26. helmikuuta 2012

Hyvä musiikki, parempi mieli

Oletteko seuranneet televisiosta (tai netistä tai vaikka kristallipallosta) Voice of Finlandia? Joo? Mitäs tykkäätte? Eikö vain olekin ainakin sata kertaa parempi formaatti kuin se väsynyt Idols, jonka pääasia tuntuu välillä olevan Heikki Paasosen ja Nina Heralan (vai mikä Backman se nykyisin on) ruutuaika? Heikki kävisi kyllä Suomen Ryan Seacrestista, mutta Ninan voisi heivata ohjelmasta jonnekin tosi kauas. Sitä paitsi Idolsin parhaatkin laulajat kuulostavat keskinkertaisilta Voice of Finlandin tasoon verrattuna. Ainoa VoF:ssa ärsyttävä elementti on se Lauri Tähkä, mutta annetaan sen nyt olla...

Tiedättehän te ketä teidän tulee kannattaa Voice of Finlandissa? Kuka on suurin ja kaunein ja paras? No tietysti Mikko Herranen. Ei hitsi, sillä äänellä Mikon pitäisi olla jo jotain paljon enemmän. Henkilökohtaisesti tämä koskettaa minua tietysti siksi, että Mikon äänessä on samaa vivahdetta kuin suurista suurimman rockrakkauteni Layne Staleyn äänessä. Sitä paitsi olen jo vuonna 2008 kehunut Herrasen ääntä ja tykännyt hänestä täällä blogissa. Tsekkaa jos et usko. (Katso kuva!)

Oli näistä laulukilpailuformaateista mitä mieltä tahansa, niin Voice of Finlandia arvostan ihan pelkästään siitä syystä, että siinä on mukana niin tasokkaita laulajia. Muitakin kuin Mikko Herranen. Toivottavasti monelle noista kilpailijoista avautuu paljon uusia mahdollisuuksia ohjelman myötä.

Loppuun isken videon Mikko Herrasen bändiltä Rustilta, vaikka henk.koht. en Duran Duranista välitäkään.


12 kommenttia:

Neo kirjoitti...

Uff. En kyllä tiiä mistä sä puhut (VoF?), mutta äänen mä voin kuulla tosta videolta. :D

Paljon parempi kuin Lauri Tähkä. ;)

Bemary kirjoitti...

"Sitä paitsi Idolsin parhaatkin laulajat kuulostavat keskinkertaisilta Voice of Finlandin tasoon verrattuna." Tismalleen näin. VoF:issa ite asiassa huonoinkin laulaja on parempi, mitä Idolsin paras, jos multa kysytään, ja tyypit saavat olla aitoja eikä heitä tungeta väkisin johonkin tiettyyn muottiin (ainakaan tähän mennessä ei oo tungettu). Noiden juttujen takia ei jaksa tuota vanhempaa formaattia enää katellakaan.

Tiina kirjoitti...

Niin, VoF oli siis lyhenne Voice of Finlandista. Kuten varmaan tajusitkin. Se on siis televisio-ohjelma.
Ja Tähkä on siis yksi "tähtiohjaajista" (vai mikä se termi oli) siinä ohjelmassa.

Bemary, on kyllä todellakin. Välillä kun niitä Idolsin karsintoja katsoi, niin ei vaan voinut käsittää, miten niin kehnosti laulava voi päästä jatkoon. Mutta ilmeisesti siihen ohjelmaan hakeutuu vain tietyn tyyppiset ihmiset.

Neo kirjoitti...

Siihen lienee syytä sitten myös tutustua, vaikka Idols ei ole ensimmäisen vuoden jälkeen jaksanut enää ihmeemmin kiinnostaa. :)

Tiina kirjoitti...

Joo, kyllä kannattaa. Paljon Idolsia kiinnostavampi!
Tosin se on nyt jo aika hyvässä vaiheessa, eli alkukarsinnat on jo suoritettu ja nyt pudotellaan toisella kierroksella porukkaa pois, mutta eiköhän se vielä jatku jakson jos toisenkin. :)

lepis kirjoitti...

Joo, Idolsia katsoin joskus silloin vuosia sitten kun se alkoi. Tämä Voice of Finland kolahti heti. Siinä on paljon hyviä ominaisuuksia ja erityisesti pidän siitä että heidän annetaan laulaa.

Good stuff!

piia kirjoitti...

I feel you!!

Kirsikka kirjoitti...

VoFin vika on siinä, että ei voi mollata niitä huonoja laulajia. Jatkuva hyvyys on välillä rasittavaa.

Kuin myös Elastinen, jonka silmät kiiluu jokaisen parikymppisen misun kohdalla ja Late, joka sanoo joka toiselle, että "sä tuut voittamaan tän kisan". Elastinen tekee muuten vähän sitä samaa.

Michael Monroe on kyl aika symppis. <3

Tiina kirjoitti...

Lepis, aivan totta turiset!

Piia, thanks!

Kirsikka, no, minusta se ei tässä tapauksessa ole rasittavaa. Idolsissa rasittaa se, että jengi ei osaa laulaa eikä siinä varsinaisesti enää mollatakaan ketään. Eli tylsää.
Enkä kyllä Elastisen silmien kiiluntaa ole yhdistänyt laulajan ikään tai sukupuoleen, minusta se vaan tuntee niin täysillä sen musiikin.
Latesta ja Mikestä ollaan varmasti samaa mieltä. :)

Ompero kirjoitti...

Oi että, olipa kiva löytää täältä Mikko-kehuja! Voin kertoa terveisiä, mies sattuu kuulumaan kaveripiiriini. :) Sen lisäksi, että Mikko on ihan mahtava laulaja, se on myös ihan mahtava tyyppi.
Ja VoF todellakin rökittää Idolsin jotain 100 - 0.

Tiina kirjoitti...

Ompero :)
Kerro ihmeessä terkkuja ja paljon tsemppiä. Pidän peukut ja isovarpaat pystyssä Mikon puolesta!

Elegia kirjoitti...

Jälkiliukkailla taas, mutta ihan pakko kertoa, että minäkin olen koukuttunut kyseiseen sarjaan. Ja siitä tulikin mieleeni, että viime perjantain esitykset on vielä katsomatta.

Että kiitokset Neloselle, että antaa katsella esitykset ja kritiikit kokonaisuudessaan sivuiltaan. Koko ohjelmaa ei voi katsoa eli jää mainokset pois, voi harmi :D