1. kesäkuuta 2011

I'm going slightly mad


Olen aina (= teini-iästä lähtien) ollut huolissani ihoni kunnosta, siis lähinnä kasvojen ihon. Rasvaan ainoastaan kasvoja, käsiä (ranteista sormiin) ja jalkoja (nilkoista varpaisiin). Muuten ihoni saa elää ihan rauhassa omaa elämäänsä. Nykyisin olen kehittänyt lähes pakkomielteisen huolen jokaisesta näpystä ja omituisuudesta kasvoissani. Mietin lähes päivittäin finnejä, mustapäitä ja tummia silmänalusia. En tiedä miksi.

Minulle on nuorempana useamman eri tahon toimesta sanottu, että ihoni on todella hyvä. En ole koskaan ymmärtänyt näitä sanojia. Olen miettinyt ovatko he sokeita. Voisin myös epäillä sen olevan vain imartelua, mutta Joe Blascon konsultti ei ainakaan saa myytyä mitään kovin erityisiä tuotteita sanomalla, että ihoni on niin hyvä, ettei meikkivoidettakaan tarvitse laittaa kuin pieneen osaan kasvoja. Itse olen nähnyt ja näen yhäkin vaikka mitä virheitä ihossani. Se on kirjava, nenä sekä leuka keräävät mustapäitä ja poskipääni miliumeja eli luufinnejä (lähinnä linkin kuvan 1 kaltaisia, ei sentään kuvien 2 ja 3 näköisiä). En tiedä miksi.

No nythän on sitten niin, että huoleni on yhä kasvavaa, koska olen tottunut käyttämään tiettyjä kasvojenhoitotuotteita. Ensin lopetettiin kosteusvoide, jota olin tottunut käyttämään. Olen sen vuoksi ollut tuuliajolla jo monta kuukautta. Eikä se vielä riittänyt! Aivan viime aikoina lopetettiin kasvovesi, johon olin tottunut. Ostin toista kasvovettä ja sen jälkeen kasvoihini iski kasvorutto! No, ehkä saatan hiukan liioitella, mutta muutaman päivän ajan leuassani oli kutisevaa näppyä aika paljon. Sen jälkeen vaihdoin kolmanteen kasvoveteen ja vielä kolmanteen kosteusvoiteeseenkin ja voi voi kun nämä ajat ovat nyt stressaavia! Kasvorutto meni pois, mutta tänäänkin leuassa oli kaksi näppyä. En tiedä miksi.

Niin ja mikä loppuhuipennus vielä tälle tarinalle! Ostin pari päivää sitten kaupasta tuotteen, jota mainostetaan televisiossa tummille silmänaluksille!!! Eikö tämä koskaan lopu? Onko tilanne täysin menetetty? Ymmärtääkö kukaan tätä tilannettani vai olenko täysin (päänsisäisen) hoidon tarpeessa? Tytöt hei? Miten te muut saatte ihonne pysymään heleänä?

17 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Minulla ei ole koskaan ollut erityisen heleä iho, joten en ole ollut tällaisista asioista hirvittävän huolestunut. Aina tulee joku ryyhkä kuitenkin. Varsinaista aknea ei ole ollut onneksi, mutta mimosanherkkä ihoni hermostuu ihan kaikesta; ruokavalio (punaviini on aika paha), stressi, "väärät" hoitotuotteet, aurinko... you name it.

Luufinnejä alkoi muuten ilmaantua (rumpujenpärinää) TA DAA!! kolmissakymmenissä, ja niitä ilmestyy koko ajan lisää. Olen poistanut niitä itse linkin ohjeiden mukaan (keinon kyllä keksin ihan itse, en tiennyt että se on "luvallista"), ohuella steriilillä injektioneulalla.

Ihoni on ongelmainen, enkä voi käyttää juuri muita tuotteita kuin Cliniqin. Saatanallisen kallista kosmetiikkaa, mutta ainoa, jonka ihoni jotenkuten sietää.

Mymskä kirjoitti...

Ai niin, ne silmänalukset. Tummat ovat eikä niitä saa millään konstilla vaalennettua. Bonuksena (jälleen iän myötä) ovat alati kasvavat pussit silmien alla.
Ainoa millä voi ehkä hieman vaikuttaa, on elää tervettä ja reipashenkistä elämää. Niin väitti joku alan professori jossain joskus. On kuulemma aivan sama käytätkö silmänympärysvoidetta vai apteekin perusvoidetta.

