14. marraskuuta 2012

Stranger things have happened, I know

Ohari tuolla omassa blogissansa mietiskeli, että kehtaako sitä alkaa puhua vieraille ihmisille oudoissa tilanteissa. Tai lähinnä tavanomaisissa, kuten bussissa. Tiedän tunteen. Monesti tekisi mieli jollekin tuntemattomalle sanoa jotain kehuja päin naamaa, mutta pysyttelee sitten hiljaa, ettei saa kylähullun mainetta. Kaikki meistä eivät kuitenkaan tunne samaa häveliäisyyskoodistoa.

Kävipä nimittäin niin yhtenä marraskuisena iltana, kun olin ensin reilun tunnin hikoillut salilla ja tungin siinä pukuhuoneessa istuessani banaania ääniaukostani sisään odotellessani venyttelytunnin alkua, että naisten saunatiloista tuli eräs nainen. Luonnollisesti istuin hänen pukukoppinsa edessä osittain, koska aina joku haluaa juuri siihen, missä ahteriani lepuutan. Väistin ja jatkoin banaanin mutustamista. Nainen heitti pyyhkeen pois ja alkoi estottomasti rasvailla siinä itseään päästä jalkoihin. Tuijotin pitkät päällä kaukaisuuteen ja söin banaania (jos ei vielä tullut selväksi) enkä varsinaisesti noteerannut naista ennen kuin hän alkoi puhutella minua.

Jotta voitte muodostaa täydellisen kuvan tapahtuneesta verkkokalvoillenne, niin kerron kyseessä olleen keski-ikäisen naisen, kai jostain neljän-viidenkymmenen välistä. Pitkä, hoikka, mutta ei mikään viimeisen päälle trimmattu vartalo. Nainen oli siis ilman rihmankiertämää siinä, rasvasi itseään ja alkoi puhua minulle. Aihetta en varsinaisesti muista, kai se liittyi siihen itsensä rasvaamiseen, mutta jotenkin se tilanne. Aivan häpeilemättä hän oli siinä etupuoli minuun päin enkä voinut kohdistaa silmiäni minnekään muualle kuin suoraan silmiin vastaillessani jotain epämääräistä. Yleensä en tuijota niin tiukasti silmiin ketään tuntematonta tyhjänpäiväisyyksistä puhujaa, mutta nyt ei juuri ollut vaihtoehtoja. Koska siinä oli minulle näkyvissä ihan kaikki. Ilman pienintäkään häveliäisyyttä.

Lyhyen keskustelumme jälkeen nainen puki sukat jalkaan, siis pelkät sukat, ja jäi peilin eteen hiuksiaan kampaamaan. Minä uppouduin banaaniini entistä syvemmin. Tekee aina pahaa, kun joku kiskoo märkiä hiuksia harjalla tai kammalla. Heitin banaaninkuoren hänen alastoman takapuolensa ohitse roskikseen ja poistuin hierovaan tuoliin istumaan.

Yleensä en ole mitenkään alastomuudelle herkkä olento, mutta yleensä ne alastomat eivät myöskään ala jutella minulle. Pukuhuoneessa alastomuus on ihan normaalia, mutta harvemmin siitä näkee kenenkään nautiskelevan yhtä suurella intensiteetillä kuin tuon naisen. Jotenkin minusta tuntuu, että hän olisi toivonut minun katsovan jonnekin muualle kuin silmiin.

21 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Alastomat vieraat ei ole tainneet koskaan jutella, mutta silloin, kun itse olen alasti ja juuri menossa suihkuun salilla, siihen saattaakin tupsahtaa joku tuttu pyyhe päällä ja päättää sillä hetkellä, että nyt on hyvä vaihe vaihtaa kuulumiset. Ja siinä sitten seison ilkosillaan ja koitan selvityä tästä kaameasta kommunikointitilanteesta.

