17. helmikuuta 2013

So what if we've seen each other naked

Haukun ne naapurit vähän myöhemmin, vaikka lisää syitäkin on tullut tämän ja edellisen kirjoituksen välissä. Nythän kävi katsokaas niin, että Ofelia haastoi minut vastailemaan kysymyksiin ja hoidan sen pois alta heti. Muistin, että minulla on vielä vastailematta Nollavaimon kysymyssettiinkin (jostain muinaisesta historiasta), mutta any day now, Nollis, any day now. (Nollishan tykkää sekalanguagen käytöstä tekstissä, vai mitä?)

Homman nimi oli se kerro 11 asiaa itsestäsi, vastaa 11 kysymykseen ja keksi 11 uutta kysymystä. En jaksa keksiä itsestäni satunnaisia asioita, joten vastaan ensiksi Ofeliankin vastaamiin Moon Mamman kysymyksiin, koska ne jotenkin koskettivat minua. Kohta huomaatte miksi. Lopuksi vastaan Ofelian kysymyksiin. Omat 11 kysymystä keksin ehkä sitten, kun olen saanut vastattua niihin Nolliksen kysymyksiinkin. Ehkä.

Let's go.

***

1. Jos olisit joku rock/poptähti, niin kuka ja miksi? 

En keksi yhtään syytä miksi olisin joku rock-/poptähti. En mitenkään päin yllä kenenkään ihailemani hahmon tasolle enkä voisi olla kukaan vähempi. Olisin sitten John Lennon elämänfilosofiansa takia.

2. Jos pitäisi valita yksi musiikin laji, ja kuunnella pelkästään sitä koko loppuelämä, niin mikä se olisi? 

Tähän olisi helppo vastata rock, koska se on niin laaja käsite. Mutta sitten en voisi kuunnella enää Toolia. Jos taas valitsisin progemetallin, niin en voisi kuunnella enää mitään muuta kuin Toolia, koska muu progemetalli ei sytytyä minua. Hitto. Grunge. Sanotaan grunge!

3. Mikä instrumentti ja kenen soittamana? 

Lauri Porran basso. Eiku... Hmm. No joo. Miksipä ei. Pidetään tuo, kerta tuli ekana (likaiseen) mieleeni.

4. Minkä elokuvan musiikki, tunnari tai jokin teema itkettää väkisin? 

Ei minkään. Ei musiikki itketä minua. Varsinkaan elokuvamusiikki.

5. Jos pitäisi valita yksi elokuva, ja katsella pelkästään sitä koko loppuelämä, niin mikä se olisi? 

Riippuu siitä mitä tarkoittaa "katsella pelkästään sitä". Että puhutaanko vain elokuvien katselusta vai enkö voisi enää katsella mitään muuta (kuten blogeja tai lintuja tai muuta luontoa) kuin yhtä elokuvaa? Jälkimmäisessä tapauksessa varmaankin riistäisin hengen itseltäni. Mutta jos puhutaan vain elokuvien katselusta ja muuten saisin asettaa silmäni minne haluan, niin vastaan American Beautyn. Olen katsonut sen nyt jo niin monta kertaa, että tuskin loppuelämäkään tekisi tiukkaa. Se on lumoava.

6. Suomenkieliset vai vieraskieliset lyriikat? Vai mielellään ei lyriikoita ollenkaan? 

Kuuntelen pääosin englanninkielistä musiikkia. En tiedä miten suuri paino kielellä siinä on, vai onko suomenkielinen musiikki vaan ei-niin-hyvää. Joskus suomenkieliset lyriikat kuulostavat tönköltä, mutta esimerkiksi Stam1nalla kieli taipuu hyvin.
Mielellään kuitenkin lyriikat, koska instrumentaalikappaleita en kovin pitkään jaksa kuunnella.

7. Missä yhtyeessä haluaisit soittaa, ja miksi? 

No Toolissa. Olisihan se melkoista aivo-orgasmia koko ajan.

8. Mitä instrumenttia haluaisit soittaa, ja miksi?

Bassokitaraa, koska siinä on pari kieltä vähemmän kuin tavallisessa kitarassa. Ja koska olen bassoaddikti. Siksi kunnon stoner rock on niin ihanaa.
Läskibassoa ja saksofonia niiden äänien takia. Ja didgeridoota, koska se on niin eksoottinen ja sovinistisesti naisilta kielletty.

9. Onko viikonlopun leffailtasi komediaa, draamaa, jännitystä vai toimintaa? 

Draamakomediaa. Ei mitään kainalopieruhuumoria vaan sellaista, mikä naurattaa oikeasti.