Tiina kirjoitti...

Tervettä ja reipashenkistä elämää?!!? :O Pitäiskö yrittää...

Mä olen ihan l'Oreal-linjalla noissa tuotteissa, en tiedä pitäiskö joskus kokeilla jotain Cliniqiä. Ehkä voisi myös keskustella jonkun ammattilaisen (ihoammattilaisen, toki nuppiammattilainenkin voisi auttaa :D) kanssa näistä, tosin epäilen aina, että ne yrittää vaan myydä niitä tuotteita. Mahd kalliita.

Niin ja noita miliumeja on ollut mulla ainakin parikymppisestä. En edes muista koska niitä alkoi tulla tai koska tajusin, että niitä on. Sekin olisi helppo korjata, jos se johtuisi jonkun puutteesta, mutta ei kai johdu.

Minja kirjoitti...

Siis ihmisenä, joka on katsonut sun naamaa aika läheltäkin joskus, en tajua yhtään mitä sä vouhkaat! :D

Mitä sitten jos on muutama luufinni tai joku pilkku jossain, niitä ei huomaa kukaan muu kuin sä ite, kun sä syynäät peilin edessä naamaas!
Oikeasti, sun iho näyttää normaali etäisyydeltä oikein hyvältä. Usko pois.

Mymskä kirjoitti...

Voi kyllä olla, että mullakin miliumeja on ollut pidempään, ehkä vaan huomasin ne kolmenkympin kriisin yhteydessä ;)

Mulla on ehdottomia perussääntöjä tuoksuttomuus ja mahdollisimman vähän muitakaan "ylimääräisiä" aineita (värit yms.). Niin ja ns. luonnonkosmetiikka on se kaikista pahin! Ihan taattu ihottuma ja kutina! Mulla menee naama ihan ruvelle kaikista luontaistuotteistakin (siis ns. vaihtoehtolääkkeistä).

Ihan perusvoiteillakin kyllä pärjäisin melko hyvin, mutta täytyyhän naisella nyt vähän olla puteleita!

Zepa kirjoitti...

Mulla on todella hyvä iho - jalkaterissä. Sieltähän se koko kansalle paistaakin vai mitä. Eiku oikeesti, sekä jalkojenhoitaja että fysiopaskaterapeutti kehuvat miten vantastinen iho voi olla (muuten paskoissa) jaloissa. Salaisuus: 100% shea butter, eikä maksa paljon kun ostaa Ruohonjuuresta Inkuton valkaisematonta.

Kasvoista ja käsistä en osaa sanoa muitten ihisten kohdalla mitään, ja omalla kohdalla haluaisin vain unohtaa.

Tiina kirjoitti...

Minja, mä tahtoisin uskoa tuon, mutta peili väittää toista. :D Vaikka niinhän tässä joku jossain sanoi juuri, että hyviä peilejä on nykyisin niin vaikea saada. ;)

Mymskä, putelit on kyllä just parasta.
Mulla ei ole (tähän mennessä ainakaan) ollut kovin pahoja iho-ongelmia. Ehkä tarvisin jonkun kunnon kriisin, niin lakkaisin stressaamasta normaalitilasta. (Pliis, pliis, ei mitään kriisiä!!!)

Zepa, toimiskohan toi shea butter kasvoihinkin? :D
Mulle on täysin satunnaiset ihmiset myös sanoneet, että mulla on kauniit jalat (ne jalkaterät siis), mutta siinä ei varmaan ollut kyse niiden ihosta. :D Tai kai sekin osaltaan vaikuttaa.
Mutta kiitti vinkistä, voisin joskus kokeilla jalkarasvaksi tuota shea butteria.

hdcanis kirjoitti...

Epätyttöydestä huolimatta mun käsien iho on saanut spontaaneja kehuja...
Niihin kun ei tule finnejä, ja mulla on tällainen perusrasvainen iho joka ei kuivu vaikkei sitä erikseen rasvaakaan mutta muuten sitten niitä näppyjä tulee tasaisesti naamalle ja kroppaan...
Ja jalkojen ihosta en sano yhtään mitään, niiden hoito pitäisi alkaa varmaan rälläkällä.

