22. toukokuuta 2010

Pohdiskelua

Jos osat olisivat toisin päin, niin luuletteko, etteivät ketut ja minkit tarhaisi ihmisiä?

13 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Kylläpä tavallista kettua ärsyttäisi ihmistenvapautusrintama, joka kävisi päästämässä nuo karvattomat nahkalaitokset vapaaksi luontoon, jonne ne tietysti jäätyisivät ja kuolisivat nälkään. Villiintyneet tarhaihmiset söisivät pikkulinnuilta munat ja kuseskelisivat nurkkiin.

Tiina kirjoitti...

Jotain tollasta mäkin visioin mielessäni. :D

seeds kirjoitti...

Muuten ehkä, mutta en tiedä mihin ihmeen tarkoitukseen ne ketut ja minkit meitä ihmisiä sitten käyttäisivät. Kun ei tuo meidän nahka nyt niin kaunis tai käytännöllinen ole, ja ihmisen lihankin väitetään olevan pahaa:)

Tiina kirjoitti...

Mistäpä noita kettujen muoti- ja makutottumuksia tietää.
Halutaanhan mekin pukea turkkia tän sileän nahan päälle, niin miksei turkilliset voisi haluta pukea sileätä nahkaa. Mietipä nättiä ihmispuuhkaa ketun harteilla.
Ja syöhän ihmiset mustaamakkaraakin, vaikka se jos mikä on pahaa. ;D

Irwikissi kirjoitti...

Sama tuli miullakin mieleen, että mihin ne ketut meidän kaljua nahkaa edes käyttäisi, mutta, eihän sitä koskaan tiedä...

Hih, Ace Ventura, lemmikkidekkari:ssa paras kohtaus ikinä on se kun Ventura nappaa hienostokemuissa kettupuuhkanaikkosen pienen, kainalokepin oloisen miehen harteilleen ja keekoilee ympäriinsä ihmispuuhka päällään :D - Kenties ketutkin haaveilisivat juuri tällaisesta jos osat olisivat toisinpäin?!

Välillä kieltämättä toivon, että kunpa olisikin joskus, vaikka edes yhden päivän; arvot ja roolit ehkä asettuisivat uomiinsa... - Tai sitten kaikki vaan pahenisi. :/ Veritas odium parit, kuten sanotaan.

Elegia kirjoitti...

Jotta ketut ja minkit voisivat tahrata yhtään ketään, he tarvitsisivat itse aivan toisenlaisen fysiikan.

Kettujen ja minkkijen ajatusmaailmasta en tietenkään voi tietää, mutta eläimet jotka elävät pitkälti vaistojensa varassa tuskin kehittävät mitään muotia itselleen. Ihmisten tarhaus ruuaksi tulisi ainoastaan mieleeni.

Tosin en uskoisi siihenkään, sillä kaikki villieläimet osaavat saalistaa vaistonvaraisesti.

Tulen siihen tulokseen, että jos osat olisivat toisin päin, kettujen ja minkkien persoonallisuuden tulisi olla aika lailla ihmisen kaltainen, että he viitsisivät tarhata ihmisiä. Ja minä luulen, että kettujen/minkkien ja ihmisen sielunelämä on aika kaukana tosistaan. :D

Tiina kirjoitti...

Irwikissi, niin no, eihän me tiedetä turkillisten hömpötyksistä mitään. Kissat ainakin tuntuu olevan kovinkin tyytyväisiä tämän sileän nahan päällä, joten ne voi suunnitella vaikka mitä.
Ja jos ne roolit olis toisinpäin, varsinkin jos vaan päivän ajan, niin oon melko varma, että siitä ei hyvä seuraisi kellekään.

Elegia, mutta mietipä sitä, että ihminen on ainakin tiettävästi ainut olento tällä planeetalla, joka on missään määrin kykeneväinen empatiaan ja sääliin. Vaikka me ollaankin julmia paskiaisia, niin minkälainen olisi maailma, jota johtaisi täysin toisia säälimättömät olennot.
Ja sitähän se osien toisinpäin oleminen tarkoittikin, että ne ketut olisi erilaisia mm. fysiikaltaan. Eihän roolit voi olla toisin päin niin kauan kuin kettu on kettu ja ihminen on ihminen.

Mun pointti tässä ajatuskulussa oli oikeastaan se, että en usko, että ihminen on pahempi kuin joku muu. Me vain ollaan tällaisia koska me pystytään siihen. Valta vie järjen.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän delfiinit ihmisiä pelastavat. Eikö se ole empatiaa?
Enkä usko hetkeäkään, etteivätkö esim. koirat kykenisi ns. lohduttamaan tuntemattomia.
Mikseivät sitten muutkin eläimet edes jossain määrin?

Tiina kirjoitti...

Niin, sanoinkin että tiettävästi, koska en tiedä onko se empatiaa vai mitä se on. Eikä kai kukaan muukaan tiedä. Norsutkin pelastaa ihmisiä. Norsujen valtaan voisin maailman antaakin.
Epäilen silti, että varsinkin joku minkki, niin se ei lainkaan säälisi ketään.

Huomatkaa nyt sitten, että näillä ajatuksilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä minä ajattelen kettutarhauksesta. Just pondering.

hdcanis kirjoitti...

Ihminen on huono elukka tehotuotantoon, lisääntyminen on liian hidasta. Ajattelin hetken ennemmin sellaista broileri-mallia että pikkuvauvoja kasvatetaan ruoaksi mutta ei, liian hidasta ja tehotonta...

Mä vähän luulisin että jos tilannetta käännettäisiin niin ihminen olisi norsun asemassa, tuolla jossain Afrikassa eläisi pieniä laumoja jotka kutistuisivat pikkuhiljaa salametsästyksen vuoksi.

Tiina kirjoitti...

Voihan se olla, että ketut ei arvosta tehotuotantoa, vaan hidasta tuotantoa.

Ihmisille todennäköisesti kävisi samoin kuin dodoille.

Anonyymi kirjoitti...

Tiina, tämä oli hurmaava pohdinta!

Kata Pultti

Pankin talkkari kirjoitti...

Niin tosiaan, kommentteja luettuani, asiaan varmaan vaikuttaisi se, olisimmeko me vielä pudonneet puusta vai tapahtuisiko se nyt?

Että olisimmeko vielä afrikassa vaeltava "norsulauma" jolloin ketut eivät meihin juuri törmäisi..

Nykyään meitä taas on niin paljon enemmän verrattuna siihen mitä meitä oli vaikka miljoona vuotta sitten, että saisimmekohan jonkinlaisella joukkovoimalla valtamme takaisin..

Eivätkä ketut joka mantereella kuitenkaan meitä tarhaisi, koska niitä elää vain pohjoisella pallonpuoliskolla.

Mielenkiintoinen ajatusleikki kuitenkin - lisää tällaisia ü