3. helmikuuta 2011

You want a part of me

En tiedä kohistaanko tuosta eilisestä Maria! -ohjelmasta yleisesti, vai tapahtuiko se vain minun kaveripiirissäni Facebookissa. Ajattelin nyt kuitenkin sanoa sanaseni asioista.

Monella ohjelman tasosta närkästyneellä tuntui olevan lähtöajatuksena se, että Maria pitää itseään vieraitaan parempana ja tahallaan kiusaa heikompaansa. Ja että vieraat ovat jotain aivan syyntakeettomia reppanoita. Itse en näkisi asiaa aivan noinkaan. Tai en ollenkaan noin.

Olen katsellut Mariaa (ohjelmaa) jo siitä asti, kun se alunperin tuli Ylellä, ja olen jollain tasolla kyllä tykännyt Mariasta (ihmisestä) aina. Ei hän minun mielestäni ole ilkeä (no, ehkä jotain piilovittuilua välillä tapahtuu, kuten Tuksulle edelliskerralla ja siitä huolimatta Tuksu tuli uudestaan vieraaksi) eikä mitenkään kuvittele olevansa vieraidensa yläpuolella. No, henkilökohtaisesti ihmistä tuntematta, on vaikea sanoa kumpi tulkinta on oikea. Marian ongelma on ainakin se, että hän on nainen, ja naisia kauhean helposti ärsyttää toiset naiset. Ainakin jos ne tekee tai sanoo jotain tai näyttää joltain tai ties vaikka luulee olevansa jotain.

Mutta mietitäänpäs nyt noita vieraita, kuten Johanna Tukiainen ja Vesa Keskinen. Ok, molemmilla todennäköisesti on alkoholi- ja/tai lääkeongelma, joihin he tarvitsisivat apua, mutta noin muuten. Eiköhän tuo ole juuri sitä mitä Tukiainen haluaa. Julkisuutta. Hinnalla millä hyvänsä. Barbileikkejä. "Glamouria". Jos ihminen nyt ei sovi oikein meidän muiden muotteihin eikä käyttäydy yleisen sovinnaisuuden rajoissa, niin minusta on silti aika ylemmyydentuntoista alkaa kuvitella, että hän olisi jotenkin niin tyhmä, ettei itse ymmärrä mitä tekee.

Vesa Keskisellä on Tuurissa kukoistava bisnes. Kuka voi väittää, että tyyppi olisi niin holhouksen alainen, että menee talk showhun (taivutus!) ymmärtämättä millaiseen ohjelmaan on lupautunut tai mistä siellä tullaan puhumaan. En tosin tiedä, mitä mömmöjä se Keskinen oli vetänyt ennen ohjelmaa, mutta ei se nyt aivan selvästä päästä voinut olla. (Nyttemmin näköjään hän on myöntänyt olleensa "hieman huppelissa").

Minulle tuli kyllä paha olo katsoessani sitä Keskisen haastattelua, mutta ei siksi, että olisin pitänyt Marian toimintaa jotenkin moraalittomana. Keskisestä tuli vaan mieleen joku vapiseva ihmisraunio, joka on vähän sekaisin. (No jaa, ehkä tämä puhuu sitten sen syyntakeettomuuden puolesta). Mutta toisaalta nuorten naisten ostaminen Ghanasta, tai mistä tahansa, on minusta niin vastenmielistä toimintaa, että Keskinen ei minun sääliäni saa. Hamamatille sanoisin, että ehkä oli ihan fiksu valinta palata takaisin sen sijaan, että jäisi tuommoisen... öh, Vesa Keskisen morsiameksi jonnekin keskelle ei mitään. Raha ei korvaa rakkautta.

Andy McCoy nyt taas on aina niin sekava, että siitä ei pysty sanomaan onko se selvinpäin vai nauttinut jotain. En oikeastaan kuunnellut ollenkaan mitä Pelle Miljoona sanoi, koska minulla kesti aina niin kauan ymmärtää, mitä Andy sanoi, että Pelle oli ehtinyt jo vaieta. Jos sittenkään ymmärsin. Sen musiikkiesityksen kohdallakin tuli vähän sellainen fiilis, että onko tämä nyt supercoolia vai vähän surullista, kun Pelle kraakkuu huvenneella äänellään jotain takavuosien hittiään, kitaraa soittaa Andy McCoy ja rumpuja Tumppi Varonen. Yhtään vähättelemättä heidän saavutuksiaan, mutta olihan se kokoonpano melko muinaismuiston näköinen. Paitsi sitä aina ihmettelen, että miten voi olla, että Andy McCoyn puheesta tai jutuista tai koko tyypistä ylipäänsä ei saa mitään tolkkua, mutta sitten kun se tarttuu kitaraan, niin lopputulos on kyllä jotain melko siistiä.