Joo, olen ajoittain kuullut huhuja tuosta terveellisestä elämästä ja sitten kun sitä saa purkista niin kokeilen.

Acata kirjoitti...

Toi silmänalukset on ihan parhautta, oon niin repeillyt sitä mainosta. Kyllä sitä jotain ihmevoiteita tarviikin, jos silmän alta löytyy kokonainen alus... :D Mun kielikorvaan siis taipuis silmänaluset, ei alukset...

Kokeile Vissyn seerumia, se on ihan ihanaa ja sen jälkeen toimii mikä tahansa rasva: http://www.vichy.fi/?gclid=CNma9_G5lakCFUTxzAody3QbeA#/tuotteet/aqualia_thermal/aqualia_thermal_seerumi
Toi on ehkä inan tyyriimpi, mut päälle sit kelpaakin huokeempikin rasva. Toi on ihan unelmakevyt, mutta kuitenkin kosteuttava ja tooooosiii riittoisa. Me like!

Mie kirjoitti...

Kiva...Lähenkin täst kylppäriin neulan kanssa ;)

Sandra kirjoitti...

Jos käytät ihan perus-L'Orealia, niin mitä jos kokeilisit saman tien eläimillä testaamatonta perus-Erisania ainakin kasvojenpuhdistukseen?

Tänään muuten tuli Radio Suomesta suomen kieli -ilta. Kävi mielessä, että soittaisinko sinne silmänaluksista, mutta enpä sitten soittanut :D

PS. Linkitin blogisi omassa blogissani. Jos haluat linkin pois, huikkaa asiasta niin poistan linkin.

Elegia kirjoitti...

Minulle tulee luufinni (kutsun itse niitä talipalloiksi – en tiedä miksi, mutta en aiemmin tiennyt että ne on luufinneja ennen kuin katsoin linkityksesi kuvat) toisinaan silmäluomeen. Se viipyy siinä muutaman viikon ja katoaa sitten itsekseen. Se on sellainen valkoinen luufinni. En tiennyt, että niitä saa sorkkia nuppineulalla: ehkä ensi kerralla sorkin :D

Eräs hyvä merkki on Avene – sitä saa Suomesta ainakin joistakin Apteekeista.
http://www.avene.co.uk/
Itse käytin sitä ennen kuin aloin käyttää Dead Sea premier –voiteita. Niiden avulla iho on muuten pysynyt tosi heleänä jopa talvella, jolloin ihoni tuppaa yleensä kuivahtamaan. Avenen silmävoidetta käytän silti nykyäänkin.

Ja minulle kävi aina ennen noin: aina kun löysin jonkun tuotteen, joka sopi minulle kuin korkki pulloon, sen valmistaminen lopetettiinkin. Näin on käynyt myös monien meikkien kanssa. Eli ymmärrän erityisen hyvin tätä ongelmaa ja ihan sama onko se päässä vai sen sisällä :D :D

Anonyymi kirjoitti...

Olen kyllä mies, mutta kasvojenhoito kiinnostaa minuakin. Teen itse seoksia oliiviöljystä sekä alfalipoiinihaposta. Laitan seokseen noin 0.1 dl oliiviöljyä sekä 1,2 grammaa alfalipoiinihappoa, ja kuumennan seoksen kevyesti, jolloin epäpuhtaudet (magesiumstearaatti, riisijauhe) hyytelöityvät pohjalle, ja ne voi poimia lusikalla pois. Jäljelle jäävä seos on puhdasta lipoiinihappoa ja oliiviöljyä, joka voidellaan naamaan, ja se alkaa yleensä polttamaan muutaman minuutin (alfalipoiinihappo ei ole mikään vahva happo, vaan ravintolisä), ja punoittamaan. Sitten seuraavana päivänä iho rupeaa yleensä hilseilemään, ja hilseet voi kuoria pois, eli iho uudistuu. Tällä tavalla saa niin rypyt kuin mustapäätkin lopulta pois, ja tummat silmänaluksetkin. Vaatii kuitenkin tietysti monen monta käsittelykertaa, ihon voi pestä puhtaaksi käsittelykertojen välillä. Oliiviöljyssä oleva skvaleeni on hyvä kasvoaineen kuljettaja, sillä se imeytyy hyvin ihoon. Muitakin seoksia voi kokeilla, esim. karnosiinivoidettakin on saatavilla. Mutta kaupalliset voiteet ovat usein liian laihoja seoksia, ja maksavatkin paljon, pitää itse tehdä omansa. Hyviä tuloksia ei saa ilman sivuvaikutuksia, eli se on opittava. Tulokset alfalipoiinihapolla ovat myös oman kokemukseni mukaan pysyviä.

