23. tammikuuta 2014

One of these mornings you're gonna rise up singing

Sain Ambralta haasteen, johon ei tällä kertaa sisältynyt muita velvoitteita kuin kysymyksiin vastailua. Ja siitähän minä tykkään. Kysely kyllä alkoi siihen sorttiin, että epäilin noinko olen lainkaan sen kohderyhmää (en ainakaan toistaiseksi ole profiloitunut sisustusbloggaajana), mutta kyllä se siitä sitten suttaantui.


1. Mikä on sisustustyylisi?
En ole aivan varma onko minulla sisustustyyliä ollenkaan. Mutta kai jollain tapaa on. Sellainen minun näköiseni. Mikähän olisi minimalistisen vastakohta? Kotini on värikäs, pirskahteleva, tursuava ja lämmin, vähän niin kuin minä itsekin. Kodikas ja paras minulle. (Siistimpää kyllä voisi olla useinkin). Ilmeisesti minulla on kuitenkin joku sisustustyyli, kun syksymmällä tykästyin yhteen mattoon ja melkein jo ostin sen, mutta joku takaraivossa harasi vastaan ja tajusin, ettei matto vaan sovi tyyliini. En ymmärrä alkuunkaan sellaista sisustustyyliä, mikä tuntuu nykyisin olevan vakio, että kaikki on valkoista, jos ei vitivalkoista, niin ainakin luonnonvalkoista, ja ainoat väripilkut ovat jotain vaaleanbeigejä yksityiskohtia. Värittömyyden lisäksi missään ei saa näkyä mitään elämisen merkkejä eikä tavaroita. Muuta kuin muutama todella huolella valittu sisustuselementti. Joo, ei mulle semmoista. Olen hamsteri, mitä tavaroihin tulee, ja saan voimaa vahvoista väreistä, joiden kanssa valkoinen toimii kivana kontrastina. Ehkä myös ripaus itämaisuutta (verhot Indiskasta ja hyllynreunalla pari Buddhaa).

2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten sisustaessasi?
Ottaen huomioon, että asun yksiössä, niin... Keittokomeroa (n. 2 m2) olen sisustanut sen verran, että siellä on matto ja käsipyyhe. Kylpyhuoneessa sisustukseksi voisi laskea myös maton, suihkuverhon, pyykkikorin ja Frank Zappan oven sisäpuolella. Alkoviani sisustaa Jim Morrison ja The Doors. Ja unisieppari. Eli joo, olen panostanut eniten tähän ainokaiseen huoneeseen, joka on yhdistetty olohuone, ruokasali, kirjasto, työhuone... mitä näitä nyt on.

3. Mihin käyttäisit rahaa ilman huonoa omaatuntoa?
Huono omatunto on ihan jokaisesta sentistä ja eurosta, jotka käytän. Tietysti vuokra ja sähkölasku ovat semmoiset, jotka vaan täytyy maksaa eikä niihin juurikaan voi vaikuttaa. Paitsi että nykyisin istun lähinnä pimeässä. Mutta lähinnä siksi, että viihdyn niin, enkä pelkästään säästääkseni sähköä. Myös liikuntakeskuksen kuukausimaksu menee tällä hetkellä melko kivutta, koska näkisin siitä olevan hintansa edestä hyötyä, ja enemmänkin. Pt:stä en maksa tällä hetkellä mitään enää, joten jokainen treeni on melkein kuin rahaa kilahtelisi kassaan.

4. Mihin käytät paljon rahaa?
No, eiköhän noihin edellä mainittuihin mene eniten rahaa. Plus ruokaan ja vaatteisiin. Tätä ette ehkä uskoisi, mutta saatan joskus laittaa myös kenkiin vähän tarpeettoman paljon euroja.

5. Mistä ajasta unelmoit?
Kesästä. Ja sellaisesta keskiluokkaisen tylsästä ja turvallisesta tulevaisuudesta.

6. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?
Kyllä huonoin onni olisi varmasti sairastua kuolemanvakavasti. Tai toki, jos vaikka voittaisin loton pääpotin ja heti seuraavana päivänä jäisin jonkun meteoriitin alle, niin siinä sitä olisi huonoa onnea kerrakseen. Mutta eipä sitä ehtisi jäädä suremaankaan.

7. Missä asiassa olet tunnollinen?
Ööh, no tuota... Treenaamisessa, mutta nautin siitä, joten ei sitä oikein osaa laskea tunnollisuudeksi. Ystävieni suhteen olen myös sitä myöten tunnollinen, että jos jotain on sovittu, niin pidän siitä kiinni. Myöhästyn tapaamisista max. 10 minuuttia. Ja silloinkin syynä on vain se, että lähdin kotoa liian myöhään.

8. Minkä inhimillisen virheen annat anteeksi? 
Kai ne kaikki voi antaa anteeksi. Varsinkin jos virheen tehnyt pyytää anteeksi eikä tilanne ole korjaamattomissa. Siinä voi tietysti harjoittaa jonkinlaista rajanvetoa, että mikä on inhimillinen virhe ja mikä ihan silkkaa tyhmyyttä tai ilkeyttä. Esimerkiksi pettäminen ei ole inhimillinen virhe.

9. Mikä on naisen parhain ominaisuus?
Jos tätä nyt lähestytään tälleen sukupuolitetusti, niin kyllä naisen paras ominaisuus on asioiden ulosanti. Jos naiselta kysyy, miten päivä on mennyt, niin nainen kertoo melko polveilevasti kaiken olennaisimman ja vähän muutakin. Mieheltä joutuu monesti nyhtämään kuulumisia kiinalaisen vesikidutuksen voimin eikä sittenkään irtoa.

10. Mikä on miehen parhain ominaisuus?
Suhtaudun miehiin aivan niin kuin normaaleihin ihmisiinkin. Jos fyysisiä ominaisuuksia ei lasketa, niin... Miehet ovat sillä tavalla mutkattomampia kuin naiset. Miehet eivät piikittele, puukottele selkään, vatvo, nalkuta, vehkeile, vahtaa... Miehet eivät pahoita mieltään milloin mistäkin sanamuodosta tai rivien välissä olevasta piilosanomasta, ja ala passiivisaggressiivisesti mököttää ja kysyttäessä mikä on, vastaus on "ei mikään". Miehet kyllä juoruavat, vaikka väittävätkin etteivät. Mutta se on ihan ok.
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kohta yheksän: Naisella on pinpi. Mitään muuta tarkoitusta naisella ei oikeastaan ole.