8. helmikuuta 2012

I could be wrong, I could be right


Metallica ja Madonna tulevat ensi kesänä Suomeen. Taas. Eivät tokikaan yhdessä. Mutta kansa sekoaa ja ryntää ostamaan liput keikoille. Olen tästä avautunut ennnenkin, mutta siinä on kaksi instituutiota, joiden suosiota en ole koskaan ymmärtänyt.

Madonna on viisikymppinen nainen, joka kiemurtelee alusvaatteissa ja jonka musiikki ei ole vuosiin enää oikeastaan ollut musiikkia. Metallica taas... No, Metallica tekee ylipitkiä kappaleita, jotka kaikki kuulostavat suunnilleen samalta. Metallica on itse asiassa tehnyt tasan yhden hyvän kappaleen uransa aikana. Molemmilla on rahaa niin etteivät paskalle taivu ja jengi suoltaa sitä heille lisää ihan järkyttävän kalliiden keikkalippujen muodossa. Sekä Madonna että Metallica tekevät tahoillaan omanlaistaan junttimusiikkia (Madonna naisjunttimusiikkia ja Metallica miesjunttimusiikkia), ja niitähän maailmassa riittää. Siis juntteja.

Kolmas, jota en ymmärrä, on tämä Sauli Niinistö. Kun se on niin komea! Naiset näkevät Saulista romanttisia unia! Siis Saulihan on Batmanin Jokeri tai Ahmed Ahne tai Mr Burns. Katsokaa nyt vaikka tuota jutun kuvitustakin.

Voi mitä houkkia!

28 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Kuvitelisin, että aika monelta menee hermot, kun Madonna ja Björk esiintyy samana päivänä! Itellä olis vaikea valita, jos olisin menossa. Mutta vierastan vähän noita isoja konsertteja. Flowssa kävin kun oli Grace Jones mut siihen oonkin ihan retkussa. Madonnasta ja Björkistä tykkään ihan vain normaalisti.

Suurista staroista jatkaakseni

ai mut kuka ei kuulu joukkoon: Sale ei kuulu joukkoon. Eittämättä vastenmielinen otus. En tajua Jenniä.

Elegia kirjoitti...

Itse diggailin Metallicaa teininä. Minusta biisit ainakin noilla vanhoilla levyillä oli ihan yhtä paljon erilaisia kuin muillakin bändeillä. :D

Uudempaa tuotantoa en ole kuunnellut, mutta tykkään kyllä noista vanhoista levyistä. Voisikin pitkästä aikaa kuunnella!

Mitä tulee Niinistöön, niin ihan hyvinhän gubbe on säilynyt. onhan hän kuitenkin 6kybänen. Kelpais varmaan mulle, jos olisin ite samanikäinen tai muuten kallellaan vanhempiin miehiin. Vaan en ole :)

Tiina kirjoitti...

Zepa, ajattelin ensiksi, että toi hermojen meneminen tarkoitti jotain ihan päinvastaista, mutta ai sä tykkäsitkin niistä molemmista.
Makuja on monia, kuten myös ilmeisesti tässä Niinistön tapauksessa. En sano, että hän on vastenmielinen (vaikka ehkä omalta kohdaltani niin ajattelisinkin), mutta en myöskään ymmärrä sitä komeuden näkemistä.

Elegia, joo, mäkin tykkäsin Metallicasta joskus 13-vuotiaana. Sen ajan tuotanto olikin parempaa kuin nykyinen, joskaan en nykyisin enää sitäkään kuuntelisi.
Ja kuten sanottua, makuja on monia. Itse lähtisin lataamoon, jos näkisin Niinistöstä romanttisia unia. Vaikka olisin kuusikymppinen nainen. Mun isänikin on 6kybänen eikä näytä kyllä ainakaan päivääkään Niinistöä vanhemmalta, joten en osaa oikein pitää Niinistöä mitenkään erityisen hyvin säilyneenä.

Elegia kirjoitti...

Mut mähän olenkin juntti! :D

Ofelia kirjoitti...

Voi yrjötys! Oliko mun pakko mennä kattoo se Sauli-linkki!! *itkee* Siis hyi olkoon. Mä en oo IKINÄ tajunnut miten se voi jonkun mielestä olla charmikas, ja että seksiunia?! :-O Vanhemmat miehet on mun makuun (ei silti ihan noin vanhat) mut en koskis Niinistöä tikullakaan ja vaikka maksettas. Ja ei, tämä ei liity vain siihen että se on KOKOOMUSLAINEN. :D

Mun isä on syntynyt -49 ja näyttää kyllä paremmalta...

