4. elokuuta 2010

Ai jaa?


No enpä olis kyllä arvannut.

"Masennuksen hyvä hoito näyttää pienentävän potilaan itsemurhariskin murto-osaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuksessa itsemurhariski oli masennuksen vakavimmassa vaiheessa yli kaksikymmenkertainen verrattuna siihen, että sairaus oli oireeton.

THL:n mukaan itsemurhayritysten ja itsemurhien määrä vähenisi, jos vakavimman masennuksen vaihetta hoidettaisiin riittävän tehokkaasti. Myös osittainen toipuminen vähentää itsetuhoisuutta."

Öh... Eli siis voidaanko tästä nyt päätellä, että vakavasti masentuneet tekevät itsemurhan helpommin ja useammin (kerta per nenä tietysti riittää, jos onnistuu) kuin vähemmän tai ei ollenkaan masentuneet? Tajuntani räjähti juuri.

Kai se on sitten ihan hyvä että asioita tutkitaan. Kunpa siitä vain olisi jollekin jotain apua.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kai se on pakko, että poliitikotkin tajuaisivat olla hölmöilemättä ja sekä nostaa mielenterveysmäärärahat takaisin järkevälle tasolle että jättää ne sitten rauhaan: seurauksethan tiedetään.

Tiina kirjoitti...

Totta turiset. Minä vaan olen niin skeptinen asian suhteen, etten usko tälläkään olevan mitään vaikutusta mihinkään.

Alcinoe kirjoitti...

Vau, toisinaan tiede vain paljastaa jotain arkielämälle täysin näkymätöntä.

Perskules Tiina, me ollaan taas juttuinemme synkassa kuin liian kauan yhdessä asuneet naiskämppikset kuukautiskiertoineen - minäkin niin inspiroiduin tutkimuksesta, foliohattututkimuksesta.

DD kirjoitti...

Kieltämättä tajunnan räjäyttäviä tutkimustuloksia. Mistäköhän noin teräväpäisiä tutkijoita on edes löydetty? :O

Elegia kirjoitti...

Ohhoh, enpä olisi millään arvannut! :DD

M-kulkija kirjoitti...

:D :D Juuri näin.

Anonyymi kirjoitti...

Sääli, kun THL ei kerro, että tutkitusti liikunta auttaa masennukseen yhtä tehokkaasti kuin masennuslääkkeet.

Ilman sivuvaikutuksia. (Jos reippaampaa olemusta ja muuta sellaista ei lasketa sivuvaikutuksiksi.)

Minttu

Hanna kirjoitti...

Loistavaa, tämä tutkimushan on täysin samaa sarjaa kuin mieleeni muutaman vuoden takaa jäänyt "sivistäjä". Siinä oli tutkittu niinkin outoa juttua, kuin veden valumista alamäkeen. Siis oli tutkittu että pelloilta, jotka viettävät vesistöön päin, valuu enemmän ravinteita veden mukana vesistöön kuin niiltä jotka eivät vietä rantaan päin. Jännää. Kuin myös ko. tutkimuksen se kohta jossa todettiin että Itämereen valuu enemmän ravinteita rannikolla olevien kuntien pelloilta kuin sisämaassa olevista. En ois uskonu että porvoolainen pelto on pahempi Itämeren kuormittaja kuin utsjokelainen.
On se välillä niin ilo maksella veroja kun arvelee, että näihinkin tutkimuksiin on saatu jonkunlaista avustusta yhteiskunnalta.
Taidan alkaa tutkijaksi.