30. maaliskuuta 2014

Ain't your business if I got no monkey on my back

Tein tänään jännän ihmiskokeen itselläni. Päätin olla juomatta kahvia, koska kaiken muun krempan lisäksi minulla on ollut viime aikoina inhottavaa närästystä. Tai refluksi lienee oikea termi.

En muista koska olisi viimeksi ollut päivä, kun en olisi juonut yhtään kahvia. Siitä täytyy olla vuosia. En juo kahvia mitenkään paljoa, useimmiten vain yhden kupin päivässä eli aamukahvini. En siis usko olevani mitenkään pahassa kofeiinikoukussa. En myöskään ole koskaan varsinaisesti "uskonut" kofeiinin virkistävään vaikutukseen omalla kohdallani. Kahvin juonti on siis enemmänkin vain tapa.

Paitsi että. Meinasin aamupalan jälkeen tehdä vähän kotitöitä. Jostain syystä tunsin oloni ihan käsittämättömän väsyneeksi. Mietin kaikki vaihtoehdot alhaisesta verensokerista johonkin kuolemantautiin, niin oli outo olo. Päätin luovuttaa ja lähteä ulos. Kävelin kaduilla pää ihan sumuisena enkä yhtään ymmärtänyt mistä on kyse. Kunnes tajusin... se kahvi!!!

Päätin sitten mennä istumaan hetkeksi kahvikupposen ääreen ja kas, ihme tapahtui! Sen jälkeen pääni on taas ollut aivan kirkas, ajatus selkeä eikä silmät ole luppasseet.

Herää vain kysymys: mitä hittoa?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sitä se kofeiini teettää. Lievää riippuvuutta aiheuttava piriste on lievää riippuvuutta aiheuttava piriste: Vieroitusoireita on odotettavissa. Onneksi et juo(ne) energiajuomia.
Jos ongelmana on nimenomaan kahvin hapot, kokeile teetä, kokista tai, jos kokiksen voltit ei riitä, Volt-kolaa. Ja saahan apteekista aina kofeiinitabuja - tulevat halvemmaksi kuin viikon kahvit ja kestää kuukauden, pari.

Elegia kirjoitti...

Mulle kävi samoin, kun joskus yritin lopettaa kahvin juomisen. Join (juon) tosin _hieman_ enemmän kuin yhden kupin päivässä. Mutta armoton väsymys tosiaan iski ja tuli juuri kuvaamasi kaltainen sumuinen olo. Joka kas kummaa "parani" kahvia juomalla. Olin muistaakseni jotain viikon juomatta kahvia, mutta sitten aloitin uudelleen (ja se väsymys ei poistunut sen viikon aikana).

Zepa kirjoitti...

Kofeiinitabut toimii kyllä (olen joskus kiireaikana ottanut "kahvitunnin" tabulla ja vedellä, menee vielä nopeemmin kuin muki kahvia), mutta siitä jää tietysti se makunautinto pois.

Pepcid auttaa närästyksiin ja vastaaviin heti. Töistä opittua tämäkin. Mulla on hyvin opettavainen duuni.

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, mulle oli yllätys, että reagoin kahviin noinkin voimakkaasti, koska olen tähän asti uskotellut itselleni, etten ole riippuvainen, kyseessä on vain tapa. (Tulipas paljon pilkkuja).
Ei se närästys onneksi kahvista tunnu kauheasti pahenevan, jos nyt ei paranekaan.

Elegia, se tunne oli kyllä tosi friikki. Kävi tuossa mielessä, että jos se onkin se minun "normaali" olotilani ja kaikki nämä vuodet olen vaan kahvilla buustannut itseni olemaan pirteämpi. :D

Zepa, tarvitsis joskus kyllä koittaa niitä tabuja. Ei se kyllä kahvitaukoa töissä korvaa, mutta minähän en varsinaisesti edes pidä kahvin mausta. Sitten niin kuin loppupeleissä. Kupillisen loputtua haluan sen maun mahd.pian pois suustani. Siksi pesen hampaatkin aina vasta aamukahvin jälkeen.
Mä olen nyt syönyt Somac Controlia reilun viikon. Kohta soittelen lääkäriin, jos ei hommaan tule rotia. Huokaus.

sama kirjoitti...

En mitään erityisen piristävää vaikutusta ole minäkään pannut merkille, mutta sehän ihan riippuu väsymyksen asteesta. Yöunia ei ole minulta kofeiini koskaan vienyt. En siis tiedä oman riippuvuuteni astetta, mutta jysäri yleensä tulee toisena päivänä ilman kofeiinia. Eli päivän voi olla ilman, mutta sen jälkeen tulee oireita. Lasi kokista tosin riittää ainakin jos ottaa ennen jysäriä.