Jos ei yleensäkään tiedä, minne kätensä laittaisi, niin voin sanoa, että silloin ei muuten todellakaan tiedä. Enkä ees tarkoita mitään pervoa, vaan kyllä moni pienikin ele muuttuu aika erikoiseksi ilman vaatteita, kuten kädet vyötäröllä, kädet ristissä rinnalla, kädet selän takana... vaihtoehtoja riittää ja jokainen on toista omituisempi.

Mymskä kirjoitti...

Tuo nainenhan kuulosti ihan minulta. Paitsi, etten ole hoikka enkä pitkä.
Käyttäydyn hyvin usein noin pukuhuoneessa, hiusten kammalla raastamista (alastomana) myöten. En siksi, että haluaisin jonkun katsovan ruhoani, mutta inhoan vaatteiden pukemista kostealle tai nihkeälle iholle (meinasin sanoa 'kosteana', mutta tässä yhteydessä se olisi kaiketi kuulostanut vähän hassulta, ihihi), ja jos vielä olen levittänyt rasvaa nahalleni, niin täytyyhän sen antaa imeytyä ennen kun kiskoo vaatetta päälleen. Ja muutenkin, en ole koskaan ajatellut, että alastomuudessa suihkun jälkeen olisi jotakin outoa.

Saatan minä nakuna jutellakin, jos satun sillä päällä olemaan (ai kauhee, nyt mä sanin 'sillä päällä'!), jopa ihan vieraille ihmisille.
Täytyy varmaan alkaa vähän miettiä miten siellä pukuhuoneessa käyttäytyy, ettei aiheuta kenellekään traumoja :D

P.S. En suinkaan ole mikään estoton ihminen, päinvastoin. Olen hyvin estoinen ja häveliäs. Tai siis niin olen kuvitellut...

Tiina kirjoitti...

Annikki, osaan hyvin kuvitella tuon tilanteen. :D :D

Mymskä, no en kyllä ihan oikeasti usko, että heilut alastomana ihan yhtä "avoimesti" kuin tuo nainen, jos sanot olevasi häveliäs, edes niin kuin normaaleissa mittasuhteissa. En kuitenkaan mielestäni sanonut alastomuudessa suihkun jälkeen olevan mitään omitusta.
Mutta märkien hiusten raastaminen on kyllä inhottavaa. Sulla tosin taitaa olla lyhyet hiukset, tuolla naisella oli pitkät ja sitten ne märkinä venyy, nitisee ja katkeilee, kun niitä nyhdetään suoriksi väkisin.

Samaan aikaan toisaalla kirjoitti...

Kesälomalla Affenanmaalla oltiin leirintäalueen vikalla saunavuorolla ja siinä oli sitten vierassatamaan parkkeerannut ruotsiin muuttanut suomalaisnainen, joka kysyi saisko heidän porukkansa mennä jälkilöylyihin. Ruotsalaiset eivät menneet, mutta tää vanhempi neiti paineli siellä kesäyössä tissit paljaana rannan ja saunan väliä ja aivan pokkana jutusteli pitkät tovit mulle ja mun poikaystävälle. Poikaystäväkin sanoi mulle "Asiaa"-kommenttinsa jälkeen, että huomaa kyllä kuka on suomalainen ja ite yritin lähinnä olla tilanteessa mahdollisimman normaalisti. Jotenkin aattelen, että jos alastomuudesta tekee numeron niin siitä tulee tabu, mutta kyllä mä silti tollasta rohkeutta salaa vähän kateellisena panettelen, koska ite en ehkä oo ihan noin sinut itseni kanssa ainakaan vielä.

Kauko

Mymskä kirjoitti...

En mä kyllä itseäni erityisemmin piilottele, vaikka nyt en esittelekään. Saatan jopa kumarrella niin, että tissit heiluu ja peräreikä näkyy (jos sopivalla kohdalla katse sattuu osumaan). Toivottavasti kukaan ei pahoita mieltään, mutta en aio jatkossakaan muiden herkkyydestä huolta kantaa. Meillä neli-viisikymppisillä ilmeisesti häveliäisyyskoodit vaan menee jotenkin sekaisin :D

Et sanonutkaan, että alastomuudessa olisi jotain outoa, vaan että liikaa oli, kun alaston ihminen alkoi jutella sulle. Alkoi vaan naurattaa, kun takuulla joku on myös musta ajatellut noin. :)

Tiina kirjoitti...

