4. huhtikuuta 2011

Päivä 4: Harrastus


Harrastaminen on vähän sellainen omituinen asia. Inhoan, kun jossain kysytään harrastuksia. On tosi leimiä sanoa harrastuksiksi jotain lukemista tai ulkoilua tai vaikka elokuvissa käyntiä. En varsinaisesti harrasta mitään sellaista, mitä tekisin säännöllisesti vaikka kerran viikossa tai joka päivä. (Paitsi tarkoitukseni oli alkaa käydä kuntosalilla pari kertaa viikossa ja ehdin peräti kerran käydä, kunnes sairastuin flunssaan, mutta onneksi elämä jatkuu flunssan jälkeenkin).

Villasukkien neulomista harrastan silloin kun huvittaa. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Se on ehkä oudolla tavalla spesifi harrastus, sillä en harrasta käsitöitä tai neulomista sen enempää, vaan keskityn pelkästään sukkiin. Muutamat tumputkin olen neulonut, mutta enimmäkseen sukkia. Olen joskus harkinnut myös jonkun suuritöisemmän neulomista, mutta neuleohjeet ovat aina jotenkin hepreaksi kirjoitettuja (tahtoisin rautalangasta väännettyjä ohjeita "neulo kolme silmukkaa, tee kavennus" jne. eikä mitään "kavenna tasavälein kuusi silmukkaa heittäen samalla volttia ja pyörittäen vasemmalla jalalla kahdeksikkoa ilmassa") ja myöskin neulontaa harrastavat ihmiset ovat kauhean pihejä ohjeistaan. Neuleblogeihin laitetaan kuvia kivoista neulomuksista, mutta ohjeita pihdataan kuin kalleinta aarretta. Miettikää ruokablogeja, joissa olisi kuvia ruoka-annoksista tai vaikka leivonnaisista, mutta niille ei annettaisi ohjeita ollenkaan. En käsitä.

No mutta se siitä selittämisestä ja palataan itse asiaan eli päivän kuvaan...Tällä hetkellä työn alla ovat tällaiset ihanat sateenkaari- eli homosukat. Lanka on siis Novitan 7 veljestä -raitalankaa ja ohje on 7 veljestä -langan kääreestä. Vakio-ohjeeni, jossa annetaan kunnolliset "villasukat for dummies" -neuvot. Kärjen tosin teen sädekavennuksena kaventamalla jokaisen puikon lopusta enkä sellaista ankannokkakavennusta 1. ja 3. puikon lopusta ja 2. ja 4. puikon alusta, kuten ohjeessa käsketään. Capisce?

Myöskin valokuvaaminen, jota suoritin näitä kuvia ottaessani, on eräänlainen harrastus.

15 kommenttia:

Vesihiisit kirjoitti...

Homosukat, kovin on kivat värisävyt. Miekin tahon, joten kiitos tästä vinkistä. :)

Maketsu kirjoitti...

No hitto, mie haluisin homosukat. Ovat niiiin hienot! Siinä sulle oiva markkinarako: Sukkaa Sateenkaari kansalle!

Piitu kirjoitti...

Nyt kyllä kaduttaa että valitsin ala-asteella veiston. Osaan tehdä puusta roinaa ja rakentaa virtapiirin, mutta olisi paljon päheempää osata tehdä itselle homosukat. :C

Minja kirjoitti...

Ihanat sateenkaarisukat!!

annareetta kirjoitti...

on kyl aeva ehanat!

laitan sulle kohta osoitteen, johon voit lähettää, kun ovat valmiit. hyvä.

Tiina kirjoitti...

Vesihiisit, ei kun puikot kilisemään vaan! :)

Maketsu, se olisikin erityisen spesifi liikeidea: sukkakauppa seksuaalivähemmistöille. :D

Piitu, mä luulen, että munkaan nykyisillä neulomiskyvyillä ei ole paljoa tekemistä peruskoulun käsityötuntien kanssa. Uudestaan sen joutui opettelemaan. Jos mä pystyn, niin kyllä säkin pystyt! ;)

Minja, mä tykkään kans! :)

Annareetta, no mähän odottelen... ;D

Zepa kirjoitti...

Niin, ja mikä on harrastus ja mikä elämäntapa? En mä ainakaan voi sanoa että kissat on harrastus, kun mähän elän niiden kanssa. Samoin luen joka päivä (KIRJAA, ihan kirjaa! En vain nettiä!), joten sekin on elämäntapa.

