11. huhtikuuta 2009

Ulkonäkökeskeistä

Tää on ollut nyt jo tosi monella, joten minäkin sitten.


1) Oletko tyytyväinen ulkonäköösi?

En ole. Tulisi lyhyempi lista, jos kertoisin ne asiat joihin olen tyytyväinen kuin ne joihin en ole tyytyväinen. Ja varmaan niitä tässä vielä kysytäänkin moneen otteeseen. Tiedän että olisi niin paljon siistimpää sanoa, että olen tämän näköinen ja se saa kelvata ja rakastan itseäni juuri tällaisena kuin olen, mutta ei se nyt vaan toimi. Tämä on oikeastaan syy miksi en edes halua vastailla näihin kysymyksiin, mutta vastailenpa nyt kuitenkin.

2) Mitä muuttaisit ulkonäössäsi?

Haluaisin olla hoikempi, mutta sehän on vain itsekurista kiinni ettei tämä toteudu. Asioita joihin ei pelkällä itsekurilla voi vaikuttaa on mm. iho (haluaisin paremman ihon, omani on jotenkin kauhean väsynyt ja ruma, vaikka jostain syystä sitä toisinaan kasvojeni ulkopuoliset tahot väittävät kauniiksi), hampaat (haluaisin valkoisemmat hampaat), nenä (joku vähemmän ruma), lattana takaraivo (en voi pitää mitään pääpantoja tai vastaavia, kun takaraivoni on niin luiska), rinnat (haluaisin paremmat rinnat, en välttämättä isompia, mutta kauniimmat) ja mitä näitä nyt on.

3) Mitä muut ovat kehuneet ulkonäössäsi?

Silmiä, hiuksia, suuta, varpaita/jalkoja nilkoista alaspäin, sormia/käsiä ranteista alaspäin ja... ei sitten varmaan muuta.

4) Meikkaatko päivittäin?

En. Olen ihan tosi laiska meikkaamaan nykyään. Tai en ainakaan jos ei kotoa tarvi poistua, kyllä nyt asunnosta ulostautuessa harjoitan edes pientä puuterointia.

5) Perusmeikkisi?

Käytän Max Factorin Panstikia silmänympäryksiin valokynän sijasta. (Tämä on hiukan noloa, mutta jos muistatte sen Juhana Helmenkalastajan jostain Diili-ohjelmasta ja joka sittemmin on painunut unholaan, niin luin jostain lehdestä kauan sitten hänen käyttävän tätä samaa kikkaa!) Käytän Panstikia myös meikkivoiteena ihon "ongelmakohdissa", muuten en laita meikkivoidetta koko naaman alueelle. Sitten tietty puuteroin naamani. Käytin ennen No 7:n irtopuuteria, mutta sitäpä ei enää saa Suomesta, joten olen yrittänyt löytää vastaavaa. Tällä hetkellä käytössä on Makeup Storen irtopuuteri. Se on ihan ok. Sitten rajaan yläluomeni mustalla eyelinerilla (jos jaksan) ja laitan mustaa ripsiväriä. Siinäpä se.

6) Hiustesi väri & pituus?

Tällä hetkellä mustat tumman ruskealla juurikasvulla. Pituus on joku semipitkä, ööh... Ne on varmaan nyt taas kasvaneet aika pitkiksi, tammikuun alussa leikkautin ne sellaisiksi olkapääpituisiksi muistaakseni.

7) Kuinka usein...
...värjäät hiuksiasi?

Parin kuukauden välein ehkä. Värjäysväri on silleen sopivasti melko lähellä omaa väriäni, joten tyvikasvu ei näytä kovin häiritsevältä vaikka kasvaisi joskus pidemmäksikin.

...peset hiuksesi?

Joka toinen päivä tai joka kolmas, riippuu vähän tilanteesta aina.

...käyt suihkussa?

