9. helmikuuta 2013

You need to know the difference

Tiedän, että ei pitäisi provosoitua anonyymeista kommenteista (tai nimimerkillisistäkään), eikä tässä nyt oikeastaan olekaan siitä kyse. Kyse on enemmänkin sellaisesta yleisestä ilmapiiristä, mikä nykyisin tuntuu olevan valloillaan.

Jos nainen on vanhempi kuin parikymppinen ja kiinnostunut muustakin kuin vauvan vaippojen vaihtamisesta, niin nainen on heti puuma. Huolimatta siitä, minkä ikäisistä miehistä nainen on kiinnostunut, hän on puuma. Jos on seksielämää ilman avioliittoa, nainen on ihan takuuvarmasti puuma.

Vaikka tuota puumailua heitettäisiinkin huumorilla, niin minun mielestäni se on kuitenkin jotenkin naisen seksuaalisuutta väheksyvä tapa puhua. On taas keksitty uusi kiva termi, millä voi vähän mitätöidä naista. Jos ihan rehellisesti tässä saan sanoa, niin minusta kolmekymppisen puumattelu on loukkaavaa. Ja todella väsynyttä läppää.

Kautta aikojen miehet ovat olleet kiinnostuneita nuoremmista naisista. Sitä selitetään biologialla ja miehen maanisella tarpeella jaella siemeniään ympäriinsä ja millä kaikella. Sille ei ole keksitty mitään ääliömäistä eläinmaailmasta peräisin olevaa termiä, paitsi ehkä pukki ja sika, jos nyt tuolle linjalle lähdetään. (Ei lähdetä).

Itse tunnen itseni näin kolmekymppisenä hyvinkin nuoreksi ja viisikin vuotta itseäni nuorempi mies on ihan ok eikä tunnu mitenkään lapselta. Ikäero ei siis kerta kaikkiaan tunnu siltä, että laukkaisi nuoren lihan perässä, mitä minä itse edes harvemmin teen. Olen kyllä ollut ihastunut itseäni yhdeksän vuotta nuorempaan kolliin ja jälkeen päin, hormonimyrskyn laannuttua, olen tajunnut tyypin olleen oikeasti liian nuori ja aika lapsellinen. Mutta viisikymppisen naisen elämässä tuo ikäero tuskin tuntuisi enää missään.

Toki puumaksi saa sanoa (jos on ihan pakko ja kohde sen itsekin hyväksyy) naista, joka oikeasti sen ansaitsee. Eli jotain viisikymppistä (tai vanhempaa naista), joka metsästää yökerhoissa parikymppisiä (tai nuorempi) miehiä. Antakaa palaa. Mutta jättäkää meidät muut rauhaan.


 

8 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Minusta nelikymppisen puumittelukin on väsynyttä läppää ja koen sen vähättelevänä. Minusta se vaan kuulostaa suunnilleen samalta, kuin se, kun vanhemmasta miehestä käytetään nimitystä pukki. Paitsi että 'pukki' sananakin sisältää usein jonkun ihailevan vivahteen. "On se vielä aika kone!" Puuma taas on aina vain naurettava hormonimyrskyissään puutteessa piehtaroiva vanha ämmä, jolta nuoret miehet saa helposti.

En nyt sittenkään sano tässä mitään vanhempien herrojen ja nuorempien miesten katselemisen eroista. Melkein sanoin, mutta poistin, koska en viitsi lähteä sille linjalle ;)

Artio kirjoitti...

Minusta se on sellainen jalo taito tuo toisten nimittely ja asioiden kategorisoiminen. Jos sen tekee oikeaan aikaan oikean ihmisen kanssa itseironiaa unohtamatta, siitä voi syntyä legendaarista läppää. Jos sitä heittää noin niinku sattumanvaraisesti omista sisäisistä tarpeista johtuen, parhaimmillaankin vain paljastaa jotain itsestään ja rajoittuneisuudestaan.

Aina jaksaa ihmetyttää, minkä vuoksi niin monia ihmisiä ylipäätään jaksaa kiinnostaa ilmiöt asioissa, jotka ovat ensisijaisesti jos ei yksinomaan henkilökohtaisia. Tekivät aikuiset ihmiset keskenään ja yhteisellä suostumuksella mitä tahansa, tai kukin yksilö päänsä sisäisesti unohtamatta eroa intentioiden, fantasioiden ja tosiasiallisten tekojen välillä, ei pitäisi sen kummemmin hetkauttaa ulkopuolisia. Jos jonkinlainen sosiaalinen kauhistelukerho tai sormella osoittelu on se itselle omin harrastus, tehtäköön sitä suljetuissa tiloissa samanhenkisten kanssa.

Jos se on jotenkin yhteiskunnallisen rakenteen uhka tai horjuttaa perinteikkäitä/uskonnollisia/tervehenkisiä/moraalisia raja-aitoja, minä syöksyn anarkismin nimissä barrikaadeille rinta paljaana heti ensitilassa, koska sellainen huvittaisi minua kovasti. Ja ei, se ei ole terhakas ja nykyisten kauneusihanteiden mukainen rinta, mutta voin keskustella sen hyödyntämisestä niin taiteellisissa, eroottisissa, seksuaalisissa ja tyynyllisissä tarkoituksissa, jos joku on kiinnostunut.

