5. tammikuuta 2014

Hey ho let's go!

Jos joku on missannut sellaisen pikku jutun, niin voin kertoa, että vuosi tosiaan on vaihtunut. Viime vuosi oli se 2013 ja nyt on vuosi 2014. Ja koska vuosi on vaihtunut, niin on loputtomiin jankattava ja käsiteltävä sitä mitä silloin ja entäs tästä eteenpäin. Siitäpä syystä varastin Murskalta tämmöisen meemiläisen, vaikka sama roska olisi varmaan löytynyt täältäkin blogista jostain noin vuosi takaperin.

1. Mitä sellaista teit vuonna 2013, mitä et ollut tehnyt koskaan aiemmin?
Näin Chris Cornellin elävänä. En nyt aivan metrin päästä, mutta ehkä kymmenen, parinkymmenen metrin... Menin BodyBalance-tunnille ja ihastuin siihen. Ostin skinny jeansit.

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle?
Muistelen, että vuosi sitten olisin luvannut meneväni jollekin muullekin LesMills-tunnille kuin BodyPumpiin. Sen lupauksen pidin ja kävin stepissä, combatissa ja aiemmin mainitussa balancessa. En tee ensi vuodelle enemmän lupauksia. En tee ehkä yhtään. No siinä vuorokauden ja vuoden vaihtuessa katselin ikkunasta ulos ilotulituksia ja vannoin jotain itselleni, mutta se on asia, jota en ääneen sano ja joka ei myöskään ole riippuvainen pelkästään itsestäni. Ja joo, hammaslääkärissä voisi kanssa käydä tänä vuonna.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi?
Viime vuonna..? Eeeei..? Kaikki tuntemani taaperot ovat jo yli vuoden vanhoja.

4. Kuoliko kukaan läheisesi?
Yksissä hautajaisissa kävin, mutta en voi väittää vainajan olleen läheinen. Mikä ei vähennä hänen tärkeyttään lainkaan tässä universumissa. Väänsin itkua kyllä siihen malliin, että olisi voinut luulla olevan läheisempikin.

5. Missä maissa kävit?
Turussa käväisin. Siitä sitä eksotiikkaa riittikin pitkäksi aikaa.

6. Mitä sellaista haluaisit vuonna 2014, jota puuttui vuodesta 2013?
No varmaan ainakin eräänkin maisterintutkinnon. Myös suutelemista voisi olla paljon enemmän.

7. Mitkä vuoden 2013 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi?
Toistan itseäni (vastaan joka vuosi samalla tavalla), mutta ihan jokaisen, kun ei ollut karkausvuosikaan. En vaan muista mitä niinä päivämäärinä tapahtui.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä (siis viime) vuonna?
-16 kg. Ei tartte selittää?

9. Mikä oli suurin epäonnistumisesi?
No ehkä se, ettei gradu tullut valmiiksi, mutta ehtiihän tässä... Ei se siis ole mikään varsinainen epäonnistuminen, vain pieni viivästys.

10. Kärsitkö sairauksista tai vammoista?
Ihan äkkiä en muista sellaista päivää, etteikö jonnekin päin olisi sattunut jollain tavalla. Kipuilua olen kokenut päästä varpaisiin (tai ainakin pohkeisiin), mutta sellasta tää elämä ja ikääntyminen kai on.

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
Miten en nyt keksi mitään kovin erityistä mitä olisin ostanut? Tällä hetkellä käytössäni on aivan hemmetin hemaisevat takki ja saappaat (rumat ne vaatteilla koreilee, sanovat), mutta... Monet keikkaliput ja levyt ovat myös osoittautuneet hintansa arvoisiksi. Mutta itse asiassa parhaaksi ostokseksi (jos sitä sellaiseksi voi sanoa) voisi sanoa niitä pt-palveluita, joita ostin.

12. Kenen käytös herätti hilpeyttä?
Itseni. Olen yksi hauskimpia tyyppejä keitä tunnen. Toisaalta en ketään toista tunnekaan yhtä hyvin kuin itseni. No ehkä myös parin kaverin ja eläimenkin käytös on herättänyt hilpeyttä.

13. Kenen käytös masensi?
Itseni. Ja kaikkien miesten, jotka eivät yrittäneet pokailla minua. Luku käsittää siis kaikki maapallon (hetero)miehet miinus kaksi. (En ainakaan tajunnut muiden yrittäneen pokailla).

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Asumiseen ja elämiseen, mutta niiden perusmenojen jälkeen eniten taisi rahaa mennä urheilemiseen. Tai liikuntaan. Missä menee urheilun ja liikunnan raja? Ammattilaisuudessa? En kovin mielelläni puhu urheilusta, koska olen vain tällainen harrastelija. No kuitenkin, kuntosalin jäsenmaksuihin ja varsinkin siihen raineriin meni rahaa. Myös välineisiin, mutta ei niin paljoa. Taisin ostaa yhdet (kalliit) treenitossut, mutta kaikki muut treenikuteeni ovat bangladeshilaisten lasten tekemiä halpiksia H&M:ltä. En ole mikään varusteurheilija.

15. Mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi?
KESÄSTÄ!!! Viime kesä oli kyllä sään puolesta lähes täydellinen. Se tuntui erityisen hyvältä, koska toissa kesää ei käytännössä edes ollut. Niin ja vähän musiikista ja vähän treenaamisesta ja vähän kaikesta.

16. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua vuodesta 2013?
Vista Chinon Dargona Dragona. Parasta skeidaa pitkään aikaan! Ja Monster Truckin Love Attack. Sitä se oli, todellakin.


17. Viime vuoteen verrattuna, oletko: 

a) onnellisempi vai surullisempi? 
Jonkinlaisessa harhaisessa onnellisuuden tilassa hetkittäin. Eiköhän se korjaannu pian.

b) laihempi vai lihavampi?
Laihempi. En tosin löytänyt itsestäni yhtään noin vuosi sitten otettua kuvaa kun yritin etsiä, jotta voisin verrata, mutta koko garderoobi on mennyt uusiksi.

c) rikkaampi vai köyhempi?
Tähän en osaa vastata. Enköhän suurin piirtein yhtä köyhä.

18. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Nooh... Koska tätä lukee tutut, niin sanon että "kirjoittaneeni gradua".

19. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Ärsyttäneeni ihmisiä. En tiedä, olenko oikeasti edes ärsyttänyt ketään, mutta olen sillä tavalla vähän herkkänahkainen. Varsinkin jos pidän jostakusta oikein paljon.

20. Kuinka vietit joulua?
Isän luona syöden ja juoden. Joulupäivänä palasin rättiväsyneenä omaan kolooni, ihmettelin hetken kaupungin hiljaisuutta, otin pitkät päiväunet ja olin ihan tyytyväinen.

21. Bonus-kysymys: (Tästä puuttuu kysymys ja Murska kertoi vitsin, joten niin minäkin sitten!)
Mitä pilates on suomeksi? No tietysti melilosvoja! (Vitsin sponsoroi Annikki).

22. Rakastuitko vuonna 2013?
En, mutta potentiaalia siihen oli. Kahdestikin. Tai en tiedä, ehkä itseeni?

23. Kuinka monta yhdenyön juttua?
Nada. Itsetunto ei riitä vielä ihan vieraan tyypin kanssa pehkuihin hyppäämiseen.

24. Mikä oli suosikki tv-ohjelmasi?
The Wire. Holmes NYC. Rillit Huurussa. Mitäs muita..?

25. Vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?
En kyllä oikeasti voi sanoa vihaavani ketään ihmistä tällä hetkellä. Ehkä vihastukseni on yhtä kortilla kuin rakastuksenikin. Noin muuten kyllä olen täysin vahvojen tunteiden ja tunneilmaisujen kannalla. En ole sellainen ihminen, joka laimeasti vain tykkää tai ei-tykkää. Parempi överit kuin vajarit.

26. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Nolosti täytynee myöntää, etten tainnut viime vuonna lukea kuin kaksi kirjaa: Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat ja Riikka Pulkkisen Rajan. Molemmat olivat ihan ok. Aloitin kyllä jokusta muutakin kirjaa, mutta... Poden huonoa omaatuntoa, jos "tuhlaan" aikaani lukemiseen. Tuntuu että sen sijaan pitäisi olla tekemässä sitä gradua. Vaikka sitten kun istun tässä tietokoneella, niin teenkö sitä gradua? En, vaan vastailen kaikenlaisiin kyselyihin blogissa. Lukeminen olisi luultavasti huomattavasti hyödyllisempää.

27. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
En nyt tiedä voiko Vista Chinoa sanoa löydöksi, koska Kyuss on ollut levylistallani jo vuosia, toissa kesänä näin Kyuss Livesin Provinssissa ja tänä vuonna ne vaan vaihtoivat nimensä (kiitos Josh Hommen) Vista Chinoksi ja tekivät uutta musiikkia sillä nimellä. Missään tapauksessa tuo rakkausbändi ei siis ole ollut minulta missään vaiheessa kateissa. Enkä nyt keksi "löytäneeni" mitään muutakaan. Jaa no JP Leppäluoto oli kyllä melkoinen löytö. Olen tiennyt joidenkin naistovereiden kuolanneen hänen peräänsä, mutta en ole asiaa/miestä varsinaisesti noteerannut ennen kuin siellä Raskasta Joulua -konsertissa. Herranjestas sitä miestä ja sen ihanan matalaa ääntä! Harmi vaan, ettei mikään JP:n bändeistä ihan täysin kutkuttele musiikkimakuani.
Jaa mutta hei! Juha Pekka Tapani Heikkinen Ja Niin Edelleen! Kiitos vaan siitä Riikkulille.

