2. syyskuuta 2009

O tempora, o mores

Pakko sanoa pari sanaa aiheesta, koska tämä on taas viihdyttävin juttu hetkeen. Nimittäin Johanna Tukiainen on loukkaantunut omasta Lööppijulkkis-kappaleestaan. Kolmisen kuukautta kappaletta joikattuaan Johanna on yhtäkkiä pysähtynyt kuuntelemaan laulun sanoja ja tajunnut, että ne ei ehkä mairittelekaan häntä itseään. Ja minä kun luulin, että kyseessä oli itseironia ja Johannan kyky repiä huumoria itsestään. Mutta ei. Positiivista tässä on se, ettei Tuksu aio enää koskaan esittää kyseistä kappaletta. Kiitos siitä!

Edes etäisesti samaan ei ole pystynyt aiemmin kuin Teuvo Loman, joka teki Helsinki City Boy -kappaleensa ihan tosissaan ja tajusi vasta myöhemmin, että se onkin vitsi. Nyt jäämme jännityksellä odottamaan haastaako glamour-tanssija Johanna Tukiainen laulaja Johanna Tukiaisen oikeuteen herjaavan kappaleen esittämisestä.

Toinen viihdyttävä tapaus on nämä tämän Kiesin lausunnot jossain Annan erikoispainoksessa. En nyt paneudu niihin mielipiteisiin sen tarkemmin, koska muut ovat varmaankin jo sanoneet siitä kaiken tarpeellisen. Minähän en jaksa tuohtua jonkun keski-ikäisen patun ajatuksista, jotka hän perustaa vuonna 1948 painettuun Naisen oppaaseen. Sinällään tuossa ei minusta ole kellään mitään anteeksipyydeltävää, meillähän on kuitenkin vielä toistaiseksi sanan ja mielipiteen vapaus. Sen vaan sanon, että onneksi kenenkään naisen ei ole pakko hengailla tuon äijän tai hänen kaltaistensa kanssa.

10 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Ja onhan se lohdullinen ajatus, että tuonkin ukonkäkkänän päivät alkavat olla loppuluvuissa.

Elegia kirjoitti...

Ensin räkäinen nauru Tuksulle - voi jeesus tuota tyhmyyden määrää! onneksi hänellä on sentään ystäviä, jotka osaavat kertoa hänelle tosiasioita, kun ei nähtävästi itse osaa.

Tuksun kirjoituksesta muuten sai sellaisen kuvan, että Median PITÄISI tuoda tuksun Dollseja jotenkin esille. Eiköhän se ole kuitenkin Tuksun asia mainostaa sitä, mutta mieluummin hän nähtävästi laulaa ihanasti sen sijaan :DDDD

tuohon kiesiin... Luulisi myyntijohtajalla olevan enemmän arviointikykyä. Kyllähän tuollaisessa asemassa olevan henkilön pitäisi tietää, mihin moiset lausunnot johtavat vaikka kuinka pilke silmäkulmassa niitä esittelisi. Aina löytyy jeesustelijoita.

Dårka kirjoitti...

Luimpa tuolta Henry Laasasen ihmissuhteet-blogin kommenteista pointin missä on ihan järkeä. Vv-auto ja Audi eivät mitenkään voi saada vastaavaa julkisuutta maksetulla mainoksella. Nyt koko mediakenttä kirjoittaa asiasta ja pääasia että kirjoittavat nimen oikein. Ostaisin Audin jos olisi tarvetta toiselle autolle ;)

Muuten olen sitä mieltä, että kaikki naiset ovat kateellisia Tuksulle sen julkisuudesta. Tai sitten ei. :o)

Tiina kirjoitti...

Mymskä, tuo on kyllä totta. :D Ehkä nuoremmat sukupolvet on vähän edistyksellisempiä.

Elegia, no älä. :D Tuksu kyllä tosiaan käyttäytyy niin kuin ihmiset tai media olisivat jotain velkaa hänelle.
Niin joku Annan toimituspäällikkö sanoi, että sen jutun piti olla "pienen piirin hauska juttu". Heh. Joo...