Mymskä, niin no kun musta toi nainen nimenomaan esitteli. Siinä oli jotain jänniä viboja. Se ei siis ollut silleen oman pukukoppinsa edessä vaan tavallaan siirtynyt mun naamapuolelleni ja mä olin istumakorkeudella kun se taas seisoi etupuoli minuun päin. No, joo. Yleensä sitä puhuessa tulee katseltua ihmisiä, niiden vaatteita tai jotain piirteitä, mutta jos toinen on alasti, niin onhan siinä vähän vaikea keksiä mihin ne silmänsä laittaisi. Enkä mä nyt välttämättä välitä katsella toisten häpykarvoituksia syödessäni. (Toki, tiedän ettei ole pakko syödä just pukuhuoneessa, mutta koskaan en ole kenenkään muun nähnyt siellä käyttäytyvän noin ja olen aika monta hetkeä viettänyt kyseisessä pukuhuoneessa).

Anonyymi kirjoitti...

Siis hetkinen, eikö pitkätukkaisen muka pitäisi selvittää hiuksiaan pesun jälkeen?? Mikä on vaihtoehto, antaa tukan kuivua ja harjata se sitten KUIVANA JA TAKKUISENA?

Kysyy nimim. Hämmentynyt pitkätukkainen joka on harjannut tukkansa suihku- ja pyyhemärkänä joka aamu (melkein) koko elämänsä ajan.

Tiina kirjoitti...

Niin no, mulla on aina ollut pitkät hiukset ja mä olen aina kuivannut hiukset ennen harjaamista. Jos käyttää hoitoainetta, niin ei niiden selvittäminen ole edes mikään ongelma. Tai sitten hiukseni ovat erityisen helpot.
Olen kuitenkin ymmärtänyt, ettei hiuksia pitäisi harjata/kammata märkänä. Se tekee niille pahaa. Minun puolestani kuka vaan tehköön niin kuin haluaa, omatpahan ovat hiuksenne, mutta minulle henk.koht. tekee pahaa sen touhun katselu.

Ohari kirjoitti...

Arvelen, että tunnistit kyllä tilanteessa jotain outoa, vaikka et osaa sitä ehkä ihan täsmällisesti sanoiksi pukea. Tarkoitan siis, että varmasti sen naisen olemisessa oli jotain tavallisuudesta poikkeavaa ja niin kuin sanotkin, ihan kuin hän olisi halunnut sun katsovan. Se on eri tunne kuin silloin, kun joku vaan oleilee ja juttelee alasti läheisyydessä. Luulisin :-) Märän pitkän tukan raastaminen, äh. Eikö sellainen selvitetä latvoista hitaasti pätkä kerrallaan, eikä raasteta koko kuontaloa? Minä kyllä joudun selvimään tukkani märkänä (koska muuten se kuivuu palaneen näköiseksi pörröksi), mutta että kävisin kiskomaan sitä kerralla suoraksi – eihän siitä olisi kuin tyngät jäljellä lopulta.

Celia kirjoitti...

Olenpa välttynyt monelta kiusalliselta tilanteelta, kun salilla käytyäni kävin kotona pesulla. Yleensä salitreenin jälkeen tein vielä pyörälenkin. Joskus lenkki oli vähän pitkä, parinkymmenen kilometrin pituinen, joskus kotimatkan pituinen (pari kilometriä). Lisätään tähän yhtälöön myös luontainen häveliäisyyteni alastomuutta kohtaan ventovieraiden keskuudessa. Luontevimmalta tuntuikin painua omaan saunaan ja suihkuun.

Mymskä kirjoitti...

Ymmärrän. Ei ole kiva saada tissiä tai tussua silmään. En mäkään nakuna kovin lähelle ketään mene, joku kirjoittamaton soveliaisuusraja kai on olemassa.

