15. toukokuuta 2013

Jottei kellään olis orpo olo

Musiikkimakunihan on pääosin hyvinkin "katu-uskottavaa" (ironiset lainausmerkit, toim.huom.). Kuuntelen siis melko raskasta rokkia ja kunnon punkia, enkä mitään Nickelbackia ja Pää kiitä. Toisinaan korvieni karvasoluja kutkuttelee kuitenkin toisenlainenkin musiikki, joista ajattelin antaa pari näytettä nyt.

Olen kauhean iloinen, että kotimaisen musiikin nuoresta sukupolvesta löytyy porukoita, jotka tekevät semmoista elämäniloista ja letkeätä musiikkia sen ainaisen mollissa soitetun itku-ulinan sijasta, koska sitä tämä maa totisesti tarvitsee.

Ensimmäisenä esimerkkinä käytettäköön vuoden takaista Kuningasidean Enemmän duoo ku sooloo -biisiä:Minusta tuo on vaan kertakaikkisen ihana kappale!

Toinen hyvänmielenbiisini on tuoreempi biisi tältä vuodelta, Elokuun Tänään lähtee, josta muuten jo aiemmin otin otsikon kirjoitukselleni:Ajattelin ottaa tästä jälkimmäisestä tämän vuoden kesäbiisini, ellei mitään vielä parempaa putkahda esiin.

Olen ilmeisesti vanhemmiten pehmennyt ja alkanut sulattaa jopa reggae-sointuja, sillä aiemmin kyseinen musiikkilaji on ollut yksi inhokeistani heti countryn jälkeen. Tai sitten nuo on vaan niin hyvin tehty ja sellaisella positiivisella lempeydellä, ettei haittaa vaikka tyylilaji olisi mikä.

Ei voi oikeasti mökötyttää sen jälkeen kun noita yllämainittuja kuuntelee!

6 kommenttia:

Samaan aikaan toisaalla kirjoitti...

Hyvä Tiina!
Vielä joskus yhdessä räppikeikalle siis.. Ai ei?

Noi toimii kyllä mullekin.

t. Kauko

Tiina kirjoitti...

Niin, mähän olen ollut Katapultin Katan kanssa jo katsomassa Raappanaa, että miksei myös sun kanssa jotain muuta.

Tossa räpissä mä vedän rajan (jos ei Junoa lasketa, koska se on niin nätti) tommoseen Palefaceen ja Redramaan (ja jälkimmäisenkin perustan siihen vanhaan tuotantoon, en tiedä tekeekö se nykyään enää edes mitään?), mutta ehkä mä tästä vielä pehmenen lisää ja alan sietää niitä omituisesti suomea ääntäviä jamppojakin.

Anna kirjoitti...

Redrama on Julkisessa sanassa Palefacen ja Tommy Lindgrenin ja Ricky Tick Big Bandin kanssa. Tätä on nyt mulle hehkuteltu tovi ja vaadittu, että sitä pitää mennä katsomaan Ruisrockiin.

Tiina kirjoitti...

Tommy Lindgren on muuten hyvä kans. Ei monikaan pysty laulamaan (puhumaan) yhtä nopeasti. :D

Noin muuten en tajunnut tuosta mitään, mutta voin ottaa selvää.

Aino kirjoitti...

Ihan leppoisia biisejä, heti alkaa jalka vippasee, hymyyn kääntyy suu ja mieli kevenee!

Tiina kirjoitti...

Näin o! :)