22. huhtikuuta 2011

Here I am, close your eyes and I'll be superman


Spotify alkaa 1.5. alkaen rajoittaa ilmaiskuuntelijoiden asiakkuutta. Tavallaan toki ymmärrettävää, sillä miksi monikaan maksaisi palvelusta, joka toimii ilmaiseksikin? Tavallaan tilanne kuitenkin saa minut, mulle-kaikki-heti-nyt-elämään tottuneen, polkemaan jalkaa ja huutamaan, että epistä!!!

Käytän Spotifyta sen verran vähän, että 10 tunnin kuukausirajoitus ei välttämättä kiristä kauheasti enkä sen takia ole valmis maksamaan palvelun käyttämisestä sitä kymppiä kuukaudessa. Se, mikä minua kiristää, on kappaleiden kuuntelukertojen rajoittaminen maksimissaan viiteen. Siis niin kuin ikinä. Ei viisi kertaa kuussa, vaan jos olet kuunnellut jotain kappaletta sen viisi kertaa, niin et saa kunnella sitä enää koskaan Spotifyssa. Ilmaiseksi, siis.

Itse käytän Spotifyta aika paljon sellaisten levyjen kuuntelemiseen, joita minulla ei ole. Kuuntelen levyjä siis useamman kerran. Koska Spotify jatkossa tavallaan estää minulta tämän tyyppisen toiminnan, niin mietitäänpäs kahdesti kummalle mieluummin annan rahani, Spotifylle vai suoraan sille yhtyeelle, jota kuuntelen? Niin juuri, eli en edelleenkään aio maksaa 9,99 e/kk musiikista, jota voin kuunnella vain niin kauan kuin maksan kuukausimaksua, vaan mieluummin ostan ne levyt sitten itselleni. Spotifyta voin sitten jatkossa käyttää vain uuden musiikin etsimiseen ja niihin tutustumiseen, ennen ostopäätöksen tekemistä. Nyt levyjen hankintalistalle menee ainakin Guns 'n' Rosesin The Spaghetti Incident? ja Skid Rown Skid Row. (Uusinta ja kuuminta musiikkia siis).

Niin että screw you, Spotify. Vaikka niinhän se on, että mikään hyvä ei kestä ikuisesti.

5 kommenttia:

Piitu kirjoitti...

On kyllä harvinaisen pyllystä toi. Ja mä olin justiin edellisenä päivänä hehkuttanut kaverille miten Spotify on parhaita keksintöjä ikinä, miten noin loistava juttu voi olla ilmainen ja kaikkea, ja sitten tuli tää. Phyh, pitäköön tunkkinsa. ;<

Lepis kirjoitti...

Minnuu kans sieppaa tämä tämmöinen rajoittelu. Se on ollut äärettömän hyvä mesta löytää klassikoita!

Anonyymi kirjoitti...

Minähän olen levynostelijoita niin tuommoiset ei kiinnosta.
Tai siis olen semmoinen teoriassa, kun olen ollut ostoboikotissa Lex Karpelasta lähtien..

(Ei kyllä sitä ennenkään hinnat mitenkään turhan paljon ostamaan houkutelleet. Kyllä kun alkaa miettiä, että jos ostaisi ns. hyvät levyt pois kuleksimasta niin järjettömästihän siihen rahaa menisi eikä niitä levyjä nyt edes niin paljon ole.)

Tiina kirjoitti...

Piitu, niin justiinsa. Pyh.

Lepis, kyllähän sieltä vieläkin voi löytää klassikoita, mutta ei parane kuunnella niitä kovin montaa kertaa. :D

Anonyymi, eli miten sä sitten kuuntelet musiikkia, jos et ole vuosiin enää ostanut levyjä, mutta Spotifykaan ei kiinnosta? Radiota vaan?
Onneksi levyjä löytää aika halvallakin toisinaan.

Mierolainen kirjoitti...

Mä ymmärrän ton Spotifyn linjauksen ja se on artistien kannalta hyvä. Anssi Kela kirjoitti blogissaan siitä tosi osuvasti, suosittelen tutustumaan:

http://www.anssikela.com/2011/04/14/spotifyn-tulevaisuus/

Mä oon kanssa käyttänyt Spotifya uuteen musiikkiin tutustumiseen ja siinähän se on todella hyvä. Grooveshark pyrkii vähän vastaavaan, muttei ihan pysty siihen. Sekin on tosin ilmainen.

Levyjä haluaisin ostaa niin maan perkeleesti, mutta ei ole hyllytilaa jäljellä. Noita levyjä on jonkin verran tässä vuosien saatossa tullut ostetuksi ja muodostavatkin maallisen mammonani keskiön. :)

Oliko tässä koko vuodatuksessa mitään tolkkua? Ei.