Kokovartalosuihkussa käyn yhtä usein kuin pesen hiuksenikin. Joka aamu suoritan kyllä aamupesun, mutta vähemmällä itseni kastelulla.

...kuorit ihoasi?

Hmm, no. Minulla on sellaista kuorivaa naamanpuhdistusainetta, jota käytän silloin ja tällöin, eli noin joka toinen päivä. Kaulasta alaspäin en kuori.

...käyt kosmetologilla?

En ole käynyt ikinä. Tai siis kerran kulmakarvat nypittiin ammattilaisen toimesta, mutta siihen se sitten jääkin. Voisin haluta kyllä mennä johonkin ihon superhypersyväpuhdistukseen. Viime yönä näin unta, että sain botox-ruiskeita pitkin kasvojani. Huolestuttavaa.

...poistat ihokarvojasi?

No kulmakarvoja nypin lähes päivittäin (on nekin ihokarvoja), kainaloista poistan suihkussa käydessäni ja muita ihokarvoja kesäaikana silloin kun tarve vaatii. En ole pitänyt niin tarkkaa kalenteria näistä. Talvella en juurikaan jaksa poistaa säärikarvoja, kun ei niitä kukaan kuitenkaan näe. Paitsi tietysti sitten jos on tilanne, että joku näkee.

...käyt solariumissa?

En koskaan. Pelkkä ajatuskin solariumista tuntuu jotenkin tosi levottomalta.

8) Miten pidät hiuksiasi?

Voisin jättää tähän Katan vastauksen ("Balettinuttura tai ponnari, vastapestyinä aina auki.") koska noinhan se menee. Vastapestyinä pidän auki, muuten sullon ne ponnarille ja kotona pidän niitä jonkinlaisella mytyllä tai nutturalla.


9) Miten tukkasi on nyt?

Mytyllä. Mikä tarkoittaa sitä että ponnarilla ja sitten se häntä vielä on mutkalla siellä kumilenkin alla, että niskani saa vapaasti hengittää. (En tiedä hengittävätkö niskat, mutta siltä se ainakin tuntuu).

10) Rasvaatko ihoasi?

Rasvaan kasvot (miksi tämä sana on muuten monikko, eihän kasvoja ole ainakaan päällisin puolin kuin yhdet?) aina puhdistuksen jälkeen ja rasvaan myös jalkani suihkun jälkeen. Jalkapohjani ovat aivan kestämättömät, jos en käytä niihin jotain tosi rasvaista rasvaa ja raspia. Muita ruumiinosia en rasvaile, paitsi tietty käsirasvaa ja huulirasvaa käytän päivittäin.

11) Tyypillisimmät vaatteesi?

Kodin ulkopuolella farkut ja joku neule/tunika/villamekko. Kotona esiinnyn nykyisin legginseissä, villasukissa ja kietaisumekossa.

12) Mitä sinulla on nyt ylläsi?

Heh, no mustat legginsit, joissa on pitsiresorit nilkoissa, tumman violetti toppi, jossa on myöskin pitsireunukset ja olkaimet sekä sitten Indiskasta ostettu sininen batiikkivärjätty kietaisumekko. Paljain jaloin olen, mitä ei ehkä pitäisi olla, kun on pientä flunssaa.

13) Millaiset alusvaatteet on ylläsi?

Vaaleanpunamustat snoopy-alkkarit.

14) Kuinka monet farkut omistat?

Ei pysty laskemaan. Aika monet, mutta niistä vain ehkä kolmet on aktiivisessa käytössä. Lempparifarkkuni menivät rikki tuossa pari viikkoa sitten.

15) Millaisia kenkiä käytit viimeksi?

El Naturalistan punaisia joustinvarrellisia talvipopoja.

16) Millaista takkia pidit viimeksi?

Tuommoista hupullista tummanharmaata puolipitkää talvitakkia. En osaa sitä kuvailla sen tarkemmin. Sen kuva on joskus ollut täällä blogissa, mutta en jaksa etsiä sitä.