En mä nyt tiedä... näkövammaistyö voisi olla harrastus, kun teen sitä niin harvoin mutta on se vuosia kuitenkin jo pysynyt mukana. Mut jos siitä tulee sivuammatti, sit sekään ei ole enää harrastus. Byää, mul ei oo harrastuksia ;-(

Tiina kirjoitti...

No niinpä. Kissat on vähän sama kuin vaikka kotona asuessa sanoisi vanhempien tai siskon olevan harrastus. ;D
Mulle tulee harrastuksesta aina mieleen joku säännöllinen maksullinen kansanopiston kurssi tai muu vastaava.

Onko kenenkään muun mielestä muuten omituista suomenkielessä se, kun puhutaan seksin harrastamisesta? Eihän mistään muustakaan puhuta sillä tavalla. Harrastin syömistä. Harrastin nukkumista. Miten se onkin niin muotoutunut meidän kieleen? Ei se englanniksikaan ole mikään hobby eikä sitä oikein voi harrastuksien listaan cv:ssäkään laittaa... :D

sea kirjoitti...

Harrastaminen on kyllä ärsyttävä. Harvoin aikuiset harrastaa mitään, tosin emmä tenavanakaan harrastanut (ei 80-luvulla harrasteltu, sillon oltiin vaan pihalla). Aika hauska miten samanlaiset kuvat meille sattuikin, molemmilla vielä kirjava lanka. Otin omani jo eilen enkä siis ollut tietoinen sinun kuvasta. :)

Olen muuten ihmetellyt ihan samaa noiden ohjeiden suhteen. Jos haluat ohjeita niin saat niitä korkeintaan ravelrystä ja sieltäkin englanniksi hirveillä lyhenteillä joita ei tajua kun asiaan syvästi vihkiytyneet. Parhaassa tapauksessa vielä maksat saadaksesi ohjeen... Onneksi on Ulla ja Novitan sivut. Saa sukkiin ja tumppuihinkin vaihtelua, juuri muuta minäkään en (neulegraffitien ohella) jaksa väkertää.

Tiina kirjoitti...

Huomasin kanssa yhteneväisyyden. Multa puuttui vain kirja. :)

Noissa Ullan ja Novitan ohjeissa on kyllä yleensä onneksi melko selkokieliset ohjeet, joita ymmärtää myös tällainen epäkäsityöihminen kuin minä.

Elegia kirjoitti...

Jee, homosukat - pirteyttä elämään! Minä en muuten tiennyt tästä villasukkapakkomielteestäsi... eh, anteeksi siis harrastuksesta ;D

Minen saanut koulussa edes paria valmiiksi. Toinen sukka muistaakseni valmistui (siitäkin suurimman osan neuloi opettaja), mutta tounen jäi kesken.

En tiennytkään, että neulojat ovat kovin tarkkoja ohjeittensa kanssa. Vähän typerää kieltämättä ja hyvä vertaus tuo ruokablogien reseptit.

Aimo kirjoitti...

Tykkään ylemmästä kuvasta ihan hulluna, todella raikas ja pirteä. Hitsi, kun itsekin osaisi neuloa.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tuossa seksin harrastamisessa se kiva juttu, että ainakin ilmaisussa tehdään selväksi, ettei kyse ole ammatista.

Nyt sitten voidaankin keskustella, miten tuosta ammatinharjoittamisesta yleensäkään tuli oletusarvo.

ill. kirjoitti...

onpa muuten tosi piristävät, kesäisen väriset sukat. :) neulominen on kivaa, mutten voi sanoo että rentouttavaa olis yhtään. jännitän niskaa ja selkää kun sitä pirun lankaa pitää koko ajan pyöritellä kerästä lisää tai selvittää sotkuja, ja saan koko hommasta ranteen jännetuppitulehduksen alta aikayksikön. ja joka kerta. :P alotettuja projekteja löytyy, mut eipä nyt Suomesta ainuttakaan kun ei ole mun ihanaa lankakoria täällä. yhden pörrökauluksen haluaisin tehdä kun suunnittelin sellaista itelleni. ja ranteenlämmittimet. tosin läppärin kanssa ne on turhat kun tää kuumenee aika tavalla.. mut syksyllä kädet palelee sisätiloissa aika tavalla. sit kun keksii oikean tavan neuloa ne niin voi alkaa tehdä sukulaisillekin. se olis hienoa.

Irwis kirjoitti...

Hei miulle kans sateenkaarisukat, kiitos!! =) Aiiiiiiiiivan ihanat! ♥ Harmi kun ei ne neulomapuikot pysy omissa pikku kätösissä sit laisinkaan :(