Dårka, just just, toi kateuskortti onkin aina ihan paras. :D
Ostaisit Audin muuten vaan vai siksi että niillä on tyhmä markkinointipäällikkö tai mikä lie?
Ihmissusi-blogin kommenteissa järkeä? Eeeen usko... :D

Anonyymi kirjoitti...

"Ensin räkäinen nauru Tuksulle - voi jeesus tuota tyhmyyden määrää! onneksi hänellä on sentään ystäviä, jotka osaavat kertoa hänelle tosiasioita, kun ei nähtävästi itse osaa."

Jos ihminen ei kykene lainkaan arvioimaan mitään tekemisiään tai niiden suhdetta maailmaan, eikö itse asiassa ole julmaa kertoa noita asioita?
Tainnut olla kaverit kateellisia tai kyllästyneitä tai sitten eivät enää kestäneet myötähäpeää..

-Anne- kirjoitti...

Muhahahaaa, kiitos tuosta Tuksu-tarinasta, se piristi heti tätä aamuani. =D
Vielä Kiesi-jutusta ja siitä että Annan toimittaja oli sanonut sen olleen tarkoitettu "pienen piirin hauskaksi jutuksi": nykyaikana mitkään jutut eivät säily "pienen piirin hauskina juttuina" - kyllä mehukkaat tapaukset aina löytävät tiensä nettiin tai lehtiin. Ja sitten kakka osuu tuulettimeen...

Charlatan kirjoitti...

Onko Tuksu oikeasti yksinkertainen ja median hyväksikäyttämä (sekä kenties psykoottinen koskapa vetää antipsykoosilääkettä Ketipinoria) vai onko tuo kaikki vaan laskelmoitua toimintaa jotta jotenkin siitä hyötyisi? Kun ei oikein tiedä pitäisikö sitä naista sääliä vai pitäisikö sille vaan nauraa...

Elegia kirjoitti...

Anonyymi, jos luit tuon Tiinan laittaman linkin (Tuksun omaan blogiin), niin kyllä Tuksu ihan aidosti kiitteli ystäväänsä, joka asiasta hänelle avautui.

Tuksu on muutenkin painottanut (mediassa) olevansa älykäs nainen, joten sallin itseni nauraa räkäisesti hänen teoilleen. Omasta mielestäänhän hän kaiketi kuitenkin tajuaa, mitä tekee. Ristiriitaista: Vuorotellen hän kokee olevansa uhri ja sitten hetken kuluttua älykäs, itsenäinen nainen.

Anonyymi kirjoitti...

"Tuksu ihan aidosti kiitteli ystäväänsä"

Ehkä ei ihan tajunnut?

"Omasta mielestäänhän hän kaiketi kuitenkin tajuaa, mitä tekee."

Senpä vuoksi häntä kai pitäisikin suojella.

Tiina kirjoitti...

Anonyymi ja Elegia, mä en usko että Tukiainen on oikeasti niin tyhmä, ettei tajua mitä tekee. Korkeintaan siltä puuttuu jonkinlainen itsekritiikki, mutta kyllä se tietää mitä se haluaa: julkisuutta ja maksimihyödyn itselleen. Jos ihminen on oikeustoimikelpoinen, niin ei sitä tarvitse suojella pahalta maailmalta. Kyllä minä ainakin kertoisin ystävälleni miten asiat on, jos tuntuu ettei sillä ole oikein itsekritiikkiä jonkun asian suhteen.
Tuksuhan on tyytyväinen niin kauan kuin hommat menee niin kuin hän itse haluaa. Jos tästä Lööppijulkkiksesta olisi tullut hitti, niin tuskin Tuskulla olisi ollut mitään valittamista asiasta, mutta johan meni suu mutruun kun kappaletta ei otettukaan avosylin vastaan.

Anne, juu, kyllä Annan naistenlehtenäkin pitäisi tajuta, että siitä nousee meteli jos mies laukoo tuollaisia heidän lehdessään. Vaikka onkin joku erikoispainos pienelle piirille.

Charlatan, veikkaan jonkinlaista laskelmoinnin ja kevytkenkäisyyden välimuotoa. Mä en usko, että se mitään sääliä itsekään haluaisi. Ei mua kyllä nauratakaan enää. :D