17) Minkälaisia rintaliivejä käytit viimeksi?

Mustia tuollaisia kevyesti topattuja (eipä niitä oikein muita myydäkään enää), taitavat olla merkiltään Sloggit.

18) Lempikorusi?

Ainoat korut joita yleensä käytän on hopeiset korvarenkaat. En kuitenkaan ole muodostanut niihin mitään tunnesidettä, joten lempikoruni ehkä ihan puhtaista tunnesyistä on sellainen enkelikaulakoru.

19) Käytätkö kynsilakkaa?

No juu, aina vähintään kirkasta, jos ei muuta. Käytän sellaisia hyvin vaaleita ja maanläheisiä värejä, tai sitten ihan valkoista. Kesällä saatan innostua jostain pastellinsävyistä. Varpaisiin saatan laittaa jotain hiukan kirkkaampaakin väriä.

20) Lempihajuvetesi?

Olen jämähtänyt siihen Glow by J Lo. Hyvää on vaikea löytää, enkä jaksa haistella uusia hajuvesiä ja etsiä uutta lempparia, joten tuo kelvatkoon.

21) Shampoo ja hoitoainemerkkisi?

Vaihtelee tosi usein. Tällä hetkellä taitaa olla jotain Herbinan perussettiä.

22) Millaisia sormuksia löytyy sormistasi?

Ei löydy.

23) Tarkkailetko painoasi?

Siitä ei tule kuin paha mieli.

24) Viimeisin ulkonäköösi liittyvä kehu, jonka olet saanut?

Niin, mikähän se sitten olisi ollut? Taidan aktiivisesti unohtaa aina kaikki kehut, kun en usko niitä kuitenkaan. Taisin saada positiivista palautetta söpöistä käsistä jonkin aikaa sitten. Ja sekin oli valokuvan perusteella.

25) Menisitkö kauneusleikkaukseen?

Voisin käyttää plastiikkakirurgin palveluksia yhteen arpeen, joka on aika keskeisellä paikalla kehossani. Toisaalta olen lukenut jostain, että arven hiominen saattaa aiheuttaa lisää arpikudosta, joten en tiedä olisiko se vaivan arvoista. Voisin myös tehdä rinnoilleni jotain, mikäli se ei olisi yleisesti niin paheksuttua.

26) Minkälainen on meikkipussisi?

Se vähän riippuu. Kotona meikit ei ole ikinä pussissa. Matkapusseja minulla on sellainen vihreävalkokukallinen vähän retrohenkinen ja sitten on Marimekon sininen liskopussukka ja sitten on vielä punainen sellainen läpinäkyvä verkkomaista ainesta oleva.

27) Minkä värinen on hiusharjasi?

Vaalean puun värinen.

28) Käytätkö ryppyvoiteita?

En käytä, paitsi jos ihan normaali silmänympärysvoide lasketaan ryppyvoiteeksi. Siinä ei kyllä mainita mitään ryppyjä poistavista vaikutuksista.

29) Montako käsilaukkua omistat?

No käsilaukkuja sanan varsinaisessa merkityksessä ei taida olla yhtään, mutta olkalaukkuja sitäkin enemmän. En pysy laskuissa mukana.

30) Onko sinulla lävistyksiä tai tatuointeja?

Haaveilen tatuoinnista niskaani, jonka saisi hiusten alle piiloon tarvittaessa, mutta en ole kovinkaan lähellä toteutusta. Jonkinlainen visiokin on siitä millainen se voisi olla, mutta niin... Ehkä se ei toteudu, en tiedä. Lävistyksiä ei ole muualla kuin korvissa, mutta korvissa on kyllä ihan oikea lävistys eli se tragus, josta täälläkin on joskus ollut puhetta. Toisessakin korvassa on tuolla ylhäällä sellainen, joka on kai nimeltänsä helix, mutta se on kyllä ammuttu ihan sellaisella lävistyspyssyllä, mikä kai on pahasti tehty, mutta toisaalta rustoni on aivan onnetonta lerpaketta korvissa ja nenässä.