10. Missä elokuvassa esiintyy suosikkipahiksesi? 

Elokuvassa... Sarjoista keksisin True Bloodin Ericin ja Sons of Anarchyn Tigin. Tuntemattoman Sotilaan Rokkakaan ei ole pahis. Sanonko siis Heath Ledgerin Jokerin? Sanon.

11. Mikä on elämän tarkoitus? 

Sen kun tietäisin, niin jotenkin pistäisin rahoiksi sillä tiedolla ja rikastuisin. Mutta sen tiedän, että raha se ei ole. Eikä oleminen vain yhtenä pienenä koneen osasena tuottamassa osakkeenomistajille voittoa.

***

Ja sitten ne Ofelian kysymykset:

1. Uskotko henkimaailmaan? 

Oli pakko googlata mitä henkimaailmalla tarkoitetaan. Wikipediasta löytyi lause: "Eri uskomusten mukaan henkimaailman asukkaita ovat paitsi kuolleiden henget, myös syntymättömät lapset, voimaeläimet, suojelushenget, haltiat, hyvät ja pahat henkiolennot kuten enkelit ja demonit sekä jumalat." Eli ei, en usko.

2. Onko kuoleman jälkeen elämää? 

Tietyllä tavalla uskon sielunvaellukseen. En ehkä aivan sillä tavalla kuin hindulaisuudessa enkä tiedä onko kyse edes uskosta vai enemmänkin arvelusta. Minulla on siihen teoria, jota en tässä käy kertomaan, ettette pidä minua täysin tärähtäneenä.

3. Oletko nähnyt kummituksia tai kokenut jotain ns. yliluonnollista? 

Enpä voi sanoa nähneeni tai kokeneeni. Tai  mistäs minä tiedän mikä näkemäni on luonnollista ja mikä yliluonnollista? Tosin oma teoriani (taas yksi teoria, hehe) on, että kaikki mitä tapahtuu ja näkyy on luonnollista, ihmisaivot eivät vaan tiedä tarpeeksi ymmärtääkseen sitä kaikkea.

4. Oletko käynyt ennustajalla ja onko osunut oikeaan? 

En ole, vaikka tavallaan kiinnostaisi kokeilla. En oikeasti usko tuommoiseen ollenkaan, joten olisin melko utelias tietämään voiko mieleni muuttaa, jos ennustaja oikeasti osuisi niin oikeaan. Itse olen sitä mieltä, että ennustukset monesti ovat itsensä toteuttavia.

5. Onko sinulla ollut ennaltatietämiskokemuksia?

Joskus on jotain aavistuksia, mutta ne voivat olla puhtaita sattumia. Suvussa on kyllä ollut taipumuksia, uskoi niihin sitten tai ei.

6. Mitä mieltä olet Meryl Streepistä? 

Meryl Streep on minulle sillä tavalla vaikea hahmo, että en jotenkin tunnista häntä aina rooleissa tai unohdan hänen nimensä. Mutta lahjakas näyttelijä ja erittäin kauniisti sekä arvokkaasti vanhentunut nainen. Arvostan.

7. Uskotko johdatukseen eli siihen että kaikelle on tarkoituksensa ja kaikki tapahtunut vie meitä lähemmäs päämääriämme? 

En usko. Asiat vaikuttavat toisiinsa ja monelle tapahtuneelle asialle voi nähdä jälkeenpäin "tarkoituksen", mutta mikä se päämäärä voisi olla, ellei kuoleminen? Sitä kohti etenemme kyllä vääjäämättä koko ajan.

8. Uskotko että me kaikki olemme yhtä (eli toiseen ihmiseen voisi tämän vuoksi esim. vaikuttaa ajatuksen voimalla?) 

Tervetuloa skepsiksen vuosikokoukseen, eli en usko tähänkään. Toisten kanssa on vahvempi yhteys ja toisiaan voi ymmärtää ilman sanoja, mutta en todellakaan ole yhtä kovinkaan monen tyypin kanssa tällä planeetalla. Ehkä jollain muulla planeetalla sitten, ei voi tietää.

9. Onko mielestäsi kaikki hyvin vai pitäisikö meidän yrittää luoda yhteiskunnasta parempi paikka? 

Ei todellakaan ole hyvin. Koko yhteiskuntajärjestys pitäisi laittaa uusiksi. Meidän pitäisi useammin kokoontua nuotion ympärille polttelemaan rauhanpiipussa peyotea, haistelemaan kukkasia ja sen jälkeen kaataa koneisto. Kuten huomaatte, sisäiset hippini ja anarkistini elävät sulassa sovussa käsi kädessä.

