27. heinäkuuta 2012

27. on the road


Klassikko, jota en ole vielä lukenut. Kirjaan perustuva elokuva tulee tänään ensi-iltaan. Ajattelin käydä katsomassa sen ensin ja lukea sitten vasta kirjan, niin ei tule sitä sellaista perinteistä "kirja oli paljon parempi" -pettymystä.

7 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Kirja oli parempi.

Kyllähän se leffakin menetteli, mut ois saanut olla lyhyempi.

Anonyymi kirjoitti...

Kirja on huumaavan hyvä. Huh huh huh huh. Ja melkein kaikki paras populaarikulttuuri on saanut siitä alkusysäyksen, kun nuori poika on lukenut ja ruvennut sitten tekemään itsekin.

Silti menen huomenna katsomaan elokuvankin. Yllätin itseni kuolaamasta, kun näin pääosan esittäjän, vaikka varmaan pitäisi pikemminkin kyynelehtiä Ian Curtis -muisteloissa. Yllätyin myös, miten kerouac hän on, vaikkei tippaakaan Kerouacin näköinen.

Sen tiedän jo etukäteen, että henkilöiden väliset suhteet on leffassa jokseenkin kokonaan hollywoodisoitu. Jos siis sulle jää lälly olo, niin kirja tulee olemaan silkkaa häijyä riemua.

Anonyymi lukijasi (jää odottamaan raporttiasi kummastakin)

Irwis kirjoitti...

Kirja on lukulistalla, ja leffan meinasin mennä minäkin katsomaan tänään - mutta kas kun justiin tulin kyliltä kotiin ja leffa alkaa jo vartin kuluttua... :/

Mutta huomenna tai ihan viimeistään sunnuntaina sitten! :)

Neo kirjoitti...

Hyvä strategia. Kerrothan, jos se myös toimii. Nimim. kyllästynyt kirja oli parempi pettymyksiin

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kirja kannattaa aina lukea ensin. Pitää vaan säätää leffaodotukset tarpeeksi alas.

Jos nimittäin ei lue kirjoja ensin, Taru sormusten herrastakin latistuu pelkäksi Elijah Woodiksi, kilvella skeittailuksi, elottomaksi blondatuiksi hiuksiksi ja irtokorviksi. Magiakin on tällöin pelkkiä huonosti koreografisoituja taisteluita ja dramaattisia kuiskutuksia. Lisäksi sen sijaan että käyttäisit omaa luovuuttasi, katselet päässäsi lopultakin aika huonoja erikoisefektejä milloin mistäkin, örkit ovat noloja (ja väärin) eikä haltioissa ole enää mitään jännittävää. Hobittilakaan ei ole se kirjojen vauras paikka vaan pelkkä hökkelikylä risutaloineen.

Tiina kirjoitti...

Zepa, joo, mä katoin kanssa, että se on yli kaksi tuntia pitkä. Lyhempi on aina kivempi, varsinkin kun toi nyt ei varmaan mikään actionleffa ole.

Anonyymi, kiitos luottamuksesta, nyt mun täytyy muistaa raportoida näistä! :)
Mua vaivaa tossa leffassa etukäteen se, että en kauheasti pidä siitä yhden ilmeen Twilight-näyttelijättärestä, mutta voihan se olla ihan hyvä. Kai...

Irwis, mä mietin, että jos sunnuntaina. Täytyy katsella, miten tää flunssa tästä etenee.

Neo, kerron toki. :)

Anonyymi #2, nyt ei kyllä millään ehdi enää lukea kirjaa ensin. Mutta vaadin kyllä rahani takaisin, jos tuossa on örkkejä ja huonoja erikoisefektejä.

anna arsniva kirjoitti...

Örkit on the Road! :-DDDD