Enkä tosiaan jaksa oikolukea tätä enää.

7 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Minä en ole ikinä omistanut valokynää. En ole koskaan oikein tajunnut, mihin sitä käytetään. Sen sijaan, jos meikkaan, heitän meikkivoiteen (Max Factor) naamariin ja käytän (minulla on vielä jäljellä)/käytin No 7:n puuteria niin kuin sinäkin. Ihan kauheaa, kun sen myynti lopetettiin!

Minulle Sokoksen myyjä suositteli sen tilalle Goshin puuteria. On kuulemma ihan vastaavaa kuin se No 7:n puuteri. Kokemusta ei vielä ole, koska en ole kokeillut. Joo, en meikkaile, jos menen vain lenkille tai Apteekkiin. Sen sijaan divariin pitää meikata :D

Minäkään en ole ollut solariumissa tai kosmetologilla ikinä, joten ollaan yhdessä lääst siisön ;)

Tiina kirjoitti...

Ihanaa, että joku muukin kaipaa No 7:n puuteria. Vaikka se onkin vähemmän ihanaa ettei sitä enää myydä, tyhmää. Mutta täytyy ehkä kokeilla tota Goshin puuteria seuraavalla kerralla. :)

Ei kun mä luulen että kosmetologilla ja solariumissa käynti on jo niin passé ja me ollaan vaan edelläkävijöitä. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Koko meemi on niin vanha ja väsynyt kuin itse Metusalem, mutta haluisin kuitenkin kohdasta 2 tietää millainen on vähemmän ruma nenä.

Tiina kirjoitti...

Nää anonyymit kommentit alkaa hiukan tympiä. Miten vaikea se on keksiä edes joku nimimerkki itselleen, jos oikeasti haluaa keskustella? Tympeästä sävystä päätellen tämäkin anonyymi on sama kuin nuo muutamat aiemmat anonyymit.
En mä puhelimessakaan vastailisi ihmisen kysymyksiin, mikäli hän ei esittelisi itseään.

Elegia kirjoitti...

Joo, vanha ja väsynyt meemi, mutta silti jaksoi ano sen lukea :DDD

minh kirjoitti...

Hei, ei kai sillä ole väliä, että joku rintojen kohentaminen on yleisesti paheksuttua, jos haluaisi jonkun toimenpiteen tehdä? Tai siis, go ahead, mitäs helvettiä se kenellekään kuuluu, mitä ihminen tisseillään tekee..?! Näistä meemivastauksista huomaa, että kauneuskirurgia ei ole enää ehdottoman no-no, kun monikin meistä saattaisi joskus jotain itselleen tehdä. Jos minä haluan leikkauttaa jotain, niin leikkautan perkele vaikka kolmitissiseksi itseni, mikäli se tuntuu itsestäni hyvältä idealta ja sitä halajan.

Mulla on esmes selässä kauheasti luomia, joita pitäisi leikata, kun ne hankautuu ja ärshyttää ja on rumia, mutta aiemmista luomileikkauksista on jäänyt kamalat arvet. Tällä hetkellä ajattelen, että pidän mieluummin arvet ja suunnittelen massiivista luomenpoisto-operaatiota selkääni joskus syksyllä. Gag! Inhottavaa joka tapauksessa!

Tiina kirjoitti...

Elegia, niin tai ainakin kakkoskohtaan asti. :D

Minh, ihan tosi kyllä, jos mä ihan tosissaan haluaisin niin eipä sillä muiden mielipiteillä niin väliä olisi. Nyt ei kyllä olisi sellaiseen varaakaan, mutta ehkä joskus keski-iän paremmalla puolella tulee harkittua rintojen kohotusta vakavasti.
Munkin pitäisi poistattaa pari luomea, jotka on inhoissa paikoissa.