Harjoitustehtäväksi jää miettiä mikä aiheuttaa kasvojen vanhentumista, ja miksi alfalipoiinihappo toimii niin hyvin. (Vastaus ei ole vanheneminen, sillä jatkokysymys tulee olemaan siinä tapauksessa mikä aiheuttaa vanhentumista)

Tiina kirjoitti...

Hdcanis, se on hyvä, jos epätytöillä on hyvä iho käsissä. :)
Ja muuallakin. Mulle on ihan tosi paha paikka, jos jalkapohjien iho on huonosti hoidettu. Yäks.

Acata, kielikorvamme ovat samanlaiset. Vaikka kielitoimisto sanoisi kuinka, että silmänalukset on oikein, niin typerältä se silti kuulostaa. :D
Kiitos vinkistä!

Mie, varovasti sen neulan kanssa sitten silmien läheisyydessä. :)

Sandra, juu, totta, ne eläinkokeet...
En siis ole käyttänyt perus-l'Orealia kuin nyt, kun menivät lopettamaan sen mitä olin tottunut käyttämään. Ja tämän perus-l'Orealin myötä näpyt ovat lisääntyneet, joten en tiedä, uskallanko lähteä kokeilemaan enää uusia perustuotteita. Mutta, katsellaan ja kuulostellaan.
Ja linkitä ihmeessä, jos haluat. Kiitos vaan siitä. :)

Elegia, joo, mäkään en itseasiassa tiennyt, että ne on luufinnejä, vaan kutsun niitä aina miliumeiksi. On se nätimpi nimitys kuitenkin. :D
Mulla ei iho kauheasti kuivu, vaan ongelma taitaa olla enemmän päinvastainen. Tai en mä tiedä mistä näpyt johtuu. No, tuota Avenea voisi kuitenkin koittaa, kiitti vinkistä! :)

Anonyymi, nuo kuulostaa jo melkoisilta hoocee-ohjeilta. Kasvojen kirvely... Ihokerrokset kuoriutuvat pois... :D Voi olla, että tuo on hyvin tehokas konsti, mutta kuulostaa enemmän miehen iholle sopivalta.

ill. kirjoitti...

tähän kysymykseen vois niin helposti vastata: ei mitenkään. :P

kaikki on kokeiltu, vaihdettava on päivittäin jos haluaa parhaan tuloksen, kolmea kuukautta pitempään ei saa käyttää säännöllisesti yhtä tuotetta. huonoista = halvoista tuotteista iho menee ruvelle aivan täysin jolloin auttaa ensiapuna hydrocortisoni ja jatkohoitona aqualan plussaan sekotettu teepuuöljy. jälkimmäistä käytän aina jos ihoon tulee mitä tahansa ihottumaa (johtuvat yleensä väärästä rasvasta väärässä tilanteessa = säällä, seurassa, sateessa, hikoillessa...). teepuuöljy myös sellaisenaan auttaa desinfioimaan mutta se myös kuivattaa ihoa. ja monet eivät pidä sen tuoks- hajusta. teepuuöljyä voi sekottaa mihin tahansa perusrasvaan rasvaprosentista riippumatta sen mukaan mitä oma iho tarvitsee.