Jenni muuten näytti mun mielestä joku pv sit olleessa lööpissä vähän Tellervo Koivistolta. :)

Mymskä kirjoitti...

Mä en tajua mitään noista kolmesta. Repesin, kun avasin tuon linkin.

Tiina kirjoitti...

Elegia, juntti and proud of it! ;)
(Joo, en mä toki tarkoittanut, että kaikki on juntteja, jotka kuuntelee Metallicaa tai Madonnaa, mutta ne on sellaista valtavirtamusiikkia kuitenkin. Hipsterit kuuntelee niitä sitten ironisesti.)

Ofelia, joku muukin tässä hiljan sanoi, että Jenni näyttää Tellervolta. Tellervo on kyllä ihan näyttävä nainen, että sitä ei pidä ottaa epäkohteliaisuutena.
Joo, en mäkään tajua. Mun mielestä tää ei ole edes ikäkysymys, koska Sauli on näyttänyt kuvien mukaan lapsenakin ihan samalta kuin tänä päivänä.

Ja siis mun tarkoitus ei ole nyt morkata kenenkään ulkonäköä. En vaan ymmärrä näitä muutamaa juttua, joiden perässä iso osa kansasta tuntuu menevän.

Tiina kirjoitti...

Mymskä, ollaan yhdessä tajuamatta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Metallica on vähän niin ja näin. Mustasta albumista alkoi alamäki. Sekin on jo vähän aikaisempia huonompi. (Aika kaupallista ja tuotettua - ilmankos se poppikansaan upposi.) Sen jälkeen ei sitten mitään kuuntelemisen arvoista bändiltä oikein ole tullutkaan.

Tomi kirjoitti...

Madonnaa saatan ehkä lähteä taas katsomaan, kun tulee pohjoisesta kavereita käymään sen vuoksi. Metallica jäänee vieläkin näkemättä, en jaksa hirveästi 80-luvun jälkeen tulleita levyjä.

Niinistö tuo itselle mieleen enemmän Batmanin Two-Facen. Tai Lauri Tähkän.

Kirsikka kirjoitti...

Mr. Burns!!! Mä jo mietinkin, miksi Sale on niin tutun näköinen. Oon muuten kerran nähnyt "romanttista" unta Nicolas Sarkozysta, siihen rajoittuu mun valtionpäämiesunet. Ja oli muuten pieni sokki herätä sen unen jälkeen, ihme että uskalsin enää mennä ikinä nukkumaan...

Ja kiva, taas pitää paeta vuorille kun Madonna tulee. Hermo meni siitä edellisestäkin hysteriasta.

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Apua, rupes ihan hervottomasti naurattamaan toi Sauli, makuja on monia ja ihan kiva, että jotkut tykkää, Sauli vaan ei oo kyllä yhtään mun miestyyppiä. Ikänsä puolesta ei nyt olis mitenkään mahdoton, mutta muuten. ;)

Metallica ei oo koskaan kuulunut omiin suosikkeihin. Madonnan musiikkikaan ei läheskään aina iske, mutta jotain sielun sympatiaa tunnen Madonnaa kohtaan, koska meillä on ikäeroa vain muutama kuukausi ja ollaan molemmat saman pituisia, tai oikeastaan lyhyisiä. Joten jos joku pitää Madonnaa liian vanhana johonkin, niin varmaan sitte minäkin olisin liian vanha johonkin.

Jos olisin rocktähti, niin varmasti jatkaisin uraani hautaan asti.;)

Tiina kirjoitti...

Anonyymi on jäljillä.

Tomi, Lauri Tähkä onkin ihan uusi vertaus! Ja Batmanin roolihahmoja en näemmä tunne riittävän hyvin.
Ilmeisesti Metallican 80-luvun jälkeiset levyt on vähän niin kuin iltapäivälehdet. Kukaan ei niistä myönnä tykkäävänsä, mutta silti ne myy.

Kirsikka :D :D :D Tikahdun tolle Sarkozylle. Teidän pituusero olisi varmaan ihan kiva!

Itkupilli, no se on kyllä ihan totta, että kukaan ei ole koskaan liian vanha rokkaamaan (tai poppaamaan, mitä se Madonna kai enemmän tekee). Kritisoin alusvaatteissa kierimistä videoilla ja esiintymislavalla, mutta toisaalta kritisoin sitä kyllä ihan kaiken ikäisillä naisartisteilla. Jotenkin Madonnan tapauksessa tulee tunne, että vähän on nyt hätäännytty, että jäädään nuorten naisten jalkoihin, niin on pitänyt ruveta pukeutumaan (eli riisuuntumaan) samalla tavalla.
Ja kyllähän se vähissä vaatteissa kekkulointi alkaa näyttää groteskimmalta mitä enemmän ikää tulee lisää, vaikka Madonna onkin timmissä kuosissa.