Tukka mun on selvitettävä märkänä (se on kai joku puolipitkä nykyään), muuten käy kuten Oharilla. Edelleen ihan sääntöjen vastaisesti vieläpä revin sen juuresta latvaan kammalla. Olen kaukana kaljusta, tässä kuontalossa ei haittaa vaikka joka pesun yhteydessä harvenisi vähän.

Ja nyt sitten soi tämä päässä, joten vahinko kiertämään.
http://www.youtube.com/watch?v=beg3LfkyGsM

Zepa kirjoitti...

Omalta kohdaltani en pidä alastomuutta minään (olen ollut esim. mallina) ja voisin lähteä tuosta alasti vaikka kadulle (yhh, ei talvella kuitenkaan!) ellei se olisi kaikkien muiden mielestä ihan kamalaa ja kohta tulossa poliisi piipaa.

Mutta sen rajan pidän, että en heilu omassa ikkunassa ilman vaatteita. En sentään halua yllyttää mitään kiikaripervoja. Jos joku haluaa katsella ylipainoisen viiskymppisen strippausta, niin saa maksaa kans.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös hiusten selvittely mene niin että takut saa parhaiten pois märkänä, mutta, koska varsinainen kampaaminen vähän litistää hiukset toisiinsa kiinni, se kannattaa tehdä vasta, kun on melkein kuivunut?

Anonyymi kirjoitti...

Jos käyttää hyviä hoitoaineita niin eihän se tukka ole takussa pesun jälkeen, ja sille voi tehdä mitä vaan. Raastaminen tietenkin kuulostaa pahalta.

Neo kirjoitti...

Jääväisin itseni mielelläni hiusten selvittely keskustelusta, koska olette kaikki oikeassa. Hiuksia ei pidä selvitellä märkänä repien. Eli jos ne selvitellään märkänä, niin käytetään oharin tapaa ja hoitoainetta. Oman keinotekoisesti pidennetyn tukan jos jätän selvittämättä märkänä saan aikaan harakanpesän, johon ei tehoa mikään muu kuin uudelleen pesu ja hoitoaineilla pehmittely. Ymmärrän silti Tiinan tuskan, jos joutuu katsomaan hiusten repimistä, venyttelemistä ja tahallaan katkomista. Se on se ammattitauti, kun kaltoinkohtelun katsominen tekee pahaa.

Mitä alastomuuteen tulee, niin taivas varjele, jotten koskaan joutuisi vastaavaan tilanteeseen. Ei se haittaa, jos pukuhuoneessa ollaan alasti, mutta ainakin mulla oma henkilökohtainen reviiri on suurempi, kun vaatteet ei ole suojaamassa jompaa kumpaa tai kumpaakaan osapuolta.

Tiina kirjoitti...

Ohari, joo, voi olla että näen sen tilanteen niin selvästi itse mielessäni, etten oikein osaa sitä välittää tekstimuodossa teille. Jotenkin se nyt vaan tuntui kovin tarkoitushakuiselta. Kun ei siellä kukaan koskaan muutenkaan ala jutella (ilman asiaa) ja sen naisen asia ei todellakaan ollut mitenkään tärkeätä, saati sitten että kiinnostavaa, joten miksi juuri siinä alasti kekkaloidessa tarvii ottaa kontaktia...

Celia, mäkin käyn kotona suihkussa, kun asun niin lähellä kuntosaliani, mutta täytyy siellä pukuhuoneessa joskus viettää aikaa. Tuo tapaaminen oli kyllä ensimmäinen laatuaan. :D

Mymskä, mulla on ilmeisesti jotenkin ylikiltit hiukset, kun ei ne koskaan mene takkuun sen enempää märkinä kuin kuivinakaan. Ja itsellään kampaamattomana kuivuessaan siitä tulee kivempi ja taipuisampi kuin märkänä harjatessa tai föönatessa.

