10. syyskuuta 2009

Forever for her is over for me

Bloggaaminen on tuntunut viime aikoina enimmäkseen melko tylsältä yksinpuhelulta. En tiedä mistä se johtuu, mutta se saa minut kyllästymään tähän pikkuhiljaa. Kirjoitan nyt kuitenkin, kerta on vähän asiaakin.

Kerroin viime viikolla siitä luennolla vierailleesta sinappikoneesta. Noh, tänään oli samaisen kurssin harkat ja voin kertoa, että ilmeisesti tämän vauvan mukaan ottaminen kouluun ei todellakaan ollut mikään yksittäistapaus hätätilanteessa. Pääsin myöskin tarkastelemaan tätä nuorta äitiä tarkemmin ja myös yksinhuoltajuus voidaan sulkea pois. Näitä harkkoja vetää eri tyyppi kuin luentoja, joten tällä kertaa opettaja jopa kerran huomautti liiallisista ääniefekteistä takavasemmalta ja toivoi niiden vaientamista, jolloin äiti siirtyi vähäksi aikaa käytävään vauvansa kanssa. Nyt siis voimme sormuksista päätellä, että tämä naisihminen on naimisissa ja hänen puolisonsa mitä todennäköisimmin on töissä, koska ei pysty hoitamaan vauvaa vaimonsa luentojen aikana. Ja koska toinen perheestä on töissä, niin ei se voi olla taloudellisestakaan tilanteesta kiinni nostaako sitten äitiysrahaa vai opintotukea (ja joku kommentoija korjasikin jo aiemmin, että äitiysraha on nykyisin opintotukea suurempi). Tälle ei nyt siis löydy enää oikein muuta järjellistä selitystä kuin äidin oma kiihkeä halu opiskella ja raahata rääpäle mukaan vänisemään luennoille ja harkkoihin.

No, eipä siinä, kukin tyylillään. Taidan kuitenkin jättää ne luennot huomenna väliin, koska osallistuminen ei ole pakollista enkä muutenkaan jaksa. Mitään.

18 kommenttia:

kokkoroo kirjoitti...

Voin lohduttaa sinua, että olen enemmän tai vähemmän jo muutamia kuukausia blogiasi kyyläillyt, olen vain kovin laiska ilmoittamaan elostani :----------D

Lähti liikkeelle, kun koulussa pidin esitelmän pulloveden turhuudesta ja sitten eksyin blogiisi.

Tiina kirjoitti...

Kiitos lohdusta, Kokkoroo. :)
Eipä tänne ole pakko kommentoida, olen vaan tottunut melko vilkkaaseen keskusteluun ja homma alkaa puudutta jos ei saa vastakaikua.

Pullovesi on kyllä turhaa. :D

nona kirjoitti...

Se mamma on häirikkö. Hyvä, että ohjaaja sallii muillekin työrauhan. Luennoilla ottaa tietyt häirikköihmisryhmät päähän:
(1) itkevät vauvat olisi ehdoton ykkönen
(2) niskaan yskijät (olen kyllä joskus itsekin puolikuntoisena pakollisilla luennoilla)
(3) superkrapulaiset valkosipulikebabin rakastajat (antakaa mun edes hengittää)

Nyt muutaman viikon sisään tulee ehkä se pelätty possunuha-aalto ja alle kolmevuotiaat ovat suurimmassa riskiryhmässä. Yliopistolla altistuu ties mille muutenkin, mutta nyt on sitten todellista saumaa saada ikävämpi virustartunta. Äiti voisi ajatella riskiä käärönsä terveydelle, toivon ainakin niin.

Dårka kirjoitti...

Sulla on nyt Tiina jonkinlainen syysvitutus. Sitä on ilmassa. Jotkut eivät esimerkiksi voi sietää tällä hetkellä numerosarjoja 331 (3 op) ja 332 (2 op) kun diidlain lähestyy.

Tiina kirjoitti...

Nona, mikä siinä onkin, että krapulaisten pitää aina haista vanhalle viinalle ja valkosipulille? :D
Alle kolmevuotiaat onneksi poistettiin jo riskiryhmästä, mutta on se silti vähän riskialtista näinä aikoina.

Dårka, mulla on tasainen vitutus läpi vuoden. :D
Onneks noi numerosarjat ei kerro mulle mitään, eikä ahdistakaan täten.

seeds kirjoitti...

Hei, määkin kyllä täällä aina kyylään, joka ikisen postauksen. Oon vaan kaahean huono kommetoija, mutta voin koittaa skarpata. (Tällä hetkellöä kommentointia haittaa esim. se, että sylissä ja samalla toisen läden varassa makaa painava kissa, kirjoitan siis jokseenkin yksikätisenä:))

Tiina kirjoitti...