-kummitus- kirjoitti...

Minä muuten tykkään Mökallikasta. Olen nähnyt bändin useasti uransa varrella, eka levyt ovat parempia, uusimpia en oikein jaksa kuunnella. Mutta keikat ovat aina olleet hyviä. Siksipä keikalle jälleen! Ja onhan siellä Machine Headkin.

Madonna on outo lintu. Emmää ymmärrä. Etenkään sen jälkeen kun satuin katsomaan jonkun dokumentin tädistä ja se oli jotekin inhottava ja ilkeä kaikille.

Sauli. Uuh. En taida sanoa mitään. Mutta ei ole pakko. Vaikeneminen kultaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tiina, rakastan tätä postausta. Asia on just eikä melkein niin kuin sanot, kaikkien kolmen kohdalla. Kiitos!

Lupus kirjoitti...

Mutta... Metallicalla alkaa paniikkinappula kuumottaa. Soittavat keikalla koko black albumin kosiskellakseen taas fanejaan näiden viimeaikaisten kokeilujensa jälkeen. Silti tämä annettu laatutakuu ei tunnu riittävän, koska lippuja on vieläkin jäljellä.

Mun mielestä vanha tuotanto on edelleen laatua, vaikkei se olekaan enää sitä, mitä päivittäin kuuntelee. Ja siellä on musta myös aika erilaista kamaa. Oikeestaan harvalla bändillä on urallaan tullut niin paljon erilaista matskua kun metallicalla. Lisäks oon siitä sairas hemmo, että omalla oudolla tavallani tykkään jopa siitä lulusta pieninä annoksina. Ylistetty olkoon messias!

Onhan ne sellasia kehäraakkeja kyllä vähän, kaikki kolme. Loppukaneetiksi voinkin sanoa, että paras ja ainoa oikea kehäraakki on Mickey Rourke. :D

Elegia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Elegia kirjoitti...

Kylläpä Lupus juttelee fiksuja Metallicasta, ajattelen samoin. Keikalle en menisi, mutten helpolla mene muidenkaan keikoille (viimeks tais olla Rammsteinin keikka, jossa kävin joskus sata vuotta sitten, mut sekin on varmaan sellasta valtavirtamusaa, jota vaan juntit kuuntelee ;-).

Edellinen poistettu kommentti oli minun - siihen tulo ajatustypo, joten korjasin =)

Tiina kirjoitti...

Kummitus, mä olen kerran nähnyt Machine Headin livenä, mutta koska en ylipäänsä ole mikään valtava metallidiggari, niin se on vähän liian hooceetä mulle. Ekan kerran tosin näin siellä keikalla livenä sellaisen oikein kunnon circle pitin ja se oli kyllä sairaan siistiä!
Ja joo, saat pitää mielipiteesi Saulista, ei oo pakko kertoo. ;)

Anonyymi, kiitos tästä rakkaudesta!

Lupus, joo, no musta on ylipäänsä tyhmää, jos festariliput myydään päivässä loppuun, mutta eipä tuota Sonisphereä nykyisin kai oikein voi festariksi sanoakaan vaan lähinnä Metallican konsertiksi.
Mä en kyllä kuule sitä erilaisuutta Metallican tuotannossa, jos nyt ei tätä viimeisintä taiteellista kokeilua lasketa mukaan.
Mutta makuja on monia ja omassa blogissani kirjoitan lähinnä omasta maustani. Vakuutella saa, mutta mieltäni en muuta. ;)

Elegia, jaa että heti oli fiksua, kun oli samaa mieltä sun kanssasi? ;)
Täällä ei muuten kukaan ole sanonut, että vain juntit kuuntelisi Metallicaa tai Rammsteinia tai mitä ikinä. Juuri tuolla yllä pääsin sanomasta, että sitä nimenomaan en tarkoittanut.
Valtavirtaisuuden monesti huomaa siitä, jos mulla esim. on kavereita, jotka ei todellakaan kuuntele mitään poppia rankempaa, mutta sitten ne innostuu ihan sikana jostain... no, vaikka just Rammsteinista. Mutta ei valtavirtamusiikki silti välttämättä ole pelkästään paha asia. Kyllä mä itsekin kuuntelen jotain valtavirtaista, mutta en Metallicaa enkä Madonnaa.