Terve itsekeskeisyys kunniaan ja nysvätrollaajat treffeille Danten kanssa jonnekin toisen ja kolmannen piirin rajamaille.

Kirsikka kirjoitti...

Haa, puit sanoiksi sen mitä olen puumittelusta kaiketi tuntenut, mutten osannut sitä oikein hahmottaa. Lähinnä kai siksi, etten ole jaksanut asiaa ajatella. Mutta sitähän se juuri on, uusi tapa yhden sukupuolen seksuaalisuuden mitätöimiseen.

Vähän asian vierestä sanoakseni, olen huomannut kuinka elämä on muuttunut paljon vaikeammaksi sen jälkeen kun olen myöntänyt ja hahmottanut sisäisen feministiyteni. Paljon aiempaa useampi asia alkaa vituttaa, kun niitä jaksaa ajatella itse eikä ota annettuina totuuksina.

- S - kirjoitti...

No voi vee... Jos joku oikeasti sanoo kolmekymppistä puumaksi, niin on idiootti.
Sähän olet nuori nainen, oikeasti.

Puuma on mun mielestä vähintään viiskymppinen, joka tosiaan jahtaa niitä kakskymppisiä.
Ite oon siellä vähän yli neljänkympin enkä ajattele, että joku kolmekymppisen kanssa oleilu olis mitään puumailua. Ei sillä, että nyt olis mitään tarvetta. :)

Zepa kirjoitti...

Mut puumasta tulee kuitenkin mieleen kissa, joten ei se voi ihan paha olla!

No oikeesti, kolmekymppiset ei oo mitään puumia. Nelikymppiset ehkä vois olla, vähän riippuu tapaukseta. Ja mun mielessä puumiksi sanotut on aina ns. upeita naisia, ei tämmösii mustat farkut ja villapaita -variksia kuin vaikka mie.

Kimmeli kirjoitti...

Minä en myöskään pidä siitä puuma-nimittelystä. Puuma on kissa, mikä siis todella saalistaa ja leikkii saaliinsa kanssa!
Minä olen viiskymppinen enkä ole saalistanut ketään. Tielleni on osunut kaiken ikäisiä, myös vanhempia miehiä, mutta esim. mieheni, lasteni isä oli minua 9v nuorempi ja sitä ei kukaan koskaan millään lailla huomannut. Ikä on vain numeroita.

Anonyymi kirjoitti...

Se puuma rupsahtaa, mihin läpänder lätsähtää...

Tiina kirjoitti...

Mymskä, tuo on vähän sama asia, kuin että naiset on jakorasioita ja miehet casanovia. Pukkiinkaan ei sinällään liity mikään ikäjuttu, vaan pukki voi pökkiä ihan minkä ikäisiä vaan (täysi-ikäisiä toivon mukaan).
Joo, ei nelikymppisetkään kyllä mitään puumia ole. Eikä viisikymppisetkään ilman syytä.

Artio, siis joo, toki on olemassa hyvääkin puumaläppää, mutta suurin osa siitä taitaa olla sitä väsynyttä osastoa. Esimerkiksi tuo yksi lemppariblogeistani "Moottoritiellä on puuma" on hauska, koska se on sanaleikki eikä se edes kerro oikeasti mistään puumailusta.
Voin tulla sun kanssa barrikadeille rinta paljaana! Jopa molemmat! :D

Kirsikka, niin, tavallaan olisi kai helpompaa antaa asioiden vaan olla. Mutta ei sillä mitään saavutakaan.

-S-, se on niin muodikasta nykyään sanoa ketä vaan naista puumaksi, että varmaan alkaa jo sen sanan alkuperäkin unohtua joiltain.
En mä tuosta anonyymin läpästä mitenkään loukkaantunut, koska anonyymit nyt on anonyymejä (täällä blogissa ainakin hirveän vitsikkäitä ja näsäviisaita), mutta sainpahan siitä nyt pontta kirjoittaa aiheesta.

Zepa, siis puumahan on kaunis kissaeläin ja näin ollen ehdottomasti hyvä juttu, mutta jotenkin tää sirkus sen sanan ympärillä on tuonut siihen semmoisen tympeän maun.
Mutta sähän olet upea nainen, mitä höpötät.

Kimmeli, täällä Tampereella on nykyisin sen niminen yökerho kuin Puuma. En tiedä uskaltaako siellä käydä kukaan, joka ei halua joko tulla leimatuksi puumaksi tai joutua sellaisen puuman uhriksi. :D
Kyllähän se, jos kaikki osapuolet ovat jo ihan aikuisia, niin ikä on tosiaan pelkkiä numeroita. Mitä vanhemmaksi ihmiset tulevat, niin sitä vähemmän merkitystä ikäerolla on.

Anonyymi, höpönlöpön.