30. tammikuuta 2012

I got this warm and fuzzy feeling

Google uudistaa 1.3. alkaen tietosuojakäytäntöjään ja käyttöehtojaan, niin että jatkossa Google kerää kaiken tiedon sähköposteista, hakutuloksista, Youtubessa katsotuista videoista, varmaan blogeistakin ja ylipäänsä kaikesta, mitä ihminen tekee Googlen tuotteilla. Näillä keräämillään tiedoilla Google sitten optimoi minulle paremman maailman.

Mietin asiaa siltä kannalta, että jos esimerkiksi katson YouTubesta sata kertaa videon aivastavasta pikkupandasta ja sen jälkeen googlaan tietoa maailmantaloudesta, niin Google voisi optimoida hakutuloksiini vain juttuja aivastavista pikkupandoista. Sen jälkeen oloni olisi jälleen lämmin ja pehmoinen, eikä enää yhtään ahdistaisi maailman taloudellinen tilanne. Aivan mahtavaa! Kiitos jo etukäteen, Google!


6 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Kävin lukaisemassa nuouudet palveluehdot, pläh. Onneksi en ole koskaan millekään Googletililleni ilmoittanut puhelinnumeroani (vaikka yrittävät sitä usein ehdottaa annettavaksi) enkä osoitettani.

Aika järsyä luettavaa anyway. Samastun muuten tuohon pandaan. Olisin varmaan tuollainen äiti :D

Tiina kirjoitti...

Tuolla tosiaan lueteltiin niitä, että Google seuraa puhelinkäyttäytymistä ja kaikkea, mutta epäilen vahvasti, että niillä ei ole pääsyä mun kännyyni. Ajatuksenluvusta ei löytynyt mainintaa, mutta ehkä paras kuitenkin varuilta askarrella foliohattu!

Elegia kirjoitti...

Kyllä mä luulen, että siellä on myös meediot töissä. *asettelee foliohattua päähänsä, varmuudeksi kaksi*

Zepa kirjoitti...

Mieluummin G kuin FB. Enkä mäkään ole niille puhelinnumeroo antanut. Ja lisäksi mulla on monia gmail-tilejä, seuratkoon siinä sitten jos tykkäävät.

Pandavideo tehoaa aina vaik katsoisi sata kertaa! :-D

Mymskä kirjoitti...

Aawwww!! Niin mitä sanoit?

Tiina kirjoitti...

Elegia, mä kävin kanssa kaupassa ostamassa lisää foliota. Vuoraan sillä asuntoni.

Zepa, no, mä olen molemmissa ja itsepä oon tuppautunut. Mua nyt ei varsinaisesti haittaa se, että tietoja kerätään noista Facebookista ja G+:sta, koska se on tavallaan itsestäänselvää, ja Gmailistakin olen kyllä ollut tietoinen, että viestien sisältöä käytetään mainonnan kohdistamiseen, mutta silti tuntuu jotenkin epämukavalta ajatukselta, että jossain seurataan niin totaalisesti kaikkea mitä haen ja kirjoitan ja kuuntelen, kuten Googlella maaliskuun alusta. Ja sitten aletaan vieläpä optimoida hakutuloksia sen mukaan. No, toki niitä optimoidaan nyt jo jonkin verran, mutta ei nyt ihan noin radikaalisti. Eihän Google voi tietää, minkälaista tietoa haluan ensisijaisesti eikä mun youtube- tai gmail-käyttäytyminen liity mitenkään asioihin, joita haen Googlella.
Mulla on kanssa monta gmail-tiliä, mutta tapahtuisiko tää seuranta nyt sitten ip-osoitteen vai minkä perusteella, en tiedä. Koska Googlatahan voi olematta kirjautunut tilille ja silti optimointia varmasti tapahtuu.
Oh well... Tulipa pitkä avautuminen, sori. :)

Mymskä, niin just!!! :)