10. Onko ihmisellä aura? 

Ei aavistustakaan. Joillain on ainakin lumiaura.

11. Jos nyt saisit sanoa mitä haluat ihan kenelle tahansa, mitä se olisi ja kenelle?

Haluaisin onnitella ja kiittää sitä, joka jaksoi lukea tänne asti. Eli sinua siinä. Paitsi jos luit vain alun ja lopun.

11 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

mä luin ton yhteiskuntakohdan, anarkistihippinä samaistuin. en mä kaikkia muita yliluonnollisuuksia jaksanut, mut oisin halunnut vastata sun keksimiin kysymyksiin.

kasbach kirjoitti...

Nyt jäi se pimittämäsi sielunvaellusteoria vaivaamaan; en saa ensi yönä unta. Reiluu...

Timo kirjoitti...

Eikös sielunvaellus ja henkimaailma oo hiukan samoja? ;-D

Noh, vapaa maa kunkin ajatella omansa. Ja hienoa saada skepsis-asennetta lisää näkyviin blogistaniaan!

Mymskä kirjoitti...

Eikö Tool ja grunge sitten ole rockia? Mä mahduttaisin ne sinne samaan karsinaan. Rock on rajaton riemu :)

Mulla on ongelma niden mitä-ottaisit-autiolle-saarelle -hommeleiden kanssa. Ja niiden paras elokuva/biisi/kirja/mikätahansa -juttujen. Eihän sellaista voi mitenkään nimetä!

Zepa kirjoitti...

Ennustajasta oli hieno video jossain.. joo G+ssa Sen ensisijainen tarkoitus ei ollut osoittaa, että enuustajaeukot on huijausta, vaan se, miten paljon meistä on tietoa netissä. Ns ennustaja oli korvanappihemmo, jolla oli sermin takana puolentusinaa ukkoa netissä kiinni. Kysyttyään asiakkaalta nimen ennustaja alkoi höpistä asiakkaasta faktoja joita toiset löysi netistä ja syötti korvanapin kautta. Häkellyttävää tietysti, kunnes paljastus.

Zepa kirjoitti...

Ikuisen musiikkilajin valinnassa kääntyisin klassisen puoleen, btw.

Tiina kirjoitti...

Riikka, hyvä, melkein kannattaakin lukea vain ne, joihin osaa samaistua. :D
Anarkistihippiniä (henkisenä sellaisena) on ihan kiva olla.

Kasbach, no se on niitä juttuja, jotka kuulostaa järkevältä tasan niin kauan kuin sitä ei päästä suustaan (tai näppikseltään) ulos. Ei mitään erityisen shokeeraavaa. :D

Timo, no sillä tavalla miten mä tuon ajattelen, niin sillä ei paljoa ole henkimaailman kanssa tekemistä. Ei siihen liity mitään spirituaalista tai muutakaan semmoista.

Mymskä, heh, siis mä tarkoitin että rock on ehkä liian laaja käsite valittavaksi ja valitsin sen takia sen alta suppeamman eli grungen. Metalli taas mun mielestäni ei ole rokkia vaan metallia, enemmänkin heavymusiikin lajike, joka on eri kuin rock. Mutta tää nyt on mun tapa jaotella. En tiedä mikä on oikea.

Zepa, en ehkä oo nähnyt tota videota, mutta tiedän ainakin mistä puhut.
Ennustajalla ei pitäisi ainakaan olla mitään henkilötietoja ihmisestä, joilla ottaa selvää kuvioista, niin sitten voisi ehkä mennä läpi ne ennustukset. Mutta sekin on suuri ehkä.

Irwis kirjoitti...


Kun nyt kerta tässä unetonna pyöriksin niin saanen lainata tämän, kysymyksinensä kaikkinensa?

No ei se mitään, lainaan kuitenkin..! :D

Ofelia kirjoitti...

Luin kaiken! Ja muakin jäi vaivaamaan sielunvaellusteoria. :P

Skepsis-vaiheessa vastaisin omiin kysymyksiini juuri kuten sinä. :D Paitsi että lumiaura oli niin nokkela ja hauska etten olisi sitä keksinyt!

Moon Mamma kirjoitti...

Sullaki sama suosikkipahis ku mullaki! Wot aa tö tsäänses... (No joo, ehkä se on jollain muulla vielä meidän lisäks. :D)

Anonyymi kirjoitti...

Luin kaiken ja ratkesin tuossa lumiaurassa. Itse ajattelin maanviljelyksessä käytettävää auraa.