23. helmikuuta 2009

And the sky was made of amethyst

Ärsyttää kun sanotaan, että ensi viikolla (eli viime viikolla) soitetaan JOKA TAPAUKSESSA ja paskan marjat kukaan ole mitään soittanut. Ei luulisi olevan ihan kauhean vaikeata, jos haastateltavia oli kolme, tai enintään neljä. Ei veisi ihan kauhean montaa hetkeä elämästä, kun soittaisi niille muutamalle ei-valitulle, että sori, mutta ei. Pitäkää vaan tunkkinne sitten.

Ahdistaa. Mitä jos en ihan oikeasti saa töitä mistään. Mitä sitten teen? Millä ihmeellä elän? Joo, sossusta saa toimeentulotukea, mutta ei ihan kauheasti houkuttele se vaihtoehto. En kai nyt ihan oikeasti ole opiskellut nämä kaikki vuodet ruvetakseni työttömäksi toimettomaksi sossupummiksi (opiskelijahan ei saa työttömyyskorvausta, toim.huom.). En valmistu enkä saa töitä ja vuoden päästä voitte tulla moikkaamaan minua Ratinan sillan alle. (Joo, en nyt oikeasti vielä vaivu epätoivoon, mutta välillä vaan alkaa ahdistaa pelkkä ajattelukin ja uutisissakin vaan maalaillaan synkkiä tulevaisuuden näkymiä).

Yritin katsella viime yönä Oscar Gaalaa, mutta en jaksanut sitten pysyä hereillä. Tallensin loput siitä ja katselin aamulla digiboksilta. Vähän kyllä silmät kastui, kun Heath Ledger voitti miessivuosan Oscarin, vaikka se olikin ihan ennalta-arvattavaa. Olin vähän suruinen myös silloin, kun Paul Newmanista näytettiin pätkä. Olen varmaan tullut vanhaksi ja pehmoksi. Phyi.

Tänään ruokakaupan kassajonossa oli takanani ulkomaalainen, sellainen hiukan tummahipiäinen mies, jonka ostoksiin kuului kaksi tuorekurkkua ja kaksi pulloa kossua. Eikä mitään muuta. Tosin ne kossut oli varmaan jostain muualta kuin kyseisestä kaupasta, mutta silti aika mielenkiintoinen yhdistelmä. Jäin miettimään mitä saa aikaiseksi kahdella kurkulla ja kahdella kossupullolla. Ehkä jonkinlaisen kurkkuboolin?

9 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Ei se opiskelijalle ole aivan niin dramaattinen kokemus käydä luukulla kesän ajan kuin muussa tilanteessa. Olen yhden kesän joskus käynyt, ja se oli aika rutiininomainen juttu. Tiliotteet piti toimittaa ensin, ja todistus oppilaitokselta, ettei opintoja ole kesäksi ja siinäpä se sitten olikin. Kohtelu oli ihan asiallista. Mitä nyt kaikki tilille tullut raha lasketaan tuloksi, oli se mitä hyvänsä lainarahaakin, mutta se nyt ei ole ongelma, jos sitä rahaa ei ikinä ole ollutkaan. Ja opintolaina on pakko nostaa kokonaisuudessaan ennen kuin voi mennä luukulle.

Älä siitä ainakaan stressaa. Jos saat töitä, niin hyvä, jos et, niin et sinä kadulle joudu. Se on vain yksi kesä, pari hassua kuukautta. Ja toisaalta saa sitten vapaa-aikaa muuhun, jos ei saa töitä. :)

Tiina kirjoitti...

Joo, no kesä ei tässä olekaan ongelma oikeastaan. Kesällä toivottavasti on edes jotain töitä (en ole kysynyt viime kesän työpaikasta, mutta oletan sen olevan mahdollisuuden), mutta kun pitäisi saada ihan oikeita töitä kun tuo opintotuki loppuu ihan just heti pian.
Olis kiva saada niitä töitä nyt jo keväällä, tai sitten koko kesä menee siihen stressaamiseen, kun syksyllä olis kuitenkin vähän pakko saada töitä. Argh!

Dårka kirjoitti...

Tulipa mieleen noista drinkki-materiaaleista muinainen kaverin varpajaiset, kun tuore isä tarjosi boolia, joka sisälsi dry vodkaa ja pakastekarviaisia. Oli vähän liian hapokasta... pari ensimmäistä mukillista, mutta mitään ei boolimaljaan jäänyt. Paitsi niitä karviaisia.

Annikki kirjoitti...

Ai niin silleen.. Sitä kyllä voikin surra, se on ihan oikea ongelma, että millä sen opiskelun rahoittaa. Minulla on ihan sama asia edessä (tosin minä saan sairastamisen takia jotakin helpotuksia varmaankin ja aika todennäköisesti). Ei ole keltään kauheesti tullut vinkkejä siihen, vaikka oon pähkäillyt sitä jo pari vuotta (paitsi sitten yhdeltä kaverilta ihan sattumalta).

Pidän peukkuja sulle, että asia ratkeasi jo tässä keväällä. Törppöä kyllä tuollainen, ettei ees soiteta, vaikka luvataan. Laittaisivat ees sähköpostia, jos ei muuten inspaa. :P

Tiina kirjoitti...

Dårka, kuulostaa kyllä melko hapokkaalta drinksulta. :D

Annikki, on kyllä aika ahistavia nämä tämmöset jutut, mutta toivottavasti asiat järjestyy. :)
Nuo uutiset vaan ei kauheasti auta, kun joka päivä vaan paasataan lamasta ja taloudesta... :P
Ihmettelen kyllä että sieltä ei soitettu, kun kuitenkin kirkkain silmin väittivät soittavansa. Pöh.

Ilkka kirjoitti...

Nyt on lamalamalama vaan koht alkaa lomalomaloma.

No ei oikeasti ala mutta kun rimmasi tuon kanssa niin hyvin yhteen.

Toivotaan että työrintamalla lykästääpi.

Elegia kirjoitti...

Minuakin ärsyttää. Siis tuo, ettei soiteta, vaikka luvataan soittaa. Kaikkea saisi kyllä olla itse tekemässä työpaikkansa eteen (mm. antamaan verta ja kusemaan kippoon yleisön edessä), mutta sen verta ei voi työnantaja tehdä, että soittaisi edes kaikille (siis jos hakijoita on vähän). Mur.

Tuohon "kesä luukulla" -juttuun sanoisin sen verran, että on vähän eri asia mennä kesäksi sossuluukulle kun on 20 vuotta kuin että on 30 vuotta. Tämä siis ihan vain minun ajatus aiheeseen.

Pitelen peukkuja, Tiina, sinulle!!!!

hdcanis kirjoitti...

Ostoksia nakyy kaikenlaisia, tuleepa mieleen sekin yksi mies joka oli ostanut viisi pakettia margariinia ja banaanin, eika muuta.
Etta oliko siina kaupassa joku tosi hyva margariinitarjous silloin vai oliko tuossa joku yhdistelmasuunnitelma (ja oliko se suunnitelma se joka tuli mieleen).

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvän kasvohoidon?