19. maaliskuuta 2014

Apua

Onkos siellä sankassa lukijajoukossa naisia, mielellään jopa synnyttämättömiä, joille on laitettu hormonikierukka? Koska minulla on tuo toimenpide huomenna edessä ja pelottaa aivan helsvatusti. Niin että voisitteko kertoa semmoisia onnistumiskertomuksia, että eipä sattunut juuri lainkaan eikä sen jälkeenkään ole ollut mitään ongelmia? Ei mitään semmoisia kauhutarinoita, miten ensin on puoli vuotta vuotanut kuin häränkurkusta ja sen jälkeen kierukka on lävistänyt kohdun ja mennyt aivoihin, koska niitä kertomuksia on netti pullollaan.

Itsellänihän on tilanne sellainen, että kroppani ei kerta kaikkiaan siedä enää pillereiden popsimista. Hormonikierukka on siis viimeisiä vaihtoehtoja, koska siinä hormonineritys tapahtuu niin paikallisesti tuolla alempana, että sen ei pitäisi aiheuttaa niitä samoja ongelmia kuin pillerit ovat aiheuttaneet. Ja koska tässä ei nyt perheenperustaminenkaan ole ihan näköpiirissä, niin miksipä en tekisi tämmöistä viisivuotissuunnitelmaa. Ja ainahan sen kierukan saa pois, jos joku outo pesänrakennusvietti puskisi päälle. Mutta tuskin. (Alkaa tuota ikääkin jo olla jne.)

Tämä pelkoni on jotain täysin... hmm, mikähän olisi oikea sana. No varmasti tarpeetonta, turhaa ja perusteetonta, mutta jostain syystä vaan pelkään. Pelkään sitä että sen asettaminen sattuu hirveästi. Pelkään että sen jälkeen tulee ties mitä komplikaatioita. Pelkään, että en pysty treenaamaan moneen viikkoon tai jos pystyn, niin onnistun ponnistamaan koko härpäkkeen ulos systeemistä. En millään viitsisi selittää pt:lle ensi viikolla, että jos ei kyykättäisi tänään, ettei kierukkani mene pois paikoiltaan. Johan siinä nuoren miehen herkkä sielu järkkyy. Ja koska olen vahvasti luulotautinen, niin... äh, mitähän tästä tulee.

Kaikki tulee menemään hyvin. Kaikki tulee menemään hyvin. Kaikki tulee menemään hyvin.9 kommenttia:

Lakshmi kirjoitti...

Hei, täällä nyt 2 vuotta kierukkaa käyttänyt neuvoo ettei kannata pelätä kierrukan tippumista pois, sillä se asennetaan melko syvälle kohtuun. Minäkin aluksi pelkäsin että liian rajusti pissaaminen voi saada sen tippumaan, mutta on tullut todistettua kaikkein konstein, ettei se sieltä ole lähtenyt mihinkään :)

Kierrukan käyttö on ihanaa just sen takia koska enää en kärsi kuukautisten aiheuttamista sivuvaikutuksista. Ensimmäiset kaksi kuukautta tuli pientä alavatsakipua kun kroppa vähän kelaa mikä vehje siellä kohdussa on, mutta sen jälkeen ei ole ollut mitään kipuja, ei mielialaheittoa... ei yhtään mitään. Tietysti kaikki on yksilöllistä, mutta kierrukka on suunniteltu nimeomaan helpottamaan kuukautiskipuja. Äitini 50w otti myös kierrukan helpottamaan vaihdevuosien aiheuttamia, kivuliaita kuumia aaltoja. Joten se tepsii.

Onneaa matkaa! :)

Tiina kirjoitti...

Kiitos! Ihana kuulla tuommoisia näkökantoja asiaan, noista ei nimittäin keskustella netissä juuri ollenkaan, ainoastaan niistä ongelmista. (Kuka hullu menee lukemaan nettikeskusteluja ennen tämmöistä toimenpidettä?!)

En oikeastaan edes ymmärrä miksi pelkään tätä niin paljon, koska en yleensä pelkää kipua mitenkään erityisen paljon. Hammaslääkärissä kestän ihan hyvin ilman puudutusta ja jos teoriassa mietin, että ottaisin tatuoinnin, niin sekään kipu ei pelota minua, vaikka luultavasti se sattuu enemmän. Nooh, huomenna tähän aikaan se (ainakin itse toimenpide) on jo ohitse.

Lakshmi kirjoitti...

