2. helmikuuta 2009

Point that fuckin finger up your ass


Rupesin tänään bussissa istuessani mietiskelemään, miksi jotkut ihmiset ovat niin outoja. Ulospäin ihan normaalin näköisiä, sellaisia kuin suurin osa meistä muistakin, mutta sitten suun avattua sieltä mötkähtelee ulos mitä kummallisempia asioita.

Mieleeni tuli yksi tapaus jostain parin vuoden takaa. Seisoskelin bussipysäkillä odottamassa bussia. En muista enää tilannetta kovin tarkasti, mutta saatoin olla väsynyt ja kuumissani ja saatoin raahata muassani painavaa kauppakassia. Saatoin siis näyttää ärsyyntyneeltä, mutta en mitenkään ollut aikeissa purkaa angstejani ulkopuolisiin. Samalle pysäkille tuli joku nainen pikkutyttönsä kanssa. Tyttö oli kovin iloinen ja kikatteli, niin tämä nainen sanoi tytölle selkeällä suomenkielellä siinä aivan minun vieressäni, että "ole hiljaa, tätiä ärsyttää sun nauraminen". Jäin katsomaan sitä naista hämmästyneenä, mutta koska olin väsynyt ja minua vitutti (se nainen, EI se pikkutyttö eikä hänen naurunsa), en jaksanut sanoa tuolle naiselle mitään. Jälkeen päin hiukan harmitti etten ojentanut sitä naisihmistä noin idiootista heitosta, mutta ehkä oli parempi sen lapsen kuullen olla vain hiljaa. Mutta oikeasti, kuka normaali ihminen sanoo ääneen jotain tuollaista? (Ja tädittely on muuten ärsyttävää kanssa. En muista, että minun äitini olisi koskaan täditellyt ja sedätellyt minulle vieraita ihmisiä.)

Toinen vähän saman tapainen juttu tapahtui joskus varmaan 15 vuotta sitten, kun teininä hengailin Koskikeskuksessa. Istuskelin siellä takapihalla sisäänkäynnin vieressä, kun siihen laukkasi joku pikkulapsi tai kaksi. En muista enää mitä nuo muksut tekivät tai höpisivät, mutta olivat sen verran herttaisia, että minua rupesi hymyilyttämään. Ja sitten, täysin yllättäen paikalle pyyhälsi näiden lasten äiti tornadon tavoin ja kysyi todella töykeään äänensävyyn "mikä naurattaa?!" Suuni loksahti auki ja häkellyin niin täysin tuosta oudosta hyökkäyksestä, että silläkin kertaa jäin sanattomaksi. Oli vaikea käsittää (ja on vieläkin) miten joku suhtautui noin vihamielisesti siihen, että hänen lapsilleen hymyiltiin. Ilmeisesti ulkonäköni (jos nyt vaikka oli joku pilottitakki, en muista oliko) tai sijaintini aiheutti jonkinlaisia melko pahoja ennakkoluuloja tuossa naisessa. No, enpä ole sitäkään virhettä tehnyt sitten toista kertaa, että hymyilisin vieraille lapsille.

Näissä molemmissa tapauksissa nämä oudot ihmiset sattuivat olemaan pienten lasten äitejä, mutta en nyt mitenkään haluaisi tehdä sellaista yleistystä. Tuli vaan juuri nämä esimerkit mieleen, vastaavanlaisia tilanteita on varmaan vaikka kuinka paljon vaikka keiden tahoilta.


Ps. Kuvan tein ihan itse lolcats builderilla. Siksi se on niin hauska.

16 kommenttia:

Aimo kirjoitti...

Lolcats ♥

Anonyymi kirjoitti...

Harmageddon. Ei Armageddon.

Tiina kirjoitti...

Aimo :)

Anonyymi armageddon

sirtsu kirjoitti...

"Siksi se on niin hauska."
:DDDDDDDDDDDDDD

Ja P.S. Vanhemmat nyt vaan ON omituisia.

Tiina kirjoitti...

:D :D :D Nii-in!

Toivottavasti kaikista ei tule outoja, kun rupeaa vanhemmiksi.

übernipottaja kirjoitti...

ööh. Niin siis Harmageddon on sana mitä suomessa käytetään. Asia ei muutu miksikään tuon englannikielisen wikipedia-linkin myötä. En nipottaisi jos koko teksti olisi englanniksi, mutta kun siinä on tuo suomenkielinen osa mukana.

Tiina kirjoitti...

Kiitos palautteesta. Palautteen käsittelyssä kestää noin kolme viikkoa.

