18. heinäkuuta 2012

Ihanat kamalat kengät

Ostin keväällä superalesta aivan ihanat söpöt korkokengät. Ne olivat niin kesäiset kengät, että jäivät keväällä luonnollisesti käyttämättä enkä muistanut niitä oikeastaan ennen kuin tänä aamuna, kun laitoin niihin sopivan puseron päälle. Hätäkiireessä siis tungin nämä korkkaamattomat korkkarit jalkaan ja lähdin töihin. Virhe. Korot ovat korkeat. Ja puuta. Olin kuin Bambi jäällä, etenin hitaasti jalat tutisten. Puolessa välissä matkaa aloin ikävöidä tennareitani. Ja myöhästyin perkele bussista.

Sanotaanko näin, että onneksi teen istumatyötä. Odotan sitä hetkeä, kun saan painaa kotioven selkäni takana kiinni ja voin ottaa nämä kengät pois jalasta. Älkää käsittäkö väärin, kengät on yhä ihanat ja söpöt ja kaikkea. Ne ovat oikein hyvät kengät... istumiseen.


(En ymmärrä miksi Blogger kääntää kuvan näin päin, kun oikeasti se on pystyasennossa).

Kengät eivät näytä yhtään pahoilta kävelemiseen, mutta sitä ne kyllä ovat. Kuva jotenkin pienentää korkoa, mutta jalkaholvin asennosta voi päätellä jotain (mittasin, että korko on n. 10 cm). Onhan minulla toki muitakin korkokenkiä, mutta yleensä niissä on paksuutta myös päkiän kohdalla, jolloin varpaiden ja kantapään korkeusero ei ole niin huomattava. Näissä ei ole yhtään sellaista (mikä on platform suomeksi?). Uskoisin, että tämä on tottumiskysymys, mutta meikäläisen lättäräpylät ovat jotenkin orientoituneet enemmän tennareihin ja varvastossuihin. Hoitakoot virolaiset ja venäläiset naiset jatkossakin tämän sirokenkäosaston minun puolestani.

Tässä muuten olisi ehkä minulle sopivat kengät:Eikä maksaisikaan kuin 235 euroa. Olisko mitään, hei tytöt? (Kuva Brandos.fi).

10 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Mä niin tiedän ton tunteen! Tai siis, tämä 186 senttiä nyt ei tarvitsisi yhtään lisäkorotusta, mutta joskus aina haluaisi korkkareita pitää ja siksi niitä tulee osteltuakin. Ei pitäs. Ennenkun löydän lenkkariversion korkkareista. (Btw, en myöskään ymmärrä sitä korkokenkäjuoksuskabaa.)

Elegia kirjoitti...

Platformilla tarkoitetaan korokepohjaa, joka on kyllä ihan ehdoton, jos on vähänkin enemmän korkoa. Itse en ikinä osta korkkareita, ellei ole korokepohjaa myös. Korokepohja tosiaan helpottaa kävelyä eikä se jalka ole niin huonossa asennossa.

Itse voin kävellä melkein kuinka korkeilla koroilla tahansa, jos vain on sitä korokepohjaa.

Ehkä voisit kokeilla silikonipohjallisia noihin? Itse käytän joskus sellaisia, jos kenkä on erityisen "kova".

Elegia kirjoitti...

Onko Kirsikka niin pitkä, oooh?! *Kade* ;)

Tiina kirjoitti...

Kirsikka, siis mä en ole näillä 10 sentin koroilla edes sun pituisesi! Mahtavaa. Mun kaverit on yleensä semmoisia kääpiöitä (kuten olen kääpiöarmeijasta joskus täällä puhunutkin), että heti haluaisin liikuskella sun seurassasi jos vain se olisi mahdollista! (Muista syistä en tietenkään ollenkaan. ;D)

Elegia, kiitos, korokepohja oli just se sana mitä hain.
Näissä kengissä se kovuus on tuolla korko-osastolla, mutta voi olla, ettei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että koen kävelyn hankalaksi. Luulen, että noi 10 senttiä riittää tekemään kävelystä hankalaa.

Samaan aikaan toisaalla kirjoitti...

Oi miten söpöt kengät! Ne on ihan tollaset suklaaunelmat! Toisin ku noi alapuolella olevat... Maksaako noi oikeasti yli kakshunttia, huh..

Mä oon kans totuttanut itseäni korkkareihin nyt viime vuosina aina silloin tällöin ja kyllä se tosta pikkuhiljaa ja ihanaa, kun pääsee kasvattamaan valikoimaa eikä aina niissä tennareissa tarvii.

Kauko

littleB kirjoitti...

Hiiii! Mahtavat pellen popottimet!!

Anonyymi kirjoitti...

http://www.gizmodiva.com/fashion/the_converse_high_heel_sneakers.php


Joopa...

Celia kirjoitti...

Kengät ovat kauniit. Tosi harmittavaista, että niillä on hankala kävellä. Mielestäni on hassua, että jotkut ihmiset tosiaankin ostavat tahallaan kenkiä, jotka jalassa voi ainoastaan istua.

Kuvan asennosta. Bloggerissa ei tosiaankaan enää voi kääntää kuvia oikein päin. (Muistelen, että tällainen ominaisuus on joskus ollutkäytössä, tai sitten sotken sen johonkin muuhun samankaltaiseen juttuun.)

Oletko kääntänyt alkuperäisen kuvan oikeinpäin ja muistanut vielä tallentaa muutoksen kuvakansioosi? Minä muokkaan kuvia enimmäkseen Picasassa ja sitten tallennan oikein päin käännetyt kuvat kopiona koneeni kuvatiedostoihin.

Tiina kirjoitti...

Kauko, joo, mäkin ihastuin noihin heti. (Siis ylempiin kenkiin, en alempiin). Kaupassa sovittaessa ne ei tuntuneet niin korkeilta kuin käytännössä olivat.
Kateellisena katselen naisia, jotka sipsuttavat korkeissa koroisa kuin metsäkauriit.

LittleB, osta, osta! Mä odotan koska näen kaupungilla ensimmäisen kerran jollain tuommoiset. :D

Anonyymi, joopa eipä.

Celia, nyt mullakin on sitten sellaiset istumakorkokengät. :D Ei vaan, ehkä noihin harjaantuu. Tai jotain.
Käänsin kuvan tällä työkoneella jollain Officen rupuohjelmalla pystyasentoon, josta tuo on kiepsahtanut 90 astetta kyljelleen, mutta verrattuna siihen kuvan alkuperäiseen asentoon, niin tuo on nyt sitten 180 astetta kääntynyt. Eli ihan tosi hassusti vinksallaan.

Kaisa kirjoitti...

Äh, piti kirjoittaa omaan blogiin tästä jotain mut kirjoitan nyt sit sulle: Mä löysin niiiiin korkeakorkoiset leopardikuvioiset kengät kirpparilta JOTKA PERÄTI SOPI JALKAAN (superkorkea jalkaholvi ja extraleveä päkiä pitävät huolen siitä, että yleensä mikään hyvännäköinen kenkä ei edes mene jalkaan) että mun oli melkein pakko ostaa ne. Tiedostin kyllä että ne jalassa voi vain maata selällään sängyllä, ja että ne on varmaan siihen tarkoitukseen tehtykin, mutta silti! Jätin ne tervejärkisyyden puuskassa ostamatta, ja nyt kyllä harmittaa.

Ja eilen lelukaupassa kuvasin sua ajatellen Babybornin Crocsit, koska ne oli hämmentävän ..no, pienet.