Oli miten oli, niin älkää nyt tuohtuko noin kovasti, ihmiset. Nuo tyypit saavat elantonsa tuosta toisinaan melko kyseenalaisestakin julkisuudestansa. Ne elävät siitä ja ilman julkisuutta ja huomiota heitä ei olisi edes olemassa. Maria! on kyllä hyvää viihdettä. Ainakin siinä asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä eikä hyssytellä näitä sekopäitä olemaan hiljaa. Sääli on sairautta (provo). Any publicity is good publicity, ja eiköhän tämäkin taas nosta ohjelman katsojalukuja, vaikka jotkut vannovatkin, etteivät enää koskaan katso kyseistä ohjelmaa.

18 kommenttia:

Roxie kirjoitti...

Hear, hear!

Bemary kirjoitti...

Se oli yleistä kuhinaa Facebookissa, ikävä kyllä, koska ite mielelläni oisin välttyny kuulemasta "uusimmat juorut" ohjelmaan liittyen. Ite en pidä Mariasta henkilönä siksi, että mun silmin asenne on juurikin sellainen vittuileva ja muita aliarvioiva, liekö sitte vain julkisuutta varten kehitetty rooli vaiko todellinen persoona. En tykkää vetää mitään lopullisia johtopäätöksiä tapaamatta ihmistä livenä, mut en myöskään halua hänen ohjelmaansa seurata sen tavan vuoksi, joilla noita vieraita käsitellään. Turha vittuilu on ajanhukkaa.

Tiina kirjoitti...

Roxie, kiva, että joku on mun kanssa samaa mieltä. :)

Bemary, mä vaan en jotenkin näe sitä vittuilua, ainakaan mitenkään pahana. Mun mielestäni se vaan puhuu suoraan niistä asioista. Jos joku on tehnyt itsestään pellen tavalla tai toisella, niin tarviiko sitä sitten nöyristellä ja pehmitellä niin...
No mutta mä ensi viikolla katson sen ohjelman tuosta näkökulmasta ja tarkastelen tätä vieraille vittuilua. :)

Luulis, että siihen ohjelmaan ei saataisi enää vieraita, jos niitä kaikkia kohdeltaisiin jotenkin tosi törkeästi ja tämä asia tulisi yllätyksenä niille vieraille.

Bemary kirjoitti...

Joo asioilla on aina vähintään kaksi puolta, joten oma vastuunsa on toki vieraillakin. Tää on aika hankala aihe, koska asiaa voi miettiä niin älyttömän monelta kantilta. Mä vaan koen sen niin, etten jaksa kattoa sitä touhua, koska tulee liian ahistunu olo siitä koko hommasta. :p Eikä Maria mun käsittääkseni epäkunnioita kaikkia vieraitaan (sen vähäisen kokemuksen perusteella mitä viime kaudella niitä jaksoja näin), vaan lähinnä niitä, joista on helpointa kaivaa esiin noita kohujuttuja.

Tiina kirjoitti...

Tottapa tuokin.
Mutta onneksi siinä kaukosäätimessä on niitä nappuloita, niin kenenkään ei ole pakko katsoa sellaista, mikä ahdistaa. :)

Elegia kirjoitti...

Milloin se Tuksun on ollut siellä viimeksi? Katsoin juuri huvikseni sen Vesan haastattelun ja oikeasti olin kuolla nauruun.

Minä en näe Vesaa minään reppanana ihmisrauniona. Hän nyt vain sattui olemaan kännissä ja alkoholi yleensä ainakin tilapäisesti tyhmentää ihmistä nimim. oma ÄO:ni laskee humalassa varmaan alle viidenkymmenen :D

Ja vieraat tosiaan kutsutaan sinne, ei pakoteta. Eikä vieraita pakoteta menemään sinne kännissä. Mariahan on viihdeohjelma eikä mikään asiallinen keskusteluohjelma.

Elegia kirjoitti...

Muille, jotka ette ohjelmaa nähneet, mutta haluaisitte. Sen voi vähdä ainakin täältä:

http://pietar.in/2011/02/vesa-keskinen-kannissa-marian-vieraana/

Tiina kirjoitti...

