12. helmikuuta 2012

You woke up this morning, got yourself a gun

Sunnuntaiklassikoissa on tänään teemana televisio-ohjelmista tutut musiikit. Pakkohan tähän oli osallistua!

Lapsena ehdoton suosikkini oli Dallasin alkutunnari. Valitettavasti tuotantoyhtiö on ilmeisesti niin pihi mestariteoksestaan, ettei sitä saanut upottaa tänne blogin puolelle.

Yksi parhaita televisio sarjoja ikinä oli NYPD Blue, jonka alkumusiikki tosin ei ole kovin erikoinen.

Ehkä paras missään televisio-ohjelmassa koskaan ollut alku löytyy kuitenkin Sopranosista:





Tein tämän postauksen tietoisesti ennen kuin katsoin muiden musiikkeja, koska en halunnut saada vaikutteita. Pahoittelut siis, jos tuli samoja.

17 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Ihan miellyttävä tunnari, sopii ns. mafiasarjaan. En ole tosin Sopranosia katsonut, mutta jokin mielikuva minulla kyseisestä sarjasta on (voi olla tosin ihan vääräkin).

SusuPetal kirjoitti...

Tämä on makea, ja niin oli Sopranoskin. Kiitos.

Tiina kirjoitti...

Elegia, ihan oikeassa mielikuvassa olet. :)

SusuPetal, niin minustakin. :)

Zepa kirjoitti...

Sopranosin musat on kyl hienot - jos ei kuule liikaa. Vuoden alussa katoin nauhoilta melkein kaikki S-jaksot ja kyl huolellisesti kelasin kaikki alkutekstit yli, ei sitä jaksa kymmeniä kertoja kuitenkaan...

Mul ei ole ollut tv-ohjelmia niin pitkään aikaan että muistaisin enää mitään.

Ari kirjoitti...

Sopranosia en katsonut koskaan, ja musiikkikin jää hieman keskiverto biisiksi

Tuima kirjoitti...

Ilmeisesti katson tosi vähän TV:tä nykyisin, en ole katsonut Sopranosiakaan kuin pätkän sieltä täältä eikä sarjan musiikki ole edes ajatuksena tuttua. Äkkipäätä en tätä edes osaisi yhdistää mihinkään TV-sarjaan. Mutta hui, Dallas oli tuttu!

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Mä en oo Sopranosia katsonut, mutta tää tunnari sytyttää kyllä. Cool. :)

Dallas on sitten toinen juttu, eli tosi tuttu. ;)

lepis kirjoitti...

Tässä on biisi, jota jaksaa kuunnella kerta toisensa jälkeen. Sopranosien tunnari oli myös mielessäin tälle päivälle. Sillä sen shown musiikillinen anti oli myös aivan omaa luokkaansa. Samaa trendiä kuin Miami Vice aikoinaan. Eli ohjelmaa katsellessa odotti mitä biisejä mahtaakaan tulla.

Tiina kirjoitti...

Zepa, no joo, kymmeniä kertoja peräjälkeen voi olla kyllä vähän liikaa. :D

Ari, makuja on niin monia. En tosin osaa sanoa miten suhtautuisin tähän kappaleeseen ilman ko. sarjaa.

Tuima, Sopranosia ei taida nykyisin enää edes tulla, mutta et ole ainut tietämäni ihminen, jolle tuo musiikki on outo. :)

Itkupilli, Dallasin alkumusiikki oli kyllä ihan viikon multihuipennus lapsena. :)
Sopranosin biisi on yhtä cool kuin itse sarjakin.

Lepis, mulla on viime uusintakierrokselta koko joukko Sopranoseja vielä digiboksilla katsottavana. Pitäisikin taas ruveta ja samalla kiinnittää huomiota siihen muuhunkin musiikilliseen antiin. :)

timbuktun koirut kirjoitti...

Taas sarja, jota ei olla nähty. Mutta tää musa on kyllä huikea balladi, huippulyriikat. Happohousea talon täydeltä. Kajarit täysillä aavikolla. Kiitos tästä.
Ps liikkis kissille silityksiä!

Bemary kirjoitti...

NYPD Blue. Ei sais muistuttaa... Tulee parku, ku muistelee sitä uskomattoman hienoa sarjaa. Ehottomasti paras tai vähintään TOP 2:ssa mulla. Toinen vastaava on ER eli Teho-osasto. En osaa päättää näiden välillä paremmuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi parhaimpia ikinä on Hills Street Blues.

Missäs Ylen ohjelmassa olikaan tunnarina Finntrollin Asfågelns död?

Tiina kirjoitti...

Timbuktun koirut, maailmassa on niin paljon sarjoja, ettei kaikkia voi nähdä millään. :)

Bemary, itse en ole Teho-osastoa katsonut, koska siinä on liian ällöjä juttuja minulle. Se sarja on kuitenkin tullut uusintana ja uusinnan uusinta ja löytyy myös dvd:ltä, toisin kuin NYPD Blue. :( NYPD:stä minulla on neljä ensimmäistä tuotantokautta dvd:llä ja loppuja ei koskaan ole ilmestynytkään.

Anonyymi, kuuntelin tuon Finntrollin kappaleen, mutta se ei sanonut mitään. Google ei myöskään heti suoraan kertonut vastausta.

Kielikepponen kirjoitti...

Tuolta voi katsoa koko nypdin. Kaikki jaksot. Jos jaksaa,

http://watchseries.eu/serie/nypd_blue

Lisää katsottavaa löytyy kun painaa Series-nappia vasemmassa yläkulmassa.

Tulipa katsottua NYPD-pilottikin kun sitä en aikoinaan nähnyt.

Tiina kirjoitti...

Oh! Oh! Ai niin kuin for real?!!!??? Voiko tämmöistä ollakaan? Tuntuu liian hyvältä ollakseen totta!
Tuhannet kiitokset sinulle, teit minusta hyvin onnellisen naisen! :)

DorianK kirjoitti...

Ilahduttavan omaperäisiä kappaleita mainitsit. Itselle kun tuli heti ekana mieleen Miami Vice, MacGyver, Knight Rider jne. Tosin NYPD toi mieleen Hill Street Bluesin, jonka tunnari on myös klassikko. Joku tuttu jokin aika sitten hehkutti, kuinka The Equalizerin intro oli paras ikinä, ja onhan siinäkin jotain aika tehokasta. Ja YouTubeen eksyttyäni kuuntelin myös monet muut läpi. Mutta kieltämättä nuo 80-luvun kappaleet kuulostavat nykyään aika... no, jopa vaivaannuttavilta.

Tuo Sopranos-tunnari saikin sitten pohtimaan, mitä hyviä kipaleita nykyään sarjoissa pyörii. Housen alkukipale on aika hyvä, tosin siinä on melko suoraa Massive Attack -lainaa. Millenniumin tunnarista tykkäsin myös, tosin sehän ei olekaan pyörinyt enää vuosiin.

Tämän hetken ykkössuosikki lienee kuitenkin True Blood. (Mihin tosin saattaa liittyä myös jonkin verran introssa käytetty kuvasto.)

Tiina kirjoitti...

Joo, mä tykkään kanssa True Bloodin alusta, tosin siinä varmaan se visuaalinen puoli tekee aika ison vaikutuksen. Musiikillisesti tää Sopranosin alku on parempi.

Joskus 90-luvulla Frendien alkumusiikki oli tosi hyvä, mutta se on niin kuultu, ettei se oikein enää sykähdytä.

Nykypäivän sarjojen alkumusiikkeja ei kyllä oikein enää muistakaan. Onkohan ne jotenkin mitäänsanomattomampia kuin 80-luvulla?