Alcinoe kirjoitti...

Siis sekä hymyileminen että nauraminen ovat kiellettyjä jossain sellaisessa peruskulttuurissa, jonka joku stereotyyppisen ajattelun raiskaama saattaisi nimetä suomalaiseksi.

Ymmärrän, jos tämän palautteen käsittelyssä kestää kauemminkin kuin noin kolme viikkoa. =)

Anonyymi kirjoitti...

No jotkut äiti- ihmiset tuntuu välillä olevan vähän sekaisin... Onneksi niitä on ihan normaalejakin;)

Mulla olis nyt ehkä enemmän sanottavaa ihmisistä, jotka korottavat itseään puuttumalla täysin turhanpäiväisiin asioihin, kuten jonkun sanan erilaisiin ilmaisutapoihin.
Jätän kuitenkin sanomatta.

-Euggis-

Minni kirjoitti...

Tiina, maailman paras vastaus anonillitykseen tuo "kiitos palautteestanne, sen käsittelyssä kestää niin ja niin kauan". Muodollisen kohtelias ja samalla siinä määrin asiat oikeisiin lokeroihin asettava, että luulisi isommankin sarven peppureikäänsä kasvattaneen anonillin siitä tokenevan ja ehkä jopa hiukan naurahtavan omalle niponipotukselleen :D

Annikki kirjoitti...

Äitiparoilla on ollut hermot hieman kireällä. Tosin keskimäärin nuori kahden lapsen äiti ei ole nukkunut yhtään kokonaista yötä kolmeen vuoteen, joten ärtyneisyys ei tule ihan tyhjästä. Jossain vaiheessa vaan lakkaa naurattamasta lasten temput ja hupailut.

Näin siis täältä "Minäkin tahdon äidiksi" -uutisista. :D

PS. teinejä pitääkin paheksua, siitä ne saa lisää angstia

gata kirjoitti...

Onko otsikko Toolin biisistä? :)

Tiina kirjoitti...

Alcinoe, no niinpä tuntuu olevan.
Tuo palaute meni odottelemaan lokeroon "yhteiskuntakritiikki", joka etenee yleensä nopeampaa kuin lokeroon "pilkunnussinta" laitetut palautteet.

Euggis, mä uskon kanssa että on normaalejakin äitejä olemassa. :)
Niin ja sitä paitsi eipä se pilkunviilaaja kysynyt, jos vaikka uutisotsikko viittasikin siihen Bruce Willisin leffaan. Jos se olikin ollut siellä karkkikulhossa.

Minni, kiitos. :D
En oikein tiedä mitä muutakaan siihen olisi voinut vastata.

Annikki, niin mutta jos äitiparoilla on hermot kireällä, niin täytyykö se täysin viattomiin sivullisiin purkaa? Että kun äitiä ärsyttää oman lapsen nauru, niin syytetään siitä tuntematonta bussipysäkillä seisovaa ihmistä...
Ja juu, sehän saa teinit pysymään poissa pahanteosta, kun niille ilmaisee ihan suoraan, että ne ovat pahoja ja viallisia yksilöitä.

Gata, on tietysti! :) Mistäpä muualtakaan sitä saisi noin hienosti muotoiltuja lauseita angstin purkuun.

Annikki kirjoitti...

No mut niinhän se on helpointa :P Eipähän tarvitse lapsraukalle karjaista, että vittu sä oot ärsyttävä. Lapsi muistaisi sen aika paljon pitempään ja olisi surullinen siitä iän kaiken, toisin kuin vieras aikuinen, jolle tuollaiset sattumukset on ihan paskan hailee.

Ei tarvii tiuskia sivullisillekaan, mutta jos jollekin tiuskii, niin mieluummin ei niille lapsille.

Tiina kirjoitti...

Eli se sivullinen on vähän kuin sumutepullo.
Kissaa kun pitäis kouluttaa niin, että suihkaisee sitä sumutepullolla, että se saa ikään kuin rangaistuksen törttöilystä, mutta ei ala pelätä sitä omistajaansa kuitenkaan. :D

On silti aika törppöä käytöstä, imho.

Annikki kirjoitti...

Jep, koko maailma paheksuu tuollaista lasta, ja lapsen on hyvä se tietää. Kätsää ku mikä.

Kokeile hulluja mulkaisuja vastaiskuksi. Törppöön ihmiseen voi ottaa mulkosilmäisen hullun katseen ja päästää vaikka jonkun kivan irvistyksen siihen lisäksi. Reaktiot voi olla yllättäviä. :D