Mulle reppanan Keskisestä tekee noi sen naiskuviot. Tyyppi roudaa jostain kaukomailta nuoria kauniita naisia ja puhuu ihan tosissaan rakkaudesta yms. Se on jotenkin surullista. Toki voihan olla, että se ei oikeasti ole niin naiivi kuin antaa ymmärtää.

Mutta mä olen kyllä ihan oikeasti sitä mieltä, ettei tota ohjelmaa pidä ottaa niin vakavasti kuin moni tuntuu ottavan. Ettei siinä ole sen enempää tekijät kuin vieraatkaan tosissaan.
Minkähänlainen kohu siitä nousisi, jos Andy McCoy yhden kerran EI olisi humalassa haastattelussa? ;)

Anonyymi kirjoitti...

En ole katsonut, mutta yleensä noiden puheohjelmien juontajien tms. pitäisi pyrkiä hillitsemään omaa persoonaansa ja mielipiteitään ja yrittää esiintyä neutraalimmin. Tai siis ainakin jos yrittävät kysyä mitään tiukkoja kysymyksiä. (Ja esim. tyhmillehän melkein kaikki kysymykset ovat tiukkoja.)
Muuten tulee kiusausfibat.

Jos sitten pidetään asiat keveynä ja tuodaan esiin omaa persoonaa, ei saa lähteä kaivamaan asioita niin kuin siinä Tuksu-mainoksessa näytti tapahtuvan.

Jos ei tuota ymmärrä niin sitten kyllä saa ansaittua mainetta vittumaisena tyyppinä. Kyllä ammattilaisen pitää tilanne tiedostaa.

Tiina kirjoitti...

Pitäisi? Kuka niin määrää?
Keskustellessakin pitäisi aina esitellä itsensä edes jollain nimimerkillä. Jos ei sitä ymmärrä, niin saa ansaittua mainetta vittumaisena kommentoijana. (Ihan oikeasti mua nyppii keskustella anonyymien kanssa, vaikkei kommentissa itsessään mitään vikaa olisikaan).

Mä en usko, että Maria Veitolalla on koskaan ollut tavoitteena olla ärsyttämättä ketään ja herättämättä keskustelua. Eiköhän noita hajuttomia ja mauttomia tyyppejä ole ihan tarpeeksi.

annareetta kirjoitti...

hyvä postaus, koska sanoit kaiken just niin kuin minä ajattelin ja kaikki, jotka ajattelevat samalla tavalla, ovat tietenkin oikeassa! hyvä tiina! katotaan me mariaa.

Elegia kirjoitti...

Eihän Vesa niitä naisia itse roudaa, tuo Hamathan (vai mikä se nyt olikaan) oli tuliainen, jonka Carl hänelle toi ;D ;D

Katsoin muuten eilen netistä senkin jakson/kohdan, jossa oli Tuksu. En voi muuta sanoa kuin onnee vaan sillekin liitolle! Veikkaan sen eliniäksi noin kolmea viikkoa :D

Minja kirjoitti...

Jossain näin lööpin, että tv-yhtiö (tai joku sellanen) juotti Vesan känniin takahuoneessa! Kyllä mä oon sitä mieltä, että aikuinen ihminen juo ihan ite ittensä känniin. Eihän sitä ilmaista viinaa oo pakko kaksin käsin kiskoa, jos tietää menevänsä suoraan lähetykseen.

Tiina kirjoitti...

Annareetta, ihanaa, että sanoit tuon ääneen. Siis että ollaan oikeassa!

Elegia, niin meinaat, että ne tytöt tulee Vesalle ihan pyytämättä ja varsinkin ilman maksua? ;)
Ja joo, Tuksusta oikein huokui rakkaus. :D :D :D

Minja, mä ajattelin kanssa sen lööpin nähdessäni, että varmaan kaksi miestä piti käsistä kiinni ja toiset kaksi jaloista ja sitten kaadettiin väkisin viinaa kurkkuun Vesalle!

kervå kirjoitti...

Mua häiritsee Mariassa se, että hän puhuu kuin kuin viisivuotiaille. Ja yleensäkin koko ohjelma on pääasiassa nolo, mutta siinä se ei eroa muista suomalaisista "talkkareista".

Tiina kirjoitti...

Joo, ei se mitään LAATUviihdettä todellakaan ole, mutta jotenkin en odotakaan olevan. Viihtyy kun ei odota liikoja. :D

annareetta kirjoitti...

mikä siinä sua kervå häiritsee?

kervå kirjoitti...

Mua häiritsee Mariassa se, että hän puhuu kuin kuin viisivuotiaille.

:DDD