10. huhtikuuta 2009

Päästäismunia ja pashaa

Majailen nyt pääsiäisen vanhempieni lukaalissa kissan kanssa yksin tai kaksi tai kolmin, ihan miten vaan. On ollut niin toimelias viikko, että kokoan tässä muutamia ajatuksia viikon varrelta.


***

Muistatteko vielä Kalevin? (En muista olenko kertonut Kalevista tämän blogin puolella vai oliko se vain kuvablogin juttu. Sieltä ainakin löytyi merkintöjä aiheesta.) Jonain aamuna tällä viikolla lähdin kouluun ja huomasin tuossa pihassa, että Kalevi oli rouvineen saapunut taas. Rouva makaili siinä nurmikolla ja Kalevi piti vahtia tiukkana. Sain pari tuimaa katsetta Kalevin toimesta, etten vaan ole pahoilla asioilla. Suretti vähän sorsulipariskunnan puolesta, kun taivaalta tipahteli suuria valkoisia märkiä rättejä, mutta kaipa nuo ovat tottuneet näihin olosuhteisiin.


***

Kävin tällä viikolla myöskin yhtenä päivänä pk-seudulla junalla. Hämeenlinnassa näin junan ikkunasta neljä kurkea lentämässä taivaalla, aika matalalla jopa. Vantaalla näin talon, jonka yläkerrassa oli parvekkeen ovi, mutta ei parveketta. Havaitsin myös, että mitä etelämmäksi juna puksutti, niin sitä vähemmän oli lunta enää missään. Se oli mukavaa.


***

Helsingissä tulee käytyä loppujen lopuksi kuitenkin niin harvoin, että olen ihan Helsinki-urpo. Minulla on ihan kotioloissakin äärimmäisen surkea suuntavaisto ja Helsingissä olen todella sekaisin suunnista aina aluksi. En ikinä muista mistä ovesta rautatieasemalta pitäisi mennä ulos, että pääsen sinne minne haluaisin päästä. Siellä on oikeasti ovet kolmeen eri suuntaan. (Tai neljään, mutta ei niitä raiteille meneviä ovia lasketa). Miettikää nyt. Ihan silkkaa hulluutta!!!


***

Lopulta sitten kun pääsin kartalle, niin lähdin kävelemään rautatieasemalta Kamppiin. Ja voitteko käsittää, että jouduin siinä välillä torjumaan neljä feissaria. Neljä!!! Yritän kyllä aina sanoa kohteliaasti kiitos ei, koska työtänsähän he vain tekevät, mutta siinä neljännen kohdalla alkoi vituttaa jo aika reippaasti. Haluan perkele kulkea rauhassa, ilman että kymmenen askeleen välein joku ui liiveihini ja saa minut tuntemaan itseni huonoksi kun en jaksa olla kiinnostunut lasten/nuorten/aikuisten/pandojen/vesilintujen/jonkun muun asioista. Ja joka ainut noista vielä toivotti hyvää päivän jatkoa, jotta vielä tuntisin olleeni liian tyly. Ja sitten siellä Kampissa vielä aletaan vihjailla että kynteni tai hiukseni tarvisivat jonkinlaista tehohoitoa, hyvä etteivät kamppaa ihmisiä ja raahaa väkisin sinne kojuilleen.


***

Tampereellekin on ilmestynyt niitä haitaria lähinnä rääkkääviä romanikerjäläisiä. Täällä soittelee pari sellaista vanhempaa miestä, joista toinen soittaa saksofonia ja toinen haitaria, ja heitä on ilo kuunnella. Mutta sitten on lauma nuorempia tapauksia, jotka vain istuvat ja vetelevät auki ja kiinni sitä ammuvainaalta kuulostavaa haitariaan ilman minkäänlaista melodiaa. Kun katusoittoon täytyy kuitenkin olla jonkinlainen lupa, niin ihmettelen tosiaan etteikö tuohon asiaan voida millään tapaa puuttua? Minusta katusoittajat ovat ihania, mutta mitä siitä enää tulee, jos joka toisessa kadunkulmassa on joku katuepäsoittaja? Silkkaa paskaa.


