27. marraskuuta 2010

On aika hibernaation


Kaveri näyttää siltä, että olisi aika käydä talviunille.
Voisinpa itsekin mennä nukkumaan ja herätä vasta sitten, kun lumet on sulaneet.
Nuku hyvin, Bärtil!

6 kommenttia:

Kini kirjoitti...

Mikä toi on!!!!????
nimim. ei hortonoomi

Tiina kirjoitti...

Se on mun kärpäsloukkuni, joka on ollut tämän blogin vieraileva tähti (ja itse bloggaajaa suositumpi hahmo) jo parin vuoden ajan. ;)

Piitu kirjoitti...

Kauniita unia, Bärtil! Kateeksi käy kieltämättä...
Bärtil on ilmeisesti ollut sulla jo pitempään ja herännyt aina talviunilta ihan ongelmitta? Mullahan on tuo omani nyt ekaa talvea, laitoin jo pari viikkoa sitten jääkaappiin nukkumaan kun alkoi näyttää vaisulta. Lähinnä jännittää miten saa estettyä kuivumisen/homehtumisen mutta täytyy toivoa parasta. :)

Tiina kirjoitti...

Joo, se on selviytynyt jo ainakin kaksista talviunista.
Homehtumista pystyy estämään ripottelemalla kanelia siihen pinnalle. Tuo yritti homehtua ensimmäisenä talvena, mutta viime talvena ei ollut merkkiäkään homeesta.
Kuivumisesta taas ei silleen tarvi huolehtia mun mielestäni, kun jos sinne purkin (tai missä se sulla onkaan) laittaa vähän vettä, niin se ei juurikaan juo sitä vettä levon aikana, eli ihan pieni määrä vettä riittää koko talveksi.
Mulla on ainakin ollut pakastepurkissa jääkaapin vihanneslokerossa se. Pakastepurkin kansi ei ole ollut tiiviisti kiinni, vaan silleen hiukan raollaan. Hyvin on mennyt. :)

nona kirjoitti...

Kyllä Bärtil tietää milloin on talvi tullut, nyt vaan tutaamaan. Hei hei Bärtil ja tervetuloa taas takaisin kärpäsiä napsimaan!

Kirsikka kirjoitti...

Mulla oli kerran joku kasvi, joka piti laittaa talveksi piiloon. No sehän sitten löytyikin seuraavan kerran kaksi vuotta myöhemmin muuton yhteydessä... Että pakko ihailla sun ja Bärtilin toimivaa yhteiseloa.