3. maaliskuuta 2014

Clap along if you feel like a room without a roof

Pidin viime yönä yhden hengen Oscar-valvojaiset. Flunssassa kun tuli nukuttua illalla muutenkin miten sattuu, niin aamuun asti valvominen ei ollut paha nakki. Tai no, kovin paha. Oli se vähän paha. Itse asiassa olin melko huonovointinen viimeisten palkintojen jaon aikaan, mikä johtui varmasti pääosin flunssan ja väsymyksen yhdistelmästä. Mutta sinnittelin loppuun asti.

Gaalasta ei ole hirveästi sanottavaa, paitsi että on sittenkin muutama asia:

Ellen DeGeneres oli aivan huippu valinta juontajaksi. Harvoin kuulee amerikkalaisen ääntävän englantia niin selkeästi, että ilman tekstitystä ei ollut pienintäkään vaikeutta ymmärtää vitsejä. Hyvän artikuloinnin lisäksi Ellenin läpät olivat oikeasti hauskoja. Suurin osa toki käsikirjoitettuja, mutta oli siellä sellaisia improvisoituja helmiäkin joukossa, uskoisin näin. Varmasti nekin vitsit jakoivat mielipiteitä, mutta minä viihdyin. Olisin katsellut Ellenin juontoa enemmänkin.

Jared Leto sai Oscarin. En ole miehen suurfani, mutta ilahduin kyllä tästä palkinnosta. Jos tykkäisin 30 Seconds to Marsista ja olisin menossa ensi viikonloppuna heidän keikalleen Helsinkiin, niin hehkuttaisin ihan täysillä olevani Oscar-voittajan keikalla. Sellaista ei usein tapahdu. Eikä tapahdu nytkään. Mutta jos tapahtuisi... no joo. Jared kuulemma jakaa myös palkintoja ensi perjantain Emma-gaalassa.

Christian Bale. Siis ou mai gaad. Miten joku voi olla niin äksy ja niin kuuma samaan aikaan? Christian sivuutettiin gaalassa lähes kokonaan, edes Ellen ei heittänyt mitään läppää hänestä, vaikka tyyppi oli ehdolla miespääosa-Oscarin saajaksi. Mutta luulen, etteivät ne uskaltaneet. Suurin piirtein ainoa hetki, kun Balea edes näytettiin, oli se miespääosa-Oscarin jakohetki (silloin se sentään hymyili), ja sekin meni Christianilta sivu suun. Koko American Hustle jäi täysin ilman palkintoja. Minä olisin kyllä antanut Balelle Oscarin, mutta en American Hustlesta (koska en edes ole nähnyt sitä, sillä se tulee Suomessa ensi-iltaan vasta tällä viikolla), vaan Out of the Furnacesta, joka ei edes ollut ehdokkaana. Minulle Christian Balen roolisuoritus jälkimmäisessä oli niin hengästyttävä, etten ole toipunut siitä oikein vieläkään.

Leonardo DiCaprio, ressukka, jäi taas ilman Oscaria. Se on hämmentävää, miten monesti ne lahjakkaimmat näyttelijät eivät noita palkintoja saa, kunnes sitten vasta toinen jalka haudassa ollessaan heille ojennetaan se elämäntyö-Oscar. Että kiitos ja näkemiin.


"If only Bradley's arm was longer. Best photo ever." 

Itsehän seurasin gaalaa samanaikaisesti myös Twitteristä kahdella eri häshtägillä: #oscarit (Ylen virallinen tagi) ja #ChristianBale, koska... no, tämähän ei vaadi selityksiä. Ellenin twiittama kuva (yllä) sai pari miljoonaa retweettiä tunnissa ja kaatoi hetkeksi koko Twitterin. Sen lyhyen hetken tunsin itseni yksinäiseksi.

Oscar-gaala tulee tänään Teemalta klo 16.55 uusintana, jos kiinnostaa etkä yöllä jaksanut valvoa.

2 kommenttia:

Irwis kirjoitti...


Äh. Kirjoitin tähän vaikka mitä mutta tarina alkoi venyä niin loputtomaksi romaaniksi että tyytynen nyt vain toteaman että juu, minä katsoin Oscareita myös koska öisin kukun muutenkin eikä tehnyt tiukkaakaan, ja kaikin puolin; nyökyttelen täällä vaan samanmielisesti. :D

(Paitsi Out of Furnacea an ole nähnyt mutta tarttee varmaan katsoa.)

Tiina kirjoitti...

Höh, olisit antanut tulla vaan! :)

Out of Furnace ei ehkä ollut käsikirjoitukseltaan ja juoneltaan mikään masterpiece, mutta Christian Balen roolisuoritus... sanoinko jo, että huh huh?