***

Olen nyt saanut jonkun pienen flunssankin, joka ärsyttää. Kurkku on kipeä ja nenä hiukan tukossa. En kestä, jos tästä pienestä flunssasta tulee iso flunssa.


***

Hyvää yötä!

4 kommenttia:

minh kirjoitti...

Hö. Olisit käynyt mua moikkaamassa Kamppiin mennessäsi. Meillä käy duunissa välillä yksi romanikerjäläinen vaihtamassa rahaa. Sellainen sympaattinen, haiskahtava mummeli, jonka iho on ulkoilmasta parkkiintunut vanhan nahkasaappaan näköiseksi. Sieltä tulee aina jotain kolmekymppiä pikkukolikkoina, reilusti ennen neljää iltapäivällä. Eli kyllä ne jotain siinä tienaa, vaikka onhan se kamalaa istua polvillaan viimassa ja räntäsateessa rukousasennossa koko päivä. Näitä haitarinrääkkääjiä en voi ymmärtää, niistä haluaa vain mahdollisimman kauas, eikä tod pysähtyä kaivelemaan kuvettaan.

Töölönlahdella päivystää edelleen sama joutsen, joka on jo monta vuotta siinä viihtynyt. Se on ihan mahdottoman häijy ja pelottava. Käyn Lapsen kanssa iltakävelyllä Töölönlahden ympäri ja joka kerta on pakko pysähtyä ihailemaan joutsenon pahansuopaa ja väkivaltaista ilmettä ja olemusta, kun se pitää hoviaan siinä sorsien keskellä. Mahtava kaveri, täynnä vihaa ja itseluottamusta!
-minh-

Charlatan kirjoitti...

Ihana Kalevi!!! Rakastan sorsia ihan hirmuisesti. Feissarit on RAIVOSTUTTAVIA. Ja just tuolla välillä niitä on riesaksi asti. Samoin en kestä niitä Kampin kynsitukkahoitotyrkyttäjiä. Ne kerjäläiset... Äitini vihaa niitä yli kaiken. En tiedä miksi. Itse en anna niille rahaa, koska ne saattavat olla järjestäytyneen rikollisuuden/kerjäläisyyden uhreja eivätkä välttämättä itse saa pitää rahoja. Ja jos niille antaa rahaa, voi hyvin Romaniasta alkaa tulla jatkuvasti yhä enemmän kerjäläisiä, ja sehän ei ratkaise mitään ongelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Feissareille pitää huutaa pelästyneesti/paniikissa ja pistä pippurisuihkeella päin näköä...
Tietysti toinen toimiva vaihtoehto on Clint Eastwood-katse, mutta pippurisuihke lienee hauskempi.

Saisikohan noille katusoittajille kutsuttua poliisin? Siis katusoittolupa ei oikeuta häiriökäyttäytymiseen, jota tuommoinen puhdas kerjääminen tuossa mittakaavassa on.
Häiritseekö ne liikennettä?

Tiina kirjoitti...

Minh, no hö, enhän mä tiennyt että sua voi moikata Kampissa tai matkalla sinne.
Jossainhan oli noista kerjäläisistä, että vaikka ne saisi jonkun euron tai pari vain päivässä, niin se on silti enemmän mitä ne saisivat kotimaassaan. Tosin tuskin ne noita rahoja itse saavat pitää.
Joutsenet on kyllä tavattoman äkäisiä ja kipakoita lintuja. :D

Charlatan, mä en varsinaisesti vihaa niitä kerjäläisiä, mutta onhan se jotenkin ikävä ilmiö. Etenkin ne ruusukauppiaat tai vastaavat, jotka agressiivisesti käyvät melkein kiinni jos ei anna rahaa. Meillä nuo herättää voimakkaampia tunteita varmastikin siksi, että se on niin uusi ilmiö täällä. Jossain Keski-Euroopassa kerjääminen on paljon tavallisempaa katukuvassa. Kai.

Anonyymi, mä yritän aina sellaista "en katso kohti enkä täten ole olemassa" -taktiikkaa, mutta se harvoin toimii. Minkähän moisen tuomion siitä saisi, jos käyttäisi pippurisumutetta feissareihin?
Ei ne katusoittajat kyllä liikennettä häiritse, paitsi tietty jos jollain menee hermo ja käy viskaamassa sen hanurin autotielle.