Elegia kirjoitti...

No tottakai se on fiksua, osasi esittää asiansa paremmin kuin minä. Ja olen samaa mieltä hänen kanssaan. Yleensäkin mielipiteet, joissa ei jaotella sitä, kuka on juntti, ovat fiksumpia kuin ne, joissa niin sanotaan. Ihan sama tarkoittaako sitä vai ei. Minusta sellainen on lähes aina itsensä korostamista tavalla tai toisella. Minulla ei sellaiseen ole tarvetta. :)

Tiina kirjoitti...

Just. Se, että sanoin Metallicaa ja Madonnaa junttimusiikiksi, ei minun mielestäni ole itseni korostamista millään tavalla. Itsekin kuuntelen satunnaisesti esim. Kotiteollisuutta ja se jos mikä on junttimusiikkia. Mutta jos sä haluat nyt laittaa mut tuollaiseen lokeroon, niin be my guest.

Elegia kirjoitti...

Kyllä tuosta "niitähän maailmassa riittää. Siis juntteja." irroittamatta kontekstista saa sellaisen kuvan. Pahoittelut, jos tulkitsin väärin.

Muutenkaan kaikkea ei tarvitse aina ymmärtää, mutta kai sitä voi suvaita... Tai sit ei. :)

Anyway, anteeksi jos tulkitsin väärin. Ja tarkoitan tätä todella.

Tiina kirjoitti...

Kirjoitus oli kyllä ihan tarkoituksella provosoiva. Eihän tässä touhussa olisi mitään hauskaa, jos koko ajan yrittäisi olla kauhean diplomaattinen.

Se taas on toisaalta lukijan korvien välissä, jos automaattisesti olettaa, että juntti tai valtavirta on puhtaasti negatiivisia tai jotenkin loukkaavia ilmauksia.

Elegia kirjoitti...

Joo, olet aivan oikeassa. Mulla oli antenni vinossa.

Tiina kirjoitti...

Ei täälläkään päässä tuo lähetin aina toimi ihan niin täydellisesti kuin toivoisin. ;)

(Nää mun kirjoitukset on yleensä sellaisia parissa minuutissa kirjoitettuja aivo-oksennuksia. Jälki olisi varmasti laadukkaampaa, jos viilaisin tekstiä edes hetken, mutta sitten siinä monesti käy niin, että jätän julkaisematta kokonaan.)

Lupus kirjoitti...

No siis siitä metallican repertuaarista:
Jos nyt peräkkäin kuuntelee jonkun biisin kill em allilta, ride the lightningilta, black albumilta, loadilta st. Angerilta, death magneticilta ja lululta niin musta niissä kyllä on eroa aika paljon. Debyytti on ihan puhdasta autotalli thrashiä. Seuraavilla kolmella on mukaan tullut swengaavat riffit melodisuutta ja lyriikat. Black album oli lähes poppista. Loadilla oli taas ihan uus soundi, vaikka näitä loAdeja en ole juuri kuunnellut. Anger perustuu hetfieldin henkiläkohtaiseen sielunelämään terapiajakson aikana, mikä kuulu lyriikoissa, mutta myös biisien jonkinlaisessa rujoudessa. Death magnetic oli sitten taas popimpaa. Sanoisko, että Sellasta radio rockia. Lulusta nyt ei tarvinne sanoa mitään. Paitsi, että ihmiset odotti sen olevan merallicaa, vaikka se oli ihan oma projektinsa.

Ei mun tarvii tätä Tiinalle todistella, koska asia on musiikillinen fakta, eikä mielipidekysymys :D Mutta toki ihmisellä on oikeus olla väärässä, jos haluaa. : P

Tiina kirjoitti...

Tokihan mä uskon, että ne levyt on erilaisia, mutta että erilaisempaa kuin yleisesti ottaen muiden yhtyeiden tuotannot, niin sitä en allekirjoita. Voisin mainita nopeasti montakin bändiä Nirvanasta Toolin kautta Incubusiin, joiden levytyskirjo on vähintään yhtä monenkirjavaa. Monet vaan on syystä tai toisesta tehneet vähemmän levyjä kuin Metallica. Paitsi Kari Peitsamo.
Että siinä mielessä nää on kyllä makuasioita eikä faktoja, koska kukin näkee asiat aina omaa kantaansa paremmin tukevalla tavalla.
Ja se laadukkuus varsinkin on makuasia. :)

Lupus kirjoitti...

Höpö höpö. Kyllä mä näen aina asiat täysin objektiivisesti. =)