :)

Tiina kirjoitti...

Tää tuorein tilanne muuten oli semmoinen, että tyyppi katsoi mua silmiin ja kun mä vastasin siihen katseeseen, niin se käänsi katseensa... mun vatsaan. Muistan kyllä viime kesältä myös tissien katselua, että ehkä se todellakin on opettanut itsensä (tai äiti) katsomaan vatsaan, ettei vaan käy mitään. :D
En mä tiedä. Toivon vaan, ettei se ajattele, että voi kauhee mikä löllömaha.

(Nyt musta alkaa tuntua, että mä ylianalysoin "hieman". Tää kirjoitus oli alunperin vähän niin kuin kevyttä läppää useammin toistuneesta hämmentävästä tilanteesta.)

Anonyymi kirjoitti...

Saksalainen kaverini kiinnitti kerran tästä syystä duunissa kolttuunsa mahan kohdalle Hallo!-pinssin. Kerran myös kysyi joltain random mahantuijottajalta 'katsotko pilluani röntgenkatseella'. Kyseinen maha oli aivan normaali niin kuin koko nainen. Raportoithan tänne, miten tuijotusilmiö kohdallasi etenee. Tuossa pari vinkkiä tulikin, jos tuijotus rupeaa todella häiritsemään. :D

Kyllästynyt sovinisti kirjoitti...

Mitä tarkoittaa "älä pure mun ananasta"?

Sitten asiaan: Mihin ihmeeseen ne silmät pitäisi laittaa kun mitään ei saa enään katsoa? Ja sekin on kuulemma sopimatonta, että esimerkiksi hississä katsoo kaukaisuuteen eli seinään, toisin sanoen pyrkii katsomaan muualle.

Todellisuudessa lähes kaikki naiset ovat sellaisia, että niitä tulee harvemmin katsottua enemmän kuin kerran. Ei siis mitään rotuvalioita, vaan mitäänsanomattomia. Jos sitten tarkastelee useammin, niin siihen on varmaan joku syvempi syy, niinku biologinen tai käyttäytymistieteellinen.


Jos se onkin vain niin, että nuoret naiset eivät katsomista kommentoi ja ikäneidot taas kommentoivat sitä, että kukaan ei katso enään. Yleensä rupsakoilta näitä feministiväläyksiä tulee.

Sinänsä pinnallisuus on ihan jees.

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, apua, sen mä ainakin tiedän, ettei se katse mun sukupuolielimiini kohdistu. Edes röntgenkatseena. :D
Ei tää mua häiritse juurikaan, lähinnä imartelee, koska tykkään tyypistä ihan sikana.

Kyllästynyt sovinisti siellä nyt opettelee sisälukutaitoa... Mähän sanoin, ettei mua häiritse jos tissejä katsotaan. Itsekin katson miehissä erinäisiä ruumiinosia enemmän kuin toisia, esim. käsivarsia, mahdollisesti myös takapuolta. Se on aivan ok, jos sen tekee silleen hienotunteisesti (kuten tässäkin tapauksessa kyllä) eikä ala sikailla. Eikä se mun mielestäni ole pinnallisuutta.
Älä pure mun ananasta -asiasta sun täytyy kysyä Lapinlahden Linnuilta.

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymi, sopiiko sama selitys myös tissien ja perseiden katseluun? Notta sinne katsotaan, minne katse vaeltaa."
Jep. Aina ei voi katsettaan kontrolloida.
Melkoisen moni muuten ihan tietoisesti tai tiedostamattaan noita ruumiinalueita korostaa. Ihmetyttää kovasti miksi, jos tarkoitus on, etteivät muut saa katsoa.

Tiina kirjoitti...

Niin, mä en nyt tiedä mistä sä puhut, kun ei tässä keskustelussa ainakaan kukaan ole sanonu, ettei saisi katsoa. Totta kai tissejä ja persettä pitää korostaa. Vatsaa nyt ei niinkään. Paitsi jos on se pyykkilautavatsa.