Zepa, joo, Suomessakin aletaan pikkuhiljaa suhtautua alastomuuteen silleen amerikkalaiseen tapaan, että iik apua kamalaa. Toisaalta alaston ihminen on harvoin mitenkään kaunis, meillä kun ei ole turkkia tai muutakaan kaunista peitettä, joten harvassa ovat ne, joita haluan alastomana katsella. Ja nekin harvat ovat yleensä miespuolisia. ;)

Anonyymi #1, tuostapa en tiijä. Ainakin märkänä kampaaminen venyttää ja katkoo hiuksia.

Anonyymi #2, tuosta olen samaa mieltä.

Neo, juuri tuossa aamulla mietin tätä keskustelua ja ajattelin, että kampaajathan tosiaan kampaavat hiukset märkänä ennen leikkausta. Mutta ei se koskaan tee pahaa, koska on kunnon vehkeet ja tekniikkaa. Se venyttäminen on se mikä tekee pahaa. Kun nitisee ja paukkuu. (Inhoan kyllä olla liian lähellä jos joku harjaa kuiviakin hiuksia, mutta se on taas eri juttu). Mulla on tuo ammattitauti ilman ammattia. :D
Joo ei, on normaalia pukkarialastomuutta ja sitten on sitä toista, liian päälle käyvää.

Tiina kirjoitti...

Niin ja Mymskälle piti vielä sanoa, että olin ihan unohtanut tuon Tuula Amberlan kappaleen kokonaan!

Anonyymi kirjoitti...

Alastomuuden dynamiikka muuttuu täysin, jos toinen istuu ja toinen ei. Siinä on nimittäin strategiset paikat aikasen tarjolla eikä paljon tarvitse tehdä, kun paikkojen esittelystä tulee hyvin perusteellinen.
Mihin siinä sitten silmänsä laittaa, sitä en tiedä.

Zepa kirjoitti...

No, mua suojaisi vastaavassa tilanteessa varmaan se, etten näkisi mitään kuitenkaan :-D

Kirsikka kirjoitti...

Kiesus, ei kukaan ole koskaan kertonut mulle ettei tukkaa saa harjata märkänä. :\

Olen kerran ollut uimahallin pesuhuoneessa (tosin jo pyyhkeeseen kietoutuneena) kun itseäni metrin verran lyhyempi alaston mummo on hyökännyt halaamaan. Kyseessä oli tuttu ihminen, mutta silti tilanne on vähän absurdi.

Alastomuus on kyllä silleen hankala juttu, että se on ihan luonnollista eikä tahtoisi tehdä siitä mitenkään numeroa, mutta silti se tuntuu vieraiden seurassa vähän oudolta.

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, kiitos tuosta huomiosta. Tajusin itsekin vasta nyt, että siitähän se todennäköisesti johtuikin. Jos olisin seissyt kasvotusten samalla tasolla naisen kanssa, niin tilanne ei olisi ollut yhtään niin häiritsevä, koska en olisi ollut pakotettu joko katsomaan "sitä itseään" tai taivuttamaan niskaa huomattavasti yläviistoon.

Zepa, voi teitä onnekkaita nelisilmiä! ;)

Kirsikka, kyllä aikuinen ihminen saa tehdä omille hiuksilleen ihan mitä itse haluaa. Noin muuten olen kuvitellut, että se on ihan yleisessä tiedossa, ettei märkien hiusten harjaaminen tee niille hyvää. Ja minua se vaan inhottaa, sorit siitä.
Huomattavan lyhyestä maininnasta tuon kirjoituksen keskellä nousi iso häly, niin mainittakoon nyt, että se hiustenkampaushuomautus oli siihen lisätty ikään kuin vitsinä, että olisin poistunut sen takia paikalta enkä naisen alastomuuden vuoksi. Mutta kuten aina, huumorini ei ihan osu kohteeseensa. :D
Mä en kyllä edes tiedä onko alastomuus mitenkään luonnollista tänä päivänä, vaikka niin yritetään väittää. Joo, me synnytään ja saunotaan alasti, mutta ei toisen vieraan ihmisen näkeminen alastomana ole kovin luonnollista. Kun kaikki on yleensä peitettynä ja alastomuudesta tehdään yhä suurempaa tabua. (Jos muistatte esim. Janet Jacksonin nännikohun)...