Hyvä hyvä, aktivoitukaa vaan kaikki! :D
Eiku... no joskus vaan on semmosia kausia että ihmiset on ihmeen hiljaisia kaikki samaan aikaan. Ehkä se on tää mun syysvitutus vaan, niin ette uskalla. ;D
Mutta puoliksi päällä makaava kissa on kyllä ihan hyvä syy jättää kommentoimatta.

--KATA-- kirjoitti...

Mä oon kyllä kova kommentoimaan ties mitä skeidaa joka paikassa, kuten nyt tässäkin liittymättä ollenkaan postauksen aiheeseen, mutta miten mä saisin itseni kirjoittamaan jotain omaan blogiini? Ihan kamala blogi blokki!
Apua!

hdcanis kirjoitti...

Katan bloggauksia (ja Minhin ja parin muun kanssa) onkin tässä odoteltu, kyllä minä siellä aina piipahtelen katsomassa...niinkuin täälläkin, ja onneksi Tiinalla juttua on.

Mitä jos sen äidin suunnitelma onkin kouluttaa lapsinero, ja luennoilla käynti on aloitettu tuolla tavalla hyvissä ajoin?

--KATA-- kirjoitti...

Ei kun nyt se onnistui! Minh ispiroi muakin polkkaamaan :D

Terkkui HD Canikselle!

Käyttelen täällä vain tätä ilmaista palstatilaa.

Charlatan kirjoitti...

Yksinpuhelua??? Sähän saat JOKA postaukseen kommentteja! MÄ vedän yksinpuhelua. =D

-Anne- kirjoitti...

Voi syvä huokaus. Minä en luennoitsijana varmaan antaisi edes ottaa mukaan sinappikonetta. Vai saisiko siitä syrjintäsyytteen? Nykypäivänä kun ei tiedä.

Jenni G Darling kirjoitti...

Minä en ikinä jaksa kommentoida mut pakko tunnustaa aihettas sivuavat ajatukseni; vituttaa kun joka puolella on joku vauvavastainen vittupäälinja menossa. Puspus! :D

Alcinoe kirjoitti...

oksjdlfkjpiwerdfaögjsgöskajdgn =D

Anonyymi kirjoitti...

Vauvat eivät kuulu kouluun. Joko ne häiritsevät muita tai sitten muut tulevat häirinneeksi niitä ja palataan kohtaan yksi.

Ja ennenkuin kukaan alkaa selittää etteivät vauvat voi häiritä, niin huomauttaisin ihmisen olevan lähes kaikkien aistien osalta geneettisesti ehdollistettu huomaamaan ja hoivaavaan tuommoisia olentoja. Tällä on suoria ja epäsuoria vaikutuksia sekä opettaviin että opetteleviin osapuoliin ja kokonaisuutena oppimismahdollisuudet vähintäänkin heikkenevät. Pahimmillaan alkaa vituttaa niin, ettei tilaisuudesta saa mitään irti.
Eli joo tossa voi olla pientä vauvavastaisuutta, mutta lapsi saa luvan olla koulussa kirjoilla, jos sen pitää päästä oppitunnille.

Tiina kirjoitti...

Kata, skeida on just ehkä parasta. Keep it coming... :D
Onneksi selvisit blokistasi, huh!

Hdcanis, voihan se olla, että se on jo lapsinero ja opettaa sitten kotona äidilleen sen, minkä äiti missasi hyssytellessään.

Charlatan, no okei joo, mutta tää on teidän syy, kun ootte totuttaneet mut vilkkaaseen keskusteluun ja sitten kun se tyrehtyy niin tulee sellainen olo, että onko mun jutut nykyään tosiaan näin tylsiä. :D

Anne, niin, heh, ei voi tietää. Ehkä se voi olla vaikeata sanoa, että et saa tulla tänne ton kanssa. Täytyy vaan odotella että se häiriköi riittävästi, että asiasta tohtii huomauttaa.

Jenni G Murunen, mä sulle jo kommentoinkin, etten oo vauvavastainen. Mulla on huono keskittymiskyky.

Alcinoe, eifalöjfahiokalkfalkeilfapd. :D

Anonyymi, näin juuri. Itse asiassa minusta se ei ole vauvavastaisuutta vaan lähinnä äitivastaisuutta. Sehän sen kullanmurun sinne on raahannut ja käyttänyt omaa harkintakykyään.
Kyllä jokaisella opiskelijalla pitää olla oikeus opiskella rauhassa, niin ihania kuin vauvat olisikin.

Anonyymi kirjoitti...

Epäselvää kommunikaatiota kannattaa harrastaa ROT13:n avulla. Näin myös vastaanottaja saa siitä halutessaan selvää.

(For added security, this post has been encrypted with double ROT13.)

Elegia kirjoitti...

No vauvat eivät kylläkään kuulu luennoille. Minusta on aika itsekästä rousata sellainen sinne eikä tässä ole kyseessä mikään lapsikielteisyys. Vauvat itkevät ja mekastavat - niiden paikka ei ole luennoilla, joissa pitää keskittyä oppimaan ja kuuntelemaan.