Asettelu sattuu vähän, mutta se menee ohi nopeammin kuin uskoisikaan. Itse vedin 500g Buranan naamaan ennen toimeenpidettä, otin toisen jälkeen, ja niitä popsin sellaiset 2 päivää. Toimeenpiteen jälkeen on pientä kipua alavatsassa (kuukautiskipumaista), tässäkin syynä kun kohtu reagoi tuntemattomaan esineeseen ja yrittää totutella kierukkaan. Yksilöllistä tämäkin. Lääkäri voi antaa esm päivän tai kahden sairasloman jos epäilet että olet sen verran tunneherkkä että kroppa tarvitsee jonkin verran palautumisaikaa. Itse olin 2 päivää kotona sohvalla kun tuli välillä aaltoina sellaisia epämielyttäviä supistuksia. Saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta se on hyvin pieni hinta sille että olet seuraavat 5 vuotta ilman huolenhäivää :D

Suosittelen keskustelemaan ensin terkkarin kanssa, sieltähän se sitten menee eteenpäin toimeenpidettä hoitavalle lääkärille.

Tiina kirjoitti...

Joo, siis mulla on huomenna aika varattuna sille gynelle. Ihan tavallisen lääkärin kanssa olen asiasta keskustellut ja huomenna kyselen siltä gyneltä kyllä asioista. Mutta eihän sitä etukäteen kukaan pysty lupaamaan, ettei tule mitään. Tiedän kyllä, että suurimmalla osalla homma menee ihan bueno, mutta minkäs teen, kun korvienväli piirtelee kaikenlaisia worst case -skenaarioita... Mutta toivotaan, että tästä alkaa viiden vuoden autuus! :)

Kipulääkettä neuvottiinkin ottamaan etukäteen.

Kirsikka kirjoitti...

Minä en asiasta tiiä mittään, mutta kommentoin silti. :)

Että tuo tippumispelko on varmaan ihan normaalia. Itsehän pelkäsin ensimmäisen tiineyspuoliskon sitä, että pöntöllä käydessä sikiö tippuu ulos. Synnytyksen jälkeen taas pelkäsin että suolisto tipahtaa.

Mutta nää on näitä. :)

Tsemppiä toimenpiteeseen! Pillerit on saatanasta, joten toivottavasti kierukka pelittää paremmin.

Tiina kirjoitti...

Mä tiedän yhden tapauksen, jossa kohdunpoiston jälkeen suolisto oikeasti oli tipahtanut vessareissulla öö jotenkin... :D En kyllä pysty satavarmasti vannomaan näin oikeasti käyneen, mutta lähde oli melko luotettava.

Kiitos tsempistä, toivomma että kaikki menee paremmin kuin hyvin!

Salka kirjoitti...

Kaikki menee hyvin!*tsemp tsemp*
Mulla asennus ei sattunut yhtään, hieman toki epämukavuutta mutta se kuuluu asiaan. Pikkuisen kipristi kun laitteen siivekkeet "vedettiin auki" mutta sekin kuului asiaan ja hyvin lääkäri sen osasi kertoa etukäteen. Kipulääkettä ei kukaan tarjonnut enkä sitä tarvinnut, sairausloma olisi minusta kyllä hieman liioteltua, tämä on ihan normisettiä. Aluksi oli totuttelemista siihen ettei tartte huolehtia ehkäisystä mutta siihenkin tottui pian, ah mikä onni, ei tarttenut säätää eikä muistaa mitään! Langat hieman tökki kumppania mutta siitäkin päästiin kun kävin lyhennyttämässä niitä gynellä parin ekan viikon jälkeen. Kaikista ihaninta oli se että kuukautiset jäivät kokonaan pois. Itselläni oli 4 eri kierukkaa kaikkina niinä vuosina jolloin sitä tarvitsin eli yhteensä 20 vuotta onnistunutta ehkäisyä. Eikä koskaan mitään ongelmia eikä sivu- tai muita vaikutuksia. Suosittelen!

Tiina kirjoitti...

Kiitos. :) Ja joo no, ei mennyt kaikki hyvin, mutta vähän eri tavalla kuin olin pelännyt. Aivan puskista tuli taas.
En siis ehtinyt edes siihen asetusvaiheeseen ja silti ehti tuntua jo "hieman epämukavalta". No, nopeastihan se olisi varmasti ollut ohi, mutta nyt katsellaan kuukauden päästä taas uudestaan. Huoh.

Toivon kuitenkin, että saan ylipäänsä laittaa sen härpättimen, ettei tässä nyt tule jotain tosi outoa käännettä.

Salka kirjoitti...

No voi harmi! :(( Toivottavasti ensi kerralla kaikki menee paremmiin.