28. Mitä halusit ja sait?
En tosiaan tiedä. Lämpöisen ja aurinkoisen kesän.

29. Mitä halusit muttet saanut?
Sitä kesäpoikaa. Mutta näin jälkeenpäin katsottuna se oli ihan hyvä. Niin ihana, fiksu, hauska ja kaunis kuin hän onkin, niin ei kiihkouskis ja -pakana vaan toimi pidemmän päälle yhdessä. Ja ehkä se ikäerokin olisi saattanut jossain vaiheessa alkaa rassata, ainakin minua. Olisin tuntenut itseni koko ajan ihan hiton vanhaksi ja kuka nyt sellaista haluaa? Ei kukaan.

30. Mikä oli suosikkileffasi tänä (viime) vuonna?
Ehdottomasti The Beasts of the Southern Wild. Olen ostanut sen myös dvd:llä, mutta en ole vielä uskaltanut katsoa sitä uudestaan. Ei sillä, että se olisi pelottava, mutta ehkä pelkään pakahtuvani. Jobs oli myös hyvä leffa.

31. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja kuinka vanha olit?
Ikäasia ahdistaa ihan vitsisti, joten ei siitä sen enempää, mutta olin sinä päivänä kyläilemässä kummipoikani luona toisessa kaupungissa. Kummipojan äiti oli tehnyt kakun (vaikka sanoin ettei tarvitse) ja kummipoika oli veljensä kanssa kerännyt ihanan kukkakimpun. Olisi sen päivän voinut huonomminkin käyttää.

32. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän?
Mittaamattomasti? Aika iso sana. Tiedän kyllä mikä, mutta en sano sitä ääneen.

33. Kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2013?
Hipahtavasti rock? Rockahtavasti hippi? Helma lyheni jossain määrin. Myös hikiset trikoot tulivat tutuiksi.

34. Mikä piti sinut järjissäsi?
Treenaaminen. Rautojen nostelu. Kyllä. Hetkittäin se touhu tuntui oikeasti ainoalta, joka esti hataran mieleni murenemista. Tervejärkisyyden rajoilla heiluttiin.

35. Bonus-kysymys kaksi:
Matti ja Teppo tappeli, ja sitten tuli Jouko ja Kosti.

36. Mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi?
Aika monikin. Olen silleenkin vähän vinksahtanut, että muodostan mielipiteitä asioista. Vaikuttamiseni tosin on netissä asiasta urputtamista. Enkä enää jaksa sitäkään kovin kiihkeästi, koska olen huomannut olevani usein aika yksin mielipiteitteni kanssa. Tyyppejä ei joko kiinnosta tai sitten sitä ollaan niin kukkahattutätiä... Onneksi on muutama tyyppi, joiden näkemyksiin voin aina luottaa. Allekirjoitin kyllä sen kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

37. Ketä ikävöit?
Äitiä. Välillä on vaikea uskoa, että siitä on jo vähän yli kaksi vuotta. Ja samaan aikaan vasta sen verran. Vieläkin tulee hetkittäin asioita, joista ensimmäinen ajatus on, että täytyy kertoa äidille. Kuten nyt vaikka viimeisimpänä Schumacherin lasketteluonnettomuus. Ei siis mitään tärkeitä asioita edes, mutta elämästäni nykyisin vähän niin kuin puuttuu sellainen ihminen, kenen kanssa näitä vatuloisi.

38. Kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen?
Tarttisko tähänkin heittää se kesäpoika? Nääh, ei se kyllä ehkä enää tunnu siltä. Jos irl-uusia ihmisiä voi sanoa, vaikka ne olisi virtuaalisesti tuntenut jo pidempään, niin Riikka (olihan se viime vuosi, olihan?), Kauko, Mierolainen ja Termostaattori. En pistä paremmuusjärjestykseen ja unohdin varmaan jonkun?


Noin. Enpäs jaksa oikolukea.

4 kommenttia:

littleB kirjoitti...

Body balance on muuten aivan ihana tunti! Vitsit kun pääsis itekin! :)

Riikka kirjoitti...

Pääsinkö mä kaks kertaa sun listalle? Jee! Odotin innolla, että saako JPTHJNE maininnan sun vuodessa mutta että mäkin! Luulen, että se oli viime vuosi, myös se Tampereen-asematapaaminen.

Ja bonusjee, olin unohtanut Murskan. Kiva, että se on vielä. Vai jälleen?

Ja sit, "henkilökohtainen pukeutumiskonsepti" on vähän kökösti sanottu. Eiks oo?

Zepa kirjoitti...

Onnittelen varsinkin jumpista ja rainerista! POWERII.

Nuori Nainen kirjoitti...

-16, vau! Ja tietty siis koko elämänmuutos.

Tämä oli muutenkin tosi kiinnnostava ja aion varastaa tämän omallekin puolelle.

Ihanaa alkanutta vuotta!