sain teininä iholääkäriltä jotain aivan kamalaa voidetta mikä poltti ja sattui aina kun sitä läimäisi naamaansa, ja naama jäi punaiseksi ja rupiseksi siitä huolimatta ja alkoi kutista sietämättömästi kun rasva kuivui. vaihdoin johonkin mummorasvaan jossa oli e-vitamiinia ja joka auttoi hetken. aqualan L oli pitkään henkeni pelastus mutta tällä hetkellä no-go. kotona on puteleita puteleitten perään mutta useimmiten paras apu löytyy apteekista. viimeksi sinne upposi vähän reilu 40 euroa kahteen rasvaan. mutta ovat kuin silkkiä iholla. hintansa väärtit koska jos iho on huonossa kunnossa olen tosi ärtyisä ja huonoa seuraa. tai masentunut ja huonoa seuraa. inhoan kuumaa kesää koska hiki valuu pitkin naamaa, se on punainen ja rasva haihtuu kun joutuu pyyhkimään hihaan koko ajan. sitten kotona illalla pesulle heti ja jotain muuta rasvaa. samoin keväällä ja kesällä ulos vain kevyitä ja mielellään mattapintaisia, talvella voi pakkasella ottaa jopa jotain Nivean tököttiä. Vichyllä oli ennen muinoin lempirasvani, mutta se lopetettiin ja tilalle tuli samalta haiseva mutta kauhean paksu mössö. sitä laittasin vasta kun on -30 ja kunnon tuuli. ja sit kun menee kauppaan niin se valuu valkoisina noroina naamalta kaulahuiviin. ><

heleä tämä iho on vain heti suolalla pesun jälkeen ja kun siihen on hieronut jotain kevyttä ja rauhottavaa. mutta annas kun ryhdyt puuhiin niin jo valuu sekin tällä kelillä.

niin, ja vielä vinkki japanilaiselta TV-kanavalta: jos silmien alle kerääntyy vettä kannattaa silmänympäryksiä hieroa alhaalta ylöspäin, siis nenänvartta ylös, silmäluomen päältä ja silmäkulmasta alas, ja sitä jonkin aikaa. olen tehnyt sitä nyt jotain 5 päivää vaikkei kerrykään ja silmänympärys tuntuu sen jälkeen aina paljon virkeämmältä.

ja nyt tiedän viimein mitä ne kaksi ihme pattia leuassa ovat. thanks. harmi ettei täältä löydy neulan neulaa. mistähän sellasia injektioneuloja sais, siis tarpeeksi paksuja?

minh kirjoitti...

Tummat silmänaluset on ja pysyy, jos sellaiset on sattunut saamaan. Sama juttu esmes silmäpussien kanssa. Mullahan on siis kamalat silmäpussit ja se on ihan geneettistä, joskin vähän voin vaikuttaa niiden kokoon juomalla runsaammin vettä ja vähemmän kaljaa.

Mulla on aina ollut hyvä iho, siis suhteellisen. Ei finnejä kuin satunnaisesti yksi tai kaksi vuodessa, ei ihottumia tms. Mutta koska olen pisamainen, on nyt neljänkympin tienoilla ilmestynyt maksaläiskien vaara ja ne on jotain, mitä EN KESTÄ! Kuulemma maksaläiskiinkin on jotain aineita olemassa, mutta mun täytyy nykyään suojata naamani auringolta huolellisesti :(

Olin myös kauhean tyytyväinen, kun mulla ei ollut ennen koskaan ryppyjä, päinvastoin kuin siskollani, jolla on aikamoiset naururypyt, vaikka muuten tosi hyvä iho. Sitten, kahdessa vuodessa naamani tuli täyteen ryppyjä ja nykyään näytän rusinalta kun hymyilen :(

Sähän olet jotain 30v., vai? Vielä ei kannata huolehtia ryppy- tai rupsahdusasioista, se tapahtuu vasta lähempänä neljääkymppiä :)
-minh-

Tiina kirjoitti...

Mä en ole koskaan (vielä) osannut huolehtia rypyistä. Luotan siihen, että niitä ei pahasti tule, koska äidilläni ei juuri ole eikä äidinäidilläkän ollut. Ja jos tuleekin, niin so what. Kertovat vain elämästä. :) Mutta voi olla, että ääni muuttuu sitten nelikymppisenä (mikä kylläkin lähestyy kovaa vauhtia!!!) jos naama napsahtaa rusinaksi. Mutta rypyt voivat olla kauniitakin!

Tummista silmänalusista olen kyllä tullut siihen tulokseen, ettei niihin auta mikään. Täytyy vaan tyytyä peittelemään. ;)